Gadījiens iz dzīves

Vakar nejauši biju lieciniece sekojošai situācijai: uz ielas stāv auto un gaida jau kādu laiciņu, iznāk no mājas sieviete un dodas pie mašīnas; tad atveras mājā logs pie kura stāv 3-4 gadu vecs bērns un nelabā balsī bļauj -es vairāk tā nedarīšu! (bērns jau pilnīgi pārņemts, un neadekvāti uzvedas) - un ko māte? uzsauc viņam - es jau tev teicu ģērbies!- iekāpj mašīnā un aizbrauc. Man jau nejaušai lieciniecei bij skumji, ko saka oho iemītnieki par situāciju? Manuprāt, vardarbības vairošana..:(

SievieteMelnaa      tiritomba, briivaa briidii palasi Beernu tiesiibu aizsardziibas likumu - beernam ir pienakumi, tos neviens nav atceelis un taa ir pashu pieaugusho vaina, ka nemaacam vinjiem tos ieveerot. valsts uztraucas par to, ka tiktu paarkaaptas beernu tiesiibas, jo beerns ir aizsargaajamaaks, jo ir mazs, jo ir fiziski nespeeciigaaks par pieaugusho. ir normali, ka beerni ir informeeti par savaam tiesiibaam, neinformetiiba vairo vardarbiibu.
par situaaciju - gruuti komentete, jo nestaaods priekshaa kaa izskatiijaas konkreetais beerns. bet - pirmkaart, par publisku situaaciju, kura Tavupraat radiija draudus vai emocionalu vardarbiibu shim beernam, Tu vareeji droshi zinjot beernu tiesiibu aizsardziibas paarstaavjiem vai arii policijai. tas buutu korektaak, nekaa vaavuljot internetaa. otrs - ja pienjemam, ka emocionalai traumeets beerns netika, bet gan vienkaarshi nikjojaas liidz sasniedza histeeriju, tad - maate nav un nebuus shim beernam autoritaate. buutiskaakais ir speet panaakt katraa situaacijaa, lai beerns izdara konkreto lietu liidz galam. sheit - ja gribeeja panaakt, lai beerns gjeerbjas, tad bija tas jaapanaak. aizbraucot prom vinja tjipa atriebjas, tas ir smiekliigi un nav pieaugusho cieniiga taktika ;)

piparbecinja      spriezhot pec berna teksta, jams bija ko nogreekojies. taa ka ne uz liidzenas vietas mutere panjeema vagu.

zvanina      ...kas kuru māca vai pārmāca-tur tiešām būtu bijis jābūt klāt lai spriestu pareizi.
Mani uztrauc tikai fakts-bērns pie atvērta loga......vai maz bijis nelaimes gadījumu?Ārprāc!!!!

Ingaxx      Es savu četrgadīgo dēlu (toreiz!) izliku aiz durvīm, kad atbraucis no tēva radiem ņēmās dusmās apsaukāties, jo kaut kas nebij pa prātam noticis, neatceros, kas. Savāca mugursomā savus auto un lāčus un bimbādams kāpa lejā pa trepēm, pie podjezda stundu pasēdēja (vasara bija) un kāpa atpakaļ, smuki piezvanīja un lūdza, vai varot nākt atpakaļ pie manis dzīvot un ka vairāk nesaukās mani nesmukos vārdos. Nezin tik, kur vīnš mājas bērns tos vārdus samācījās, negribās sliktu domāt par viņa tēva vecākiem. Vairs nav lāmjies un apsaukājies uz mani, nekad!
Rezumē - bērnam pietiek ar vienu reizi, lai saprastu, kurš ļauj kāpt uz galvas un kur ir robeža, cik daudz var atļauties un ko nevar!

Lucy      Mūs bērnus MAMMA nekad nepēra,bet viņai atlika paskatīties,viss skaidrs,dusmīga un zinājām,ka darbi,kas bija uzdoti,bija jāpadara.
liric Tev gan baisa bernība:((
Par šo tieši gadījumu...hmmm kārtējā izlutinātā bērna histērija..ciest nevaru tos tesmeņus kuri lielveikalā krīt gar zemi un kliedz!!

greciga18      Nepalika jau viens mājās...mācība un pārdomām viela bērnam. 4 gados jau pietiekoši gudri ir . Vismaz viena prātīga mamma,kas nedanco pēc stabules! Nevar jau neviens zināt patieso iemeslu-te tikai fragmenta no filmiņas kadra!

av2      un tad??Beerni ir jaaudzina. Arii taa kaadreiz sanaak, lai liktu mazajam saprast kas ir kas. Laikam jau autorei passai siiko naf :(

Decijs      Zogvavere tada mate... Un neba taa ir audzinasana taa darit D.

janisnejanis      Normāla situācija. Šajā vecumā bērni pārbauda savas iespējas. Tā tāda kā spēlīte- kurš kuru... 2011-01-18

Aigars53      Diemzheel mätes - stervas, kas uzskata beernu par apgrütinoshu, bet tomeer iipashumu ir sameerä parasta parädiiba müsu sabiedriibä.
Smaidona ari pie tädäm pieder... izskatäs arii iipashi normäla - psihiski.
2014-04-02

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu