Mācības ārtelpās...

Tikko izlasīju Šuplinskas murgus, ka bērni var mācīties laukā, teltīs. Jūsu domas?

sauljuks    1 Ir skolas, kur mācības notiek ārā nekādi nesaistīti ne ar Šuplinsku, ne ar Covid. Nesaskatu tur nekā ārkārtēja. Lieliska un atbalstāma ideja.

Ārā var ne tikai puķes un krūmus pētīt. Izsniedz bērniem planšetes (ne tās elektroniskās, bet parastas kartona planšetes, kur ir "knaģis" dokumentu nostiprināšanai) un var mācīt jebkuru priekšmetu, kam nevajag tiešu datora līdzdalību.
2021-03-13 20:19

Bella      Atceros, mums dažu reizi notika ārā maija mēnesī bioloģija. Eksakto zinību novirziena klasē. Vidusskolā. Iespaidi? Da nekādi. A la "redz cik daudz te būs vēlāk jāpļauj" vai "varēja vējš rimties", bet nekādā ziņā nekāda eurēka kā zem ābeles sēdošam Ņūtonam neatnāca!
No redzes speciālista viedokļa pārpūlēt redzi pastiprināta ultravioletā starojuma apstākļos (laukā) ir nedaudz neveselīgi. Domāju, daudzi būs pamanījuši, ka saulainā dienā lasot ārā grāmatu, žilbst acis.
Otorinolaringologiem arī būs darbs. TAJĀ vecumā akcents ir uz smuku, nevis sezonai piemērotu, kaut necilu apģērbu.
Nākoškārt, būs darbs pedagogu uzticības tālruņa līnijas operatoriem. Vismaz manā laikā jebkura atrašanās ārpus skolas mūriem klases lielākajai pusei radīja asociācijas ar pirmo dienu ganībās.
Bet-kā jau te minēja-ko vēlāk atcerēties noteikti būs!
2021-03-13 20:40

rinkulis      D*rsā šļūpu! Neadekvātā kaķu bāba. 2021-03-13 22:21

dzilums    1 2021-03-13 12:02
"Taču ideja šobrīd nosēdināt ārā tos bērnus, kas bezmaz gadu pavadījuši iekštelpās pie datoriem, ir slepkavnieciska" - khm, nez no kura laika atrašanās svaigā gaisā ir pielīdzināma slepkavībai? Un kā ar tām sporta stundām, kuras bērnam bija jāpavada ārā? Tik nosēdētas mājās? Nerunāšu par treniņiem, kas bērniem sportotājiem tuprināja notikt visu laiku. Ja bērns ir tupējis gandrīz gadu iekštelpās un tā sašvacis, ka vairs nevar kādu stundu pavadīt ārā, tad te jau jārunā par vecāku atbildību, nevis izglītības ministri...
Varbūt nevajadzētu gaidīt un pieprasīt no valdības un valsts, bet arī pašiem pakaļas pakustināt?
Neesmu sajūsmā par skolu darbu, ir grūti, ir variāk jāpievēršas bērniem, bet it kā jau runa ir par saviem sīčiem, nevis svešiem?
2021-03-14 00:25

kuks10      šuplinska ir deģerēts reptīls, kas visu iznīcina ,kas ir ceļā. Daugavpils augstskolu iznīcina ,tad sekos pārējās provinces skolas. Tad brīnās, kāpēc visi pamet šo valsti.. Par to mācīšanos ārā vispār
deģenerāta plāns. Pirmkārt lielākā daļa učuki ir pirms pensijas vecumā...kas loģiski drīz paši saslims. Un cik ilgi spēs bērni izturēt, tur nav garantija ,ka otrā dienā pus klase būs slima. Jaunie učuki faktiski nav. Vakar Rīga lietus bija tā kā rudens būtu. Vēlētos tos reklamētājus pašus redzēt lietū un caurvēja sēžot. Rīgas vica mērijas ieliktene ozola arī reklamēja, varēja ielīst peļkē un vadīt RD sapulci kāda Rīgas bedrainajā pagalmā..)))
2021-03-14 10:00

Bellatrixa      Sports un kustības ir viens. Pamēģini, dziļum, nostāvēt marta mēnesī uz vietas ilgāk kā piecpadsmit minūtes. Tikko temperatūra pakāpsies, jau var par to runāt, bet šobrīd... nu nezinu gan. 2021-03-14 14:20

Bella      Pareizi, aizmirsu pavisam učukus. Tiem arī neveselīgi.
Sorry, bet no malas izskatās, ka iestāšanās vācijas 1954. gada projektā ar nosaukumu "eiropas savienība" atbrīvojusi Latviju no cilvēkiem. Juniori ar nekvalitatīvo izglītību drīkstēs izvēlēties, kalpot gansiem dzimtenē vai bavārijā.
2021-03-14 16:19

dzilums      Bellatrixa , es varu arī stundu nostāvēt, bet es neesmu bērns:D
Loģiski ka jāņem vērā laika apstākļi, jāpiedomā kā veidot mācību stundu, bet tas ir izdarāms. Un bērniem to vajag. Vajag klasesbiedrus, normālu komunikāciju un skolotāju klātienē.
2021-03-14 22:46

Drole      zicministre tikai seko chainas kompartijas komandaam un virina Overtona logu

https://youtu.be/p1C9XMG0880?t=202
2021-03-15 10:11

aivalaiva      Piekrītu tik kā āra stundai sportam un klases stundai.
Sēdēt uz dirsu saldet neredzu jēgu. Beigās tik pēc gadiem problēmās iedzīvoties.
2021-03-16 20:53

Sassy14  1   Un kas tad tur slikts? :D Ne jau visas mācības – bet daudzas, sevišķi mazajās klasēs, varētu (daļēji) notikt ārā. Dabas mācība, vēsture, tēlotāja māksla un fizkultūra it sevišķi. Es nedzīvoju Latvijā – mums Igaunijā skolā, kur jaunākais puika mācās (pabeidza 4. kl) – šogad visu gadu bija fizkultūra ārā (izņemot, ja bija sniega vētra vai pērkona negaiss). 1. – 4. klasēs gandrīz nebija arī tālmācības (kādu pusotru mēnesi pa visu mācību gadu tikai). P.S. Kas te komentēja, ka „vai šajā forumā vispār kādam ir skolas vecuma bērni“ – nu, man piem ir. Puika, kurš ies 5. kl., meitene, kura pabeidza 10. klasi un viena studente arī. Vai tiešām pēc kāda domām šeit pļāpā tikai jaunieši, bezbērnu vecpuiši, vecmeitas un pavisam veci pensionāri, kuri pat neatceras, vai viņiem mazbērni ir un cik īsti? :D :D 2021-06-18 13:41

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu