Skolēnu dziesmu svētki

Zinajas rāda visu laiku par šo notikumu,bet es tā padomāju-tiem nabaga bērniem vispār bija kaut viena diena brīva? Esmu pārliecināts,ka tur noteikti bija atadi eberni,kuri jūru savām acīm nebija redzējuši.Viņus kāds aizveda ,apraadija,sagādāja prieku pretī apr to,ka viņi izklaidē pieaugusshos? Savādāk sanāk ekslpluataacija...Nu tas tā,tikai pardomas par tēmu....

Agatem9 (2010-07-11 21:33)      un lauku skolas bija uz jūru, tikko ziņās teica, ka Krāslavas vidusskolas skolēni bijuši peldē. Nu ar Rīgas bērniem, tas nav aktuāli, jo vakarā dodas uz savām mājām,bet rajonu skolēni ampelējas visu nakti.

cilveex (2010-07-11 22:07)      Nu zin`, modžito... tut ti, Fjodor, ņe prav.:)
Kinderi ir pilnīgā autā no kaifa, vismaz man zināmie skuķēni, kuri brauca uz Rīgu, redzeju viņas pa teļļuku. Baigi laps.
Nomocījušies, varbūt jā, bet kā tad savādāk? Ja jaunība esi sportojis un braucis uz sacensībām, tad tikai tā, citādi tevi nepaņems. Tur līdzīgi un domāju, ka kideriem ieguvumu un iespaidu ir cik uziet no tā un tas nozīmē, ka tā nu ir reize, kad nodokļi izlikti vajadzīgai lietai.

baltsriits (2010-07-11 22:15)      MOJITO!Nav nemaz tik traki.Man ar dvīņu meitenes/13gadi/visunedēļunostaigāja,nodziedāja,nodejoja,cēlēs5.30 un gūlās 00.30-jāatzīst,smagi bija,pārgurušas,likās-neizturēs,bet,,,Tev vajadzēja redzēt kāāāāds gandarījums bij`meitenēm kad vakar 1.30 mājās atbrauca,kāds pozitīvs lādiņš.!!!!Un šodien aizsūtīju meitas uz Akvaparku,lai izvicojas.Zini?,,,vai Tev pašam nevajadzētu iesaistīties kādā deju kolektīvā?:D

madarinjas (2010-07-11 22:24)      un vispār jau tiem nabaga bērniem visa vasara, atlikusī, jau nu toč ir brīva! ja arī līdz šim pasākumam bija mēģi šad tad...:))

nakc (2010-07-11 22:28)      Nu tā... esmu mājās no svētkiem :)
Ļoti centos savējiem arī kultūras programmu sagādāt, bet diemžēl... :( Vienīgā brīvā pēcpusdienā aizkūlāmies līdz Zoo, bet kā izrādījās šamējie ir atvaļinājumos un 17.00 Zoo slēdz ciet. Še tev nu bija... uzaicinājums un īpašās atlaides Dziesmu svētku dalībniekiem.
Vienīgais pieejamais pasākums bija nakts tusiņš kara muzejā, kura darbinieki bija sagatavojuši arī lielisku izglītojošu programmu ar tērpiem utt.
Patīkami, ka atlaides dažādos Latvijas muzejos Dz.sv. dalībniekiem darbosies arī līdz augustam...

iris (2010-07-11 22:32)      Jā, uz jūru aizveda.Vakar mans krustdēls, kurš dejo Kuldīgas 5.-9. klašu deju kolektīvā, uz turieni ar savējiem tika aizvests, un arī nopeldējās. Un vispār, es šodien noskatoties koncertu, ar lepnumu sapratu, ka šāda Latvija man ļoti patīk!!!

foxsi (2010-07-11 22:33)      tuss jau nu gan tas nav, bet lloti smags , apniciigs un noguruma pilns darbs.
Jaa beernelliem vilnas zekkes bij gruuti, bet vai labaak kad vinni neko nedara vai seezz parkaa un alinnu suc...

nakc (2010-07-11 22:39)      Par naudu runājot... lai tiktu uz šiem svētkiem bija jāiziet cauri ļoti iespaidīgai atlasei. Bērni, vecāki un pedagogi ir ielikuši milzīgu darbu un savu naudu arī, pat ļoti lielu naudu.
Skatītājiem tie ir svētki, bet mums, pirmkārt, milzīgs fanātisks darbs...

daisy777 (2010-07-11 22:45)      Nekad nebiju domājusi, ka kādreiz nāksies piekrist Torpēdo! Tā tiešām bija spīdzināšana - jau tagad starp priecīgajiem lauku bērniem, kuriem valdība atņēmusi jebkādu citu iespēju nokļūt līdz Rīgai, pavīd ziņas par tūkstošiem bērnu, kuriem šajās dienās mediķi snieguši palīdzību. Gribētu dzirdēt arī to 10 bērnu vecāku "sajūsmu", kuri atrodas slimnīcā un kuriem tur būs vēl ilgi jāārstējas, bet sekas paliks uz mūžu. Televīzijas tiešraidē no kolizeja arēnas "Daugava" jau neparādīja, kā skolotāji pēc katras dejas novāca no laukuma paģībušos bērnus.

Vismaz vilnas vestes un ņieburus būtu novilkuši, un salmenīcas uzlikuši un lakatiņus apsējuši bērniem, ja reiz visiem tik ļoti patīk šis padomju funkcionāru izdomājums un horeogrāfiju iztēles auglis - skatuves balets. Senie latvieši bez galvassegām nestaigāja.

pride (2010-07-11 23:23)      man arī domāt, ka senie latvieši bez galvassegām nestaigāja un pie +35 grādiem vilnas zeķes kājās nevilka, bet skraidīja ar basām...

leone (2010-07-11 23:25)      Mazie deotāji un dziedātāji ir varoņi! Re,pie Mildas godasardzi noņēma,jo pieaugušiem,veseliem,spēcīgiem vīriešiem esot par grūtu nostāvēt 1 stundu tādā karstumā,bet mazie un drusku lielākie dalībnieki stundām ilgi dziedāja un dejoja!
Jā,protams,viņi bija nomocījušies un saguruši,tak labāk no dancošanas un dziedāšanas,nekā no visādu draņku lietošanas un nīkšanas caurām naktīm pie datora.Grūtums aizmirsīsies,bet atmiņas par šiem svētkiem paliks.Un-iespēju robežās arī izklaides pasākumi viņiem tika sarūpēti.
Par tautastērpiem-jā,karstā vasarā siena pļavā senie latviešu priekšteči gāja vienkāršā pakulu vai linu kreklā,ar salmu cepuri/lakatiņu galvā.Bet svētkiem bija svinīgs tērps-smags,bagātīgs un grezns.Man nepatīk tie stilizētie īsie bruncīši meitenēm,neviena latvju zeltene nevienā vecumā,kā nostājas uz savām kājām,neskraida puspliku dibenu.

SufferWell (2010-07-11 23:25)      nav tur nekaada spiidzinaashana vai expluataacija. pac esmu piedaliijies 2os jaunieshu dz.sveetkos krievu laikos, atminos kaa superiigu tusinju & izklaidi! :)

pride (2010-07-11 23:44)      tantuks reāli sakarsis, grib plavkās godasardzi pie mildas redzēt...

Ai_bonija (2010-07-11 23:50)      esmu dejojusi daugavas stadionā 1989 skolēnu un 1990 vispārējos dz svētkos. Tāpat rumbulā zīmējumus slīpējām pie 30 grādu saules, pēdas noberztas un melnstŗadnieku iedegums ir bijis nedēļas laikā iegūts. Nevienu jau ar varu nedzina paši gribēja dejot. Un tās trīs reizes nedēļā ko regulāri gadiem mēģinājumos pa 3 stundām līdz sviedriem nolecot līdz svētkiem gatavojās, radās tāds fiziskais rūdijums, ka to tais 20 minūtēs stadionā atdejojot programmas dejas neizjūt. Atceros, ka pēc mēģinājumiem rumbulā 90 gadā vēl skolā ansambeļa pavadībā valšus griezām vestibīlā katru nakti līdz pusdiviem naktī un vienmēr likās pa īsu tas jandāliņš. Dziesmu svētki tas ir godam 5 gados nopelnīts dejotāju un dziedātāju tusiņš. Un ja kādam slikti metās skatoties, neskatieties paleciet paši polkas soli pagalmā ap sētas mietu.

JurisK (2010-07-12 01:45)      Nu jaa, ta kaa Ai-bonija saka - ar resnaam pakaljaam un tuklaam smadzeneem to nesaprast! Arii mans jaunaakais ir piedaliijies skoleenu sveetkos.

tiritomba (2010-07-12 08:15)      esmu arī piedalījusies divos Dziesmu svētkos. vienu reizi kā dalībniece, otru reizi - izpilddarbā. abas reizes atceros kā vienu vienīgu tusiņu!!!! patiešām ar prieku, - un ne lietus, ne vājprātīgais karstums, ne cilvēku pūļi netraucēja tai fantastiskajai sajūtai - piedalīties. un uz jūru var aizbraukt ne tikai Dziesmu svētku laikā ...

mistiskaa (2010-07-12 10:08)      Manējie atbrauca -apmierināti bez gala! Bij kartsts, bet mājās nīkstot karstums nav mazāks... Redzējuši ārpus svētkiem arī neko dižu neredzēja, bet tāds arī nebij mērķis- brauca takš uz dziesmu un deju svētkiem!

tiritomba (2010-07-12 10:10)      lasu par dejotājiem tajos vilnas lindrakos. labi, pati neesmu dejojusi, es dziedāju. bet tie mēģinājumi, - kā no rīta sākām tā pāris stundu pirms koncerta beidzām. tad - laiks, lai aizbrauktu no Mežaparka līdz Puškina ielai pārģērbties, un atpakaļ. tā stāvēšana, lai tiktu savās vietās, atkal stāvēšana, dziedāšana un stāvēšana ... bet ... kaut kā piemirsušās sāpošās kājas, ir palicis atmiņā vien lielais saviļņojums. jā, un vēl tas, ko nevar nekā nosaukt, - tur, iekšā, kā dvēselīte lidotu, kā kas ... :)))) lūk, tādas atmiņas. un vēl tas gājiens! nezinu, vēl tikko savās atmiņu vīzijās to atsaucu - FAN-TAS-TIS-KI! laimīgs laiks. bet bija, kad uz kori tāāā negribējās celties no rīta, kā mēs, meitenes, dusmojās. nevērām mutes vaļā, lai nevajadzētu piedalīties atlasē uz Dziesmu svētkiem. un tomēr - Dziesma Aulā kā skanēja "dziesmu karos"! :)))

bumbuliits29 (2010-07-12 10:21)      ...jebkurā masu pasākumā ir sava pozitīvā un ne tik pozitīvā puse, viss atkarīgs kā uz to skatās. Pati uz svētkiem sagatavoju un aizvedu 3 koru kolektīvus. Bērni priecīgi, gandarīti, jo daudz kolektīvu uz svētkiem netika, jo konkurs bija liels. Žēl mazo lauku skoliņu bērni...piekrītu, slodze bija liela, pat ļoti liela, laiks karsts,bet vai labāk būtu, ja katru dienu lītu lietus? šis saspringtais darba grafiks bija tāpēc, ka tās pašas mazās naudiņas dēļ tika saīsināts svētku laiks:(
p.s. par tādiem nodokļiem gan neaizdomājos, vispār vienmēr esmu apbrīnojusi tādus cilvēkus:)) katrā gadījumā tas, kurš kaut reizi ir piedalījies svētkos par nodokļiem neaizdomāsies........, varbūt ir izņēmumi.

ponytail (2010-07-12 10:54)      Vakar bija interesanti - mēs, vecāki, bijām pār4guruši līdz nāvei, nosvīduši, nokarsuši un pārnervozējušies par saviem dārgumiem. Toties viņi! Atbrauca dziedādami, dejodami, izlēca no autobusa, tusēja piknikā līdz vēlam vakaram, cepa desas, spēlēja spēles, dzenāja futbolu. No noguruma ne smakas! Tik papuči ap 21.00 sāka kļūt nervozi - tak fināls jāskatās bija...
Bet vienu varu pateikt droši - bērni bija laimīgi. Neviens ar varu viņus nedzina, pašiem patika un bija ar visu apmierināti. Ar visiem vilnas tērpiem (neapsegtas galvas, starp citu, bija tikai dejojot, kamēr nav uz laukuma, tikmēr cepures visiem bija galvās, ja bija ļoti par karstu, varēja pat līdz apenēm noģērbties un aplaistīties ar ūdeni), lielo lēkšanu un kustēšanos. Nu neviens pats neteica, ka jūtas nospīdzināts! Un nekādi lielie jau arī nebija - 1.-4. klase.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu