Datoratkarība bērnam

Vai jūsu bērnam ir atkarība no datora? Kā jūs ciinaties ar šo problēmu?

SpiritDragoness (2004-02-29 21:16)      hmmm... nav beernu... nav shii probleema...

bet zinu kam ir. iesaku

1: netureet datoru beerna istabaa... lai pa naktiim vismaz gulj. un neljaut njemt eedienu pie datora. jaaeed kaartiigi pie galda virtuvee.

2: ljaut tam to izmantot ne vairaak par 2 stundaam dienaa. aizliegt pilniigi arii nav ieteicams... beerns var palikt agresiivs un aizveerts pret vecaakiem ja sho prieku pilniigi atnjem.

3: iesaistiit beernu citaas aktivitaatees... veelams aarpus maajas, veelams ar citiem beerniem. piemeeram pulcinjaa. muuzikas, sporta, dejoshana, aktiermeistariiba, rokdarbi visvisaadi... nju kura sfeera vinjam visvairaak tiik.

paveerojiet ko beerns dara pie datora, vai taas ir speeles vai interneta chats vai serfoshana pa izklaides weblapaam... paveerojiet vinja uzvediibu kad juus ieejat istabaa... vai vinjsh sleepj to ko dara uz datora...

cik ilgi ir dators maajaas?

kad beerns dabuu jaunu speeljmantinju, biezhi saakumaa ar to ljoti ljoti aizraujaas, un peec laika apniik... ar datoru var rasties arii atkariiba... bet ja dators ir tikai nesen beerna dziivee... tad varbuut veel nav iistais laiks satraukties...

ja beerna attistiiba saak stagneet, nevirziities uz priekshu, un paliek pret skolu vienaldziigs un sekmes strauji kriitaas... tad protams jaakjeras veersim aiz ragiem...

sliimests (2004-03-01 08:09)      Datoram jaabuut tikai Tavam...
Beerns driikst vinju lietot tikai tad, kad esi maajaas - nedaudz...
Gan jau vinjsh pats atradiis aizvietotaaju...
Galvenais ar vinju sarunaat...

werisa (2004-03-01 15:42)      Nav iespēju ar to cīnīties.

jennie (2004-03-02 10:02)    1 mans puika ir tikaai triis gadus vecs, bet mees jau nopietni ciinamies ar atkariibu. atljauju buut pie datora tikai paaris stundas, protams ir punjkji un asaras , bet laikam savaadaak nevar, nu jau saak samierinaaties ar ruugto dziives patiesiibu, ka nevarees bezgaliigi seedeet pie datora....

kjirschkraasa (2004-03-02 11:41)      Taa ir nopietna slimiiba. Un vajadziiga speciaalista paliidziiba.

Kucis_Vucis (2004-03-16 23:21)      beerns noteikti speelee kaads jeedziigas speeliites, kas attiista domaashanu jeb sliktaakajaa gadiijumaa koordinaaciju, nevis bezjeedziigi nosit laiku oHo. ;)

sauljuks (2004-03-16 23:23)      uzliec paroli un probleema atrisinaata! :)))

Louisiana (2004-03-23 00:28)      Domāju, ka manējam to jau tā var nosaukt. Traki iet, piekrītu, ka jālūdz padoms kādam speciālistam ,ja ir nopietni un pašai ne īpaši sanāk - "buksē" kontakta atrašana, pašas nesavaldība un tml(tēvs,kas viņam ir lielāka autoritāte, daudz laika ir prom). Bet vispār, paši vainīgi, ja noliekam viņiem to priekšā,tad gaidām, ka tas netiks ieslēgts.

SP666 (2004-03-23 01:24)      Man arī ir reāla atkarība no datora.
Es, nekā necīnos, man patīk!

Ja nopietni, tad es labāk izvēlētos, lai man sīkais pie komja sēž, nekā klaiņo apkārt ar saviem drauģeļiem.
Laita tāda, ka mana bērnība pagāja lielā "draugu" pulkā, un no savas pieredzes varu teikt, datorakarība NAV tas ļaunākais šajā pasaulē, no kā būtu jācenšas pasargāt bērns!
Saku to, jo esmu tādiem sūdiem gājis cauri, ka bail atcerēties. Iespējams, ka apgrozoties datoriķu pasaulē man tas viss būtu gājis secen, jo kā zināms, tā saucamajiem, datoriķiem nepiemīt ne tieksme uz šmigu un citiem draņķiem.
Vienkārši vajag bērnu pareizi ievirzīt, uz kādu programmiņu apgūšanu utt, tb kā nekā informācijas tehnoloģijas ir planētas nākotne.

pumpurinjsh (2004-03-23 20:50)      Sveika. Manam beernam veel nav shaada probleema. Bet varu teikt taa... ciiniities vajaga netikai aizliedzot pie datora seedeet vai to ierobezhot - vinjsh atradiis citur kur tikt pie taa un to dariis slepus. Juus varat abi meeginaat runaat ar psihologu par sho probleemu un vinjsh jums ieteiks kur griesties peec paliidziibas vai arii zvaniit uz bezmaksas paliidziibas telefoniem, kur arii taadu informaaciju jums sniegs. To es tik tieshaam silti iesaku, jo zinu cilveekus kuriem tas ir paliidzeejis :)

hiza (2004-04-22 18:02)      esi gudraaka. atsleedz internetu un izmet kaadu vinja iemiiljotu speeli, bet pazinjo, ka tas laikam buus kaads viiruss. vinja dzimsanas dienaa atkal iepriecini un "uzdaavini" datorpriekus, uz kaadu laiku probleema buus pagaisusi...

mmmr (2004-06-29 20:25)      ....buuu...
....citas aktivitaates tieshaam paliidz aizmirst par sho kastiiti...

avenekazene (2015-12-01 11:38)      Vecaki ir lielisks piemers ! Gimenee, kuraa berni tiek audzinati, praktiski nevajadzetu but laikam sedet pie datora, jo ir tik daudz , ko darit, runat......Redzu ikdienaa dazas gimenes, kuras datoru lieto tikai tad, kad berni jau gul, 20.,lidz ar to, berniem ir veseliga vide.

kolakola (2015-12-05 00:59)      Kad beidzas dators, sāk sēdēt telefonā. Skolā bezmaksas internets, Galaktikas t/c brīva pieeja, bibliotēkās datori. Ja mājās uzliek paroles, iet pie draugiem. Kā reāli var cīnīties ar bērnu, kurš ir datorlietās gudrāks par vecāku? Mums pagaidām vel ir trenniņi, bet tie ilgst tikai pāris stundas 3x nedēļā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu