Vietas došana autobusā

iespējams ka jāsāk ar sevi?
No rītu braucu ar autobusu,visi bērni kas sakāpa, apsēdās.Neskatoties ka vēlāk iekāpa omes , neviens nepiecēlās un vietu neiedeva,tai skaitā arī manējais.Neko darīt , slējos pati kājās un palīdzēju vienai omei apsēsties.Ticat vai nē, bet arī pārējās omes dabūja sēdvietas-piebildīšu, ka bez burkšķēšanas un pārmetumiem.

Summer_lion      Sen kā esmu beidzis vidusskolu, nezinu, kā tagad ir skolās, bet Latvijas skolās derētu uzstādīt skapīšus, kur katrs skolēns var glabāt grāmatas un sporta tērpu. Uz mājām paņem tikai nepieciešamākās grāmatas, kas jāizmācās uz nākamo dienu.
Sandras1111 gadījums, domāju, ka bija pamācošs pašas dēliņam un nākamreiz jau viņš pats iedomāsies dot vietu sievietei vai vecākam cilvēkam.

water_boy      reklām raxts...

Decijs      Audzinat vajag piekritu. Skolaa vajag pacelt jautajumu par skapisiem tad nevajadzes smagas somas stiept. Bet fiziskajam ar jabut, savu zikeri ar vedu lidzi uz svaru zali kadu vieglaku stieni pacilat)

violinn      Man ir dikti dalītas domas par šo visu. Jā, esmu audzināta, kad bija jālec kājās, kad kāds vecāks blakus apstājās un vēl līdz šim brīdim atceros cik ļoti es to ienīdu, jo pārsvarā biju pēc kādas nodarbības, pēc slodzes, kad pati knapi vilkos. Likās pavisam netaisnīgi.

Decijs      violinn (2011-11-14 16:26) viedoklis
nu bet ja Tev tads stavoklis tad neviens tac nepager Tev stavet kajas. Tas tac pasa ieksejais izsverums ko darit. Kad biju pec operacijas uz savam kajam tad ar pirmo pusgadu nekaunigi sedeju un bij Po uz visu. Nu jau sen nealkstu sabiedriskajaa tas paris pieturas lidz centram sedet. Vismaz neredzu jegu privato transportu kustinat ja darisanas Rigas centraa un tik cik japarbrauc par Daugavu D. Dazreiz neziemas laika vesi ar kajam var parmocit uz centru ir forsi pastaigaties ir kajam trenins)))

Ingaxx      Viss atkarīgs no tā, cik kg dotajā brīdī uz muguras uzmaukti tam mazajam bērnam! Pirmklasniekam vai otrklasniekam ar viņa mega lielo somu mugurā nav nekādai omei nekas nav jādod! Lielākiem bērniem jau ir muskuļi un rūdījums uzaudzēts!
Pamēģina kāda tante ar pārpildītu mugursomu - atbilstoši auguma proporcijām - nostāvēt līgojošā autobusā, kur uzgāzē un sabremzē tā nesaudzīgi!
P.S. Un pilnīgs p.ofigs, ko par to teiks citas mammas!

nakc      Atkārtošos: Nesaprotu, kāpēc omes uz tirgu brauc stundās, kad vairums cilvēku brauc uz darbu un skolu.

snamlet      Šodien pēc treniņa bija lielāks nogurums un mājās braucu ar autobusu, lai gan parasti eju ar kājām. Autobusā cilvēku bija daudz un uz 2 sēdekļiem izvietojās jauna māmiņa, tai blakus 3-4 gadus vecs bērns, kurš ar netīriem apaviem spārdīja pretējo sēdekļa malu. Viena sieviete aizrādīja, tik māmiņa gan nelikās ne zinis un nepratās pat paņemt mazo bērnu klēpī lai blakus stāvošā vecāka sieviete ar spieķīti varētu apsēsties. Diemžēl pieredze rāda, ka daļai jauno vecāku nav ieaudzināta pieklājības ābece un to neprot iemācīt arī saviem bērniem. Par skolniekiem ar somām ir īpaši jārunā vecākiem skolās un pārmest viņiem vietas nedošanu nebūtu īsti pareizi. Arī pieaugušajiem ir brīži, kad braucot ir jāapsēžas. Visos gadījumos pašam ir jāsaprot kā rīkoties, tur nevar būt vienota standarta.

Ingaxx      snamlet, ik gadu skolas tiek skolotājiem un izglītības ministrijai pārmests par nevajadzīgi smago un lielo grāmatu apmēriem. tas tak nav nekāds pirmatklājums un nevines autors negrasās atteikties no vieglās peļņas, ik gadu sacerot arvien jaunas debīlas skolas grāmatas un tās pielāgotās burtnīcas. Reiz es vienu tādu darba burtnīcu ap 0.5 kg biju aiznesusi savai lektorei, lai iepazīstās, ar ko viņas mazajam puikam būs jāsaskarās. Nākamajā dienā lektore skumji un mēmi man to atdeva, bez komentāriem. Un tādu sviestu pie katras 0.9 kg smagas grāmatas klāt obligāti jānēsā ikvienam mazajam skolnieciņam.
Tas jau izskatās kā cīņa par īpašajiem medikamentiem, kur mediķi it kā tiekot uzpirkti, bet diskutēt var jau par jebko gari un plaši, tikai ko tas maina...

snamlet      Jā, Ingaxx, zinu šo milzu problēmu ar skolnieku somām. Kad gadās braukt sab. transportā un redzu bērnu, smagās somas nospiesto, paņemu somu un ja varu arī bērnu sev klēpī vai apsēdinu vietā. Tā pāris x par šādu rīcību saņēmu aizrādījumus, ko es mācot bērniem? Tad iedevu paturēt to somu bļāvējai un mute bija ciet. Zinu tikai vienu nelielu skolu, kur vecāki kopā ar skolas vadību ierīkoja nelielus skapīšu veida plauktus, kur atstāt sporta apavus un drēbes un lielākās grāmatas. Bērni bija ļoti priecīgi. Skumji, ka valsts neiet pretī pat elementārakajās lietās....

av2      protams, ka vislabaakais, un efektiigaakais maaciissanas liidzeklis ir passa piemeers. Kaa gan citaadi? :)

chirkainiite      jaa, beerniem skolas somas ir smagas , un vinji skolaa nogurst , omes uz tirgu var tieshaam veelaak doties , nevis kad darba ljaudis dodas savaas gaitaas .... bet ir arii jaunieshi , piemeeram, braalis lielaako tiesu vizinaats ar auto , bet sabiedriskajaa transportaa maak uzvesties , reiz pat vinjsh ne jau man vietu iedeva bet kaut kaadai omei .....
un arii kad sievietes atsakaas , jaunietis jau 5 x diezvai piecelsies , jo ieprieksheejaas atteikushaas

znxjbm1      Ja ome tūlīt nesabruks un ir sprigana arī nelaižu, pārāk daudz mums viņas..

Protams, es runāju par Rīgas sab. trans. kur pārbraucieni nav tik bezgalīgi ilgi, lai ome nevarētu sevi palutināt ar nelielu fizisku aktivitāti.
2014-02-14

Udensroze      Skapīši skolā ir viena lieta, bet skolām nav naudas,lai iegādātos grāmatas divos eksemplāros, bet mājas darbi ir jāpilda katru dienu un ja nebūs vai nu grāmatas,vai nu darba būrtnīcas, darbu izpildīt nevari. Man pirmklasniece arī bola acis, kad braucam sab. transportā ārpus skolas laika (bez smagās somas) un viņai palūdzu piecelties. Jo, dodoties uz skolu un iekāpjot galapunkā, bērnam stingri noteikts sēdēt un nebakstīties ar to somu. 2014-04-24

Werdy      Vecie ir debili tāpēc pareizi ir, ka nedod būvētu. Vēl pareizāk būtu vecenes izsviest no braucosa autobusa! 2021-04-07

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu