Glābējsilītes

Jūsu domas un pārdomas. Kāpēc un kā bērns tur nonāk. Es nevarētu iedomaties ko tādu paveikt.

bru_nette      vīriešus-dzegužus tās pašas sievietes izaudzina tādus-mātes, māsas, sievas, draudzenes. var tikai apbrīnot tās sievietes, kas saiet kopā ar vīriešiem, kuri par saviem iepriekšējiem bērniem nerūpējas, neapgādā un vēl jau ir tādas sievietes, kas neļauj vīrietim kontaktēties ar iepriekšējiem bērniem. no kaut kurienes tak nāk tie bezsmadzeņu vīrieši, tak nenokrīt no debesīm :(

Dzindzis75      Glābējsilītes protams ir vajadzīgas lai nenotiek tādi gadijumi kā Ventspilī kad māte ar bērniem ielec upē ,tak ja grib lekt lai lec viena pie kā bērni bija vainīgi.Izlasot ziņās visu vakaru nevarēju atjēgties.Cik ar sieviešu kārtas pārstāvēm esmu kontaktējies - katrai savi tarakāni galvā.

Muktiana      Mans viedoklis būs nepopulārs, bet, manuprāt, ar glābējsilīšu žestu oficiāli tiek atļauta bezatbildība par bērnu arī no sieviešu puses.
Zaļā gaisma bērnu nogalināt (abortēt) sabiedŗībā arī ir dota.
Vīrieši jau kādu laiku ir tiesīgi pamest bērnu komplektā ar māti, tagad arī sievietes var atteikties no sava bērna (kļūstam līdzvērtīgi arī netikumu ziņā). Normāls degradācijas process.
Vispār neviens jau nestāsta, ka uzreiz pēc dzimšanas tiek pamesti ne jau tikai glābējsilītēs ievietotie bērni. Silē ielikt tas tikai ir tāds pompozs žests. Kaut kur bija minēta proporcija, ka uz 1 glābējsiles bērnu, 3 sievietes vienkārši pēc dzemdībām atsakās no bērna. Tātad pamesto zīdaiņu skaits ir oficiali lielāks un neviens par to nebrīnas. Tās, izrādās, ir sievietes tiesības pamest bērnu. Un vīriešu tiesības - par sievieti nelikties ne zinis. Un valsts tiesības - arī ne par ko nelikties ne zinis, tik glabējsiles ierīko. Valstij vajadzētu nodrošināt visas tās mātes ar bērniem, kuru tēvi to nespēj. Bet tēvu tādu vajadzētu mest cietumā )ja ļaunprātīgi neapgādā).

men      Iespējams Tu vari atļauties nopirkt kondonu,bet ne visas to var...! :))

TrueBlue      vismaz glābējsilīšu bērni uzreiz ir juridiski brīvi un ātri vien atrod savus jaunos normālos vecākus, tā ka priecāsimies, ka to "sniegpulkstenīšu" pavasarī vairs nav tik daudz, kā policijas valodā dēvē mazuļus, kurus atrod sniegā...

Muktiana      Bet kapēc jāpriecājas par to, ka mātes un tēvi paši neaudzina savus bērnus? (Ir maz informācijas, kādu ietekmi tas atstāj uz pameto bērnu "neredzamā līmenī"-psihē, ja viņam nav kontakta ar saviem bioloģiskajiem vecākiem. Bērnus audzināt ir vecāku pienākums, tieši tāpat kā pilsoņiem maksāt valstij nodokļus.)
Ja vecāki ir cilvēki ar problēmām (bet nu jau arvien biežāk vienkārši negrib), tad vajadzētu tādas "audžu ģimenes", kur palīdzība tiek dota nevis tieši bērnam, viņu adoptējot, bet mātei ar bērnu, kur mātei tiek saglabāta iespēja audzināt bērnu. (Visbiežāk bērna pamešanai iemesls ir materiālie apstākļi un nedrošība (to var novērst valsts, ja vīrietis nespējīgs), bet bieži parādās arī vienkārši vieglprātība un bezatbildība un pret pēdējo tendenci jācīnas, bet pirmā jānovēršs .) Bet šīs problēmas risinājums pilnīgi noteikti nav glābējsiļu ieviešana.

marselis      redzams skarbs biju izteicienos...,
man gruti radit priekstatu....,

bet ja-,gaditos ta....,tad bernu neatstatu-,kaut roku nopgraust sev naktos!
un iet caur uguni un udeni,lidz kapa malai!

tadel gruti izprast-,tas kuras iet to vieglako celu!

VIZUAALAAmaaksla  1   GLĀBĒJSILĪTES ir speciāli ieviestas. Padomājiet, kāpēc?
Tiek izmantotas samulsušas sievietes pēcdzemdību krīzē, depresijā vai neattīstījušamies mĀtes jūtām, tās var trešajā nedēļā tikai parādīties....un citiem vel vēlāk, kā hormoni nostrādā....
Tā, ka viss nav ka izskatās.

av2      es domaaju, ka taas sieviete peec tam visu atlikussu muuzzu paardziivo tomeer. iemesli var buut dazzaadi, bet......peec visa tomeer tas ir RISINAAJUMS.
Dazziem jau labaak apdi----st vissu, nosodiitt uttt. A ko passi varat piedaavaak konkreetaa situaacijaa, a??? Neko !

Postremo      un tiessaam aborti labaaki???? Miskastee izmesti beerninni labaaki???? Nogalinaati beerninni ir labaaki????? Vispaar doama, ko raksti.....:(
Neviens jau nesaka tas ir NORMAALI , bet bezizejaa taa ir izeja ne tikai tam beerninnam, bet arii tai sievietei !

Marseliina      Nav tādas bezizejas, lai pamestu savu bērnu.

Pukjumeita      Neviena sieviete līdz šādai rīcībai nenonāktu, ja sievietei tajā brīdī blakus būtu pašpietiekams vīrietis un pozitīvs emocionālais stāvoklis. Man ļoti žēl šīs sievietes, bet nenosodu. Šie bērniņi nonāk pie labiem vecākiem un ir gaidīti viņu ģimenēs.

VIZUAALAAmaaksla    1 Sievietei ir radi, un bērnu izaudzina, neskatoties ne uz ko.
Bet- traumēta jauna māte var ielikt afekta brīdī bērnu silītē, tad atdabūt tik pat kā neiespējami. Kam tas ir izdevīgi? Glābējsilites organizē tie paši, kas iestāsta, ka dzimumi nav svarīgi, tie paši, kas pārveido pasauli vadamajā bezdzimumu bezmāju masā...kas aicina bērnus izņēmt no ģimenēm un dot audzināšanā dīvainajamiem pāriem, kur arī mammai ir krāns.
Labāk cēloņus meklēt, nevis sekas.Te visi apspriež tikai SEKAS.

Vucis      Tādā gadījumā esmu priecīga, ka pārveidot pasauli tik viegli neizdodas :-) Jo to glābējsilītēs atstāto bērniņu ir tik maz. Bet varētu būt arī tā, ka bērniņus atrod tikai tad, kad nokūst sniegs. Un te nu dzimumu līdztiesību aizstāvju vainas nav.

Ja nopietni, ANO grib mums aizliegt glābējsilītes, jo tas esot bērnu interešu pārkāpums http://www.tvnet.lv/zinas/regionos/444791-vietejie_mediki_ir_pret_glabejsilisu_aizliegsanu

ANO, acīmredzot nezina, kas šeit darās, kad nokūst sniegs? Ja šādā veidā tiek izglābts kaut vai viens mazs bērniņš gadfā, tad glābējsilītēm JAU IR jēga.

Turklāt, ja nemaldos, līdz zināmam laikam māte vēl var pati pieteikties bērniņam. Gadījumā, ja atteikšanās no bērna notikusi afekta stāvoklī.

marselis      VIZUAALAA-,interesants domas pavediens...
es vairak aizdomajos par pasu faktu...,
ja vesturiski,senatne-,patiesi smagos ,grutos laikos,kad varmacig.iegust siev.,bers ir gam sab.nosodijums,gan krust sadai senatnes siev.!
Musdienas domaju,ka jebkura spetu izaudzinat-,butu gruta,butu japacinas!
bet apkart tuvako atbalst musdienas ir pietiekoss,lai to izdaritu!
Turklat-,kad tas notiek,vir.,kurs nem lidzdalibu - ieaistits,tatad tas ir abpusejas vienosanas fakts (grib bernu vai ne),pienemu ,ka gadas ari ta-,ka dzemdetaja nezin, kurs tevs,vai kas lidzigs!
Vairak es seit redzu ,ka moralo nostaju,nespeju.
Ka velmi dzivot viegli,baudot dzivi-,kur berns ir ka trauceklis!
Es nespeju izprast so siev.motivaciju,lai nonaktu lidz tam(berns ta ir dala no vinas,vina)!

fargo      vai tiešām arī šī tēma ir jāpārvērš dzimumkariņā? taču vai nav tik acīmredzami, ka problēma ir daudz dziļāka nekā kādu atsevišķu vai pat daudzu indivīdu(neatkarīgi no dzimuma) bezatbildība bet sistēma, kurā šie cilvēki dzīvo?
sistēma, kura no ģimenes vērtībām izveidojusi kājslauķi? sistēma, kurā cilvēki ir tik tālu nozombēti, ka ir pārliecināti, ka bērnu dēļ ģimenes saglabāt nav vērts? cilvēki ir tik tālu nozombēti, ka par pieņemamu jau sāk uzskatīt bērnu adopciju perversijās dzīvojošiem cilvēkiem? sabiedrībā, kurā gadījuma sakari ir norma? sabiedrībā, kurā laulāto neuzticība ir nevis dziļš negods, kura dēļ var sabojāt karjeru, zaudēt draugus un sociālo statusu, bet anekdošu vērti sadzīves nieki? kur pamest bērnus ir tik elementāri, kā parakstīt jaunu sasistību līgumu ar mobilo sakaru operatoru? ir tikai... jāsamaksā. alimenti. un viss. tu atkal esi brīvs un atkal vari atkārtot to pašu pēc pieciem gadiem. un nebūt NEKAS. tik vien kā... jāsamaksā.
šī globālā dzimumu līdztiesības, marksisma sistēma ir panākusi, ka ģimene vairs nav pienākums, nav atbildība. viņi ir "norāvuši gadsimtiem ilgi nestās važas" no cilvēkiem.
nu, paldies. bet varbūt tās nemaz nebija važas, bet bija nepieciešamība?

šajā jomā problēmas ir bijušas vienmēr, visos laikos, bet tik viegli noņemt no sevis atbildību nav bijis nekad.

vizuālā māksla > ja zīdaiņu silītes ir liberastu izgudrojums, tad kāpēc viņi ir pret tām?(painteresējies, jo šiem cilvēkiem lai kas ir svēts, tad tas ir aborts, viņi vēlas, lai šie zīdaiņi vispar nebūtu dzimuši, bet abortēti)

marselis      FARGO-,zelta vardi,
butu vertigi-,ja kads tajos ieklausitos un par to padomatu! padomatu ta dzilak-,ne garam skrienot!

kakjis_maisaa      Tā kā tie zīdaiņi, kas tiek atstāti glābējsilītēs, dažu mēnešu laikā tiek adoptēti un nonāk normālās ģimenēs, uzskatu to par labu risinājumu.

juunijs6  1   visādi var piekrist Fargo, bet tikai ne pašām beigām. Jocīgie tieši meklē pirkšanai bērnus! Jocīgajiem pāriem vajag bērniņus! Visādiem līdzekliem viņi veicina adopciju, bezdzimtenes, bezģimenes mankurtu audzināšanu. Tie ir vadāmi. Pūlis vajadzīgs. Tāpēc arī veicina ekonomisko emigrāciju.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu