Gadījiens iz dzīves

Vakar nejauši biju lieciniece sekojošai situācijai: uz ielas stāv auto un gaida jau kādu laiciņu, iznāk no mājas sieviete un dodas pie mašīnas; tad atveras mājā logs pie kura stāv 3-4 gadu vecs bērns un nelabā balsī bļauj -es vairāk tā nedarīšu! (bērns jau pilnīgi pārņemts, un neadekvāti uzvedas) - un ko māte? uzsauc viņam - es jau tev teicu ģērbies!- iekāpj mašīnā un aizbrauc. Man jau nejaušai lieciniecei bij skumji, ko saka oho iemītnieki par situāciju? Manuprāt, vardarbības vairošana..:(

tiritomba      aha, edora, un tas viss ir tikai tāpēc, ka bērniem IR tiesības, bet NAV pienākumu, un viņiem vēl pirms pirmās stundas pirmajā klasē iemāca bērnu aizsardzības centra telefonu, lai viņi varētu piezvanīt un pasūdzēties par saviem nekrietnajiem vecākiem, uz ko pat ļoti mudina a ļa laukroze skolotājas, tantiņas un cita ieinteresētā publika, kurai nedod citu izrādi, kā vien vecāku pāraudzināšanas akciju - bērniņ, neraudi, mēs sodīsim tavu slikto mammu.

STELLA15      Vecāku uzdevums IR būt pacietīgiem, laukrozei taisnība par visiem 500%! Šajā gadījumā runa nav par 7 vai 10 gadīgo, bet par 3-4 gadiem! Galvoju, ka šī bija terauma uz mūžu un māte viņam nekad vairs nebūs tas cilvēks, kam uzticēties ar visām no tā izrietošajām sekām vēlākajā dzīvē. Kas te par sadistiem sapulcējušies? Iespaids, ka visi ir vientuļie egoisti. Un tie, kam bērni ir, nu tiešām varējāt iztikt bez to dzemdēšanas. Ko tad, domājāt, ka tās ir rotaļlietas, gribējāt pazīmēties sabiedrība, lai visi redz, ka neesat neauglīgi? Bērni pirmām kārtām ir jāmīl!!! tad atkritīs arī visas problēmas un niķi paši no sevis. Ja ar bērna uzvedību vai sekmēm kaut kas nav kārtībā, tā tiešām ir tikai vecāku vaina.

STELLA15      Par tiem bērza žagariem - te nu tiešām redzams, kas no tādiem ar žagariem un siksnām audzinātiem izaudzis. Starp citu visos laikos ir tādi, kas audzināti gan bez, gan ar žagariem. No necilvēciskas attieksmes gan Cilvēki parasti neizaug...

cilveex      Jau pirms tam ir viss tūtā. Un tagad mamma ar žestu neko neglābs. Ir zaudēta autoritāte. Saproti... mani mētās ar akmeņiem, bet tas ir kā ar suni, kad suns skraida pa māju un vecis pie sevi nodomā "bļāviens, kad es izlaidu grožus no rokām..."
Augļi. Un tagad ļaundaris būs tas, kas paņems aiz skausta un iesēdinās pie vecākiem. Uzklups visas frigīdi/feministkās institūcijas kuprī.
Par vēlu. Jo tagad jautājums ir provokatīvs.

luchik      Stulbs jautājums un stulbs secinājums :)

Tessa      mes jau nezinam,kas tur iisti notika,ko var spriest?
es uzskatu,ka ar bernu ir daudz jaruna,no mazotnes,vienmer esmu runajusi,ka ar pieaugushu cilveku un neesmu paaugstinajusi balsi.nezinu,ko noziime histerijas vai neadekvata uzvediiba sabiedriskaja vieta.tagad ir ezha spurainais vecums ar deviizi:esvienagudravisiiridioti.
bet nu,ceru,ka paries.un arii daudz runaju.
nemaceshu teikt,ko es dariitu un ka uzvestos ar histerisku bernu-tadas uzvediibas celonjiem ir jabut,un to var redzet-vai ta ir izlaidiiba,neaudzinashana vai vel kas.
varu briniities par vecakiem,kuri atljauj visu.un sapurinatu tos,kuri bernus rauj,sit,stumj,gruzh,bljauj.

Jahari      Vel viena laukvecene stella izlaida savu zulti...
Ja bernam ar uzvedibu un sekmem nav kartiba, ne vienmer vecaki vainigi... Biezi vien skolotaji-moralie kropli vainigi, gan pie sekmem, gan uzvedibas un gan pie visas vides kada ir skola. Un vecaki majas var darit ko grib, macit ka grib un neka. Jo tam bernam lielaka dala dienas japavada idiotu vidu, kuri saucas necienigi par pedagogiem. Un ka nu vins mak, un ka nu redz cik tas vinam ir izdevigi, ta ar vins uzvedas... Un starp citu, pedagogu berni ka vienmer privilegetako vidu ir, kuri ir super puper gan uzvediba, gan sekmes. Lai patiesiba tadi pasi idioti vien aug...

lapsu_aacis      gggjgkhhhhhihihihi!

eu, babulienes unj babuljonkas, arj tiem pareiziigi audzinaatajiem kinderiem, alljo, pastaastiet man kaaC - ko juusu kinderi dara shobriid, kameer juus pa ohu mekleejaties shamiem jaunu, labaaku parj ieprieksheejo, teeti/mammu/mammas/papas aizstaajeeju? :DDD

peeec 6h es uzdoshu naakamo kveschenu- ko juusu kinderi domaa parj juusu rotaljmantinju -oho, PA unj kaut kaadas, uz ielas noskatiitas epizodes, pilniigi idiotisku apsprieshanu!?

paarmainjas peec, driikst pashaam nemelot, bet palaist pie klaavas kinderus izteikties vai- ja shameejie veel rakstiit neprot- stenografeet.

cilveex      Vot, vot... man ir sajūta, ka ir ta kā vēlme izliet kunģa sulu uz šejienes vecākiem. Varbūt nē, tad atvainojos. Es lasu ĻOTI daudz. Un... teikšu tā... ziniet, zviedru mammas, varbūt viņas ir ultra labas un tā, bet man uz galvas mati ceļas stāvus no tā, kas tiek sagadīts no vecakiem.

Tessa      Jahari,nedzen sviestu.berni nak uz skolam NO gjimenem,tur ir vinju pasaules modelis,kursh vinjiem bus vispareizakais uz doto briidi.un neviens skolotajs nemaciis lamaties,smekjet vai ko tamliidziigu-to visu vinjsh redz majas,ne kur citur-ne jau ar skolotajiem:DD
tur jau ir sape ar to,ka bernam klibo maciibas un uzvediiba,un,kad sen visi grozhi ir palaisti valja un tos vairs nenokjert-jap,pedagogi ir vainiigi,ka tad.
Audzinat vajag(c)
vecakiem,ne skolai.majas iedod gan miilestiibu,gan normas,gan patrotismu,gan visu parejo.un tad palaizh dziive,respektiivi,darzinja-skola,etc.

KONSUL_for_PA      Tessa` jap, piekritu, ka tas gan ir ne ok - ja bernu rauj,sit,stumj,gruzh,bljauj, utt., aiziet gan dazreiz ir ok. Par berza žagariņu vel domaju.. gan jau ir situacijas kur uzshaut pa dupsi ar smalku berza žagariņu arii iederas... ja vien taa nav norma!

lapsu_aacis` ar prieku pastastitu KO dara mans berns un ko domaa par visu ko - sakot ar iepazishanos netaa un beidzot ar ....... jebkuru citu temu, vienigi negribas publiski runat berna vardaa, kurš nav devis nekadu piekrishanu izteikties ne oho, ne kur citur i-netaa par vinja dzivi!:) Pietiek ja stastu par sevi!:)

Just_      Manuprāt, ļaudis pārspīlē tā dēvēto bērnības traumu ietekmi uz turpmāko dzīvi.

salte      Dažreiz jau paliek žēl to bērneļu kurus rausta vai sabļauj, bet vecākiem nav dzelzs stieples nervu vietā un diemžēl ne visi zina ka visbiezāk niķošanos var pārtraukt vienkārši bērnu samīļojot, apskaujot un pasakot dažus laipnus vārdus. Pārbaudīts gan uz savējiem gan uz ne tik savējiem. Visbiežāk niķu iemesls ir uzmanības trūkums no vistuvākajiem - mammas, tēta.

lirica      Nezinu,kas no manis būtu iznācis,ja māte katru otro dienu nebūtu mani pērusi..esmu gan kaktā uz zirņiem ceļgalus deldējusi, gan ar siksnu dabūjusi..bet domāju,ka kaut ko tas man devis..kaut to pašu spītību, rūdījumu.
Sajā gadījumā vairāk vajadzētu kliegt par to,ka bērns var izvelties par logu, nevis mātes audzināšanas metodēm.

kolhoza_partorgs      bērnam jāzin savas tiesības, bet nevar aizmirst par pienēkumiem... varbūt no malas izklausas tizli topika apraxtītā situācija, bet... ja nu dien diena māzai kāpurs terorizē māti ar .. nevēlēšanos saģerbties...un diez vai viņam bij tie pieminētie 3-4 gadi.. autore pārpūlējas PA dēļ...

Lovetta      vardarbība ir-bāzt snuķi cita dzīvē un mācīt audzināt svešus kinderus.

glock2      Stulbā kuce- tā kur atstāja bērnu...

Kaut_kas      Manuprāt, te lielais vairums nemāk lasīt un man jau liekas, ka pēc teksta "es tā vairs nedarīšu", mātei derēja atgriezties, izskaidrot un piedot. Vairot spītu var vienkārši un šajā gadījumā māte NEKO neiemācīja savai atvasei. Nu varbūt vienīgi to, ka uz māti nevar paļauties, ka viņa mierīgi var tevi pamest vienu pat, ja tu nožēlo savu rīcību.

garaamejoshais      par k otev skumji palika? aada tur varadarbiiba? Vinju 3,14zdjiaj kaads? vsp nezin situaaciju, bet k-ko skumst un veel topiksu cep kuraa mulkjiibas raksta.. labi, ka veel policiju neizsauci.

garaamejoshais      laukroze (2010-12-13 16:22) personīgā pieredze

nevis tikai ir praatadarbs, bet taa arii ir jaadara, lai siicis saprot, ka ar pinnjaashanu nekaa nevarees panaakt. taapeec arii ir viss slikti, ka ar siichiem vieni otri paarleiku miiloshie vecaaki kaa ar jeelaam olaam njemaas.. Viss beidzaas limits postiem :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu