Bērna uzturēšana.

Bērns. 21 gads. Studē. Saņem studējošā kredītu. Papildus strādā, maz, bet alga 2x lielāka par kredītu. Dzīvo kopā ar vecākiem.
Jautājums-cik ilgi skaitās vecākiem normāli uzturēt šādu bērnu, t.i. barot un ļaut nepiedalīties komunālajos maksājumos? Kurš ir tas brīdis, kad jāsaka-stop?

lauvina13    1 Tie bērni jau mums pasaulē nav prasījušies,pašas dzemdējām.Pie pareizas audzināšanas bērns pats saprot kad jāpieslēdzas ğimenes budžetam....man pat nebija jāprasa,meita pati piedāvāja.

Adelante    2 Maizes kumosa bērnam žēl? Tak vāriet putraimu putru (veselīgi, daudz lētāk par maizi u.c.)! Ja patiešām grib ēst, tad garšīga bez nekā, tikai ar kripatiņu sāls.
Par iztērēto elektrību un ūdeni gan jau samaksās, apkures izmaksas tā kā nepalielinās, ja telpā uzturas vēl kāds.

P.s. Putraimu putrai uzvāra ūdeni, ieber putraimus, uzvāra un ņem nost no plīts, katlu apsedz ar segu un pēc pāris stundām putraimi piebrieduši. Katram gadījumam resursu patēriņš mazāks kā gatavojot ko citu.

veeja_roze      Agate šķiet uzminēja. Ja bērns studē, viņam ir jāpalīdz. Ja Tev tas nav pieņemami, tad Tev laikam maza aldziņa vai esi knauzeris.

Agatem9    2 Tieši tā,19 .gados tikai pabeidz vidusskolu, un ja vecāks grib , lai mācās, tad neliks kavēt lekcijas un piepelnīties strādājot naktīs ēstuvēs, jo nākamajā rītā ir uz skolu. Te nav stāsts uzturēt līdz trīsdesmit, četrdesmit gadiem, bet ja bērns mācās un pats izdomā, ka grib strādāt vai atrod paralēli darbu mācībām, ko var savienot, lai netraucē, tas ir kas cits.Un es nekad neprasīšu naudu elektrības rēķiniem no bērna naudiņām, ko būs pelnījis.Ja pats ejot ko nopērk ledusskapī, tas ir kas cits.Tie kas te čīkst, jāstrādā vairāk, lai tāda doma nerastos, dalīt komunālos uz trim.....

narcise0791      Jo ātrāk radināsiet pie pārstāvības jo labāk pašiem bērniem. Nevajag memmes dēlus un meitiņas audzināt, paši cietīsiet.... Kā vispār varēja bērni paņemt kredītu nedomājot par atmaksu.... Kas vecāki lai maksā viņu kredītus???? Kāds vispār stulbums!!!

piparbecinja    2 Domāju, ka senčiem jāpaciešas, līdz študents pabeidz augstskolu un sāk strādāt ar pilnu krūti.

leone    1 Bērnus jāaudzina būt patstāvīgiem jebkurā vecumā-atbilstoši viņu fiziskajām un prāta spējām.Tajā pašā laikā bērni un mazbērni jāatbalsta,cik vien iespējams un viņiem tas nepieciešams,un viņi ir tie,kas kādreiz rūpēsies ar saviem vecīšiem-tāda tā paaudžu saikne un dabiskā lietu kārtība.
Ir gan dzirdēts tāds joks,ka vecākiem bērni jāuztur līdz pensijai,kad par viņiem rūpi uzņemas valsts.:) Joks,kas tomēr reizēm kļūst par nopietnību...

Deisa      Ja bērns strādā un pelna, viņam ir jāpiedalās kopējos mājsaimniecības izdevumos un punkC. Sevišķi, ja puika. Jo ātrāk pierod plānot savas finanses, iekļaujot dzīvei nepieciešamo, ne tikai savām iegribām, jo saprātīgāk šai lietai pieies savu ģimeni dibinot. Derdzas tie uzaudzināts egoistiski, kas nopirka sev krūti bembi, laivu, vēl sazin ko, bet bērnam pamperiem lai tikai māte gādā.

Deisa      Kruto bembi bija domāts. 😃

werdi2      lidz 66 gadiem- bet ja nopietni -atkarigs no BERNA- macies-strada-pats doma -pats dari un pienem lemumus -pasam jatiek ar problemam gala- jA SENCI GRIB UN VAR -PALIDZ VISU SAVU DZIVI-tas ir izteikti indviduali-piemerus nesaku jo tas nebutu korekti.......

meenesgaisma      Līdz pabeidz studēt. 2019-02-26

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu