Ko darīt ja 14 g. vecs zog vecākiem naudu?

Reiz bija ģimene kura pašķīrās. Māte aprecējās otreiz, abu kopīgajam bērnam nu uzradās patēvs. Kādas bija attiecības starp puiku un jauno tēvu kas to lai zin. Māte pazaudēja darbu un aizbrauca uz ārzemēm strādāt.
Vienojās lai puika pa to laiku kamēr māte ārzemēs puika dzīvo pie īstā tēva un viņa sievas.
Pēc pirmās nakts ko viņš pavadīja jaunajā vietā atklājās ka viņš izvilcis 20 latu...
Tas šinī ģimenē bija tāds pārsteigums ka nezinām ko darīt?

kautkas (2010-10-11 22:17)      ir pieredze iz dziives ...
1 ... sadot pa muti taa lai mazaak nelieks ...
2 ... izrunaaties, po dusham, bet taa, lia nepaliek shaubu par izdariito shaizi ....
3 ... da vienkaarshi -= sasist purnu, lai maz neliekas, lai atceras uz visu muuzhu ....


tur jau t6aa lieta, ka nesodiitu to NEDRIIKST atstaat, jo - nesodaamiiba veicina turpmaaku darbiibu .... tochka :!!!!!!!

Tessa (2010-10-11 22:25)      es vel reiz iejaukshos,ja jau viestards(vards ta kads,cels,Zemgalju kareivi 12-13.gadsimtos ta sauca savus delus) nevelas siikak izklastiit stastu.

(c)Kādas bija attiecības starp puiku un jauno tēvu kas to lai zin.
ja esi tevs,kapec tu to nezini?tatad-nebija intereses zinat.

(c)Māte pazaudēja darbu un aizbrauca uz ārzemēm strādāt.
tevs nevareja pastutet,kamer vinja TE neatrod citu darbu,lai puikam nav japaliek vienam?jo ar tadu tevu vinjsh 100 point ir viens-teritoriali-mentalais tirlinjsh-pofigists.

(c)Tas šinī ģimenē bija tāds pārsteigums ka nezinām ko darīt?
tas ir tapec,ka par savu bernu tevs nezina NE-KO.kur nu vel jauna sieva,kura noteikti ir bezgala laimiiga ar shadu gjimenes locekli.

es teikshu ta:nabaga berns,kura tevs nevis runa ar vinju un risina situaciju(kurai es neticu),oha uzdod jautajienu,ko dariit.

ko dariit?..visupirms nosisties pret stenderi,kad ataugs jaunas smadzenes,atcereties,ka vinjsh kadreiz ir uzrazhojis bernu,kuram tagad,iespejams,ir lielas problemas-ja arii tas nebija vinjsh,kursh panjema naudu-vinjam ir pusaudzhu vecums un tuvakais cilveks prom.

garaamejoshais (2010-10-11 22:26)      STELLA15 (2010-10-11 20:57) viedoklis

Kaada atriebiiba? par ko? Nu tad tach 3,14zdjiit vinju vajag..

Un vispaar shie kretiiniskie viedoklji par k-kaadu miilestiibas truukumu, nu cilveeki miiljie juus pilniigi debiili paliekat? JA gjeela nav saistiita ar citas personas prettiesisku riiciibu, izspieshanu utt. un pikam tiek iedota nauda no kaa skolaa paeest.. tad vinju vajag 3,14zdjiit...

^esse^ (2010-10-11 22:13) viedoklis

Shis ar labs, skjirtaa gjimene, nabadzijam sirsninja saap.. Uz to var visu norakstiit..

Nu i, ka skjirtaa? visiem siikajiem vecaaki skjiraas, gandriiz visiem :)

Un autor.. A kaa zini, ka puika? kaads cits nevareeja?

saulla (2010-10-11 22:28)      kautkas-vot nudaks............
pie tā ka bērns zaga,tikai un vienīgi tu pats esi vainīgs,tu tava attieksme,tava audzināšana līdz tai zagšanai,tikai tu to esi veicinājis,neviens cits.....tamdēļ tikai tu esi tas kam sasist purnu vajadzēja,nevis bērnam....

garaamejoshais (2010-10-12 00:55)      saulla (2010-10-11 22:28) viedoklis

Aarprac, tac iedzer taas zaales ko tev aarsts izrakstijis:D uuseris kautkas ir vainiigs, ka kautkaads vinjam nepaziistams beerns nospeeris dvacaaru :D:D:D nu kur taa var pateikt... Kaada tur audzinaashana.. 14 gados cilveekam ir peitiekami daudz sapraata, lai saprastu, ka zagt nedriikst..

a sii vel aizstaav nabag beerniju..

Zagljus vispaar vajag, ja veel mazinsh 3,14zdjiit, ja liels vispaar nosist nahren (es te vairaak runajau par tiem kas zog spoguliishus mashiinaam, parkingsensorus, magnetolas, dziivokljzagljus utt.)..

cloudberry (2010-10-12 01:02)      1. Konsul jau pateica -bērns reaģē uz notikušo un notiekošo
2. ja Tev rūp bērns, tad , iespējams, šī ir tā reize, kad pameklēt labu psihologu, ar ko dēlam veidotos kontakts.. ja nelikvidēs problēmu, tad vismaz ko vairāk par savu bērnu un kā pret viņu izturēties, uzzināsi.
3. labā ziņa ir tā, ka tas tiešām visdrīzāk pāries..
4. protams, ka bērns reaģē uz problēmu, bet pilnīgi garām vispārināt, ka tā notiek šķirtās ģimenē.. daža laba nešķirta bērnu daudz vairāk traumē.
un 14 gados jau nesāk tā baigi reaģēt, ka mamma aizbrauca. tas mazākā vecumā.
5. mierīgi parunāt( 14 gadīgam pa muti nedod- pats var norauties), varbūt ir kaut kāda baiga problēma, kāpēc bērnam to nauda vajag.. būtībā, ne jau bērnam vairs.. 14 gadi ir stipri liels un ar savām problēmām.
bet pirms visa tā, patiešām esi 100% drošs, ka naudu paņēma bērns. ja izrādīsies citādi, nepaskaužu.

Pticka (2010-10-12 09:50)      ko tur spriedeleet par izaugshanu nepareizaa gimenee, ja mainiit to vairs nevar?
ja siikais zog, tad par to jaarunaa .. kam nav gadijies kadu kapeiku senchiem nochiept .. bet, ja taa tieshaam ir zagshana, tad man skiet nearstejami un nauda jaslepj ... bet varbut tomer var izrunaaties

Lucy (2010-10-12 10:16)      Izklausās,ka tu esi tas tēvs.
Nu ko teikt,esi slikts tēvs,ja jau puika zog un tā matīte ar,jo 100 punkti viņš nav gaidīts jūsu mājās.
Labāk nebūtu te kveksķējis-bazūnējis par savu bērnu..tai vietā labāk izrunājies ar viņu,jo 14.g ir tik daudz lietas ko bērns kāro!!!

riks (2010-10-12 10:49)      ^esse^ (2010-10-11 22:13) viedoklis
Vienmer esmu teikusi, skirtas gimenes bernam izaugt par labu cilveku gruuti.
Ты ка кого наезжаешь!

(počemu eto, vi, jevreji, vsegda na voprosi voprosami otvecjajete?) Ko darīt, ja 38 vai 54 g. vecs zog valsts naudu?

p_p (2010-10-12 10:54)      Interesanti, kam viņam tā nauda bija vajadzīga?

Dzastina (2010-10-12 11:23)      No sākuma jādomā nopietni par dzemdētāju māti, kura var savu bērnu pamest un aizbraukt pati draiskoties. Tad arī bērnu rāt, jo kuram gan bērnam nav psiholoģiska trauma ja māte pamet!!!!!!

undine (2010-10-12 15:11)      Tas ir tipisks pierādijums bērnam trūkst uzmanības no pieaugušo puses - tas ir sauciens pēc palīdzibas, šādi pusaudži mēdz pievērst uzmanību sev. Ja šis ir vienreizējs zagšanas pasākums, izrunāties vajag ar puisi ne sodīt.

garaamejoshais (2010-10-12 18:35)      Pticka (2010-10-12 09:50) viedoklis..

ir gan aarsteejami.. nekas nav jaasleepj, speciaali jaanoliek maks ar naudu redzamaa vietaa un jaasaka, "ja ko nospersi tad ppc tev!"

Dzastina, nevis draiskoties bet straadaat.. Normaala maate, kaa daudzas citas, ka sapstaaklju spiestas dodas uz aarzemeem pelnjaa, bet beernus atstaaj sheit

Adamsone (2010-10-12 19:42)      Vai viņš ir ticis PIEĶERTS ar 20ls kabatā/rokā? Ja tas tā nav, tad nav ko te ļurināt....
Zādzības ģimenēs ir visnotaļ "aizraujošs" sižets. :(

DiviPunkti (2010-10-14 09:54)      ..te nav jaapelē pie attiecībā starp puiku un patēvu (jaunais tēvs?! kāds jocīgs apzīmējums..puika taču nav ceļojošais kauss, kuru kopā ar viņa māti kā pievienoto vērtību iegūst patēvs ) un jānoveļ atbildība no tēva pleciem. Pieauguši cilvēki savas attiecības un radušās problēmas tajās risina sarunājoties, veļams -bez attieksmes t.i. bez jau iepriekš zināma scenārija, kurā iepriekš jau noteikti vainīgie un vainas pakāpe. Manuprāt, puikas tēvam ir jāsāk ar sevi..un bardaku savā galvā..un tad tikai uzdot šo pašu jautājumu, kuru te publicēja, puikam..

MrXm (2010-10-15 11:50)      nu tas ir pi##ec shitaa pateikt. Puika nozaga 20 ls, sauksim tagad policiju, psihologus un vel purnu dauzisim... Ja meetaa tiini apkaart pa visu pasauli, kabatas naudu nedod, vai dod smiekliigi mazu, tad tas jau ir iemesls dzjekam savas problemas risinat pa savam.

Uztraucies labaak, kur tas dzjeks to naudu teeree. Varbuut gramatas peerk, a varbut zaaliitee nokuupina. Ja vecaki nav autoritate pusaudzim, tad vinjsh to atrod uz ielas.

Otra lieta, ja problema, ka nauda pazuud, tad turi makaa pieciiti un paareejo bankaa.

Laurencia (2011-06-16 13:08)      Emm...nu labi 20Ls...un viss?
Vai turpinājis zagt vēl līdz pat šodienai?

Kam šī nauda ir tērēta?Vai ar bērnu par to ir runāts...
Un jā Konsul padomos der ieklausīties - JĀSĀK ar sevi un tad tikai jāķeras klāt bērnam!

Hiroshima (2011-06-18 20:20)      Bērna protests. Tikai un vienīgi lielāka uzmanība, kas veltīta bērnam, mīlestība un mīlestība un mīlestība - tā ir vecāku, nevis bērna vaina, jānovēro vai šim faktam ir tieksme atkārtoties, bet pirms nosodīt vai rāt, vajag atcerēties, ka viņš ir tikai BĒRNS.

kalcium (2011-06-27 12:59)      Dooh!

Kāda vella pēc 14gadīgam pokemonam nauda?!

[Iz tā teikt līdzīgas pieredzes]


1. Smēķi, alko utt...
2. Skolā grib būt kruts, un patēlot kkādu biezo utt... Čaļiem kko izmaksāt, kļūt vairāk vai mazāk populārs ...
3. Nu un protams, ka vnk gribās kko ko viņam nepērk, aizbildinoties, ka nav naudas utt...

Visticamākais 2.variants... Un te kā teica hirosima, kkādi protesti ir tufta! Normālā skolā, lai šitādu problēmu nebūtu, vismaz kafijušņiku aiklapētu ciet! A to viens var rīt ko grib, a citam gluži vnk naudas nepietiek...

incuuks (2011-06-27 22:39)      Beernam pietruukst uzmaniibas,piekeeru puiku zogam naudu,tika dariits,lai piekertu!Kad saakaas nopietnaas parrunas ,sapratu,vins ir laimiigs,jo mees runaajaam,seedeejaam ilgi un runaajaam!Mees esam tik loti paarnemti ar naudas pelniisanu,ka pazaudeejam pasu galveno,savstarpeejaas attieciibas!!!Pavadi biezaak laiku ar beernu,lai arii jau 14 gadi,liekaas ka liels,bet mees vinjiem loti pietruukstam!!Un nauda vairs nezudiis ;)Uzmaniibas truukums!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu