Vai atceraties padomju laikus salīdzināšanai?

Dekrēta nauda 2 mēneši pirms dzemdībā un 2 mēneši pēc dzemdībām.Četru algu apmŗā,no vidējās.Un marš uz darbu,ja nestrādāsi var iestāties kriminļ atrbildība.Ar bērnu dārziem bija tāpat ,kā´tagad.Toreiz vairāk bērnu,vairāk dārziņu,tagad mazāk gan bērnu,gan dārziņu.Un nekādi pabalsti,nekādi..

fargo_pa      čīkstoši trolejbusi, proliteriāts brauc izlikties strādād rūpnīcās, kuras izliksies, ka maksā. "sļedujuščaja ostanovka uļica sarkanarmjiešu".
brrrr

gari sanāca, bet tādas nu atmiņas un pārdomas viss tas uzdzen. fu.

krasotaajs      Tagad ir grūtāk, bet veselīgāk, pa 50 gadiem izmirs tie , kas nevar, vai nav labi iekārtojušies...

Eliza29      Tieši tā fargo - brrr!
Liekulības tirgus tas bija!

violet      :D :D :D šis topiks ir viss... viss.. :D :D neviena!!!! neviena komenta par tēmu.. liekas, ka netiek vispār lasīts.. tik pa savam katrs maļ. :D

sorrell    1 padomju laikus un puskilo cīsiņus, kurus beidzas tieši pirms tevis, tad kad esi izstāvējusi stundu garu rindu ar mazu bērnu uz rokām, paldies, nekad vairs....

violinn    1 Atceros kā ģimenes mīcījās savos dzīvoklīšos vairākas paaudzes kopā, iespējas pašiem ko dabūt tuvu nullei. Un Paldies Dievam, nebija man savi bērni jādzen dārziņā, lai nebūtu tevis piesauktā kriminālatbildība (es gan neko tādu neatceros). Tos laikus atceros kā lielu murgu.

Cipars_Lielais      A vot negribu tos laikus atpakaļ! NEGRIBU!

A ja kāds grib - aizbrauciet uz Krieviju! Un ne jau uz Maskavu vai Pēterburgu, bet kādu mazpilsētu...ja jau sagribējās "prošloe vspomņitj".
Es biju, sajutos kā gadus 25 atpakaļ atsviests!

Cipars_Lielais    1 .....benčiki, semuškas uz ielām, bedres pilsēteles centrā, visādi aģitācijas uzraksti "govoritje gromčē! Ne hlopatj dverju! ....." transportā un uz ielām, trulas un drūmas sejas, sporta tērpi, tirdzniecība uz ielām, hamstvo visur, apkalpošanas (ne)kvalitāte......
Nafig...negribu...danke schon par pīrāgiem!

av2      Krievu laikos man tiiri labo patika laukos. Riigaa vienkaarssi riebaas raadiities.

evelina37      Tā nu tīri nebija gan. Gadu varēja sēdēt mājās un līdz gadam, ja biji strādājis tad arī saņēmi kādu naudu ar, bet pēc gada darbā ir vai nav tas bērnudārzs.
Pati gāju uz bērnudārzu strādāt par mazu algu, lai tik dēlu dabūtu bērnudārzā.

garinsh207    1 :)ar pirmo siko dabuju vel izjust,kā ir mazgat un mainīt autiņus, pašiem vien bija jasuj no marles:) tad par tādiem pamperiem biaj dzirdēts, bet ne redzets:) velak jau otrajam, tika vests no Polijas.

Lucy      Bērnība trūka mantas,bet bija svaigs gaiss un dabīga pārtika.
Jaunībā zažigala un man bija pa barabanu kādi laiki,arī studentlaiki bija okey,tad viens laiks tirdzniecībā bija vnk super,pārticība,blatņiku laiki uh forša dzīve bija.Nesūdzos man personīgi PSRS laikos negāja slikti!

slieks    1 Man ir apmēram vienādi gājis abos šajos laikos, bet NEKAD negribētu atpakaļ aiz dzelzs priekškara.

Vucis      Jozīt, vari nešust! Te nav neviens tik sens, kas padomju laikos dekrētā būtu gājis.

Vienīgi atceros, ka toreiz bija daži bērni, kurus kā pirmdienā aizveda uz dārzu, tā tikai 5dienā savāca mājās. Vot, tam nu gan vajag būt nežēlīgi.

Ā, jā, tolaik vienīgā kontracepcijas metode esot bijusi aborts.

gravieris  1 1 te fargo teica,ka gāja uz darbu izlikties,ka strādā.Daži tā darīja... varbūt.Es tas nebiju un ļoti daudz cilvēki mācēja strādāt.Tagad vairs nav frēzētāju,virpotāju,termistu/nezinātājiem paskaidrošu tie ir tie,kas prot metālus norūdīt/ ,elektriķu/es nerunāju par tiem,kas prot lampiņu ieskrūvēt,bet par tiem,kas saprot kaut ko no darbagaldu elektroķēdēm/.Pat celtnieku te vairs nav.Un par savu darbu cilvēki saņēma pieklājīgu algu.Drošības sajūta par rītdienu bija.Tiem,kas saka fui,atpakaļ nekad tur negribētu! Nesatraucieties,tur jūs pat gribēdami netiktu! Mēs vienīgi varam censties tepat, šajā laikā, radīt citu iekārtu,kas neparazitē uz aizņemšanās reitingiem un izfantazētiem nodokļiem,konsolidācijām un ofšoriem.Ne jau par šādu valsts iekārtu mēs padomju laikos sapņojām.Tas,ka gribējām prom no savienības,nekādi nenozīmēja to,ka gribam citā savienībā.Kā izrādās, daudz sliktākā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu