Darbs

No bērnu (16 un 18gadi) tēva, kurš pats nekur nestrādā un nespēj pildīt savas saistības, saņemu pārmetumus, ka šiem jau sen laiks iet strādāt. Viņš jau 16gados esot ko tur racis un krāvis. Arī māte regulāri klāsta savas sūrās ganu gaitas un tml. Abi mācās vidusskolā (bērni), un jāteic pat ļoti labi. Vakaros sports. Labi, vasarā ok, bet skolas laikā? Varbūt tiešām dzīvoju citā dimensijā, kā tiek apgalvots un nesaprotu kas apkārt darās? Vai tiešām veseli, darbspējīgi ļauži tagad nespēj savus bērnus pat cauri vidusskolai izvilkt un daudziem nākas strādāt?

sombre      Sāku strādāt sīkus darbiņus 2.kursa 2.pusgadā. Augstskolā bija diezgan liela noslodze tieši pirmos divus gadus, pēc tam viss gāja ļoti normāli.
Skatoties atpakaļ, liekas, ka tas bija labākais, ko vien varēju darīt - baudīt vasaru, brīvdienās atpūsties nevis darbs un darbs.
Pie tam, man pēkšņi pašai sāka gribēties strādāt. Ne pilnu slodzi, protams, bet tā lai ir kāda naudiņa un netraucē manu brīvības izjūtu.
Tagad gan sīkajiem ir iespēja arī pa vasaru veikalos pastradāt, ja paveicas un viņus pieņem.
Anyway, par tēvu, kuram pašam nav darba un viņš grib, lai bez vidusskolas diploma tādu dabū, nevar pateikt labus vārdus. Pie tam, varbūt ja nebūtu sācis tik agri strādāt, strādātu arī tagad. Pasaki, lai viņš no sākuma dabū darbu un varbūt arī lai sīkajiem dabū darbiņu? Vai tad Tev tas darbs viņiem jāmeklē? Vai arī viņš tikai Tev močī virsū un bērniem ir labais tētis?

p_p      Es nestrādāju (izņemot 1 mēn. vasarā) līdz pat augstskolas 2.kursam un nekas ļauns ar mani nav noticis, tieši otrādi a darbu un dzīvi esmu apmierināta.
Un arī mani pusaudži vasarā nedaudz pastrādā un pārējā laikā bauda jaunību un (cerams) cītīgi mācās.
Ja apstākļi spiež, tad tas ir citādi, bet manuprāt tāpat vien nevajadzētu pusaudžus pārāk ātri par pieaugušajiem pataisīt - ja neizdullosies jaunībā, tad vēlāk sāks strādāt muļķības...

etaxa      Nu,protams,vīrietim tas nav nekāds attaisnojums-par saviem bērniem ir jārūpējas.Bet tev noteikti jāvēršas tiesā ar uzturlīdzekļu pieprasījumu.Vari pačekot uzturlidzekli.lv Varbūt no valsts kādu naudiņu dabūsi.
Bet par bērniem-man bija "vieglāk"-nebija no kā prasīt un kaut kā mana atvase jau no 14 gadiem rāvās pati kaut ko nopelnīt.Tai laikā -5gadus atpakaļ strādāju veikalā par datoroperatori,bija labas attiecības ar direktori un mans bērns pēc skolas nāca nelegāli fasēja sierus un cepumus,man par to pierakstīja liekas nostrādātas stundas un savus 30-40ls bērns nopelnīja.Pēc 9 iestājās profenē-tur skola deva prakses vietas pa vasaru Vācijā uz 3 mēnešiem-pirmo gadu mācījās kā traka,lai tikai to prakses vietu dabūtu.Dabūja.Pirmo gadu bimbādama uz mājām zvanīja,bet,nekas,izturēja-nu jau visas 3vasaras pa Vāciju nodzīvojusi.Tagad meitai jau 19,lai arī vēl mācās pēdējo gadu,atrast darbiņu piestrādāšanai nav problēmu-ir gan prakse,gan valodas zināšanas.Jā-un sportiska arī man meita-noskraidījusies ar šķīvjiem,vai tīrot viesnīcu nummurus,kur nu kuro reizi,nekādus papildu "sportus" neprasās.
Nu,vnk dzīve jāpieņem tāda kāda tā ir-ar čīkstēšanu un prasīšanu no otra neko panākt nevar,arī bērniem tas jāsaprot.
Jā,vēl zinu vienu puisi,kas pameta skolu 16 gados,sāka strādat,jo tēvs dzērajs un māte smagi saslima.Tagad puisim kādi 22 gadi-strādā ļoti labu darbu,pa vakariem mācās vakarskolā.Es nesaku,ka tā ir norma,bet .....

Spriidiite      Taas ir mulkiibas, ka 18 gadiigiem nemaksaa alimentus vairs, ja beerns veel maacaas un ir sasniedzis 18 gadu vecumu, tad jaadabon no maacibu iestaades attieciigais dokuments un uz tiesu un papucim jaamaksaa ragaa, ja nemaldos, liidz 24 gadu vecumam ( tikmeer, kameer maacaas/studee). Ja pabeidz vidusskolu un iestaajas augstskolaa, atkal attieciigais dokuments no turienes un atkal tiesa. Taa, ka lai daudz nespreegaa, ko pats racis un kraavis, ja reiz ir teevs, lai uznemas atbildibu, nevis suta beernus uz graavjiem rakt un kraameet! Lai veicas!

riks      veseliem, darbspējīgiem ļaužiem vaidzētu spēt savus bērnus cauri vidusskolai izvilkt. tak ne 1-mēr izdodas.
bērniem strādāt tādēļ, ka citādi bada nāve - nelāga.
bet kā pasākums saprašanai, ka nauda viegli nenāk ieteicams.
mana mamma mani skolas laikā pa pazīšanos ziemas brīvlaikā pieriktēja garantijas remonta darbnīcā Dzirnavu ielā un bija ar mieru man no savas kabatas minimāli maksāt - un tas viss, lai pieradinātu mani pie godīga darba.
nekas viņai nesanāca! :D

Kalvina      Ja bērni tiešām tik labi mācās, ka spēs tikt budžeta grupā, tad mormāli, ka palikuši vidusskolā, bet ja knapi sekmīgi- pēc 9. klases vajadzētu apgūt amatu- nav ko lieki laiku tērēt.....Te es vairāk par tiem, kuri nespēj nodrošināt bērnu pilnvērtīgu dzīvi, lai vismaz ļauj bērniem dzīvot pašiem.
Jauniešiem šodien tiešām ir grūti:(

inaralaima      Slinkam tēvam viss ir grūti un katras kapeikas ir žēl priekš saviem bērniem ,sevi gan tādi neaizmirst un lutina uz nebēdu. 2021-12-14

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu