Kad vecāku starpā ir aiza...

Kad vecāki ir izdomājuši palikt kopā "dēļ bērniem" - cik tiešām tiek bērniem? Kad vecāki izšķiras - cik ļoti vieglāk/grūtāk ir bērniem?

Ir bijusi iespēja izbaudīt, ko nozīmē cilvēks, kurš bērnībā ir kļuvis vecākiem lieks. Vecāki palika kopā, bet neapzināti vainoja par to savu bērnu. Ja nebūtu viņa, tad viņi būtu brīvi viens no otra. Kā mazajam cilvēciņam būtu bijis labāk - vecāki kopā vai atsevišķi? Ja mazais cilvēciņš mīl abus, ja vecāki it kā mīl mazo, bet ir apmaldījušies savā attiecību kariņā un neviļus par visu maksā mazais.

Tēma kaut kādā mērā tapa no tēmas "piedot/nepiedot". Vai tiek domāts par to, kurš cieš no tā visa netieši?

ufuce (2012-02-01 13:00)      Piekrītu iepriekšējam: paliekot kopā, bērnam veidosies izkropļots priekšstats par attiecībām ģimenē. Arī izšķiroties, nav labākais variants, bet viennozīmīgi labāk augt mazāk stresainā vidē... Svarīgi, lai nepazūd pozitīva komunikācija ar abiem vecākiem... Pie tam, ja vecāki šķirās, bērnam vieglāk, ja viņš ir mazāks....Tās manas domas. :)

esteres (2012-03-11 21:25)      Es domāju, ka vecāki vienk.atrod Kādu, uz kuru neviļus uzgrūst atbildību par savu lēmumu. Vienu vai otru.
Bērni ļoti jūt, ja vecāki tēlo, nedzīvo harmonijā un mīlestībā. Nevajag viņus padarīt par vainīgiem savas neizlēmības dēļ...

Bachata (2012-03-14 23:19)      Mani vecāki izšķīrās, kad es jau biju savā dzīvē. Šķīrās gan tad, kad jau pāris gadus viss bija + - normāli, katrā gadījumā krietni labāk kā tad, kad biju maziņa.

Vai tas atstāj pēdas?
Protams!
Ir dažus atmiņu uzplaiksnījumi no pavisam agras bērnības. Ir lietas, ko neciešu tikai tāpēc, ka tā darīja mans tētis.
Noteikti varu teikt, ka mana bērnība ir atstājusi milzīgu iespaidu uz manu tagadni. Protams, protams, pieaudzis cilvēks var to labot, bet tas nav tā - o, man nepatīk, nospiežu podziņu "Edit" un - gatavs!
Tas ir milzīgs darbs ar sevi, tas nemaz nav viegli. Pie tam tās traumas ietekmē dzīves kvalitāti, arī attiecības.

Beate (2013-10-26 18:18)      Visstulbaakais kas var buut-dziivot kopaa deelj beerniem!!! Tachu neapzinaati ieseej domu,ka shads attieciibu modelis ir normaala un pienjemams un atkal tas beerns izaugot dara to pashu-dziivot deelj beerniem.bet kur tad augstaakaas juutas- miilestiiba,sapratne,gjimene,utt??

labriit (2013-10-26 22:00)      Katrs gadījums jāizskata individuāli.Ja vecāki satiek labi,tikai pazudusi kaut kāda dzirksts, milestība, tad var dzīvot bērna dēļ kopā.Bet ja mājās ir karš, tad bērns tikai cietīs.

labriit (2013-10-26 22:03)      ...bet ja runa par piedošanu vai nepiedošanu, tad bērna dēļ jau nu var piedot.Gan jau to citi , svešie tēvoči arī nebūs tik ideāli un var reizēm sāpināt un nodarīt pāri un tad lūk gan nevajag piedot.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu