Bernu atzimes

Cik zemai jabut atzimei, lai jus saktu raat savu bernu? Vai prasat tikai 7 un augstak, vai rajat tikai par nesekmigam?

Extra_Virgin (2017-03-16 23:26)  1   rāt SAVU bērnu? smieklīgi :D ir taču daudz interesantākas nodarbes, ko kopā darīt.. Piemēram, priecāties par panākumiem. vnk priecāties. bez audzināšanas un bonusiem. neveixmes ignorēju, mierinu, ka gan jau kkā.. un vispār tas viss ir figņa..

Paula6 (2017-03-16 23:31)    4 Rāt bērnu ka ir pasliktinājušās atzīmes vai ir sliktas, nav vajadzības, jo tad ir jārāj pašiem sevi. Diemžēl mūsdienās ļoti reti kurā ģimenē bērnam, jau no agras mazotnes, lasa grāmatas par visdažādākajiem jautājumiem(dažādas bērnu enciklopēdijas), māca dzejoļus(lai trenētu atmiņu un izprastu iemācītā jēgu) vai pašam ļauj pārliecināties par zināšanu lietderību(fizikas vai citu zināšanu), bērnu ņem līdzi ceļojumos, izbraukumos, izskaidrojot un parādot zināšanu noderību dzīvē. Katrs bērns, protams, labāk mācīsies to, kas viņam patīk un labāk padodas, bet tai pašā laikā zinās, ka arī citas zināšanas ir vajadzīgas. Nav liela nelaime ja saņems zemāku atzīmi kā gribētos vecākam, bet svarīgākais ir lai viņš saprot, kāpēc ir jāmācās un motivēt var vecāks, kurš pats arī savā dzīvē mācās, lasa grāmatas, interesējas, ir savi hobiji, iet sabiedrībā, prot uzvesties un sarunāties, bet jaunākās tehnoloģijas ir tikai palīglīdzeklis. Savu dēlu centos mācīt pēc senas japaņu parunas: sākumā (līdz 7 g.)bērnu māci kā karali, tad(līdz 16.g.) kā strādnieku un kalpu, pēc tam(no 18 g.) kā draugu un domubiedru...
Milzīgu ļaunumu nodara vecāku bērnam iepotētais viedoklis: tu esi vislabākais, visgudrākais, visskaistākais/ā un, kad nonāk, bērnu kolektīvā, tad cits izrādās, ir tikpat labs, varbūt pat labāks un, sabrūk bērnā ieaudzinātais tas vi-vis, tad bērns nonāk otrā galējībā. Vecākiem ir jāmācās un jāaug līdz ar bērnu..tad problēmu nebūs.

PoisonedKiss (2017-03-18 06:37)      Ja vecāks redz, ka bērns mācās un tad dabujis sliktu atzìmi; ok var pievērt acis- nepaveicās! Bet, ja sīkais to vien dara kā baksta datoru vai tel un atzīmes nekādas; tad visai mājai norubīt netu un sarāt pēc pilnas programmas!

narcise0791 (2017-03-18 07:04)      Vai ir kāda mēraukla???? Ja liekas ka ir jārāj par 6,tad rājiet

pooh (2017-03-22 12:11)      Es nerāju. Atzīmes nav racionāls rādītājs, tas ir skolotāja subjektīvs vērtējums. Protams ir jāsaprot, kāpēc atzīmes ir tik zemas, cik ir. Ir jāpaskata mājas darbi, kas darīts, kur ir problēma. Vai vienkārši skolotājs uzēdies, vai tā ir nesaprašana, nevēlēšanās, vai nespēja. Kaut vai tā pate dislekcija, nespēja interpretēt izlasīto atstāstā. Bet rāt, kā saka - lamāt nav dižas jēgas, jo atzīmes ir vien indikators. Tikpat var rāt par paaugstinātu temperatūru. Apkopojot,- jānovērtē situācija, jāveic analīze, jākonsultējas ar speciālistiem, jāpārrunā ar bērnu viņa domas un skaidrojums, jāpieņem lēmums, jāveic korekcijas vai nē.

Nekam_neticu22 (2017-04-13 17:35)      Atdzīmes skolā nevienmēr parāda cilvēka gudrību. Rāt bērnu...... pameiģiniet paši izmācīties ar šīm kaudzēm mājasdarbu. Man liekas nevajaga uzbāzties, bet ar vienu aci pieskatīt, lai neliekas, ka vecākiem ir pilnīgi vienalga..

Sindi (2017-04-22 23:18)      Ir svarīgi no sākta gala bērnam parādīt, ka svarīgākais nav atzīmes, bet pats mācīšanās process. Uzslavēt bērnu nevis par labu atzīmi, bet par cenšanos, par pašu procesu. Ja rāsiet pa atzīmi bērnam sāks likties, ka būs tikai pietiekami labs, kad labas atzīmes. Vislabāk ir atbalstīt un meklēt dažādas pieejas, kā veicinātu bērna velmi pašam uzlabot savas sekmes un noteikt neielaist akadēmiskos robus.

Who (2017-04-25 11:38)      Bērns no bērna atšķiras.
Ir kam 7 jau ir sasniegums un ir , kam 7 ir slinkuma rezultāts

samsis14 (2017-06-02 08:12)      Mēs ar atzīmēm labi tiekam galā! Skola taču ir tas pats kas mums darbs! Tātad atzīmes ir viņu samaksa par padarīto. Ir kad ir mazāka un ir kad lielāka. ar laiku bērni to saprot un cenšas nopelnīt vairāk! Vajag mazliet motivēt un palīdzēt,neviens nav piedzimis ģēnijs.

raudinja (2017-06-06 23:24)      Priecājies par to jebkuru labi nopelnitu atzīmi,,
Jēga ir rāt,lamat???
Ne visiem galva stradā,,ja atzime ir sekmiga,tad dari citus darbus ar be

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu