Runātprasme četrgadniekam

Puikam jau četri gadi,bet runā tikai savā valodā ar nelieliem izņēmumiem.

Xcentric (2003-11-11 19:32)    1 Es ieteiktu uz aatraako veersties pie logopeeda. Iespejams, vinjam vajadziigs kaads stimuls. 4 gadu vecumaa beerns jau var iemaacities tekoshi skalji lasiit, ne tikai runaat.

Forastero (2003-11-11 19:37)      Gen, gan jau runaas:) vai tu esi redzeejusi pieaugushu cilveeku, kas runaa tikai savaa valodaa?

Bet pie logopeda jau noteikti ir buuts

Silga_Dagne (2003-11-11 20:44)    1 Meedz buut dazhaadi, man vieniem pazinjaam puika, nerunaaja liidz seshu gadu vecumam un tad saaka runaat, un runaaja teikumus un skaidri.
Bet tas, ka jaaved pie logopeeda manupraat vispar nav apspriezhams.

sliimests (2003-11-12 08:19)      Laimiigaaa...

Kad saaks runaat nespeesi atbildeet!!!
:)))

Visam savs laiks...

Steila (2003-11-12 09:46)    1 Vispirms aizved pie logopēda varbūt, ka bērnam ir stingra mēles saitīte (zem mēlītes), kas neļauj skaidri runāt. Tas ir normāls labojāms process, bet galvenais to izdarīt laicīgi.
Lai veicas....

voldemaars (2003-11-12 10:34)      Jaa protams logopeeds sheit buus vajadziigs, bet galvenais ieguuldiijums buus jaasniedz pashai, jaarunaa, jaaatkaarto un veelreiz jaastraadaa ar beernu. Biezhi jau notiek ,ka peekshnhi atkriit un saak runaat, bet galvenais lai nebuutu lielaakas probleemas. Lai veicas un viss ir OK.

Just_for_fun (2003-11-12 10:57)    1 gandela: galvenais, nerunaat ar beernu "vinja" valodaa, bet gan pavisam normaali, veel pie tam skaidri, pareizi un daudz. Par meeles saitiiti gan vareetu buut taisniiba. Man viens radu beerns liidz 3 gadu vecumam vispaar nerunaaja, izraadiijaas - vaina meeliitee, tagad iet skolaa un ir pavisam normaals zeens. Starp citu, zeenu vadaaja pie logopeedes, bet taa izraadiijaas tik stulba, ka pateica, beernam esot kaut kaada nervu kaite. Aizej pie vairaakiem aarstiem, noteikti.

Madikena (2003-11-12 11:18)      Vai bērns tiek vests uz bērnudārzu vai estētikas skoliņu? vai ir normāla vienaudžu sabiedrība? ja nē, ilgi var runāt 5 teikumus un rādīt ar pirkstu

Hot Chocolate (2003-11-12 17:15)      Nekaveejies ne mirkli un dari kaut ko!!!!!!

HORIZONTINA (2003-11-15 12:26)      Ar bērniem ir ļoti daudz jārunā, tā tik liekas ,ka viņš vēl ir sīcis un neko nesaprot, bet tā nav. Viņš "uzņem" to informāciju, ko mēs ,vecāki, viņam sakām un patur to savā galviņā, kad pienāk laiks bērns to liek lietā-mēģina izrunāt. Man dēlam ir gads un 3mēneši un es nepārtraukti ar viņu runāju, skatamies grāmatiņas, pārspriežam visu kas tajās attēlots, viņš jau tagad zin un māk pateikt kā saka katrs dzīvnieciņš. Ko es ar to gribēju ar to pateikt? Runā ,stāsti, fantazē(saprāta robežās), lai bērnam tavs stāstītais liktos interesants un viņam gribētos iesaistīties Tavā sarunā!Ņem palīgā kāsainus klucīšus, kur ir cipariņi un burtiņi virsū, grāmatiņas, attīstošas mantas un rotaļas. Zinu ,ka ir grūti visu dienu nosēdēt ar bērnu kopā un nepārtraukti ņemties ar viņu, bet ja Tu strādā un vakarā esi mājās tad pilnīgi pietiks, ja vakaru veltīsiet iepriekš minētājām nodarbēm.Bērns iemācīsies runāt atrāk vai vēlāk,kā jau te iepriekš minēja, ka vaidzētu arī vest pie speciālista-ārsta, darī tā!
Mīli savu lolojumu un lai Tev veicas!!

putekliitis (2004-01-11 19:48)      noteikti katru vakaru palasi pasacinjas.Veidosies plash vaardu kraajums,un pats par sevi saprotams,ja atminja ir laba,kaa Tu saku,vinsh centiisies pasakas izprast!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu