bērnam sava dzīve

Ar bērnu ir tik labas attiecības, ka sāku uztraukties par to, ka viņa negribēs veidot savu dzīvi. Lai arī esam nopirkuši dzīvokli, tajā viņa negrib uzturēties.Laikam esmu pieļāvusi milzīgu kļūdu audzināšanā, radot bērnam normālus dzīves apstākļus, mājās par viņu rūpējoties un nekrītot uz nerviem. Baidos, ka viņa ir izaugusi bez pieredzes un spējām dzīvot patstāvīgi.

cilveex      Tā notiek, jā. Ne pirmais, ne pēdējais gadījums. Ir jāsaņemās un meitas dēļ, ir jāaizstumj viņa no ligzdas. Laikam bez drošībasspilvena nevarēs, tad ar to, bet jādara tas ir. Viņas dēļ.
Palīdzi atrast dzīvesvietu, sākumā vēl palīdzība par daudz ko, bet ar laiku no trubu ar vien šaurāku un šaurāku, ļīdz nabassaiti varēs droši pāŗgriezt un ja viss ies labi, griezīs viņa pati, nevis tu.

Tessa      nu,situacija nav arkarteja.
nav zinams,cik bernam ir gadu,vai macas,vai strada.es ta atceros sevi-aizbraucu prom,uz citu pilsetu,kad man bija 19.un tur arii paliku.
protams,skumu pec savejiem,joprojam man vinju pietrukst,bet!! es dziivoju kojas,man bija jautri,tusinji,teatri,ekskursijas.ka jau studentiem.
bet ja cilvjis nemacas,tikai strada,ja nav drauga,hmm.nu ko vinja tur dariis viena pati dziivoklii?varbut,vinja nav komunikabla.nu nez.
daudz kas nav skaidrs,tapec nevaru dot nekadu padomu,tikai atrakstos.tatad.vajag siikak uzzimet situaciju.

Just_      Jāaaa... augstākā jautājuma precizitātes pilotāžā šajā gadījumā ir nenorādīt "bērna" vecumu. 17? 35? Man domāt, par šo to liecina arī tas, ka mamuļa meitu nesauc par vis meitu, bet kaut kā bezpersoniski par "bērnu".

Ef_sansara      No vēdiskās filozofijas viedokļa meitu kā reiz nedrīkst no mājas mest ārā. No mājas 18 gados jāmet laukā dēls - viņam ir jācīnās pa dzīvi un tieši viņam ir kaitīgi, ka mamma ar lupatu tekalē apkārt.
Bet meitai vajag drošības sajūtu, rūpes un sabiedrību un līdz pat tam laikam, kamēr tiks pie/ar vīra ligzdiņā.

Mūsdienās, protams, ir atkāpes. Daudzas meitas raujas prom no mājām slikto attiecību dēļ ar vecākiem, vai varbūt vienk. ir spiestas to darīt.

cilveex      No "vēdiskās filosofijas viedokļa", kā tu zini kāda varnā viņa ir dzimusi?
Ja nu gribas runāt par vēdismu, tad varbūt pastāstīt, ka vēdisma pamatu pamats ir Varnashrama-dharma, sociālā kastu sistēma, kuras noteikumus paŗkāpt drīkst tikai izredzētie? Varbūt viņas dharma ir būt par žurku apkarotāju sievu, varbūt viņa ir no brahmaņiem? Kā tu zini? Abos gadījumos, "no vēdiskās filosofijas viedokļa", atbildes būtu pilnīgi dažādas. Vai ir vienalga?

Kalvina      Man ar dēlu ir tieši tāpat- dzīvoklis stāv tukšs, ja nu atved beibi, tad paliek.....Pie vecākiem labi un mierīgi, tā ir:)

Ef_sansara      cilveeks,
strīdēties gribas?
domā cilvēku psiholoģija atšķiras atkarībā no kastām?
Vēdiskās pozīcijas es smeļos no Torsunova lekcijām. Manas zināšanas nav tik pamatīgas, lai sniegtu atbildi uz Taviem tendenciozajiem jautājumiem. Viņš vienķarši stasta par dažādiem jautājumiem no vēdu viedokļa un es klausos. Viņš neteica, ka katrā kastā ir atšķirīgs laiks, kad sievietei ir derīgi pamest vecāku mājas.
Man, piemēram, šī tēze šķiet ticama. Pati pilnīgi patstāvīgi dzīvoju no 18 gadiem.

bizybazy      nē nu patiešām...būtu priecajusies,ka meitenei ar Tevi un pie tevis ir labi,un ka nebēg prom no mājām,kā lielais vairums,kas grib ka tik ātrāk tikt prom........bet nē,jau atkal viņai ir slikti...
un,ak jā..ir skaidrs ka bus tā,ka tikko meita gribēs izvākties,un sāks savu privāto dzivi,māmiņa sāks viņu kontrolēt un mācīt it visā;);)tā būs,tas ir vair;ak kā skaidrs:):):)

riks      jautājums uz aizbēršanu - bērnam 16 vai 37?

KONSUL      Ja jau pieaugushais ``berns`` nevelesies/ nespes sakt savu patstavigu dzivi - nu tad par isteni miloshu vecaku attiecibam ar bernu tas nekadi neliecina + te vairak jutamas autores/a bažas par berna patstavibu... !

garaamejoshais      zeel, ka neesi mana muteriite.. es pirma dienaa buut prom un ar gadiem sazvaniitos arvien retaak

Couture_101    1 tomija, tas taču ir tik jauki, ka tev ir labas attiecības ar bērnu ! Priecājies ! tā ir liela Laime. Bērnam nakad nevar iedot par daudz mīlestības, rūpes un sapratni. Kad Visas dzīves grūtības atnāks, tad arī par tām domāsi.

tiritomba      bet vai tik te nav topiks ar zemtekstu, - redz, kā visiem neiet, - bērni tādi vai šitādi, narkomāni, noziedznieki, bet man labs bērns, tik labs, ka nemaz negrib "atsevišķu bļodiņu", kura tikusi uzdāvināta.
tomija, kad "bērns" gribēs, tad arī aizies savā dzīvē. tur tāpat vairs neko nevarēsi koriģēt savās audzināšanas "kļūdās". citam bērnam ir svarīga "mājas" sajūta, citam gribas būt pastāvīgam. mēs arī tajā laikā bijām dažādi. es ceru, ka Tava jaunība nav ļoti aizmirsta.
ir vecāki, kas savus bērnus izmet no mājas, tikko viņiem paliek 18 gadu. nu un? mēs nevaram nosodīt dažādas audzināšanas metodes tāpēc, ka viņas atsķiras no mūsējām (vien ja tās traumē bērnu, bet atkal jautājums, - ja ir 18 gadi, tad tas pēc būtības vairs nav "bērns", bet jauns cilvēks, kuram jāsāk domāt par savu dzīvi).

knika      paaraak uztraucies par beernu - taa ir tikai un vieniigi beerna dariishana, kaada buus vinja dziive, jo taa ir vinja dziive! Tava dalja ir tikai un vieniigi priecaties par labajam attiecibam ar bernu un, ja velies, lai berns dzivo atsevishkji, tad tas ir ar bernu jaizrunaa, nevis ar oho lietotaajiem!

Jessie      Labi, ka ir runa par meitieti, preteja gadijuma sabiedriba varetu gaidit kartejo mammites brunchu sterbeles zhnjaudzeju, kuru ne atraut nav iespejams vel 50 gados!
Par meiteni - nu, mana vecaka meita, kurai ir 28, ari labpratak dzivo kopa ar mani, bet tapec, ka ir kompanija. Ir cilveki, kuri vieni nevar dzivot. Kad atbrauc vinas puisis (stude cita valstii), tad, protams, laiku pavada ar vinju, bet taa... Nu, es, godigi, sakot ari ilgi nevaretu dzivot viena - berni jau pasi savas dzives, tape iegadajos suni :))
/jau dzirdu PA komentatoru rejas par so temu - vau-vau, vaukshkiishi! :)) /
Mammai vnk ir jazina savs berns un jasaprot, kapec vina negrib dzivot sava dzivokli. Vai tas ir aiz pieraduma, vai vientulibas, vai kkadu savtigu iemeslu del (pasai japerk paika, bet pie mammas jau viss ledusskapi, utt)

Adamsone      Jāpievienojas viedoklim, ka man gan patiktu tāda māte - labprāt ar viņu tiktos viņas pašas bērēs un ne ātrāk.
Bet ja "pa nopietnam"- tu esi ieguldījusi pūles, laiku un līdzekļus un nav sanācis vēlamais - atrodi stipru stenderi, ieskrienies un liecies tik ar pieri iekšā....
Ir kaut kādi brīži, kad izjūtu īpašu pretīgumu pret dzīvi.....

ehidna      Nekas! Neuztraucies! Tas ir tikai brīnišķīgi,ja bērns saņēmis mīlestību un uzmanību, Viņa visu iemācīsies!Tici man!

Aija_66      Šādas attiecību situācijas mēdz slēpt dažādus zemūdens akmeņus. Mūsu sabiedrības ikdienā - uz ielas, lielveikalos, transportā, radu, draugu un kolēģu pulkā - mēs viņus pat neatpazīstam. Bet starp mums ir arī trauslāki cilvēki. Sk. gaismasstars.lv
Jautājums: cik mīlestības, iejūtības un sapratnes ir cilvēkiem līdzās.
2014-10-17

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu