Bērns dzer

Vēršos ar jautājumu-pie visu zinošās publikas PA.Ko darīt ar 15gadīgu dēlieti,kuram dzeršana jau svarīgāka par visu pārējo???

piparbecinja      mja, izrunaties kaut kaa, bez bljaushanas utt. vinjam kaut ka pietruukst, teeva arii, bet risinajums jarod kopaa.

riks      ja nevar ko spēcīgāku (bet mazāk kaitīgu!) dot vietā, garām.

dziedataja      Vai Jūs savu bērnu mīlat? Tādu, kāds viņš ir? Tādu, kādu Jūs pati viņu esat veidojusi un audzinājusi no bērnības? Un vai viņš to zina un saprot? Vai viņš ir pārliecināts par to, ka, lai kādas problēmas rastos, lai kādas kļūdas viņš savā vēl veidojamajā dzīvē pieļautu, Jūs būsiet PAR viņu - kā klints. Vai zināt, kāds ir viņa dzeršanas iemesls? Attiecības ar vienaudžiem, neveiksmes mācībās, iespējams, nelaimīga pirmā mīlestība... Piekrītu Tesai - ir jāmēģina runāt, runāt tad, kad ir skaidrā, nevis lamāties vai, nedod Dievs, patriekt no mājas. Tā ir Jūsu audzināšanas kļūda, ja puisis nespēj/nevar uzticēties savam vistuvākajam cilvēkam - mātei. Bet arī sevi šaustīt nav vērts, tas nelīdzēs ne Jums, ne viņam. Padsmit gadi - tas ir meklējumu, kļūdu un "zilumu" laiks. Katra Jūsu darbība izraisīs tikai un vienīgi pretdarbību - negatīva negatīvu, pozitīva, iespējams, pozitīvu. Tikai neceriet, ka kas mainīsies triecientempos. Mīlestība, uzklausīšana, sapratne un pacietība - tas ir tas, kas nepieciešams.

Eiropa      nekad nav bijušas tādas problēmas, bet lai vai kas, miesīgu bērnu tak netriektu no mājas ārā!;(
pilnīgi piekrītu dziedātājai!
vai iespējams pie radiem vai paziņām, ja kāds uzņemas šefību, aizsūtīt uz laukiem pastrādāt, darbs ārstē daudz vainas un tālāk no tādiem draudziņiem, kam draud krimināls par mazgadīgo pavedināšanu uz alko

Sansara_ef      Es atkal domāju, ka te īsti neko darīt vairs nevar.
Skaidrs, ka ģimene nav bijis drošs pamats, nav bijuši ABI, MĪLOŠI vecāki, iespējams, tēvs pats alkoholiķis, bet autore nekādīgi nu jau TAGAD vairs nevar uzņemties atbildību par to, ka līdz 13 gadu vecumam puikam NAV šis labvēlīgas ģimenes pamats ielikts.
Attiecībā uz puikām šādos gadījumos patiešām iesaka izmest no mājās (no 18), bet vēl par agru.
Reāli darīt nevar neko...Ja bļausi un dusmosies, tam būs pretējs efekts. Ja būsi pārāk "mīksta", galvā neņems. Tu, protams, vari stāstīt, ka mīli, bet līdz šim jau viņš ir saņēmis gana skaidru messagu - mīli vai nemīli, kaut kādi vārdi tur neko daudz vairs nelīdzēs. Tagad šim meiteņu mīlestība vairāk interesē.
Garīgā prakse iesaka šādā situācijā vēlēt laimi, lūgt Dievu un domāt labas domas. (Iesaka apmeklēt arī svētus tempļus vai klausīties labvēlīgu (klasisko) mūziku.) Tas uzlabos attiecības. Vīrietis (īpaši vieds, skaidrs un veiksmīgs), protams, varētu kaut ko ar sarunu ietekmēt - vismaz var mēģināt.
Vispār oficiālais dzeršanas iemesls skaitās - nepietiekama mīlestības saņemšana bērnībā, bet te nav vainojama tikai māte, iespējams, destruktīvas vecāku attiecības, to neesamība, darbaholisms, alkoholisms un vecāku noskaņojums (nu kāds rūpju un stresa pārņemtai mātei var būt noskaņojums?)
"Alkoholisms ir sabiedrības slimība", jo tradicionālas ģimenes tradīcijas ir beigušas pastāvēt. (Brīvais sex bez atbildības + materiālisms/alkatība/egoisms (bezdievība) = ģimenei&bērniem nav laika + destruktīvs noskaņojums (parasti mātei))

krauklis966      Vai tieša džekam pilnīgi nekas neintresē??? Manējos no garāžas ārā nevar dabūt jau trešo gadu. Ak `jā, gēni. Tēvs arī bija loderis vai???

Popanapelus      Akmens, šķēres, apinītis, div-litri-rigs

lapsu_aacis      pat ljoti normaala, visai ierasta paradiiba gjimenees, kurj keksus audzina problemaatiski maatuukŠČi.

parj tiem ieteikumiem audzinaat , suutiit maaciities, runaat, atljaushos pasmiineet. mani tas neietekmeeja nekaadi, iznjemot vienu- es, parj spiiti, veel mazaak uztureejos maajaas. un saliidzinaajumaa arj to, ko piedziivoju veelaak, kad man vairs nebija 15 , tie 15 gados, biia nevainiigi tusinji . paliidzeet?
tu vinjam nekaadi nevari vairs paliidzeet. 15 gadigu nesaak audzinaat, to dara no beerniibas.
tava lazha. viennoziimiigi.

no maajas izmeshana bija rupaakaa no visaam kljuudaam. buushu rupa, lai teU fiksaak dalec- tagad tu vinjam esi mirone. taa- vienkaarshi - tuksha vieta biji liidz shim, tagad , visam pa virsu, tu iri kapos.

par kompashkas sveepeshanu jau te bija rekomendaacijas. irj tikai 1 BET! to dara PIRMS izliek tiini no maajas, nevis post factum.
unj arii no likumiskaa viedoklja, maates pretenDZijas pret bomzi unj vinja korishiem, irj augstaakaa meeraa stulbas - visupirms paarkaapj likumu - atstaajot tiini bez iztikas liidzekljiem un pajumtes, buutiibaa- piespiezhot bomzhot, ij tad, meklee policiju,lai taa tvarsta ..
tvarsta ko?
cilveekus, kuri vinjam pamet zaceni ko paeest?
nevajag aizmirst,ka medaljai irj arii vice versa unj shamaa raskladaa, taa nav parj labu maatuukŠČim.


ko dariit? da neko.
pleest matus un naakamajaa dziivee nebut egoistei. ja buus dziivotaajs un buusi vismaz kaut ko iemaaciijusi tam smurgulim, jams izdziivos unj izaarsteesies paC. ja ne- apsveicu visus, vienas padibenes valstee vairaak.
citiem vaarjdiem - visu ,ko NEvajadzeeja dariit , tu jau iri izdariijusi pareizi. vari luugties visiem sveetajiem, lai tiinis, kaut kaadu paardziivojumu rezultaataa, atceras, ka vinjam taa mutere tomeer ir dziiva unj paC atraapo maajaas. bet PAC, ne vilkshus vai citadi!
vot, kad tas notiks, parj ko es ljooooooti shaubos, tad arii piekaap, pastaa

Zelta_rokas      Beernu vajag miileet! Tas arii viss! Taa lai vinjsh to juut! Nevis ar siltaam brokastiim un ucinaashanu, bet ar galvu! Mans puika zin kaa alus garsho no 2 gadu vecuma! !5 gados kad pamatskolaa izlaidums bija un visai klasei bija pirts, pats pirkun shim alu (shis paluudza), lai lai ko stipraaku nekaarojas! Protams pirms tam ar vinju izrunaajos! Tagad shim 17 un vairs pat neskataas virsuu! Miilestiiba un praats! Ja kaut ko saaksi uzspiest, tad reakcija un iznaakums var buut gauzi beediigi!

lapsu_aacis      vot, kad tas notiks, parj ko es ljooooooti shaubos, tad arii piekaap, pastaastiishu kas jaadara.
jaa, unj negaidi, ka tas notiks driiz. ja noveiksies, gaidiisi mazaak par 2 gadiem.
vinjam priekshaa irj armijas laiks. taa, buutiibaa ir tava, patreiz, vieniigaa ceriiba.


pe.es. unj priecaajies, ka taa nav meita. nevienam nenoveelu to, kas uz ielas jaapiedziivo meiteneem.

skarbi?
aga. toties iz dziives, ne glanceeta padomzhurnaalelja.

euphorya      Tas ka dēlēns nodzeras ir tikai sekas Taviem darbiem vai bezdarbībai, vārdiem, žestiem, domām utt... Nekas nenotiek tāpat vien. Un kamēr Tu neaizraksies līdz jautājuma saknei un nesapratīsi to, nekādi represīvie līdzekļi viņu neizmainīs.

falko_1967      deportacija uz alasku....uz kaartiigu nomali...kur tikai indiani un sausais likums :)

cita_B      Tev jāsaprot viena lieta-Tu esi pazaudējusi kontaktu pati ar savu dēlu. un izdzīt no mājas, nedot naudu un vis``adi citādi viņu tā ietekmēt-tas tikai nozīmē, ka pazaudēsi viņu neatgriezeniski. viņš vēl ir pusaudzis un ja viņam mājās nav siltuma, sapratnes un TU neesi viņam draugs, tad sekas ir bēdīgas. tas taču ir Tavs puika, vistuvākais cilvēks. Tikai Tu viena vari atrast ceļu pie viņa. viņam esi vajadzīga Tu. tas nekas, ka jau 15. īpaši puikām kontakta trūkums ar mammu izpaužās vēlāk graujoši. un zini, tas, ka sauc viņu ne par dēlu , bet auksti par dēlieti, liecina par Tavu mīlestības trūkumu un pašas puikas neizpratni. siltuma viņam mājās trūkst. un kā Konsul saka-Tu neesi autoritāte. piedod, ka saku visu tik asi, bet esmu 3 puiku mamma, mazākajam 17. un lai kā ir gājis, pāri visam ir bijusi piedošana, sapratne un māju sajūta puikam. nevis izdzīt, aizdzīt un ka tik tālāk no acīm. ir bērni, kas saņemas un izdzīvo, sāk peldēt, ir kas nogrimst. daudz uz to neceri. nu jau maniem `vecākiem dēliem savas ģimenes un viss ir ok, bet tas ceļš uz to nav rozēm kaisīts, kamēr pārdzīvo pusaudža gadus. Tev`jāņem viņš pie rokas, jārunā un ja vajag, tad reāli jāiejaucās.

Peerliite771969      kāds koks!!!!!!!!!!!!!!bērni tagad ir izcili gudri-samācīti, ka viņiem ir tiesības, bet par pienākumiem piemirsts paskaidrot. ja pērsi-aizies uz bāreņtiesu, sataisīs ziepes tev-būs miesas bojājumi.bet ja tu esi atbildīgā amatā, tad labvēļi pacentīsies vēl ko piemest tavā pusē. svešs vīrietis--nav risinājums.mēģini runāt.
tikai bez pēršanas!!!!

dulla_pauline      Ja mēģināsi iespaidot ar varu, būs tāds protests, ka šitie vēl būs ziediņi. Iemesls pirmkārt jāmeklē ģimenē. To es saku no savas pusaudza pieredzes.Tiesa, man tas vecums bij ap 17 padsmit, bet tas pats vien bij. Jutos nesaprasta , nenovērtēta no vecāku puses. Tad vienīgais glābiņš bij tusiņi. Spīts uz visu pieaugušo pasauli.

cita_B      cik debīlam jābūt pieaugušam, lai runātu par sišanu, koku un pēršanu. un māte pilnā nopietnībā ska-es par sīku. vai tad kg slēpjas mammas spēks?

kudala      man bija līdzīga situācija.... tad bliezu pravdu matku.... pateicu, ja viņš dzīvot dzīvi kā dzērājs tad lai tā notiek , tā ir viņa izvēle, neviens viņa vietā to nedarīs, ja grib nodzerties, tad lai dara to ātri, lai pietiek laika, izārstēties un varbūt vēl ko dzīvē sasniegt... iespējams baigi riskēju to teikdama, bet tanī laikā mani nervi un veselība ar bija uz robežas... puisis aizdomājās, nomainīja skolu, pilsētu, draugus, tagad viņam 20 gadi un lieli nākotnes plāni.

saullla      njā meklēvīrieti kas audzinās dēlu??? "gudri"..varu tikai iedomāties pusaudža reakciju,ka mājās ienāk viens svešinieks kas guļ mātes gultā un metās puiku audzināt...nebutu izmetusi šo no mājas,tad tajā ,momentā pats aizietu prom neatskatidamies.....

Tu viņu izmeti no mājas,bet tie 20 gaadigie čomi gan jau ka pieņēma,vai izpalidzēja...vismaz uzsauca šmigu un bulkas.....
Ta ka spried pati kurš šai smagajā posmā viņam ir autoritāte...

Pat ja es tādu kļūdu butu pieļāvusi,meklētu tomēr rokās,lai izrunatos ka pieaudzis ar pieaugušu,nevis kaa mate ar bēbi....biežākā kļūda pārmetumi gruzīšana.....viss iespējamais gruzons tikai ne izrunāšanās.
Saprast puikas īsto sapi,kapēc tā.Kompleksi kadi,ja ja tad kurš viņu tajos iegrudis dzives laikaa....

Zinu vairākas ģimenes bez teviem,bet neviens pusaudzis nav sacis dzert tajās ģimenēs...tā ka meklē vien vainu savās attiecibas ar dēlu.....

kudala      sieviete, Tu traka vai!!! Tevi tak var tiesāt un atņemt mātes tiesības par bērna neaudzināšanu.... ja nemaldos tad mums ir tādi panti... te jau darbs bāriņtiesai, pilnīgi nopietni

AmonGoth      ielej.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu