Uzmanības deficīts bērnam

Kā cīnīties ar bērna izklaidību un nespēju piekerties jebkurai aktivitātei ilgāk par 5. min

Vella      cik beernijam ir gadinju?

sauljuks    1 meegjini speeleeties, t.i. dariit nopietnu lietu speeleejoties...:) beerni meedz ljoti asi un noliedzoshi reagjeet uz lietaam, kas ir obligaatas!
Bet vispirms - patieshaam ir jaazin cik vinjam gadinju!

kalpaks    1 Audzinaashana ir ilgs un gruuts process...Gan jau vinjsh savu nishu atradiis - tad gan buus jautaajums - to attiistiit vai meegjinaat beernu noveerst no taa...

MEILA      Jā,jā man arī patreiz ir tāda problēma ar manu 5 gadus veco meitu, īpaši tagad, kad atvedu no laukiem, jo pie omes taču bij tāda brīvība! Nopirku jaunu grāmatu par Vinniju Pūku, pirmajā dienā palīdzēja.

Gina      Vispirms, jau ir labs jautājums par vecumu...ja gadījumā bērns nevienai no nodarbēm nespēj veltīt ilgāk par 5.min., varbūt, tas ir kāds no hiperaktivitātes paveidiem...

tipa3      Viena atbilde varētu būt, ka bērns netiek pietiekami ieinteresēts. Ja vīņu vienkārši atstāj ar jaunu spēli vai mantu un pasaka spēlējies, nu viņš pilnīgi loģiski var negribēt spēlēties. Ja šķiet, ka principā no vecāku puses viss ir izdarīts jau pietiekami prātīgi un sāk rasties aizdomas par hiperaktivitāti, tad varu pastāstīt, ka nesen kaut kur lasīju šo:
Zinātnieki ir novērojuši , ka ir cieša saikne starp miega traucējumiem un hiperaktivitāti, ja izdodas novērst iemeslu, kas bērnam traucē pilnvērtīgi izgulēties, tas izzūd arī hiperaktivitāte. (Nu teiksim gultiņa uz āderes, vai nepareizā vietā, kur pārējie ģimenes locekļi vēl vai jau trokšņo kamēr bērns guļ, vai arī deguntiņa mazās deformācijas, kas traucē pilnvērtīgi elpot guļot)
Bet ir arī jāpaskatās pašiem uz sevi - cik pacietīgi un rāmi ir paši vecāki, varbūt jūs paši arī esat aktīvi ļaudis, kam grūti ilgi nosēdēt mierā, nu un tad jau nav ko brīnīties, ka mazais aktīvs.

Jolite      Tev ar to ir jārēķinās, jo tagad dzimst bērni- tā saucamie HIPERAKTĪVIE! Mans mazais vispār uz vietas nesēž, jo viņam tak vārds ir Emīls!;) Bet tāpat, nāksies tik paciest, jo tur tik tiešām neko darīt nevar. Var uz nakti padot balderjāņa tabletīti, ja nevar pat uz nakti nomierināties. To var pamanīt, ja sāk slapināt pa nakti gultā. 2003-09-04

ametists      Ar uzslavu(balvinju - briiva improvizaacija) par kaut ko labi padariitu,Tu ieintereseesi beernu dariit kaut ko veel vairaak - respektiivi,ilgaak. 2003-09-14

Kikki      Tev vienkarshi ir hiperaktivs berns. Tadi, kad izaug ir baigie darbaholikji un varbuut haotiski cilveeki....bet tas tikai varbuut;) 2003-10-15

SpiritDragoness      nju... maziem beerniem tas ir ljoti raksturiiga lieta... es teiktu ka liids 2 klasei tas ir ljoti normaali un par to nevajadzeetu satraukties.

es neesmu mazinja vairs... ha ha ha... bet man arii ir dienas ka neko nevaru padariit ilgaak par 5 minuuteem.

ar hiperactiiviem beerniem jaabuut uzmaniigiem, tie ir iipashi beerni kuriem jaavelta daudz laika. es zinu ka daudzi zaaljo hiperaktiivus beernus. bet es to neiesaku dariit... peec tam buus sekas kuras mociis juusu vainas apzinju visu muuzhu... tas ka beerns ir hiperactiivs uzreiz nenoziimee ka vinjsh nespees labi maaciities un concentreeties klasee... tieshi otraadaak, vinjsh visu sapratiis ljoti aatri, un ja izskatiisies ka vinjsh neklausaas stundas laikaa, tas tikai noziimee ka vinjam ir garlaiciigi.

ar beerniem ir jaanodarbojas, jadod plashas nodarbibu izveeles, jaapadara lietas interesantas, gan jau beerns pats atradiis, izveeleesies to nodarboshanaas kas vinjam vissvairaak patiik un kuram vinjsh veeleesies veltiit vairaak par 5 minuuteem.
2003-10-17

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu