Kādu literāro darbu varētu ieteikt mājas lasīšanai 3-klasniekam?

Trešklasniekam ik mēnesi jāizlasa 40 lpp. literāra darba mājas lasīšanā, jāatstāsta kāds lasītā fragments un jāuzraksta 5 - 6 atziņas no lasītā. Sāka lasīt "Sīpoliņa piedzīvojumus", bet to saturs tik nesakarīgs, bez dziļākas domas, ka pat pieaugušajam grūti noformulēt kādu atziņu. Ko, kādus literāros darbus varētu ieteikt izvēlēties lasīšanai šajā vecumā?

Vaukskis    3 "Herbe ar lielo cepuri", A. Lingrēnas "Ronja-laupītāja meita", "Brāļi Lauvassirdis"

riebekle    4 Teikšu tā - klasika, protams, ir vērtība un neviens to neapstrīd, bet sīcim, kuram ir problēmas vispār kaut ko lasīt, būtu jāsāk ar to, kas viņu tajā lasīšanā kā tādā ievelk. Arī jāizvēlas jēdzīga un vecumam/uztverei atbilstoša literatūra. Bez intereses nekas tur nebūs. Esmu saklausījusies, ka Grega dienasgrāmatas esot gana vieglas un aizraujošas, un sīkie lasot uz urrā. Te jau nosauktie Klanu kaķi man patika, bet ja nesaprata Sīpoliņu, tad šis arī būs garām. Jāsāk ar kaut ko vienkāršu, bet interesantu un ievelkošu, nu lai vispār sāktu lasīt un tā brīvi ielasītos, vēlāk jau var piedāvāt arī ko sarežģītāku un vērtīgāku, sākumam, manuprāt, galvenais - lai vispār sāk lasīt.

hiacintee  1 2 ribeklīt, gregs vispār pēc satura ir mēsls, jo tur pa visu grāmatu 1 notikumu un 1 atziņu ar leilām mokām atrast. teksts atšķaidīts ar bildēm, lpp daudz- īsts komercprodukts. BET , JA UZDEVUMS IR PIEDABŪT PIE LASĪŠANAS, tad der jau arī tāds variants. Gregu neiesaku, kaut skiatās populārs. iesaku orientēties uz latviešu autoriem. Alfons Trīcvaidziņš rī ir labs, jo tur smieklīgais iet caur ikdienišķām situācijām un labiem nodomiem.

riebekle      hiacinte, kā jau teicu - vispirms ir bērns jāieinteresē vispār lasīt. Mūsdienu bērni vairs nav kā mēs, kad jebkurš drukāts izdevums bija gana labs lasīšanai. Tagad bērni ir izlutināti ar viedierīcēm, spīdīgiem modīgiem niekiem, videospēlēm, tāpēc jau pats fakts, ka bērns lasa, būs ievērības cienīgs. Mans jaunākais sāka ar Hariju Poteru, un izrāva cauri visas HP daļas, tad nāca vēl daža laba līdzīga grāmata, un tad jau arī Murakami. :)

Luusila  3 5 riebekle, trešklasnieku ieinteresēt lasīt jau vispār ir samērā novēlots pasākums. Viņam jau IR jālasa, un jālasa ātri.
Otra problēma, ka viss šķiet neinteresants. Un te liela vaina jāuzņemas vecākiem. Ja bērnu audzina televizors un dažādas viedierīces, tad noturīgu uzmanību (spēju par kaut ko ieinteresēties) laikam grūti panākt. Paskataties mūsdienu multenītes: kadri mainās šaušalīgā ātrumā; blīkš, blākš, sprādziens, uguņi pa gaisu, žvīks te un žvīks tur. Neatliek laika pievērst uzmanību nedz galvenā varoņa tēlam, nedz apkārtnei, nedz notikumam kā tādam, jo neapturamā straumē ar lielu gūzmu gāžas virsū jau nākamais un nākamais.
Un tad izaug tādi, kas var izlasīt kā maksimums, divus teikumus. Tālāk viņa interese nespēj ne aiz kā aizķerties, kur nu vēl iedziļināties un izprast.

Caune    3 "Dželsomīno melu zemē" bērniem patīk labāk par "Sīpoliņa piedzīvojumiem"
"Gulivera piedzīvojumi", "Mazā raganiņa".
Forši, ja var aiziet uz izrādi pēc vai pirms grāmatas izlasīšanas. Vizuālais priekštats bērniem ļoti svarīgs. Ir pēc tam ko salīdzināt un pārspriest.

riebekle    3 Luusil, sākt lasīt grāmatas nekad nav par vēlu. :) Ne visi to dara jau 4 - 5 gados. Bet ja interese un vēlme bērnam ir radusies, to brīdi noteikti nedrīkst laist garām un ir tā interese jānotur.

hiacintee    4 piedabūt bērnu grāmatu lasīt kā ieradumu- tas ir milzīgs izaicinājums ģimenei. es kā cilvēks, kam sarkana pildspalva ir darbarīks, saku no pieredzes. bet vajag. ļoooooti. atmaksājas 100kārtīgi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu