Pusaudzim ļoti labi veicas skolā visos priekšmetos izņemot sportu(nemāk ļoti
ātri lekt ar lecamauklu ,nemāk precīzi servēt vol.bumbu utml.) Ko lai dara lai gandrīz teicamnieks visos pārējos priekšmetos nebūtu nesekmīgs sportā! :(

Peaneta (2008-04-22 17:26)      paga, paga...šobrīd sportā staigāt uz rokām vai mest salto nav vienīgais veids, kā iegūt atzīmes, ir taču arī teorija, tiesāšanas utt. ,nu lūk- tajās kategorijās isgūtais izlīdzinās kustību četrinieku, galā vienalga septiņi sanāks...:))

madarinjas (2008-04-22 19:28)      Ja vecāki ir bērnam iestāstījuši, ka viņiem arī nepadevās volejbols un b-bols un arī nepatīk šie sporta veidi( varbūt komandu sports vispār) un vēl kas, tad sīcis var pieņemt, ka arī viņam tieši tas nepadodas un nemaz nemēģinot, atsakās to darīt sporta stundās. Ja cilvēks atsakās mēģināt darīt, tad nekas arī nesanāk, arī sekmīga atzīme...

karbonaade (2008-04-22 21:28)      Es skola ari nebiju nekados draugos ar sportu. Krosu skriet man kops ta laika piespiest nevar un pa virvi rapties mani nepiespiedis pat ar s***nu koku... Bet vingrosana es nezin kapec biju visiem parejiem prieksa. Un nekada tizla neesmu.
Servet ari nemaceju, bet, kad vienreiz manai servei bija jaizskir rezultats, tad es sanemos... un bumba parlidoja pari. No pretiniekiem neviens to gaidijis nebija un ta bumba vientuli nokrita vinu puse.
Manam sikajam vienu bridi skola bija peldesanas skolotajs - sportists, pat visiem klases lielakajiem sportistiem bija knapi trijnieki. Berns, kam lidz tam nebija nekadu problemu ar sportu un peldesanu peksni saka izdomat visadus iemeslus, lai neietu peldet. Nomainijas skolotajs, atkal viss bija ok. Pagajusa semestri matematika bija skolotajs, kas patiesiba pasniedz universitate. Sikais (cipargalva!) bija nesekmigs. Nomainijas skolotajs, tagad nak majas un lepni savus astotniekus rada.
Ta ka visiem lielajiem d***iem varu pateikt, lai pietur savas mutes ciet. Zinams, ka vislabak bernus mak audzinat tie, kam bernu nav. Starp citu Silveram ir diezgan liela taisniba, mekle patiesibu kartigi izrunajoties ar puiku, megini atrast, kur radas problema, tad ari radisies risinajums. Varbut patiesam problema ir nevis nevaresana, bet savstarpejas attiecibas?
Veiksmi:)

eitanaazija (2008-04-23 09:04)      es te nedaudz nesaprotu, tā ir vecāku vai bērna problēma?
ja tā ir vecāku problēma, tad pamainiet attieksmi pret bērnu un neprasiet, lai viņš ir perfekts visā. ne jau visi ir dzimuši sportisti. vai nav vienalga, kāda atzīme ir sportā? arī manam bērnam ir visnotaļ labas atzīmes, bet galīgi neveicas sportā. mani tas nesatrauc, kamēr viņš pats par to nesāks sist kreņķi. savukārt viņam par to nekādas sāpes nav.
savukārt,ja tā ir bērna psiholoģiskā problēma, tad vecākiem viņš ir jāatbalsta un prātīgākais ir sākt kopā ar bērnu sportot vai kā jau tika minēts, nolīgt privātu trenneri.

Pticka (2008-04-23 09:08)      man abi vecaaki bija baigi sportiskie, bet man sports nerulleeja, tomeer, kad vajadzeeja kaartot normatiivus, saneemos un uztrenneejos liidz 5 (nu iznemot fucking virves raapshanos :)) - iemaaciities aatri leekt ar lecamauklu ir paaris nedeelju darbs katru dienu un viss! nav vajadziigs iedzimts talants! tikai nodereetu, ka kaads ar vinu pastraadaatu (atceros kaa faaters man vakaros maaciija bumbinju mest, tagad jau laikam taadas discipliinas nav :))

vvr (2008-04-23 14:59)      Iesaku atrast sporta klubā kādu treneri, kura ir beigusi Sporta pedagoģijas akadēmiju (ir tādas, esmu satikusi!) - lai viņa pamēģina izskaidrot teorētiskos pamatus. Jo pieredze liecina, ka skolās skolotāji aprobežojas ar "Dari! Nevari? Idiots!" :(
Jātrenējas gan būs pašam. Max atzīmi diez vai spēs nopelnīt. Bet vai tiešām tas ir svarīgi...? :) Galvenais taču, lai izdodas uzturēt labu veselību ;)

papadabs (2008-04-25 09:05)      Lieciet takš puiku mierā! Problēma ir vecākos, kas izdzen nabaga bērnu. Priekš kam viņam dzīvē vajadzīgas tās teicamās atzīmes? Tāpat īstā atestācija tikai pēc skolas sākas - kā izskolotais indivīds iekļausies sabiedrībā. Ar tādu attieksmi: par katru cenu jābūt pilnībai, jābūt pārākam - viņam būs grūti. Tādus nemīl. Tādi bojā dzīvi citiem un ir paši nelaimīgi.. Teiksiet, ka bērns pats cenšas. Pareizi, jūs viņu līdz tam novedāt. Tagad savā perfekcionismā smokat nost. Izeja? Lēnām un pakāpeniski, sākot ar pašiem vecākiem, mēģinat izjust dzīves garšu, kas noteikti nav paslēpta tur kur to pašlaik meklējat.

signorina_Merilinnda (2008-04-26 14:00)      neko... tie musu skolu normativi ir debili... man un vienai manai klases biedrenei ari labi ja sporta 4 izdevas s
izvilkt, jo redz, es vareju aizlekt 2.40, bet vajadzeja 2.60, vai noskriet 60m 9 sekundes, bet es vareju tikai 11...ne ko tur nevar darit... ja nesanak, tad i nesanaks, un sports nava atkarigs no galvas, bet gan no kermenja, un kermeni nevara ietramdit, tu vai nu vari tik atri paskriet, vai nevari. Bet klases biedrenei tiesham nekur zeman kapr 7 nebija... ne fizika, ne zimeshana... tik tas sports ar saviem... hui paimjosh normativiem... ta sshtrunts, ka patom tev vai sirds apstajas no tiem uzravieniem.

Spicis (2008-04-26 14:23)      Ko tur īpaši domāt un pētīt, DABŪ NO MEDIĶA zīmi, ka viņš ir "mīkstais" - nespējīgs fizkultūras stundās kārtot "stresa" apstākļos kautkādas JEBŪT fiziskas DARBĪBAS!!! Sēdēs un veģetēs! :)

signorina_Merilinnda (2008-04-26 14:44)      Un teorija tikai 9. klase, kuru uz 9 laikam uzrasktiju sporta iekaite... un kopa kautkadu 5 izdevas izvilkt...uz atestata, savadak visur bija tiaki Ieskaitits, ka izdarits. Sports tiesham nava tas priekshmets, kur kert krenki... Bet tas disciplinas... vinajas neko netrenne... pamatskola sporta stundas bija 2 lidz 3 reizes pa nedelju.... un tur tada atra skrieshana... ar lecam auklu vajadzeja izlekt mazajas klases 60 reizes,minute, tad 80, tad 100, tad 150, un 9. klase 200 reizes... pectam raigbs gar acim metas, jo tada lekashana bija tikai 4 reizes pa gadu, bez treninja...ar speka disciplinam man nebija problemu... tikai kad izpildijam normativus kur prese bija jauztaisa50-70 reizes...tad muskuli sapeja vel veselu nedelju... un tas ta bija 2 reiz par macibu gadu.... pievilkties metenem nevajadzeja, pet atspiestie suz sola... savas 20 reizes nebija prob... bet tikko sakas augstleksana, atspoles skrejiens, bumbinja uz talumu, lodes grushana, lekshana smilshkaste, 60, 100, 1000 un 3000 metri... miru vai nost... jo nevareju es to izpildit, lai ka centos, un nelika jau atzime stiaki par tehnisko izpildijumu, bet ari par to talumu, un atrumu...ka rezultata, savu augumunekadi nevareju uztrennet, bet sirdi tikai bendet, jo ta pec tadiem matrumiem bezmaz pa muti kapa ara... un lai ta nebutu, es vairak necentos, kautka sekmigi izvilku, un bija ok... un ja Tavs sicsi talak nedoma iet uz sporta akademiju, vai policija sakademiju hotj pa zales trenneri... par to sportu nava ipashi jasaspringst, jo ari augstskolas, neviena neskatas videjas atzimes, bet konkretas, kunkretaja priekshmeta

guess3 (2008-04-27 22:56)      Man ar jauniete - uz maksas aerobiku iet(ārpus skolas), bet skolā skolotāja apsaukā par tizlu. Piekritu paņemt no ārsta zīmi un atbrīvojumu gada garumā. Es tak zinu savu bērnu un skolotāja viedoklis man ir p...k.....

Satrika (2008-05-14 16:34)      Ne visi radīti sportam, nav ko spiest,nav ko pazemot! Jādara tas, kas veicas!

pianissima (2008-05-14 17:56)      Tas, ka nepadodas sports, pilnīgi un absolūti nenozīmē, ka cilvēks ir tizls (tas šejienes komentētājiem). Mans tēvs arī ir galīgi nesportisks cilvēks, bet prot gan dzīvokli izremontēt, gan mašīnu. Tad jau vajadzētu arī pieprasīt, lai visiem ir muzikālā dzirde, jo skolā ir arī priekšmets - mūzika.

pepera (2008-05-17 15:54)      taapeec ir treninji,kuros pilnveidot savas speejas...nespeejas.Bet galu galaa skola nav gjimene no kuras viss saakas!

ladyblues (2008-06-03 23:52)      no tēmas: man kā "vēsturniecei"...
Ļoti daudz var panākt kopā ar bērnu nedēļas nogalēs atpūsties kopā-un ne jau pie TV vai datora...kopā izbraukt ar velo, paņemt celiņu peldbaseinā(ja vēl āra nav atklāta sezona) vai aiziet uz ledus halli paslidot.
-Velo-nodrošina slodzes sadali dažādām ķermeņas daļām, (pēc braukšanas palec ar lecamauklu vismaz 20x-būs tāda sava veida muskuļu atbrīvošana)
-peldēšana-atbrīvo muskulatūru, tai pat laikā to arī spēcinot,
-slidošana-palīdz līdzsvara trenēšanai (tas palīdzēs arī servēt precīzāk)

saulllaa (2009-11-05 17:05)      tikai trennējoties,kā gan zavādāk???atrast sporta veidu kas interesē bēnru,lai trennējās,arii citās lietās ies labāk tad:)

Becky (2010-07-08 19:15)      A kāds painteresējies, vai mūsdienu bērniem sporta stundās ir uzlikti tādi reļai izpildāmi normatīvi, tiem bērniem jāprot vienādi labi i lekt i servēt, i basketbolu, i krosu, un normatīvi IR par augstu. Mums nav tā kā ASV, kur skolēns pats var izvēlēties to sporta veidu, ar ko nodarboties un pilnveidoties, bet spiests grūst lodi kā visi, mest šķēpu utt., lai tikai nosistu vēlmi uz to sportu! Mans piedāvājums būtu aprūnāties ar bērnu, noskaidrot, varbūt tur ir kādi apslēpti konflikti un arī parunāt ar pašu sporta skolotāju, audzinātāju, noskaidrot patieso ainu un tad no tā dejot tālāk.

Otrdiena31 (2010-07-16 21:25)      Nu pattiesībā ir jāskatās attīstība, nevis normatīvi.

Kaimi (2010-12-19 13:12)      Ja vecāku mērķis nav dēlu uztaisīt par sporta akadēmijas studentu, tad, lai jauneklis iegūst zemāko sekmīgo atzīmi un viss. Tur nav ko iespringt. Labāk, lai koncentrējas uz priekšmetiem, kas ir būtiskāki par sportu. Ja dēls min pedāļus un peld (aktīvi), tad tizlenis nebūs. Ja studē, tad, lai izvēlas skolu, kur sports nav obligātais. Dzīve būs vieglāka. :)
Bez tam, labāk ar varu nespiest, citādi pēc "n" gadiem, jauneklis pateiks, ka vecāki dzīvi sagandējuši. :)

Kalvina (2010-12-19 19:24)      Ja bērns cenšās un nesanāk- mainiet attieksmi- nav jānolauž galva, lai būtu izcils itvisā....Klasē noteikti ir bērni, kuriem labi padodas sports, bet neiet kādā citā mācībā....Ja viņa veselības stāvoklis ir normāls, tad no viņa tiek prasīta tikai, lai būtu ieskaitīts- tātad norma...Nav ko uz bērnu spiest!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu