Vai ārlaulībā dzimušam bērnam būt tēva uzvārdā ir svarīgi?

Nevienam vairs nav noslēpums, ka pēdējos gados Latvijā 50% bērnu dzimst ārlaulībā kaut reizēm vecāki dzīvo kopā jau ļoti ilgi.
Nesen kursos( tā pavisam starp citu) izskanēja psihologa viedoklis, ka bērnam ļoti nepieciešams sava tēva uzvārds( arī vecāku laulība) Tikai tad tēva dzimtas spēks bērnu dzīvē darīs stipru.
Kāds ir Jūsu viedoklis ?

Decijs      Dzimtam un to eregoriem ir liels speks nemazaks ka ticibai. Jo senaka dzimta apzinata jo vairak un niprak ir iespejama saite ar senajiem, protams ja ir saskana.

Adamsone      Uzvārds manuprāt ir svarīgs identitātes ziņā - kurai dzimtai cilvēks piederīgs, tas nav formāls burtu savirknējums. Es precoties uzvārdu nemainīju, bet dēls ir sava tēva uzvārdā. Ja tas nebūtu tik piņķerīgi dēļ pārāk daudzajiem papīriem, kas jāmaina, dažiem profesionāliem apsvērumiem un dēļ naudas,kas visur jāmaksā, tad mainītu savu uzvārdu uz dēla un tad sāktu veidot dzimtu kkādā mērā no jauna - "mēs"+ uzvārds...Jo tie radinieki no abām pusēm mums tādi - nekādi.... Tagad nāksies iztikt ar "mēs" vien, ģimenes kopība ja ir, tad ir, ja nav, tad no vārdiem vien neradīsies.

tiritomba_a      visi normāli vīrieši saviem bērniem dod savu uzvārdu, neatkarīgi to tā, vai ar bērna māti ir reģistrētā laulībā vai kopdzīvē.
tomēr ir nianses - ja tēva uzvārds nav skanīgs vai patīkams, un pats vīrietis nevēlas šo uzvārdu turpināt (man grūti iedomāties, ka maniem bērniem varētu būt uzvārds Krabis, Gailis, Sesks, Mimra, piemēram /tā nav konkrētu uzvārdu problēma, bet man patīk skanīgi uzvārdi - nekā personīga!/), tad loģiski, ka bērnu reģistrējot viņš lūdz bērna mātes uzvārdu. ir sastopami gadījumi, kad bērna tēvs arī pats pāriet sievas uzvārda ...
tā ka, ne jau uzvārdā ir būtība, bet pašā cilvēkā.
P.S. es zinu tikai vienu Ozolu, kas savam uzvārdam ir atbilstošs, tiešām stiprs uzvārds.

Satan      Sandra1 (2011-09-29 12:43) personīgā pieredze
nav ko pieļaut šādas attiecības, nebūs jālauza galvas par stulbībām
============
Precēšanos vajag ar likumu aizliegt.Veca stulba mode apgredzenoties.
Uz vārds ar pofig kāds,ka tik nav neda3,14stenis un tt

cilveex      Jā.

psychobitch      bez uzvārda arī ir paēdis un vesels, vairāk būtu jāsatraucas, ja bērnam būtu jāaug bez vecāku mīlestības, bet arī bez tās bērni var izdzīvot...

bezdeliiga      Situācijas ir daudz un dažādas.
Manam bērnam ir mans uzvārds. Un ne jau tapēc, ka tēva uzvārdam kāda vaina vai viņš ir slikts cilvēks, vienkārši tā apsvēruma dēļ, ka bērns dzīvo ar mani, ir deklarēts manā dzīvesvietā, visus ar izglītību, medicīnu saistītos jautājumus kārtoju es. Bet neatkarīgi no uzvārda, dzimta tāpat turpinās. Un uzvārds neizsaka to, cik tēvs/māte ir labi, mīloši un gādīgi vecāki. Manā gadījumā tēvs bērnam ir lielisks, un es neredzu nekādas problēmas viņu saskarsmē uzvārda dēļ.

kuks10      Tas ir normāli,ja bērnam ir tēva uzvārds..nav ko dramatizēt,bet tēvi savus bērnus arī mīl ...)))

SievieteMelnaa      Wtf ir dzimtas speeks? A bet, ja dzimta nespeeciiga un nespeejiiga, tad teeva uzvaards padariis beernu vaaju? Geeni sho to nosaka, tas ir fakts..bet domaat/ticeet/cereet, ka cilveeka dziivi var ietekmeet vinjam dotais vaards vai uzvaards - taa ir plika maanjticiiba. Jo iipashi, ka apkaart tik daudz beerzinju, kalninju, zarinju un citu vienaadu dzimtu, kas nav pat radinieki :D

ULTRA      Piekrītu.

ULTRA      Jautājums par ārlaulības bērniem?Tad nepiekrītu,bērniem jādzimst normālā ģimene.

RaganaArKristaalu      Neviens nenoliedz, ka spēcīgas, stipras ģimenes ir nozīmīgas daudzējādā ziņā, bet vai bērnu darīs veiksmīgu tikai tas fakts, ka viņam būs iedots tēva uzvārds kaut gan būtībā par tēva eksistenci viņš zin maz. Nez vai. Viena no lietām, kas dara viņu veiksmīgu, varētu būt tā apziņa, ka viņa tuvākie viņu atbalsta ... bet, ja tā padomā, ir taču arī tādi gadījumi, kad cilvēks sasniedz pat ļoti daudz bez savu tuvāko atbalsta ...
Visai sarežģītu jautājumu esi uzdevusi ...

edding      Vispar nesaprotu tadus arlaulibas bernus.9.menesus gaidot jau nu gan var sakartot attiecibas un ja virietis to negrib,tad nekads tevs no vina nebus.Vai tiesam ta vajadzetu apdalit savu bernu,man nav saprotams.Ja tik loti velas bernu,bet neviens neprec ,tad labak panemt kadu nko bernu nama.

Moonlight_shadow      Ārlaulībā dzimis bērns vai tiks pie tēva uzvārda, to nosaka māte:) Apstākļi tak ir ļoooooooooooooti dažādi:)

Sermule      Viennozīmīgi bērnam ir jābūt tēva uzvārdā...to esmu pārliecinājusies savā dzīvē un darbā...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu