kam tad īsti bērns jāpieskata - vecvecākiem vai vecākiem?

mana meita ļoti gribēja bērnu, tagad kad ir bērns viņa strādā, mācās, tusē, un man omei vislaik jāskata mazbērns un kad saku ka nevaru diendienā auklēt viņas bērnu meita nereaģē uz maniem tekstiem!
iesakat ko man darīt!
paldies jau iepriekš!

Tutututa      skjiet, ka jautaat vajag meitai nevis mums.Mums jau katram sava motivaacija, buut vai nebuut personiigaam atvaseem:)

card_reader      sikajai sagribejas ferbiju a izradas ka tas ari blauj un kaka, tapec atri apnika :DDDDD

andzipa      ābols no ābeles tālu nekrīt: citāts no morenes anketas:
Esmu jautra un dzīvespriecīga....
Patīk ...appūsties dabā un izklaidēties.... Kāpēc lai meita negribētu tāpat?:)

VIZUAALAAmaaksla      vecmāmiņas arī reizēm ir LABĀS!!!!Sevišķi tās, kuras pašas savus bērnus sevišķi nav auklējušas...tad mazbērnam veltīta stunda šķiet mūžība:D:D:D:D

Hara      Ja Tev ir bērni, rēķinies, ka būs arī mazbērni, un mazbērni būs jāpieskata un jāaudzina. Nekas nevar bērnam aizvietot vecvecākus, tā ir pieredze un autoritāte kas IR jānodod, jo savam "bērnam" Tu to vairs nenodosi - bērns ir liels un viņam pašam ir bērns, viņam par vēlu kautko nodot!

Nez, iespējams ka uzskati šajā jautajumā ietekmējas no pašu pieredzes, tādēļ tie atšķiras, bet es ar visām četrām esmu par to, ka staigāt bebim iemāca mamma/tētis, bet lasīt un rakstīt iemāca ome! Lasīšanas sākšanas vecumā mamma/tētis ir aizņemti, bet ja viņi nav aizņemti, tātad viņi ir dīkdieņi, kas nenodarbojas ar bērna apgādāšanu!

barbarosa9      Un cik taadu omju ir?Veel visu gjimeni ar vakarinjaam sagaida, ij daarzu piestaadiijusi un izraveejusi ,ij zemenes izaudzeejusi, ij cuuku nobarota-beerninjiem tachu vajag! Un peec tam pa kluso rij pretsaapju zaales un lej asaras par savu taa iisti nesaprotamo dziivi.
P.S. un vinja savos gados sevi nodzinusi kaa vecs kleperis, izskataas slikti, par savas gjimenes veidoshanu vinja pat domaat nedriikst-meita nositiishot.Ja kaads kaiminji ciemos atnaakushi, tad fiksi jaaizlaizj pa kuutspakaljas vaartinjiem aaraa, kameer meita nav ieraudziijusi.Vo dziive, jedritvai!
Meita nestraadaa.Znots gan kapitaals-tas pa kluso omi palutina.
Sen jau teicaam-liec tam visam punktu un beidzot pasaki, ka kaut atpuusties gribi.Aij, tur viss ir aizlaists galiigi.Omei bail, ka tad vinjai mazbeernus nevediis....liegs ar vinjiem tikties.

Hara      Barba, Tu par topika domāto māti/meitu tagad stāsti? Nu jā, meita jau riktiīga Aija izklausās.. njebivajet bez urodov :)

barbarosa9      Hara, tas ir piemeers iz dziives, un maigi aprakstiits.
Taa manis mineetaa Aija ar chuguna pannu viiru pie vietas pieliek.A shis slavens kjirurgs, uz darbu jaaiet.reiz shis smejoties teica:Lai aardaas, lai sit, ka tik ne pa rokaam-es tak kjirurgs, taa muusu maize!
Pie maates damochka visu vasaru sauljojas,traukus aiz sevis neviizjaa nomazgaat, kameer maate jau koomaa pa kartpelju vagaam vaartaas.Murgs, ne dziive.bet es skatos, ka vecaakais no mazmeerniem no maates saak attaalinaaties, pats iet omei paliigaa, ir sirsniigs, aspraatigs.Otrs mazdeels-pilniigs pretstats, bet ome un visa gjimene visvairaak vinju lolo.
aij, aarpraats, kas tai dziivee notiek!
Bet es esmu labaa ome!:)
Domaaju, ka man ar mazbeerniem viss ok, jo es vinjus vnk miilu un vinnji pie manis "raujas" Pat pashai gruuti tomeer novilkt to robezju un tureeties pie taas, ka man ir sava dziive, ka neesmu sos visiem dziives gadiijumiem augu diennakti:) Man bija kolosaala ome.taadas otras uz pasaules nav...

SNIEGBALTITE_      nevaru nepiekrist tiem, kas saka= diemzeel pati taadu meitu esi izaudzinaajusi, tagad samierinies ar sekaam.
Mierinaajumam- driiz saaks iet daarzinjaa, tad pa dienu nebuus tev jaaskataas, + vairums beernu jau tajaa vecumaa gulj arii visu nakti jau, ta ka arii pa nakti vareesi guleet tu!

Papele      Vienmēr esmu apbrīnojusi tagadējos jauniešus. Kājas paplēst grib, dzemdēt arī grib. Bet rūpēties, mazgāt visu un uzņemties atbildību negrib. Tādā mātei būtu jāatņem mātes tiesības!!!!!!!

Mylina      Neticu tādam vispārinājumam - meita gribēja bērnu, piedzemdēja, un omei tagad jāaudzina tas bērns. Varētu padomāt, ka bērns ir apgrūtinājums, gluži kā zemei nodoklis, kas jāmaksā visu laiku. Baigi feini vienā teikumā šitā pasūdzēties. Bet mēs vēl nezinām tavas meitas versiju, kā īsti ir. Varu derēt, ka šis viedoklis tapis dusmu brīdī, kad bērns kaut ko nelāga bij sadarījis, vai omei neļauj netā sēdēt. Tev ir tā iespēja būt ar mazbērnu, citiem pat tādas nav... Cilvēki nenovērtē to, kas viņiem ir. Tad kad nav, tas sāk novērtēt...

000079  1   Lasu un brīnos kādi spriedumi te izteikti! Atņemt tiesības utt. Kaut gan morene nekur nav uzraksītījusi CIK BIEŽI viņai tas mazbērns jāauklē.
Mana mamma visu mūžu ir teikusi, ka mazbērni viņai būs tikai mīlēšanai, ne auklēšanai. Neskatoties uz to viņa ir palīdzējusi diezgan daudz. Reizi nedēļā bērnu varu atstāt un dažkārt arī pa naktīm. Mana mamma nestrādā, bet dzīvo aktīvu dzīvi un katru dienu viņai kaut kas ir ieplānots, iesaku tā darīt arī tēmas autorei - dzīvo savu dzīvi un lai meita+mazbērns pielāgojas.

VIZUAALAAmaaksla      vecmāmiņas arī reizēm ir LABĀS!!!!Sevišķi tās, kuras pašas savus bērnus sevišķi nav auklējušas...tad mazbērnam veltīta stunda šķiet mūžība:D:D:D:D
Pēc šī vispārinošā komenta saņēmu Morenes pesteļus privātā pastā, tātad trāpīts!
Dīvainā tantiņa! Viņai vienkārši vajadzēja izkladzināt, ka spēj vairoties!

VIZUAALAAmaaksla      Ādmiņi nosaukumus maina uz valodnieciski nepareiziem!
Būtu labāk komatus salikuši MORENES palīgteikumos:)))

Nevis bēns jāpieskata, bet bērnu jāpieskata...

SievieteMelnaa      Lucy, es neatbalstu maates, kuras pashas negrib ruupeeties un audzinaat savus beernus, bet..peec teemas neredzu, ka te buutu tas variants. Izskataas driizaak taada leciiga vecmaaminja, kas sevi sit krustaa. Taa vietaa buutu ar savu beernu aprunaajusies. Un jaa, es esmu paarliecinaata, ka par labu maati JEBKURA no mums iemaacaas buut, tikai PROCESAA, kad mums jau ir beerns. Un sheit ir svariigi citu cilveeku atbalsts un padomi, pirmaamkaartaam jau maates.

zae      ko sēsi, to pļausi.... kāda māte, tāda meita utt....ja nav bērnos ielikta sirds mīlestība, tad neko labu nevar sagaidīt....:( ko darīt - neko, dzīvo tālāk, un auklē mazbērnu... bet ar citu pieredzi, un tad varbūt nebūs pēc 20 gadiem jāsūkstas, ka mazbērns gribēja bērnu, tagad kad ir - jāauklē vecvecmāmiņai....:)

cilveex      Negribu uzņemties "ieteikt", teikšu, ka ir ĻOTI, ļoti daudz 60/50 gadnieku, kuri būtu laimīgi, ja varētu auklēt savu bērnu sīčus. Nu, jā... bet tā brutāli uzkraut savus pienākumus arī neder.
Õmes un "ģedi" daudziem ir viskrutākie frendi bijuši.... žēl, ka neviena vairs virs zemes nav.

barbarosa9      cilveex, ir!Es!Mees ar mazmeitu viskrutaakie frendi esam, vot taa!:)

leila27    1 Nu gan ir ome.Kaut mazāk tādas būtu:( 2009-10-31

ednens      un kā vienmēr cieš bērni.......... 2010-04-22

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu