Nepatīk pusaudža draudzene/draugs

Nepatīk pusaudža draudzene/draugsKā rīkoties situācijā, kad nepatīk dēla/meitas (pusaudžu) draudzene/draugs (domāta - "otrā pusīte").
/gatavošu par to rakstu/ :)

inito4ka      ...kā rīkoties??? nošauties un netraucēt citiem ,baudīt dzīvi!!! Pat, ja tie ir pusaudži.

fernfahrer  1   ir tikai viens veids kā likt pašam/šai kritiski paskatīties un tas ir- runāt par draugu tikai labu, pat vairāk- vajag to cildināt un slavēt, bet jebkuri centieni atvērt acis ar tiešu kritiku veicina pretestību un tiek zaudēts kontakts ar pusaudzi...

inito4ka      ...fern !!! jaunieši nav idiņi / protams,ka pa retam gadās :)) / un cik tizls izklausīsies vecāks,kurš slavinās ???
Kritizēt ar nevar,būs pretestība.
Tāpēc,atkārtošos>>> pašiem jāklūp un pašiem jāceļās. Fsjo

art_deco      Vucis (2012-10-13 19:56) viedoklis
Pusaudzi mammas domas nespēj ietekmēt. Iejaukšanās beigsies ar to, ka pusaudzis turpinās darīt to, ko darījis, tikai vecāki par to neuzzinās.
+1

Tessa  1   ir jabut tadam attieciiba,lai bernam nebutu jashaubas par saviem vecakiem-ka atbalstiis un paliidzes. ka tiem var uzticeties un vinjos var ieklausiities.
tas butu tas galvenais.pec tam-ij punu sishana,ij izvele-pashiem.

neko      atceroties savu bērnību.. padsmit gadus - pēdējais jaukšanās mēģinājums beidzās ar to ka 17 gados aizgāju dienēt. Tur vairs neviens neko ietekmēt nevarēja.... aiz kam Vucis "drēbi runā" par vēlu padsmit gados mācīt dzīvot - līdīs vecāki kur nevajag jaunietis sava padsmitgadnieka maksimālistā visu priekš vecākiem vēl skarbāku padarīs (tādā vecumā lēmumu sekas neuztrauc).

JurisK      Principā abi jozolsen komenti kā naglai uz galvas. Galvenais ir iepriekšējā audzināšana, jau no bērnudārza vecuma. Pusaudzis, ap 14 un nedaudz vairāk, jau ir izveidojis savu vērtību sistēmu. Kaut ko mainīt - tad jāmaina sevi. Var jau sadot pa muti(tad gan tiesu darbi spīd), bet tas mazefektīvi. Bija manā jaunībslaikā tāds kaimiņš, vairāku smuku meitu tēvs. Pat koks nelīdzēja, pie tam vīram gados noķert pusaudzi - tas nemaz nav tik vienkārši. Un skats no malas par rubuli!:)

kokote      Neko nevar darīt, jāsamierinās un jāpaļaujas, ka bērns ir pietiekami gudrs izaudzināts, lai ar sliktu cilvēku netiktos. Tas ir periods, kad tam tīnim tas vecāka padoms ir vajadzīgs, bet viņš to nevēlaspieņemt, jo uzskata sevi par pietiekoši lielu...tas laikam ir tas gadījums, kur pašam no saviem puniem jāmācās. Ja tiešām redzams, ka situācija ir "neforša", ja irkonkrētas īpašības, kas tālākā saskarsmē var apdraudēt attiecības, tad mēģinu tā netieši par to tā "kā garāmejot" parunāt..tipa:nu tas nu gan ir stulbi, vai tādi (slinki, neiejūtīgi, ārišķīgi-nu kā situācijā) cilvēki "nav forši", bet ļoooti cenšos izvairīties no konkrētā drauga/draudzenes apspriešanas un kritizēšanas.

selguita29      jo vairak teiksi ka lai neiet tieshi ies kaut pa spiti:( traki,ceru ka pusaudzim ir sava domashana mazliet un atshkirs labo no ne tik labo:)kautkas jau no audzinashanas lidz pusaudza vecumam bus palicis:)

zirafe2  1   Tad jau būsi slikti izaudzinajusi,ka tādas bažas... 2016-07-06

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu