Tēvs kā etalons savai atvasei.

Ņemot vērā faktu, ka trešdaļa bērnu aug nepilnās ģimenēs, kas nu jau sabiedrībā ir tāda kā norma, jo ģimenes kults, kā pilnvērtīgas dzīves pamats ikvienam indivīdam sāk izzust, rodas tāda stabila sabiedrības daļa, kas izaug ar šķeltu izpratni gan par dzimumu lomu, gan dzīves jēgu, gan atbildību un savstarpējām attiecībām. Nešaubos, ka šeit apgrozās ļoti liela daļa vientuļo vecāku vai cilvēku, kas radījuši bērnus un pēc tam par savu daļu atbildības aizmirsuši (nav runa par alimentu nemaksātājiem, bet par cilvēkiem, kas savus bērnus neaudzina visdažādāko apstākļu dēļ). Jautājums ir par to, ko, jūsuprāt, bērns zaudē vai iegūst, tiekot apdalīts ar tēva uzmanību un rūpēm un kādu priekšstatu par dzīvi tēvs bērnam veido, piedaloties vai arī neņemot dalību savas atvases dzīvē? Vai Tu esi etalons savam bērnam? Jā, jā, sievietes ir maitas, bet runa šoreiz ir par bērna attīstību un to, kā veidojas bērna attīstība ar vai bez tēva sev līdzās.

marselis (2014-07-23 18:04)      AnvoyT (2014-07-23 17:44)
mates vai teva trukums-,ta ir nepilniba(var teikt,bernam:" katastrofala")!
-,materijas pasaule iekartota duali-,viens otru papildina un attista,tada ir dzives,dzivibas formacija,progresija
jau sakot ar EM lauku,elekribu - polaritate,ir in- jan,ir mamma-papa,sieviskai-viriskais,laba-kreisa roka,laba- kreisa acs,laba- kreisa kaja,laba-kreisa smadz. puslode!
sunu,audu,nervu -dualais dalijums,diena-nakts,
pat jedzieniski un idejiski-,viss ir duals
ieeja-izeja,gramatas sakums-nobeigums,kokam ir divi gali .... utt.
ja cilveks 100% fiziska butne-,pat tad vinam normalai funkcionalitatei vajadzigs otrais elements-,preteja puse
ja vins ari gariga,psi butne...tad tas papildus prasa duala jedzienu dzive(sieviskais+viriskais).ka psih.sistemas veidotajs!

Bellatrixa (2014-07-23 18:19)      Gribu tik piebilst, ka secinājums, ka zēnam, augot bez tēva, būs tā, un meitenei - tā, ir tik nu vien vienkāršots skatījums. Patiesībā viss ir daudz sarezhģītāk un atkarīgs arī no daudziem citiem apstākļiem ģimenē, tuvākajā apkārtnē.

planerdelta (2014-07-23 18:34)      Kura gan runaatu par agresivitaati, tik rupju "sievieti", kaa Tinte veel japameklee. Laikam dziive ljoti skarba sanaakusi, ka taa ieniisti cilveekus.

Teevs ir ljoti svariigs katra beerna dziivee un neredzu iemeslu par to diskuteet vai kaadejaadi to pieraadiit.

planerdelta (2014-07-23 18:37)      Bellatrixa (2014-07-23 18:19) viedoklis, pareizi teikt, buus taa vai citaadi, nevar izziileet, bet skaidrs,ka dziivojot no mazotnes bez kaada no abiem vecaakiem, buus "iztruukums" mazaa (jaunaa) cilveeka dziivee un "tukshie plankumi", kuri tik maaksliigi aizpildiiti ar ko citu. Kaa jau neko izteicaas.

Bellatrixa (2014-07-23 18:48)      Nu, apgāzīšu gan to apgalvojumu par aizpildīšanu, pat, ja ne šķīrušies, piemēram, tēvam mājās neesot vairāk, nekā esot [apmēram kā pēc šķiršanās jau tāpat, ja parēķina], esmu uzaugusi bez mazākās tieksmes pēc veciem kraķiem un tēvišķīguma : ))
Un vislielākajā mērā tur ietekme ir mammai, viņas audzināšanai un piemēram.

Tinte (2014-07-23 18:49)      Jā, planerdelta, saprotu, taisnība nevienam nepatīk.
Varbūt kādu atsaucīti uz manām rupjībām varētu, a? Savādāk tāda tukša muldēšana no Tavas puses.

av2 (2014-07-23 19:02)      beerni lloti daudz ko maacaas no saviem abiem vecaakiem ( gan zemapzinnaa, gan skaidri apzinoties, ka teevs ir paraugs "kaa taas viiru lietas dariit" ). Un ja nav no kaa maaciitiies, maacaas no ielas draugiem . Secinaajumus izdari pats.

fargo (2014-07-23 20:30)      sabiedrību joprojām zombē, ka bērni ļoti labi var izaugt nepilnīgās ģimenēs. un tas ir ļoti iesēdies apziņā. tikai problēma ir tāda, ka tas darbojas ļoti īsā termiņā, bet ilgtermiņā ģimenes likvidācija ir ar ļoti smagām sekām.
ir tā, ka šķirteņi izaudzina šķirteņus, jeb cilvēkus, kuri atkartos to pašu scenāriju, tikai paatrinātā variantā. un, savukārt, viņu bērni to darīs vēl ātrāk. un te es runāju par vēsturi. mana paaudze jau ir no tām, kuras ir tuvu šī procesa apogejam un faktiski vairs nav spējīgi veidot gimenes vispār.
kamer bērnu bez vecākiem procents bija salīdzinoši neliels, ģimenēs izaugušu bērnu īpatsvars spēja kompensēt šo nespēju veidot ģimenes un ja sagājās kopā divi cilvēki no dažādām ģimeniskajām vidēm, rezultāts parasti bija pozitīvs. bet spirālei attīstoties, veselīgas ģimenes pieredzes cilvēku procents kļuva arvien mazāks un kādā brīdī kompensācija kluva nepietiekama, bet vēl pēc laika(mana paaudze) tā vispār izzuda un ietekme kļuva pretēja. un tagad klimatu veido cilvēki ar negatīvu ģimenisko pieredzi un saejoties ar partneri, kurš ir ar ģimenes "aizmuguri", bez-ģimenies ar varbūtību 75% ģimeni izjauks. un tā, cikls gandrīz noslēdzas.
es stastu to, ko runā demogrāfi par situāciju latvijā. vēl divas paaudzes ar esošo tendenci un nav cerību uz atpakaļceļu, lai nācija eksistētu kā tāda vispār. un nepatīkamais ir tas, ka nav nekāda pamata cerēt uz izmaiņām. pat uzlabojoties ekon. apstākļiem, psiholoģiskā cilvēku konstitūcija saglabājas - pat esot ekonomiski nodrošināti, šie cilvēki vienalga nav spējīgi veidot noturīgas ģimenes.
tas par to, cik bija svarīgi turēt gimeni par svētu. jomā zinoši cilvēki uzskata, ka sekas ir neatgriezeniskas.

jozolsen (2014-07-23 21:08)      10 gadus dēlam biju svētdienas tētis...Savāccu pie sevis darbā,kur ar pārvērtās par Vīrieti.Ir liels gandarījums par to ,arī viņa karjeru..Bijušā to novērtēja un izsaka lielu paldiesu..Meita ikdienā ņem no manis un tas ir redzams...Arī liels gandarījums..Bērni ir mūsu turpinājums..Mani āboli no manis tālu nav aizripojuši. Brīžiem kā spogulī skatos,atpazīstot sevi..

Alison (2014-07-23 21:48)      Es domāju, ka bērniem nevis vecāki, bet attieksme un mīlestība ir nepieciešamas.
Arī viens vecāks var brīnišķīgus bērnus izaudzināt, ja tos mīl un ar sirdsgudrību audzina. Savukārt deformētas personības var izaugt ģimenēs, kur vecāki končenie marazmātiķi - lai cik tam bērnam tēvu nebūtu.
Un tas, kurš to bērnu mīl - tēvs vai māte, tam pat īstenībā nav izšķirošā nozīme. Galvenais, lai mīlestība ir īsta.

jozolsen (2014-07-23 22:15)      Bez tēva-vīrieša piedalīšanās audzināšanas izaug bābji,neredzot nevar saprast ar kāu dzimuma pārstāji komunicējies,ir pauti vai nav.Bez tēva - vīrieša piedališanās audzināšana izaug cilvēks-sieviete,nevar izprast ir pauti vai nav..Izzūd dzimumatšķirības domāšanā ,darbībā,atbildībā,uzvedībā...Tāda vidējā dzimte,ar pshomātiskām traumām

piparbecinja (2014-07-23 22:47)      Sekas var būt dažādas. Pazīstot cilvēkus, kam nav bijis tēva - sievietes kļuvušas līderes ģimenē un darbā, viņu vīri turas paēnā, skatās sievām mutē. Vīrieši - kā kurš, vienam nosliece uz zilo pusi, citi meklē vīriešu sabiedrību uz alkohola fona, cits dzīvo ar māti visu mūžu neapprecoties (tā ir mātes vaina, jo audzina dēlu sev), citam viss normāli - izveido normālu ģimeni un dzīvo bez stresiem.
Atkarīgs, kā cilvēks ir ticis galā ar tēva trūkumu utt.

no_gravity (2014-07-24 01:04)      sieviete var iemācīt tikai būt par sievieti - puikiem tas gan neder

Lucy (2014-07-24 09:33)      Jāpiekrīt,ka ir tādi tēvi kurus labāk zārkā redzēt,arī mātes ir tādas un mazums vīrieši audzina vieni bērnus,tā,kā tāda ļurinašana vien sānāk,dzīvē ir pa visam citādi,ir tādi veči kuri vnk būtu pakarami aiz olām kokā,lai tā tur karājās visu atlikušo mūža galu,ir tādi par kuriem prieks.
Ir tā,ka labāk tam bērnam to nesaskaņu labāk neredzēt starp vecākiem un tiem kuriem pietiek prāta,tad dzīvo šķirti,bet bērns to vecāku šķirtību uzņem normāli,jo kontaktējas ar abiem vecākiem,bet,kad sāk bērnu raustīt uz abām pusēm un iespaidot un stāstīt glupības,tad tas ir pavisam neforši.

_CatNap (2014-07-24 21:03)      nesaprotu cilvēkus, kas var (neatkarigi no tā- dzīvo kopā ar bērna tēvu/māti vai šķirti) runāt /domāt slikti par otru vecāku - tas ir tā, kā patiekt - oi, kāds-a es stulbene/is esmu, ka nepratu izvēlēties normālu partneri. pat pēc šķiršanās otrs vecāks ir jāciena.
- bērnam ir vajadzīgi abi vecāki un punkts. tikai tā viņš mācās saprast abus dzimumus, kā veidojas attiecības, kas ir vīrietis/sieviete, un arī spēt identificēties ar attiecīgo dzimumu. bērni nav dumi, nedzīvo rozā pasualē un saprot, ka ne visi cilvēki ilgstoši spēj būtu kopā - arī viņi taču maina draugus! bet ir jābūt tā, ka bērns spēj cienīt abus vecākus.

GaIde (2014-07-26 00:37)      Nav šaubu, ka nepieciešami abi vecāki. Pretējā gadījumā būtu iespējams tikt pie bērna vienpersoniski.
Par to, vai ir iespējams atrast dzīvesbiedru, ja esi vientuļā mamma, un tādējādi kompensēt bērnam tēva trūkumu, man, ja godīgi, ir aizvien lielākas šaubas (lai gan, pazīstu dažus pozitīvus piemērus). Viens vīrietis no oho man vispār strikti atrakstīja: "vispirms izaudzini savus bērnus, un pēc tam mēģini veidot jaunas attiecības"... Tā, lūk... jūtu moratorijs uz n-tiem gadiem :D
Visiem lai jauka nedēļas nogale! :)

GaIde (2014-07-26 00:44)      Ups... un par to etalonu... Nu protams, kur tad vēl puika var iemācīties attieksmi pret (nepatīk man tas "pret", bet nu neko...) sievieti, kur vel ieraudzīs, kā ir jāuzņemas atbildība, kā jāaizstāv sevi un citi... Tikai tēvs vai patēvs to var iemācīt... Atsevišķos gadījumos, kāds labs ģimenes draugs....

Luusila (2014-07-30 18:31)      Viens no retajiem gadījumiem, kad pilnībā pievienojos fargo.
Vēl gribas piebilst, ka tāpēc sievietei ir dotas smadzenes, lai novērtētu vīrieti, kam viņa paguļas apakšā. Es saprotu,- ir naivi tā teikt laikmetā, kad pārgulēt ir apmēram tikpat nenozīmīga lieta, kā aiziet pačurāt, bet tur aug kājas visām kopdzīves problēmām. Tās ir jāspēj prognozēt. Sūtīt nah visus daiļpi*ējus un jautros uzdzīvotājus; bērnam ir vajadzīgs nevis vienkārši vīrietis- tēvs, bet cilvēks, kuru mīl un ciena viņa māte, un kurš mīl, ciena un lolo gan savu bērnu, gan sava bērna māti. (pieglauž ausis, zinot, ka dabūs rējienu).

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu