Divgadnieks...

Bērnam 2 gadi... bērns kož, kniebj un ir niķīgs, izrada neapmierinātibu ,ja kaut ko airada vai aizliedz... Vai košana un kniebšana ir uzmanības deficīts vai kas cits.. Lūdzu padalieties savā pieredzē un kā cīnities ar mazo kodeju un kniebēju.
Jau iepriekš paldies sakarigajiem tēmas komentētājiem. :)

Ingaxx (2012-02-07 20:44)      Nu kā - normāla reakcija! Pirmais aizliegums, pirmais nedrīkst, jo pirms tam mamma pati to ucinādama un bubinādama pielabināja ar visādām spīdīgām mantiņām, lai tik sīkais nekliedz. sīkais sāk visu aizsniegt tur, kur to nedrīkst un parasti nedrīkst nekur nekjo ņemt, ne pulti, pat ne mobilo vairs, kuru visu laiku varēja grauzt, kam tas nebesītu laukā! Sviests, ne!?

Dzeiss (2012-02-07 21:25)      Vakar lasīju, ka svarīgi kādā pozā ieņem bērnu...
Nav jāsaka ko nedrīkst, ir jāsaka ko drīkst, piem., Tu mani NEdzirdi!, ja es Tevi nedzirdu. bet pareizi ir teikt, KLAUSIES ko teikšu. Bērns ir kā kaķēns , vajag veidot īsus vienkaršus teikumus.

garaamejoshais (2012-02-07 21:54)      pa pakalju uzraut nemeegjinaaji?

Decijs (2012-02-07 21:59)      Bernam jajut, ka vinu mil un protams nav visatlautiba. Pec anketas redzams , ka mamins ir viens... kas ar Tetinu? Pastavigi skandali berna klatbutne vai? Taa tik liekas, ka sikais siks un neko nesaprot....

Horrors (2012-02-07 23:06)      Dirsu nozilināt un būs miers!

IipashaSieviete (2012-02-07 23:09)      Bernam milestibas un glastu nekad nevar but par daudz! Kaut ko jau tas berns grib panakt un pateikt! Tapt bernam robezhu noradishana ir milestibas izpausme pret vinju. Berns, kuram ir visatlautiba, jutas neaizsargats, jo vinsh nezina, kur ir vinja droshas maja srobezhas! Ar mweru diosciplinets berns jutas droshiba un saprotams sistemas loceklis, kas rada droshibas sajutu!

Adamsone (2012-02-07 23:22)      Glāstīt bērnu, kas kož, ir drusku ku-kū. Neadekvāti. Maziņais nesaprot, ka tas, ko viņš dara, rada sāpes. Jāliek saprast...

_ladybird_ (2012-02-08 08:33)      Mana meita tajā vecumā ārī koda un zobi viņai bija asi, tā kā pēc tādiem kodieniem staigāju ar zilumiem uz rokām...Nesen runāju darbā ar kolēģi, viņam dēls tajā pašā vecumā iekodis māsai tā, ka asinis esot tecējušas. Vajadzējis ņemt zeļjonku palīgā:) Bez tam vēl aiz matiem rauj...Teikšu kā ir, ar laiku pāriet....citi niķi un stiķi nāk vietā:)

Lucy (2012-02-08 09:04)      Vecāki paši vainīgi,ir novēroti tādi gadijumi,ka bērns nokrīt gar zemi lielveikalā un kliedz.Ieteikt ko ir par vēlu,slikta audzināšana!

violinn (2012-02-08 09:36)      Pāries. Bērns izčeko robežas ko var atļauties, lai kaut ko panāktu. Bet vispār, ir dzirdēts, ka tas strauji pāriet, ja pašam iekož. Bet nezinu, vai divgadīgam.

kokote (2012-02-08 10:34)      Par maz info, lai ko sakarīgu iekomentētu. Tomēr ieteiktu ieklausīties viedokļos, kuri saka, ka te ir vecāku problēma (kaut kas par daudz vai par maz). Saziņai ar šāda vecuma bērnu ir vajadzīga ļooti liela pacietība, elementāras zināšanas bērnu vecumposma psiholoģijā (kaut vai par uzmanības koncentrēšanas spēju (pareizāk nespēju ja pareizi atceros 4-7 minūtes bija tas normālasi laiks)) un tad nekādu problēmu nevajadzētu būt...(man ar maniem bērniem nebija), arī ar mazu bērnu ir jārunā, jāstāsta, viņš pieprasa vairāk uzmanības, bet arī viņam ir jāmāca elementāras normas un jau jāmāca rēķināties ar citiem, jāieliek izpratne, ka viņš būtisks, bet tomēr nav šīs pasaules dievs :) un, ka citi cilvēki (mamma, tētis u.tā) jārespektē :)

kokote (2012-02-08 11:10)      Ar "nedrīkst" un "ne" ir jābūt ļoooooti uzmanīgiem un ļooti konsekventiem. Labāk mazāk "nedrīkst", bet tad tas arī ir kā akmenī iecirsts. Ja pieaugušais nav pārliecināts, ka spēs šo "nedrīkst" panākt, tad nevajag to ieviest...un jāatceras par vecāku piemēru: ja kaut ko nedrīkst bērns, tad to nedrīkst visi...un tur tā robeža katram sava..tur tas pārmantojamības, ētikas, mmorāles princips, kas vecākiem ielikts bērnībā, tagad nāk tālāk bērnos...nesaukšu nekādus abstraktus piemērus, jo Tev pašai savā situācijā jāsaprot, kas ir kas

never_pa (2012-02-08 12:00)      var būt tāds vecums, varbūt sava veida aizsargreakcija. Principā, vajag stāstīt, ka sāp, parādīt sāpes sejā. Ja nelīdz, kost pretī, lai jūt. Bet pāries, to es noteikti zinu.

piparbecinja (2012-02-08 13:15)      pa manam bērnam pietrūkst tēta. kaut kā taču par savu diskomfotru viņam jāziņo. nu un izvēlējies šadu veidu.
kāpēc nevērsies pie specialista? būs konkrēta un precīza infa. mēs jau tik amatieri;)

chirkainiite (2012-02-08 14:25)      liekas daudziem beerniem , taads vecums, bet paariet

jodo (2012-02-08 16:07)      Manuprāt ir adekvāti iedot pretī to pašu sajūtu, ko jūt cilvēks, kuram dari pāri. Ja tu kādam dari sāpes, tad esi pelnījis, lai arī tev sāp. Un pofig, ka tikai 2 gadi. Tas pat manuprāt ir vēl labi. 50 gados tādu kodēju vairs nepāraudzināsi >:)

saulite_spiid (2012-02-08 22:31)      Dari, kā saka pēdējie komentētaji. Pasaki - man ļoti sāp! Gribi, es tev arī iekodīšu? Un iekod. Bet ne maigi, jo bērnam tās sāpes ir reāli jāsajūt. Gribi kost? - kod ābolā! Un nesaki NEkod...Tāpat ar kniebšanu. Pati esi mierīga, bet stingra, skaties bērnam acīs. Iekodīs vēl? - atkārto! Drīz vairs negribēs:)))

itinja1977 (2012-02-10 10:14)      šinī vecumā bērns nedzird vārdiņu NĒ,,, NEdari,NEej uz viņu nekādu iespaidu neatstāj,,, aizliegtais auglis tas jaukākais,,, pameiģini viņam pastāstīt kā tu jūties, ka tev ļoti sāp un tad kamēr neatvainojās nepievērs uzmanību uz manu dēlu tas ļoti labi iedarbojās, jo bērns tak arī ar sirsniņu jūt un redz ka mamīte pēkšņi uzvedas savādāk un tas liek aizdomāties un tā pretīm košana ir murgs, jo tas var pārvērstie kā ļaunā spēlē kurā viens otram dara pāri, kam tas vajadzīgs?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu