Kā labāk bērnam?

Beidzot arī es gribētu dzirdēt „ekspertu” domas kādā jautājumā, kas skar man tuvu cilvēku. Tātad situācija šāda: Ir ģimene, vīrs, sieva, vienam bērnam 18, otram 6 gadi. Dzīvojuši pārticīgi, normāli saticīgi, sānsoļi nevienam no laulātajiem nav novēroti. Ap Ziemassvētkiem vīrs pēkšņi paziņo, ka atradis savu mūža mīlestību un pārceļas dzīvot pie viņas. Izrādās, viņam kopš vasaras ir „draudzene”. Protams, sieva šokā, bet runa šoreiz nav par to, kā un kāpēc tas notika, runa ir par mazāko bērnu, meitenīti. Starp vecākiem attiecības ir pieklājīgas, jauno draudzeni neviens nav nekādi aizskāris, kaut gan reputācija viņai... nu, mazpilsēta, ko darīsi, visi visus pazīst. Vīrs tiešām ir godprātīgs un nodrošina, lai pamestās ģimenes materiālais stāvoklis nepasliktinātos, sedz kopīgos kredītus, tur viss kārtībā. Arī ar vecāko bērnu nekādu sevišķu problēmu nav. Vīrs ļoti mīl mazo meitu, cenšas pavadīt laiku kopā ar bērnu. Viņam tas nav liegts – viņš drīkst bez jebkādiem ierobežojumiem nākt pie bērna uz mājām, vest viņu pastaigās, uz treniņiem utt. Bet viņš arvien uzstājīgāk prasa, lai ļauj bērnu vest uz viņa jaunajām mājām, arī pārnakšņot tur. Sieva (kura vēl joprojām ir sieva, jo prasība par laulības šķiršanu nav pat iesniegta) šaubās, vai to vajadzētu darīt. Iespējams, tā ir arī maza atriebība, nevēlēšanās ļaut vīram un viņa pasijai tēlot laimīgo ģimenīti kopā ar mazo meiteni. Bet kā ir labāk bērnam? Pagaidīt, kamēr laulību oficiāli šķirs, ja vispār šķirs, vai arī jau tagad pieņemt, ka tētim ir ļoti mīļa kāda sveša tante?

Tessa (2010-04-08 20:00)      izejot no visa augstak aprakstiita,es savu bernu neljautu traumet.viss,punkts.
zilonkrast reali nolohojas.arii punkts.
pese.pamesta tante neesmu.meita savam tevam-gan.

evelina37 (2010-04-08 20:04)      Man arī zināma šāda ģimene.Bērni raujas pie tēta,jo mazākajam tikai 3 gadi,bet vecākajam 11.Vecākais protams iet tur jo mammai nav kompis,bet pie mazākā tētis iet.
Bet laikam jau nu palikt gan neatļautu,lai tētis ilgāk padzīvo ar to sievieti,un tad,bet savādāk ļaut pie katras tēva mīļākās ciemoties,nē.

erina_erina (2010-04-08 20:08)      Un kas tad taads notiek paliekot beernam pa nakti pie teeva?:DD beernam tiek visu nakti skalotas smadzenes?? Kas tur taads ir? Nesaprotu. Runaa te visaadas par traumaam un nezin ko. Labaak padomaajushas par ceelonjiem, kas pie taas tantes aizvedis.

Psiho (2010-04-08 20:09)      Mazliet nesaprotu, cilveki te atbild uz autores jautajumu vai dalas ar savu skaudro pieredzi? Taa meitene, kura vairs nav sicis savos 6 gados, varetu but pietiekami sapratiga, lai zinatu kapec velas pie teta. Ja nepatiks sveshaa tante, ar varu vinju tur nedabut. Vinja pati var jau zinat, kas patik un kas nee. Taa sievietes audzina glevos virieshus un nelaimigas meitas.
Kadam ienaca prata, ka varbut vinaji tetis ir miljaks par mammu, manai masai taa bija, kad vecaki shiras, es biju mazaks un to nemaniju, bet masai ir 7 gadi un vinja loti pardzivoja, ka netiek pie teta.

Tessa (2010-04-08 20:19)      erina,ir jabut celonjiem?ko tu saki.nodziivojot kopa 20 gadus,uzcepot delu un pec 13 gadiem meitu?mde,laikam,nebija prata darbs..
tikai nez kapec ta jauna brute mats mata liidzinas sievai:))tatad,sanak,majas sieva,darba-vinjas dubultniece:))cik jauki/palika duriites sajusma zem zoda/
musu viirieshi,musu dargie,gudrie,stiprie,skaistie viirieshi,tachu atrod citu tikai tad,kad redz savu sievieti ar rulljiem matos,netira halata un nomazgata velja?..es tachu pareizi domaju,ja?
aiziet tachu tikai no tadam,kam sap galvas,kas nevara zupas un nenesa miiljo zirgasti,ka jauneiba?
patiesi,drrrrrrausmiigas tas sievas..nabaga vechi..kuda mir katjitsja..

ij vot tadas mammas/sadalja Berni,atceramies/,izaudzin tadus latentos..delus,kuri pashi nez ko grib,ne to khm,ne to baltu kreklu.
nahrena tai mazajai meiteniitei ir japaliek pie vinjas?lai vinja izaugtu un atceretos,ka tetis,kursh nesen buchoja pakausii mammu,tagad bucho ne-pakausii tantu?tikai nevajag liekuljot,ka taurinj-svaig-stavosha perioda tetis nepiekjers klusinjam tantai pie dupsha,vot tikai nestasti:DD

nu,pastasti man,kadi plusi bus no ta,ka seshgadiigu meiteniiti ar saposhu sirsninju aizvediis pie tas sievietes.
tikai plusus,ludzu,un pec tam es vareshu nolasiit garu lekciju par 6-gadiiga berna pasaules uztveri.
esi gatava klausiities?..gaidu tikai +

Melanija (2010-04-08 20:19)      palasīju Ponitail un kārtīgi apsmējos:D Ka 6 gadu vecumā spēj nošķirt un neņemt vērā konfekšu kg :D :D Var jau primitīvi rakstīt, bet tas jau nu bija kronis visam :D

KarlaB (2010-04-08 20:23)      Saprotu, ka šī ir Just_ situācija un Tu esi sieviete-māte, par kuru stāsts, ja tā, tad Tev nebūs viegli nodalīt savu sāpi no bērna vajadzībām. Negribas dot nekādus padomus tik nopietnā situācijā, vienīgi atceros, ka savos 6 gados labi sapratu, kas man ir labi un kas slikti, varbūt pat labāk kā tagad:)) Turies!

rozamunde (2010-04-08 20:24)      Viedoklis bērnam par tantēm un onkuļiem ir visai nopietns un pat vērā ņemams. Pilnīgi pietiek, ja bērnam "patīk" vai "nepatīk". Arī atmiņa bērniem ir laba. Un radu tendenciozos jautājumus bērns atšifrē bez visām loģijām un skolām. Tāpat bērns pat izvēlas - izteikt viedokli, vai ne, izrādīt sajūtas vai neizrādīt.
Toreiz, manā pagātnē, man tā tante nepatika, lai kā viņa smaidīja, lai kādas končas uz galda lika. Ar tēti mēs tikāmies viņa jaunajās mājās laikā, kad tantes nebija. Un man bija pilnīgi skaidrs, ka manai mammai ir grūti, ka tētis nedzīvo mājās, ka es eju ciemos pie tēta, ka tētis nāk ciemos pie manis. Tik mamma bija gudra - nekad neko sliktu man kā bērnam neteica ne par tēvu, ne tanti.
Paklau, viens otrs, jūs savu bērna prātu neatceraties?, jums pašiem bērnu nav?, jūs sadzirdat ko saka bērni??

SomateriaMollissima (2010-04-08 20:24)      mazai meitenei teetis ir vinjas "privaatiipashums". teetis un mamma ir viens vesels, nedalaams. teeta draudzene - taa ir konkurente, kura jau ir daljeeji atnjeemusi teeti.
nee, es neljautu.

cineman (2010-04-08 20:31)      Neļaujot bērnam būt ar tēti, ja meita to vēlas, sieviete var zaudēt ne tikai vīru, bet vēlāka arī meitu!!!

odze (2010-04-08 20:32)      .... bērni kā piedzimst, tā uzskatāmi, par "PERSONĪBĀM", kuras būtu jāņem vērā. Ja vīrs/tētis/ vīrietis kaut jel drusku būtu ar manāmu pazīmi, ka ir patiešām VĪRS/TĒTIS/VĪRIETIS tad bērnus šai "pieaugušo trīstūrī" nemestu. Sakarīgs vecis šādos gadījumos vispirms izšķirsies, ja ir kaut mazākā cieņa pret sievieti, kuru ir mīlējis un ir kopīgi "saražotie" bērni un kopdzīves laikā iedzīvojušies kredītu saistības - turpinās arī palīdzēs nomaksāt, bet bērnu pirms veda atrādīt savai jaunai mīlai, tomēr par to, visu- pirms normālos apstākļos pārrunātu ar bērna īsto māti.
p.s. Visu pirms, pirms bērnu vest uz svešām mājām un ļaut viņai pārnakšņot varbūt TĒTIS un MAMMA varētu bērniem skaidrā latviešu valodā izskaidrot radušos apstākļus, un kāpēc viņi NEŠĶIRĀS. Tam mazam bērnam ir katru dienu jāiet uz bērnu dārzu un tulīņ jau skola klauvē pie durvīm. Vai viņi aizdomājas par to, ka kaimiņu bērni, klases biedri ir nežēlīgi. Vai viņi kaut mirkli ir aizdomājušies, ka tai mazai dvēselei var nākties atbildēt uz jautājumu, ko pašu vecāki nerisina. ( neckas personīgi, bet tikai iz savas dzīves).

Ezjule (2010-04-08 20:39)      Es domāju,ka labajam tētim :
1.Jānodzīvo ar brūti kopā vismaz vairāki mēneši, bērnu iesākumā lai apciemo pie mammas;
2. Pēc tam: Bērns ciemos jālaiž ne tikai uz brīvdienām bet vasarā uz "pilnu klapi" (vismaz mēnesi) lai neizveidotos attiecības,ka tētis tas mūžam labiņais, kas tikai 2-brīvdienās mazo izklaidē, lutina un pērk našķus, atļauj to ko mamma neatļauj, bet mamma ar ikdienas un sadzīves rūpēm nokrauta sieviete, kas sīcim uzplijas ar dažādu pienākumu mācīšanu un ne pavisam katru dienu nelutina. Lai vīrietis pats izvērtē ko nozīmē rūpes par bērnu arī slimošanas laikā. Un vai viņa "princese" tad būs arī tik laba un saprotoša.

marmorakaraliene (2010-04-08 20:40)      Tā. Visi kolektīvi izlasām šo teikumu: "Bet viņš arvien uzstājīgāk prasa, lai ļauj bērnu vest uz viņa jaunajām mājām, arī pārnakšņot tur. "

Man jautājums - kāda velna pēc tam tēvainim atrakcijas ar nakšņošanu - viņam skumjas milzīgas, viņš grib jaunu sievu piespiest mīlēt meitu - lūk, uzdevums pamestajai sievai sarunai ar vīrieti - noskaidrot, kam tas vajadzīgs.
Ja tā ir tikai poza - es tā gribu! tad lai iet ratā un paliek gribot - es nelaistu, jo tomēr pirmām kārtām domātu par to, lai bērns justos droši.

Pieaugušajiem vispirms jāsakārto savas attiecības - ja šķiršanās, tad šķiršanās.
Tēvam ar māti - abiem kopā, jānosēdina abi bērni un jāpaskaidro, kas notiek, kāpēc notiek un ka tamdēļ viņi netiks mīlēti mazāk.
Un mātei nerīkot scēnas no sērijas - ak, mani bārenīši, ak, mani mīlulīši...

amailija (2010-04-08 20:54)      Pieredze kā bērnam - mamma neļāva, slikti izteicās ...rezultāts.....es no tēva atsvešinājos un visu dzīvi man viņa pietrūkst....
Pieredze kā sievai- bērni 6 un 14 gadu vecumā paši izdara galīgo izvēli....tikties tiekas, bet attālinās ar katru gadu.....
TOMĒR KATRAM SITUĀCIJA IR SAVĀDĀKA, JO KATRS MĒS ESAM CITĀDĀKS....

Jautriite37 (2010-04-08 21:24)      lai paši tiek galā,ko mums tur jaukties citu darīšanās:))))
un diskusijas autorei iesaku arī nejaukties jo lai vai cik tuvs cilvēks ,iedosi nepareizu padomu,bet kad viņi salabs Tu būsi tā sliktā:))))
labāk lai tas pāris vai tas trīsstūris apmeklē attiecību speciālistu!!!!
izklausās,ka tur viss balstās tikai uz materiālu atbalstu nevis uz kvēlo mīlu:)))

Lucy (2010-04-08 21:31)      Piekrīt tessa un SievieteMelnaa ..es arī nepieļautu,ka bērns iet ar svešu tanti,ar tēti lūdzu lai satiekās,bērnam ir savas mājas kur naksņot!!!!

Kamija (2010-04-08 21:42)      Vislabāk pajautāt pašam bērnam! Arī viņam ir viedoklis un man domāt, ka vienīgais, ko būtu vērts ņemt vērā... ;)

lapsaacijs_albiins (2010-04-08 22:04)      jaa jaa! to beernu noteikti apeediis jau pirmajaa naktii!!! :D
es savu apeedu! dosiet savus 6 gadniekus- apriishu tos arii!

nu,klau, baabieshi... nu,juus kukuu esiet vai? tas vecis tak kaut kur naksnjo un liegt vinjam uz savaam nakCmaajaam njemt beernu= zaudeet to kinderu pavisam naakotnee!
tieshaam nesaprotat, ka kinderam ir 2 vecaaki un nevis juus- varoniigaas juuraslauvas?
KINDERS izlems, ne juus ar saviem aizliegumiem un domaashanu kindera vietaa!
un nestaastiet man te shitaas pasakas par 6 gadnieku neattiistiitajaam smadzeneem un nabadzinju iespaidojamiibu un vellsvinjsazinko! manaa gjimenee pateevs ienaaca veel agraak un savu toreizeejo viedokli, es veel shobaltdien neesmu mainijusi! nu,beidziet tos savus lolojumus te par moraaliem kropljiem un kaut kaadu aizsargaajamo sugu pataisiit, jejbogu ,no malas izskataas smiekliigi!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu