Apsaukāšana

Kā palīdzēt bērnam, ja viņu pagalmā apceļ, apsaukā. Negrib iet ārā, sēž visu laiku pie datora. Kādi būtu padomi, lūdzu?

natre17    3 IZEJ BĒRNAM LĪDZ ,PAKLAUSIES KURŠ APSAUKĀJAS UN TAD NOSKAIDRO ,KĀPĒC ..SAVI BĒRNI IR JĀAIZSTĀV

uusins  1 1 Padomu nedošu, jo nav tādu pilnvaru. Es neļautu sēdēt pie datora. Iespējams, ka vells nav tik mells, kā viņu mālē. Iespējams, ka cilvēciņam trūkst pašapziņas. Tad mācītu pašam sevi aizstāvēt. Ja nepieciešams, agresīvi. Iespējams, ka interesantāk būtu sākt sportot.
Ja nav ielaista hroniskā datoratkarības kaite...

kuks10  1 1 Dators bērniem ir ienaidnieks nr.1...)))atslēdz to kasti,lai mēģina citu nodarbi atrast..tāpat dzīvē nāksies kāpt uz saviem grābekļiem +dabūt pa tauri,vai arī kādam uzšaut..)))

pomerance      ja dzīve tiešām kļūst neciešama, es aprunātos ar bērnu vecākiem, ja tas nepalīdz ir pašvaldības policija, bet tas viss atkarīgs no tā, cik liels ir pāri darījums

multi    2 Tas jau sabiedrības spogulis... Tāpat, kā pieaugušie šķiro ar ko draudzēties, tāpat to dara bērni... Kā arī mēs vēl to stimulējam... redz Pēterītis nav pieņemams, jo vecāki tadi un tādi... Tā tas viss aiziet...

kudala      Ja esi laba mamma,tad viss ir brīnišķīgi,un pati zināsi ,ka tikt ar to galā,jo kas gan cits,ja ne tu pati zini labāk gan savu bērnu ,gan situāciju.Tev te dod visādus padomus,jēdzīgus un mazāk jedzīgus,bet neviens tev nav labs.

Psihologs    1 Bieži puikas paši ir vainīgi, un viņam pagalmā tiek ierādīta attiecīga vieta. Ja esi pārāk lecīgs, tad agri vai vēlu dabūsi bietē. Vēl mēdz apcelt ļoti apdāvinātus, jo viņi vienkārši ļoti atšķiras no bara. Tādā gadījumā bērnam ir jāmeklē pavisam cita sabiedrība. Vēl ir variants, ka bērnu apspiež pašā ģimenē, īpaši autoritatīvas mātes. Tāds bērns būs nīkulis, gan mājās, gan ārpus tās. Gan jau ir vēl visādi iemesli, kas prasa dziļāku izpēti.

plikaaKAAJA    1 Varbūt vajag apmeklēt bērnu psihologu? Ja ieilgusi tā lieta, var ietekmēt cilvēka dzīvi.
Bērnu depresijas ir ļoti grūti diagnosticēt.

av2      jaa...savi karinni ir passam jaaizciina. Jaakrauj tam paaridariitaajam passam, pat ja zini, ka neuzvareesi. Ja neliidz, naakamreiz ar kaadu rungu utt.Pluss, noteikti paliidzeetu sporta ciinnas veidu treninni . Passapzinnas celssanai.
Jaa, kad es augu, bija vienkaarssi. Pilseetas sierinni netureejaas prettii neviens.Ganriiz neviens. Ar vissam sporta skolaam. Un to noveerteeja, un lika mieraa.Ssodien gan mazliet savaadaak ..tajaa passaa seeta, vai skolaas. Bet , kaa jau teicu, savi karinni ir passam jaaizciina.

riks086      K.Kundziņa cīņas sporta skola Mežciemā vai, vēl efektīvāk un ātrāk - pārskati Googlē "boksa nodarbības bērniem" meklēšanas rezultātus. Pēc pusgada apsaukāšanās beigsies.

Geisha      Vienreiz atnāk meita ar sūdzību par kaimiņpuiku. Puišeļi kaujas. Es kā klinšu lauva puišeli aiz krāgas piespiežu pie sienas - tev nebūs meitenes sist! Ok. Spēlē tālāk kopā. Pēc laiciņa atkal tas pats - puikas kaujas. Es atkal kā klinšu lauva- sīko aiz krāgas un pie sienas. Kāpēc sit meitenēm? Izrādās meitenes puisi apspļauda. Dabūja manas meitenes morālo lekciju noklausīties. Kopš tā laika vairs netēloju klinšu lauvu.
Painteresējies kur ir problēma. Varbūt Tavs bērns dara vai runā kaut ko ne visai glaimojošu cities un tapēc viņi apsaukājas.

coldlands    1 Vai nevaretu but ta ,ka puika grib pasedet pie datora, tapec izdoma atrunas, lai neietu ara?
Manam darba kolegim, dels nepiedalijas pasakuma ko sarikoja klase, vasaras brivdienam iestajoties. Sedeja majas ok speleja datora speli.
Mazliet lielaka interese par dzivi tur ara paradijas, kad saka dzert viskariti:)

Ernestiine      :) Tā ir normāla sociālā pieredze, kas aizsākas pusaudžu gados. Arī pieaugušo dzīvē ir situācijas, kas ir nepatīkamas un ir jārisina. Ja to neiemāca bērnībā, tad vēlāk ir stāsts par alkaholiķiem, narkomāniem un ļauno pasauli, kas viņus nesaprot. Toties bērnībā bija tiks jauks bērns.... Piekrītu tiem, kas teica par sporta nodarbībām un datora atņemšanu. Un galu galā sevi aizstāvēt ir tikai normāla topošā vīrieša sastāvdaļa.

Momo      man bērnībā māte aizgāja uz skolu un tam skuķim, kura visus sita, skolotājus ieskaitot, pamatīgi piedraudēja. kopš tās reizes neaiztika. bet, kad nomainīju skolu, savu vietu izcīnīju pati, nebiju vairs pirmklasnieks. piekrītu, ka ir grūti, ja kas tāds notiek. tiem, kas nav bara cilvēki, jāatros labs iemesls, lai būtu laimīgi. datorspēles tās nebūs.

meitenepasaka      Vajadzīga saruna ar bērnu-apsaukātāju vecākiem.
Man bija trīs sarunas ar klases biedra vecākiem. Kādu laiku nesveicinājāmies, bet bērniem tagad ir civilizētas attiecības arī ārpus skolas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu