Saņemu alimentus 2 bērniem. Dēlam palika 18 gadi. Tiesas spriedumā teikts-līdz pilngadībai (alimenti). Dēls mācās 11.klasē. Kādu prasību iesniegt?
1.Dēls pats sev pieprasa alimentus.
2.Es pieprasu meitai 2 x lielāku alimentu tiesu (saņemu katram bērnam Ls 30), dēls nesaņem neko-kopā vien dzīvojam un viss ir manā apgādībā.
3.Cits variants?
Dēls vasarā strādāja (oficiāli), skolas laikā arī pa brīvdienām strādā-vai tas nebūs šķērslis alimentu saņemšanai?

nepieradinaamaa      Der ka 1. taa 2. varianti, kaa atsevishkji , taa abi kopaa.
Isslaiciiga straadaashana nav shkeerslis deelam pieprasiit uzturliidzekljus, tiesa veertees.
2006-02-17

edmunds      vai draugs nepaliidz? 2006-02-17

SievieteMelnaa      Pirmkaart tie jau sen ir "uzturliidzeklji", nevis alimenti. Otrkaart, deelam nedabuusi, jo taads spriedums, ka liidz pilngadiibai. Piemeera peec - man ir liidz briidim, kameer beerns speej pats sevi uztureet, bet ne mazaak kaa liidz pilngadiibas sasniegshanai. Tb - ja vinja studee un nestraadaa, tad vinjsh maksaa, kaut liidz 25, kaut liidz 30 gadu vecumam.
Es domaaju, ka vieniigais Tu vari prasiit lielaakus uzturliidzekljus meitai, ja vinja nav veel pilngadiiga.
2006-02-17

Pirate_saltaa      Ar tādu attieksmi - bērnu tēvu vajag "slaukt", saņemsi, gandrīz neko! p.s. slauc govis, kazas...bet vīrieti "slaukt" gan nevajag, varbūt atrast normālu kompromisu? 2006-02-17

lielzemnieks      Taapeec jau arii sanjem tikai 30Ls katram, ka ir attieksme "slaukt" ja teevs normaals un attieksme normaala, vareetu arii vairaak naudinjas sarunaat.
2006-02-18

KleopatraX      Saskaņā ar CL 179.p."vecāku pienākums ir samērā ar viņu mantas stāvokli uzturēt bērnu.Šis pienākums gulstas uz tēvu un māti līdz laikam,kad bērns pats var sevi apgādāt".
Kamēr bērns mācās dienas nodaļā augstskolā vai citā maacību iestādē,abiem vecākiem ir pienākums gādāt uzturlīdzekļus bērnam.
Domāju,ka problēma ir attieksmē,ja bērnu māte šādi var izturēties pret bērnu tēvu,tad kāds tur brīnums,ka tēvs ir norobežojies...un te vēl ir jāskata jautājums,vai māte bērniem no šķiršnās brīža ir ļāvusi tikties ar tēvu.
2006-02-18

Spriidiite      KleopatraX, neviens nejautaaja, kaada ir maate un kaads teevs, jautaaja, kaada iespeeja sanjemt uzturliidzekljus !!! werisa - liec tiesaa prasiibu, ka deelam vajag ( ja meitai prasiisi vairaak, tad pat mushai buus skaidrs prieksh kam un nevajag tamliidziigas afeeras tiesaa ). Deels lai ar jurista paliidziibu raxta prasiibu, peec tam, lai uzraxta pilnvaru, ka tu driixti deelu tiesaa paarstaaveet, taadaa veidaa vinjam nekas tiesas laikaa nebuus jaadara. Peec likuma Tu driixti piedziit uzturliidzekljus no teeva tikmeer, kameer beerns maacaas, kaut liidz kaadam 24 vecumam, paturi to praataa attieciibaa uz meitu. veel padoms - prasi vairaak nekaa domaa sanjemt, jo ir tendence nodziit zemaak, piem, ja gribi sanjemt kaadus 50 ls, prasi kaadus 70-80 ls! Veel kas, pa to starpu, no pilngadiibas sasniegshanas un jauna sprieduma pasludinaashas arii vinjam buutu jaasamxaa, manaa gadiijumaa taa bija . 2006-02-18

edmunds      sasmaidiijos - "ieslauci" beernus un tagad turpini slaukt...... buutiibaa jau beediigi. bet beerna teevam vajadzeeja savlaiciigi skatiities ar ko saietas. paslaik protams ka jums atliek risinaat attieciibas kaa nu protat un kaa likums atljauj. pievienojos tiem kuri teica ka sarunaat ir praatiigaak un abpuseeji patikamaak. es piem pazistu gjimeni kur visi radinieki - bijusie un tagadeejie - draudziigi satiekas sveetkos un kur beerni pashi izveelas pie kaa kuru briidi dziivos. 2006-02-18

ojonormis      Vo blja duras...atvainojiet:((( 2006-02-18

neesmu_jauka_meitene      cik man zinaams, tad sieviete viena beernus parasti netaisa. itago - 30 lati meenesii - tas ir nozheelojami. ar to beernu pat pabarot nevar. nevejag tachu piemirst, ka runa ir par beerna, nevis sievietes, ka shamo "izslaukusi", uztureeshanu.
ja kaads no tiem viirieshiem, kas shaadaas situaacijaas gudri izrunaajas, pats buutu audzis taadaa gjimenee, kuraa teevam viss pie astes, interesanti buutu paskatiities, kaa mainiitos viedoklji.:p
2006-02-18

Adore      neesmu_jauka_meitene vairaakusm viirieshu nesaprot loti vienkaarshu teicienu : patiik braukt no kalna lejaa, maacies arii ragavinas vilkt kalna.

necienu viirieshus, kuri blauj par to, ka sievietesspeciaali paliek stavoklii, lai izspiestu no viniem naudu!!! nu ziniet ko! beerns nav mantina, kuru var ielikt plauktaa un pashai aiziet uz balli. bernam ir vajadziigs loti daudz kas, kas arii maksaa.
es uzskatu, ka normaals viirietis ar pareizu attieksmi pret dziivi, pats sapratiis, ka beernam un vina maatei ir jaapaliidz! tas tak ir juusu beerns! juusu miesa un asinis!
nezinu - es laikam nevareetu naktii mieriigi guleet, ja zinaatu, ka manam beernam varbuut nav ko eest un ko vilkt muguraa un ka vinam jadziivo ir shkuunii, kur tualete ir aaraa!!!!
2006-02-18

edmunds      NJM: lai dod beernus vinjam audzinaat/uzturet un pati maksaa tos 30ls vinjam. vai lai iemaacaas sadziivot par ko neliecina attieksme. piebildiishu ka sieviete izveelas sava beerna teevu tik pat lielaa meeraa, ja ne lielaakaa, kaa viirietis sava beerna maati. 2006-02-18

hag      ae shausmiigu riebumu skatos uz sava dzimuma braaljiem, kuri peec shkjirshanaas saviem beerniem liedz uzturliidzekljus. Te pat iesaka beernus atdot audzinaashanaa taadam, kursh n-tos gadus nav par vinjiem licies ne zinis - vai ir apgjeerbti, vai paeedushi. Cik taalu sabiedriiba var degradeeties ! Atliek vieniigaa ceriiba, ka taadiem plukataam vecumdienaas pashiem nebuus kas maizes riecienu iedod. 2006-02-18

Adore      ja man gadiitos uzsaakt attieciibas ar viirieti, kuram jau ir beerns un ja es uzzinaatu, ka vinsh par vinu neliekas ne zinis..... ar to shiis attieciibas arii izbeigtos. 2006-02-18

Spriidiite      Kursh te gudri muld, ka vajag savaa starpaa visu sarunaat un maxaat, protams, ir jauki, ja taa sanaak, bet ja teevam po uz to ??? Mans teevs tiesas priekshaa un manaa acu priekshaa tiesnesei teica, taa nav mana meita, kaut arii analiizes un tiiri izskats pireraada preteejo, teeloja nez kaadu invaliidu , lai tikai nebuutu jaamaxaa !!! A jauniibaa no manas mammas aizgaaja pie kaada bagaatnieka meitinjas :((( Taadi ir tikai un vienii jaaslauc bez zheelastiibas !!!!! 2006-02-18

Adore1      nu jaa un par taadiem, kas strdaa un minimaaalaas algas (90 Ls), bet reaali sanem 500 Ls meenesi, par taadiem vispaar nav veerts runaat.

es pat zinu vienu taadu tipinu, kursh, kaa atnaaca paveeste ietureet uzturliidzeklus, uzreiz gaaja prom no darba un straadaaja citur (pat no tiem pashiem 90 Ls), vai arii sarunaaja, ka vinu atbriivono darba un straadaaja nelegaali.
2006-02-18

Spriidiite      werisa, ja vajag - varu veel sho to pateikt, tad raxti, pati esu gaajusi visam cauri un zinu kas un kaa jaadara :) 2006-02-19

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu