Kā aizliegt bērnam?

KA LAI PASAKA bernam ka nedrikst to vai sito vinam neblaujot virsu vel pietam ja vina ir tikai gads?

Luxa (2009-08-12 20:38)      Kameer beerns nerunaa vai knapi ko vervelee, taada kliegshana ir bezjeedziiga. kaut kas liidziigs vareetu buut, ja kaads japaanis tev skalji aurotu, ka dari ko taadu, ko nevajadzeetu...

Vucis (2009-08-12 22:33)      Ak `fiper aktīvs`? Gadu vecam bērnam jārada viņam droši apstākļi nevis cauru dienu jāskandina `nedrīkst, nedrīkst, nedrīkst`. Tas arī viss.

VIZUAALAAmaaksla (2009-08-12 23:28)      nav brīnums, ka līdz skolai liela daļa pataisīta par fiferaktīvistiem ar tādām mamzelēm.........patiesi baisi........un piedziedatājas ar siksnām---vāks! To aukli vajadzētu slānīt, kas nepieskata bērnu!

VIZUAALAAmaaksla (2009-08-12 23:31)      Gauja, taisnība! Un pie tam samāktā garstāvoklī.....

Hara (2009-08-13 02:05)      Miljkjiibas, katram beernam sava mamma ir vissmukaakaa, liidz zinaamam vecumam :) Stresoshana arii var iedarboties uz beernu, tachu tai jaabuut kaa minimums - attieciigi dozeetai, neder tikpat cik uz viiru, uzreiz buus pa otru galu aaraa :)

juunijs6 (2009-08-13 08:35)      ar smukumu gan te nekĀda sakara!!!

JurisK (2009-08-13 09:16)      Taadaa vecumaa beerns apkjeeriibas zinjaa nav gudraaks par kuceenu, reizeem der arii uzshaut pa dibenu, ne jau peert. lai saprastu, ka nevar lodaat pa balkonu, veel arii pateikt - nedriikst, noteikti un skaidri. Peec dazhaam reizeem vinjsh sapratiis vaarda nedriikst jeegu un to varees lietot arii vairaak. jo mazaaak bljaustiisies un centiisies mieriigi maaciit, jo aatraak buus labums. Tikai ar runaashanu un uzmaniibas noveershanu reti kuram pietiks pacietiibas, taas tik taadas modiigas runas!:))

Ivans_neBargais (2009-08-14 21:19)      Es tikai vienu nesaprotu, kur Tu rāvi, ka bļaujot viņam virsū to var paskaidrot? Jeb Tu to, ka viņš no tava ķērciena saraujas melns un maziņš, pārstāj darīt aizliegto un sāk raudāt, interpretē kā saprašanu?

Maija_Zvaigzne (2009-08-15 13:05)      Velkot paraleeles ar kuceeniem (paldies, Juri!:D) - visas lietas, kuraam nav jaanonaak beernam rokaas aizvaakt tur, kur beerns taas nevar dabuut. Kaartiigi notenkaat, lai mieriigs - iet pastaigaas, uz rotaljlaukumu, vienkaarshi IET AARAA. Nedot NEKO, kas satur cukuru, t.sk. saldos augljus, par taadaam drankjiibaam kaa salidaataas putras, kjiimiskie jogurti, cepumi utt. nemaz nerunaajot (cukurs mazos beernos izraisa agresivitaati un hiperaktiivu uzvediibu). Tad, ja dara kaut, ko ko nedriikst vai ir nemieriigs un kashkjiig, tad cieshi apskauj un turi, elpo mieriigi, kaut vai skalji skaiti, beerns arii nomierinaasies.
Viss iepriekshmineetais darbojas arii uz kuceeniem :DDD

000079 (2009-09-01 11:22)      Bērns viena gada vecumā saprotu vienu Nedrīkts. Tam vajadzētu būt saistītam ar bērna dzīvības/nāves jautājumu. Ja ir vairāki - viņš neuztrver jēgu.
Tas, kā es darīju - brīžos, kad gribējās teikt "Nē" izdomāju pretēju darbību, kuru nodefinē ar "Jā" Piemērs - nevis neaiztiec lampu, bet atnāc un darīsim to un to.
Vēl ļoti labi ir bērnus kalpināt :) Viņiem patīk būt noderīgiem - aizej ieliec to atvilktnē, noslauki šito utt. Galvenais vienmēr paslavēt. Un tas, ka viņš nerunā nenozīmē, ka nesaprot.
Kliegt? Nafig? Bērns ir jāmīl un jāciena nevis jāuzver par niecību

Tutututa (2009-09-14 23:14)      nevis jaaaizraada, vai jaakliedz, bet janorobezho no nikju objekta, jaamaina uzmaniibas centrs...

face_of (2009-10-07 16:52)      Mums kādu laiku darbojās skaļš "STOP", ja pietuvojās bīstamai vietai, kuru ne manos spēkos norobežot, bet saitē tak arī nevedīšu:)))
Un jā - vairāk par vienu nedrīkst tajā vecumā toč neatcerās. Arī manā mājā viss bīstamais ir novākts... tomēr bērniem mēģinu uzticēties, piemēram, tikko iemācās pa trepēm pārvietoties, tā vārtus novācam...

saulllaa (2009-11-19 18:07)      un bērni isti to vārdiņu NE nedzird..tamd`ēl jānoformulē doma skaidri,nevis neskrien,bet-apstājies,tai ātruma berns neatšķirs neskrien,skrien,ko isti pateici.Un gadu mazam berniņam isti aizliegums nedarbojās vēl.ir jārada pzoitivs piemērs,kāa paijāt mantas,nevis sist.Tik mazs vēl nezin ka sun kā,pacietību mammai,vēl vismaz pāris gadus bērns gribēs mantas mest,sviest sist,ne tapēc ka agresīvs,bet tapēc ka jāiemācās arii zemes pievilkšanas spēks,un visi citi likumi.Kā mammai tev ir tikai jāskatās lai bērns sev nenodara pāri.Vo sagribēji jau lai gadu maziņš berns visu jau zin ko drizt ko nē,un klausītu..kautkā pa ātru nesagribeejies jau no mātes pienākumiem tikt vaļā?esi blakus,un mili,bļauttiešām nevajag,jo skaļāk bļauj jo mazāk tevi sadzird ko tieši tu saki.

llze (2013-07-19 12:24)      Bļaušana virsū ir emocionālās vardarbības veids :)

labalabadiena (2013-07-27 22:49)      Tikai gada vecumā vispār nav par ko uzbļaut!!!! Jūs ko?! :)) Runājiet, runājiet, novirziet domu uz citu ko..... Tak ne jau ar bļaušanu!...

brodjaga (2013-08-05 09:54)      Pacietīgi . Stingri pasakot kā nedrīkst. Var arī paskaidrot kāpēc nedrīkst. Jā un varbūt darot to daudz reizes. Liedzot to ko nedrīkst. Jāizvērtē arī kas ir tas ko nedrīkst. Daudzi vecāki kļūdaini ļauj darīt/ņemt jebko kā tik miers un iegūst vēlāk pieredzējušu "kaprīzi" . Piem. Nu nav mob.tel. bērna rotaļlieta lai kā gribas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu