Kā labāk bērnam?

Beidzot arī es gribētu dzirdēt „ekspertu” domas kādā jautājumā, kas skar man tuvu cilvēku. Tātad situācija šāda: Ir ģimene, vīrs, sieva, vienam bērnam 18, otram 6 gadi. Dzīvojuši pārticīgi, normāli saticīgi, sānsoļi nevienam no laulātajiem nav novēroti. Ap Ziemassvētkiem vīrs pēkšņi paziņo, ka atradis savu mūža mīlestību un pārceļas dzīvot pie viņas. Izrādās, viņam kopš vasaras ir „draudzene”. Protams, sieva šokā, bet runa šoreiz nav par to, kā un kāpēc tas notika, runa ir par mazāko bērnu, meitenīti. Starp vecākiem attiecības ir pieklājīgas, jauno draudzeni neviens nav nekādi aizskāris, kaut gan reputācija viņai... nu, mazpilsēta, ko darīsi, visi visus pazīst. Vīrs tiešām ir godprātīgs un nodrošina, lai pamestās ģimenes materiālais stāvoklis nepasliktinātos, sedz kopīgos kredītus, tur viss kārtībā. Arī ar vecāko bērnu nekādu sevišķu problēmu nav. Vīrs ļoti mīl mazo meitu, cenšas pavadīt laiku kopā ar bērnu. Viņam tas nav liegts – viņš drīkst bez jebkādiem ierobežojumiem nākt pie bērna uz mājām, vest viņu pastaigās, uz treniņiem utt. Bet viņš arvien uzstājīgāk prasa, lai ļauj bērnu vest uz viņa jaunajām mājām, arī pārnakšņot tur. Sieva (kura vēl joprojām ir sieva, jo prasība par laulības šķiršanu nav pat iesniegta) šaubās, vai to vajadzētu darīt. Iespējams, tā ir arī maza atriebība, nevēlēšanās ļaut vīram un viņa pasijai tēlot laimīgo ģimenīti kopā ar mazo meiteni. Bet kā ir labāk bērnam? Pagaidīt, kamēr laulību oficiāli šķirs, ja vispār šķirs, vai arī jau tagad pieņemt, ka tētim ir ļoti mīļa kāda sveša tante?

Laskovij (2010-04-08 22:07)      Izskatās, ka daudzas te aizmirst dažas elementāras lietas:
1. Bērnam ir Māte un Tēvs, neskatoties uz to vai viņi ir precējusies sava starpā vai šķirti
2. Abiem ir vienlīdzīgas tiesības un pienākumi bērna audzināšanā.
3. Bērns nav lieta/ierocis, kuru var dalīt un caur kuru atriebties viens otram.

Ja māte aizliedz palikt pie tēva pa nakti uz tā pamata, ka viņam tur ir brūte, tad domāju, ka tēvs var prasīt tieši to pašu - māte bērna tuvumā nevienu savu kavalieri nerāda...bet viņai taču parādīsies kavalieris un gribēs ar viņu tikties un arī pavadīt kopā laiku ar kavalieri un bērniem...

Un vel piezīme - vīrs drīkst nākt pie bērna uz mājām - Kā mājas tās ir bērna? sievas?
Varbūt vīra, tad skan dīvaini - vīram tiek laipni atļauts nākt uz savam mājām apraudzīt savu bērnu

leone (2010-04-08 22:20)      Ja jau bērns pieradis pie regulāras tēta prombūtnes(darba apstākļu dēļ),tad fakts,ka tagad viņš dzīvo citur,nevarētu sevišķi traumēt bērnu.Domāju,ka meitenīte vēl ir pārāk maza,lai saprastu "laulības dzīves ainiņas" niansēs,tāpēc ,iespējams,mierīgi uzņems faktu,ka tagad tētis draudzējas ar citu tanti,jo ar mammu viņam draudzība tā īsti nesanāca-tā tak gadās,ka Zanīte draudzējās ar Dacīti,bet tagad tomēr ar Lindiņu ir jautrāk un interesantāk.Ja vien pieaugušie ļaus bērnam pašam apskatīties un novērtēt,kas un kā,nevis izmantos sīci par "maiņas sīknaudu" savās attiecībās,un respektēs bērna viedokli,nekas slikts ,jādomā,nenotiks.
Un juridiska laulības šķiršna visbiežāk neko neizmaina pat pieaugušo attiecībās,bet bērns no tā vienkārši neko vēl nesaprot.

marmorakaraliene (2010-04-08 22:28)      Klausieties, aljoooo: lasiet uzmanīgāk rakstīto - tēvs ar savu jauno drušku kopā laika ziņā knapi mēnesi! Un daži te iedomājušies, ka tikai tamdēļ, ka vecis krānu jaunā vāverē iemērcis, uzreiz jāmaina bērna dzīves ritms? Lai papucis vispirms trīs mēnešus tīrā laika starp 8 nedēļu reisiem nodzīvo ar beibi - ja nodzīvos! un neatmuks atpakaļ. Nav ko bērnam smadzenes priekšlaikus čakarēt, ja šīs jaunās attiecības ir miglā tītas un gailis vēl nav nodziedājis.
Kāda jēga tagad vēļ domāt uz priekšu, ka mātei būs jauns kavalieris.. ŠČas - rīt uz brokastlaiku.

KONSUL (2010-04-08 22:29)      Palasot par vienu otru, tiri gudru cilveka viedokli, nakas secinat - loti zel berna... !
Dālis, karos, cīnīsies, utt utt. - zaudetaji bus visi un berns pirmam kartam!


Savu personigo dzives pieredzi (negativo) nevajag parnest ``uz ieteikumiem`` citiem cilvekiem, kuri patiesi ir grūtā situācijā!

maximamaxima (2010-04-08 22:38)      Viriesa vienigais noziegums bija, ka iemileja citu, citadi labs cilveks, tevs, naudu dod, kreditus sedz, bernu visur vada un mil, bet tas lielais noziegums nav piedodams. Ja ta sieva domaa ta pat, ka dala babulu te, tad es ar tadu pat 5 gadus negribetu dzivot kopa. Absoluti piekritu Lapsai, Laskovij, Konsul!

pride (2010-04-08 22:41)      Bērnam būs labāk, ja viņš nemaisīsies jaunajam pārim pa kājām un it sevišķi naktīs, bet ja papucītis vēlas savai jaunajai izredzētajai demonstrēt, kāds viņš ir super-puper tētuks, lai to demonstrē uz viņas bērniem. Izvēli taču ir izdarījis.

[Laskovij] (2010-04-08 22:42)      Aljooo...marmorkaraliene, lasi pati uzmanīgi:
" Ap Ziemassvētkiem vīrs pēkšņi paziņo, ka atradis savu mūža mīlestību un pārceļas dzīvot pie viņas. Izrādās, viņam kopš vasaras ir „draudzene”. "

Tagad ir aprīļa vidus!!! Tb...reāli viņš savu krānu mērc jau gandrīz gadu

greciga18 (2010-04-08 22:46)      Bērns ( 6 g.) jau tagad saņem traumu, katrs strīds to pastiprinās, nesaskaņu risināšana bērna klātbūtnē-divkārši, rezultātā- bez ģimenes psihologa pagrūti iziet no situācijas,ja vecāki paši nevarēs vienoties. Rezultāti būs redzami pēc 10-20 gadiem-kad bērns atkārtos vecāku kļūdas.
Jāpieņem reālā situācija, visiem jāizrunājas,īpaši bērniem jāpaskaidro un tikai patiesību,bet,ja kaut viens raus deķīti uz savu pusi, aplies ar dubļiem kādu no iesaistītajām personām- vēlāk bērni paldies nepateiks!

cineman (2010-04-08 22:52)      Cik labi, ka man vel nav sievas un bernu, palasot šos šausmīgos sieviesu, ne visu, bet vairākuma, murgus, es ļoti vēl padomāšu, vai oho ar kādu vajag iepazīties, te nu var ieraudzīt īstas asinskārās sejas, piķis ir, bet nē, vel vajag izraut sirdi vīrietim. Nav ko brīnīties, ka jūs neviens nevelas. Atvainojos, velreiz tām sievietem, kuras izcēlās ar saprātīgiem komentāriem un autorei novelu atstat situāciju vai nu pašas sievietes rokās vai profesionāļu, šī ir tā situācija.

iekarojamsvecpuisis (2010-04-08 23:00)      Šoreiz ar interesi izlasīju visus komentārus, atbildēšu topika autorei šādi:
brīnišķigu tēmu pacēli, gandrīz visi komentētāji parādīja savu patieso dabu, nostāju attiecībās, nostāju pret savu ego un otra dzīves privātumu, tiesībām uz brīvību un izvēle:) Vienvārdsakot, šajos komentāros var izlasīt loti daudz par katru komentētāju personīgi, anketas var pat nelasīt, aptuveni skaidrs kādi cilvēki ir katrs no rakstītājiem un pat to, kāds ir viņu dzīvesstāsts. Parasti nenostājos kāda pusē, bet šoreiz ar saprātu, loģiku un jel kādu toleranci, izcēlas nosacīti maz daiļā dzimuma būtņu:( Ja vajag varu uzskatīt:)


Divaini, ka mēs daudz zinam par tēvu, bet neko par māti, ja nu šī ir vitāli svarīga informācija????:)

Just_double (2010-04-08 23:05)      Cinema, bet tas taču tikai liecina par to, ka sievietes ir cildenas - jūtas viņām svarīgākas par naudu. Tu domā, ka ar naudu var ērti atpirkties, jā? Samaksā, un cietējs kļūst kā saulīte? Un kārtējo reizi atkārtoju - tēvam nav nekādu ierobežojumu tikties ar bērnu, kad viņš ir mājās - lūdzu, nāc, kad vēlies, izņem no bērnudārza, ved pie radiem uz laukiem, izklaidējies ar viņu kopā. Vienīgais ierobežojums - nevest bērnu uz tās pasijas dzīvokli. Un arī tikai pagaidām.

P.s. Ja tu ar "profesionāļiem" domā šeit klientus meklējošos "profesionāļus" , tad es ne tikai to neiteikšu, bet visiem spēkiem atrunāšu no tāda pasākuma.

maijupukite (2010-04-08 23:06)      A ko pats meitēns? 6 gadi ...tomēr ar nav nakāds mazais bērns. Mans 7gadīgais puika ar labo tanti ir pat labas lietas darījis...man nav zināma viņas reputācija....bet esmu puikam atklājusi, ka man prieks par to, ka viņi "visi kopā" tik jauki pavada laiku (protams, dēls man stāsta savus piedzīvojumus :))
Man ir žēl, ka saviem bērniem nevaru piedāvāt tādu ģimeni, kāda bija man...tāpēc vismaz cenšos šīs te nepilnīgās variācijas padarīt pēc iespējas gaišākas un jaukākas. Jo, man domāt, bērni šajā vecumā dzīvo emocijās, emociju un atmosfēras pasaulē...
Un par šo gadījumu rezumē - 1)bērnam ļaut izdarīt izvēli; 2)izklausās, ka vecis sakarīgs, tātad - uzticēties viņam.... nu, kaut kā tā :))

Marble_Queen (2010-04-08 23:07)      Aljoooo...Laskovij, lasi vēlreiz, nevis mani māci lasīt:

Just_ (2010-04-08 19:32) viedoklis
Vēl dažas detaļas - vīrs ir jūrnieks ar darba režīmu 4 - 8 nedēļas reisā, 4 nedēļas mājās, tātad ar "svešo tanti" viņi tīrā laikā ir nodzīvojuši kopā ne vairāk kā mēnesi.

SievieteLol (2010-04-08 23:12)      Cilvēki, vai tad jūs neredzat, ka jūsu domas nav būtiskas, Just_ un Just_double jau ir domās uzrīkojusi sliktajam vīram linča tiesu. Nav grūti iztēloties ar kādu baudu viņa sniegs ``gudras pamācības`` savai draudzenei:D Ja ir tadi ``draugi``, ienaidniekus nevajag:(

Marble_Queen (2010-04-08 23:14)      Just, to, par ko uzrakstīji pēdējā savā komentārā, lielākā daļa padomdevēju nemaz nav ievērojuši - secinu no atbildēm. Ka tēvam nekas saistībā ar meitiņu netiek liegts, izņemot - pagaidām nevest nakšņot uz jauno ligzdu.
Piekrītu arī tavam P.S. - par "profesionāliem" padomdevējiem.

pride (2010-04-08 23:15)      Kāds ir pajautājis meitenei pašai vai viņa vēlas tur palikt pa nakti? Man būtu vienalga, ko tas vecis grib, daudz ko viņš var gribēt...

[Laskovij] (2010-04-08 23:20)      Sorry Just un arī marmorkaraliene, palaidu garām Just_ (2010-04-08 19:32) viedoklis....

Ir cits jautājums, vai sieva pati ir bez grēkiem???
/parasti, jau jūrnieku sievas tikai filmās vīrus gaida no reisa mājās, jūras malā sēžost vienas.../ Un anekdotes par vīru, kas atgriežas no komandējumiem arī ir no dzīves:)

, piekrīt iekarojamsvecpuisis.... ja tiek atklātas vīra kārtis, tad rādi arī sievas kārtis...

Bet jebkurā gadījumā, tā bērna ir zel, jo pēc šobrīdējās situācijas apraksta, neviens nemaz netaisās domāt par pašu bernu :((

Just_double (2010-04-08 23:26)      Laskovij - varu apzvērēt pie visa, kas svēts, ka ka bez grēkiem. Nekādu. Domā, ir viegli sievietei praktiski vienai ar zīdaini un pusaudzi tikt galā?

daisy777 (2010-04-08 23:28)      Vārgās balstiņas, ka jāpajautā pašam bērnam un ka arī lielo bērnu nedrīkst aizmirst šajās peripetijās, neviens tā arī nesadzirdēja...

Abiem bērniem noteikti ir savs viedoklis, kurā vajag ieklausīties un CIENĪT... pieaugušie vispār būtu daudz laimīgāki, ja klausītos un vairāk runātos ar saviem bērniem, arī par visnopietnākajām lietām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu