Interneta ubagošana (krāpšana)

Tā kā inets man ir viena no vājībām un kad man ir brīvs, es pavadu vairākas stundas netā, tad mani var satikt dažādas vietnēs- ļoti dažādās- ar dažādu kontingentu un intelektu cilvēkiem. Skrienot pāri sludinājumu portāliem acis aizķērušās aiz dažiem sludinājumiem, kur nepilngdīgi bērni, pārsvarā meitenes, ubago- lai ziedojot viņām zālēm tēvam-mātei, ēdienam, internetam, apģērbam, studiju maksai un tamlīdzīgi. Bet pretī piedāvā kailbildes, seksu, un tamlīdzīgi. Kādas jūsu domas par šiem gadījumiem un vai esat droši, ka jūsu beŗni ar to nenodarbojas?

senga (2012-07-12 21:00)      Bērniem jāseko līdzi,ko bērns dara internetā,ar ko nodarbojas.

edmunds1969 (2012-07-13 02:44)      Ubagošana netā, manuprāt, ir nedaudz savādāka. Arī šeit, oho. Pārsvarā tā ir jauna, skaista (pat ļoti) fotogrāfija, kura (visdrīzāk) uzrunā tevi pirmā, sāk vieglu sarunu ne par ko, un piemērotā brīdī paziņo, ka viņai ir problēmas, ļoti lielas, bet par to negribētu runāt, vismaz tagad nē. Un uz šī āķa ļoti daudzi veči iekrīt, džentlmeņi taču :) Nu un tad sākās stāsts par pazaudētām mājām, mazu bērnu, klepojošiem vecākiem utt. Un vecis jau sāk just līdzi...Tad seko lūgums ieskaitīt kontā/telefonā/vēl kaut kā nedaudz naudiņas, lai šī varētu... (dažādi varianti, kā to naudu notērēt). Un gadās kādi, kas nepaprasa konkrētu adresi/uzvārdu/personas kodu, bet ņem un nosūta to naudu. Savukārt, ja ko tādu paprasīsi, šī vienkārši pazūd:) un, kā saka, "uz zvaniem nereaģē" :) Es esmu oho nu jau kādus 2 gadus, tāpēc varu vismaz 7 šādas "nelaimīgās" nosaukt. Dažas (konkrēti - 2) ganās šeit pat šobrīd. Bet tas, ko minēja autors, par tiem maziem bērniem, domāju, ir organizēta noziedzība. Par to būtu uzreiz jāziņo policijai.

verita (2012-07-15 12:45)      nu jā, katrs pelna kā prot, velns pie bada ķēra mušas un ēda.
Kur aitas, tur cirpēji.Uz šiem ziedojumiem arī skatos ar aizdomām pilni portāli ar tiem, ziedojiet tam un ziedojiet šim, bet kas patiesībā aiz tā slēpjās to grūti izkontrolēt.Arī draugiem.lv ir pilns ar ziedojumu lūdzējiem un bēdu nomāktajiem. Bet katram pašam ir galva uz pleciem un lai pats arī izlemj palīdzēt vai nē, un ja ir izlēmis palīdzēt -ziedot, tad lai nesūdzās, ka ir ticis izmantots.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu