Ko jūs dariet, kad bērni uzdzen stresu?

Kā izlādējaties? Bļaujat? Klusībā iedzerat? Sarakstat fakinos komentus Delfos? :D

KONSUL      Nu re, maijupukite - atrada vienu no iespejamajiem veidiem - caur joku!:)

laukroze      domāju, ka pats esi stresains, i tāpēc arī bērni streso...;)
skatos, te man dārzā - meitai sabraukuši jaunieši, i ģimenīte ar diviem bērņukiem, i tur pat laukā paguļ diendušu puišelis (2 gadi). i nav brēkas, i bērni normāli aug, ja vēcāki ar viņiem ņemās, i netaisa nekādas histērijas, lai veicas audzināšanā!!!:)

Peppa3333      ievelc dzillu elpu, pasmaidi, izdzer teejas/kafijas tasi un ccaapo taalaak. Bez taa dziivee neiztikt :)

ponytail      Tā padomāju - pa tiem nu jau gandrīz 16 gadiem, kopš man ir bērni, nav bijis tā, ka viņi uzdzītu stresu. Ir buši visādi gadījumi - slimības, traumas, eksāmeni, baļļuki - kad objektīvu iemeslu dēļ man ir stress. MAN - tātad, pašai ar to jātiek galā. Ieelpoju, padomāju, cenšos saskatīt gaišo pusi vai - vismaz - gūt kaut kādu mācību. Un visi laimīgi.

violinn      Lasi pasaciņu, paglaudi pēdiņu vai muguriņu.:) Bērniem tak jānorimst. Tā ir, kad, ja satrakojas, tad nevar aizmigt...nesaprot kāpēc un tad lielais kreņķis. Tavs miers viņus nomierinās. Tas, ka nav īsti vēlēšanās to darīt, tas arī pašu iedzen stresā. Man kaut kā šitā tas izskatās.:)

svdiena      es saveejo i 16 gados nevaru aizdziit laiciigi guleet :)

pekucis24      skatoties cik liels bērns..tā kā manējie jau tagad pusaudži,protams ir daudz dažādas saķeršanās,un neesmu arī no tām mammām ar stipriem nerviem,bet nezinu, mums kaut kā iegājies,ja sīkie redz,ka tūlīt jau laidīšu kādu šķīvi pa gaisu,tad tie pazūd savā istabā,paiet 5,10 min. un visu izrunājam mierīgi, pati arī atvainojos,kad nav bijusi taisnība!Bet ar maziem grūtāk,patiesībā man tādas lielas problēmas nekad nav bijušas,viņi no mazotnes,lielāko daļu viens otru pieskatījuši,mājās bieži vieni bija,bet pēc darba dienas.. daudz runājāmies,stāstīju,rādīju ko drīkst, nedrīkst!..pašai nemanot, izauga patstāvīgi...

piekraste      Ko tad lielam vairs kliegšu virsū:) Aizbraucu uz pilsētu un saēdos kūkas:)))Tas mani nomierina:)

pianissima      Padomāju par gramatiku - kad jāsaka "dariet" un kad "darāt".
:)

riks      Ko jūs darAt, "dariet" pavēles un lūguma izteiksmēs. gan - gan - gan un vēl.

cippa      var ieteikt censties nestresot, tas ir, "neņemt pierē" :DDD pamēģini kā spēli, ejat kopā gulēt, kāmēr Tu tēlosi, ka guli, sīči jau būs aizmiguši :)

pianissima      Nekā, Rik, pareizi ir ""darĀt" !!
:)
(atvainojos par novirzi no tēmas)

Satan      Ko daru?
Aiztriecu uz fāterlandi strādāt.Fiksi un ātri.
Un galvanais=nenožēloju;D

baltsriits      Nu,,ja 13gadīgs bēēbis uzdzen stresu,tad ar virtuves dvieli pa skaustu.:D Bet ja mazītiņš,,,,nu mazs nevar stresu uzdzīt,,,arī esmu kritusi pie zemes un tēlojusilielo niķi,atdarinot-ai kā palīdz.:)Viss atkarīgs no tā,cik liels ir bēēēbucītis.Kā arī-vai tik necenšas izprovocēt.Bieži vien esmu vēsā uz diagnozi``stress`` no bērnu puses.Neļaujos provokācijai un viss.

garaamejoshais      meenestins (2010-06-20 21:51) viedoklis

Paldies dievam nav gan:) Bet es neklausiishanu nepieljautu :)

_maya_      tas atkarīgs, cik vecs (jauns) bērns ir... :) ja tāds ap 9 mēneši, tad mēģinu nomierināties, jo iestāstīt tāpat neko jamam nevar. Bet 9-gadīgs atraujas pa stangu, ka nemetas (verbāli, protams). Bērna kašķus, manuprāt, var pieciest (vienlaicīgi gan daudz skaidrojot un mācot, kas labi un kas - ne) apmēram līdz 3 gadu vecumam - pēc tam gan jau sīkajam būtu jābūt saprašanai, ka pret sencīšiem respektam jābūt. Un spilvenā iet bļaut sīkais, nevis vecāki. Vot. Esmu runājis.

Vervulfs      Izmetupa logu, joptv... :DDDD

Rīta melnā humora deva.. :P

tiritomba      stresu uzdzen tikai sveši, neaudzināti bērni. tas tā, maza atkāpe.

kokote    1 ...personiskais bērns nevar uzdzīt stresu...bērns prasa pacietību, nedalītu uzmanību (sarunas, klātbūtni, nevis jaunas mantas)...bērns, pat vēl skolēns ir ar īslaicīgu uzmanību, viņš psiholoģiski nevar ilglaicīgi koncentrēties kaut kam vienam (izņēmums ir jaunas mantas, nodarbes, kas tāpat ātri apnīk)...ja to saprot, respektē, maina bērna nodarbes līdzsvarojot fiziskās , garīgās, apmierina viņa emocionālās vajadzības (glāsti, uzmundrinājumi, drošība), tad visam vajadzētu būt ok...stresu uzdzen pavisam cits (darba intensitāte, laika trūkums)..nu tā..

vnkdieviete      sāku vainu meklēt sevī un pieņemu visu kā savas nezidevušās audzināšanas sekas. Ņemot vērā, ka bērni jau padsmintieki.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu