Moderni vecāki

Kādus vecākus varētu dēvēt par moderniem?
Varbūt gadījušās tādas sarunas ar bērniem, kad viņi saka – tu tomēr esi moderna/s mamma/tētis vai arī pretēji – tu esi galīgi atpalikusi (nemoderna), jo......

krauklis966 (2011-11-14 06:45)      Tā kā nu jau tikai viens dēls man Latvija ir palicis un nu jau liels alnēns, ar to arī mājā atnākusi demokratija.
Atļauju pilnīgu rīcības brīvību( zināmās robežās), Runājos ka ar līdzvērtīgu cilvēku. Norādu uz kļūdām bet nepārmetu. Mīlam viens otru.

nenopietninopietna2 (2011-11-14 07:26)      Ja tiekat laikam līdz, tad tas ir daudz vairāk, kā iedomāties, ka esiet moderni vecāki! :)

skvo (2011-11-14 07:49)      nepatīk manšis apzīmejums - moderni vecāki! Nekad pec tā neesmu tiekusies, bet vienmēr centusies būt es pati. Reizēm saprasata reizēm ne. mani berni ir mani Draugi un tas ir pats svarīgākais. Viņi zin ka jebkurā diennakts laikā drīkst klauvvēt pie manām durvīm un mēs risināsim uzradušos problēmu. Viņi drīkst runāt par visu, vienmēr uzklausīšu un dalīšos pieredzē un domās, bet galīgais lēmums būs jāpieņem pašiem un es to arī akceptēšu lai kāds tas nebūtu. Pirmais gājiens uz nakts klubu meitai bija kopā ar mani. No dēlu draugiem bieži dzirdu - mums tādu mammu:D:D:D Vēl aizvakar izskanēja ši kompliments no manas vecākās atvases drauga:))

mieru_tikai_mieru (2011-11-14 09:01)      nesaprotu vairākas lietas. Vispirms - kuru uztrauc: ir viņš moderns vecāks vai nav? Modernajiem tagad valsts kādus papildus pabalstus dod? Vai garantē bezmaksas makaronus? Manuprāt, ir būtiska saskaņa ar bērniem, un pie kājas - ir tas moderni, vai vecmodīgi, vai absolūti nenormāli. Bieži var dzirdēt tādus apgalvojumus, ka tie sīkie vēl neko nesaprot, kad paaugsies - novērtēs (pat šeit, komentāros tāda doma pavīd). Un kur tad šādos gadījumos ir vecāku pieredze, dzīves skola, attiecību māksla utt? Vai tad grūti ir panākt pretī savam bērnam? Nu, nepatīk tā jaunā mūzika. Bet tu kā pieaudzis cilvēks, ar elastīgu dzīves uztveri pamēģini ATRAST tos knifus, kuru dēļ tā mūzika patīk Tavam bērnam. Mums mājās ir divu veidu playlisti - bērnu mūzika un manējā. Un mēs nestrīdamies par to, kāda mūzika tagad skanēs. Jo varam vienoties. Jā, bērnu tusiņos nekad neesmu dzirdējusi indiešu mantras, toties esmu tās dzirdējusi, kad sīkie sasēduši sveču gaismiņā dzer tēju vai vienkārši mācās.
Vakar dzirdēju, ka esmu atpalikusi, jo neprotot filmu no neta nokačāt. Ha! Man līdz šim nebija tādas vajadzības to darīt - paprasīju puikām, šie novilka. Bet vakar no rīta piecēlos pirmā, un kamēr sīči gulēja, filma jau bija. Atlika tikai skatīties, ko arī kopīgi darījām.
Varbūt moderni skaitās tas, ka ar bērniem sazinos caur Skype? Bet varbūt tas, ka sīkie var mani nosaukt par pilnīgu lohu, un es tāpēc neapvainojos, tīšām neatstāju šos bez vakariņām? Varbūt tāpēc, ka no darba atnesu smieklīgus aņukus un šie savos tusiņos var pārstāstīt un sajusties kruti? Varbūt mamma ir moderna, ja meita "aizņemas" viņas drēbes vai apavus? Nezinu. Man ir jautri ar saviem bērniem.

Lucy (2011-11-14 09:07)      Man muterīte savos 73gados pat ļoti moderna,pat uzdanco ietusē pat ar saviem mazbērniem un nav nekāda veciņa.

riks (2011-11-14 09:54)      pēc modes nedzenos, bet par labu atzinušas gan meitas, gan viņu draugi.

Kamija (2011-11-14 10:38)      Palasot šo visu, man rodas priekšstats, ka daudzi nemaz tā pa īstam nav iedziļinājušies savos bērnos, galvenais, ka ir pašapziņa un iespēja palielīties - esmu moderns vecāks, jo vēl joprojām kniebjos, tusējos ect. Sviests!

Modernam vecākam ar spēju klausīties bumsi, bumsi vai tusēt pa klubiem ir maz sakara. Tas, saprotams, ir vērtību jautājums ģimenē.

Absoluuti_super (2011-11-14 10:53)      Jā, nu jā, nedomāju, ka 73 gados uzdancošana un ietusēšana ar mazbērniem liecina par modernumu, man tas liekas briesmīgi, un runa tiešām ir par vērtībām, un ne šeit izdiskutēs šo jautājumu, tapat, ka daudzus citus, jo šeit virtuāli satiekas dažādi cilvēki ar dažādiem uzskatiem.Tad vispirms jādefinē, kas ir moderns?

violinn (2011-11-14 11:12)      Manuprāt, labi ir, ja nav radīta plaisa starp bērniem un vecākiem tikai tāpēc, ka - kad mēs augām, tad gan tā nebija. Ja kompostrē smadzenes ar"" Tas ir stulbi ka tā jaunatne tagad darās"" - to tādā pat formā dabū atpakaļ, tikai vārdi citi - mutere vecmodīga, neko nesajēdz.No šī saziņas modeļa arī mācās. Katram sava pasaule ir svarīga un respektējama. Pie tam, tas ir interesanti tajā iedziļināties. Jā, man arī ir lietas, kas galīgi neiet pie sirds, to bērni zin, tas ir pieņemts, bet mocīti viņi tamdēļ netiek. Es arī domāju, ka šī savstarpējā cieņa un respekts rodas jau kopš pašas bērnības, ja jau ir tik tālu, ka var bieži un neiespringstot "" uzlekt"" senčiem par kaut ko, tad, manuprāt, ir jau daudz kas palaists garām.
Es domāju, nemoderns varētu būt tas, kurš galīgi iesīkstējis, vienaldzīgs, nekur nepiedalās un nekas daudz neinteresē. Tad sanāk laiks kādu citu papiļīt par aktivitātēm dzīvē.

cirteejs (2011-11-14 11:21)      Ko nozīmē moderni? Va tas, ka bērni iet uz teātri, kas pats par sevi jau ir izcili, saģeŗbušies legingos un puspakaļu nosedzošā paltrakā vai nošlukušos džinsos un neaizšnorētās kedās? Jo tā tagad ir moderni un visi(?) tā staigā, tad lai neizpelnītos bērnu nonievāšanu mātei-tēvam būtu jāmuļķojas līdz?

Tessa (2011-11-14 11:22)      Kamija,man, savukart,shkjiet,ka tu parspiile ar to,ka tev shkjiet,ka tu nerulle(zinama vecuma jaunieshiem it ka ta esot).
jo lasot tevi man neliekas,ka tu esi ieciikstejusi mamma-gudra sieviete.un tas vien ir ko verts.iespejams,berna areja tjipa kareiviiba ir vienkarshi piespele tavam domam,bet iisteniiba tu,varbut,rulle vel vairak,neka kada cita.
tapec nevajag ta domat.un arii nevajag domat par izaugs-novertes.redzes,ko vinji pashi parnjems attieciiba uz saviem berniem,bet vai novertes-nez.

psychobitch (2011-11-14 11:22)      modei līdz neskrienu, esmu individualitāte /Cilvēks ar raksturīgām individuālām iezīmēm; personība. Spilgta i./ atbalstu sava bērna intereses, attiecīgi viņa vecumam, neierobežoju izvēles iespējas, tādā ziņā attīstot spēju pieņemt pašam savu lēmumu, uzņemties atbildību, būt patstāvīgam ar iespējām kļūdīties, būt nākotnē savas dzīves noteicējam un ar spēju izdzīvot jebkādos apstākļos, nesalūstot, bet analizējot... pilnīga brīvība, iepazīstot to un no tās neapmulst, pašam veidojot savas robežas un ierobežojumus...

zvirbulis6 (2011-11-14 11:36)      Moderni vecāki ir tie,kuri spēj iet līdzi laikam!

Kamija (2011-11-14 11:44)      Tessa, paldies ;)
*tu parspiile ar to,ka tev shkjiet,ka tu nerulle* man nemaz nešķiet, ka es nerullēju... vnk stāstu no dzīves, jo lielāka personība mājās aug, jo grūtāk viņam [viņai] iemācīties dažādas sociālas iemaņas... man tas ir nemitīgs darbs! Ir grūti...

Bērns vienreiz bija omei sūdzējies, ka viens saka tā, otrs tā, bet viņš nesaprot kā ir pareizi... Tāda *pareizi* jau nemaz nav, ir vērtības, kuras jāielāgo, vai nu ar koku, vai konfekti, tas atkarīgs no situācijas. Mana pārliecība: ar bērnu ir jābūt pēc iespējas kopā (kaut vai skatoties TV, ēdot, darot visparastākās lietas), lai parādītu kā atšķirt labo no ļaunā. Un noteikti nav *mātei-tēvam būtu jāmuļķojas līdz, lai neizpelnītos bērnu nonievāšanu* (c) citreejs

violinn (2011-11-14 11:54)      cirteejam varu teikt, ka bērns pat ļoti labi ieklausās, kad tēvs vai mamma normālā, cilvecīgā valodā māca pretnostatīt modernās lietas (ko dara visi) no patiesām vērtībām.:) Tā teikt - pamāca būt individuālam, ar savu personīgo patikšanu.

Tessa (2011-11-14 12:05)      cirteejam.kapec ir jamuljkjojas liidzi?berns ir jarespekte no mazotnes,tas ir visupirms.tu neizvelesies vinjam draugus,tu neizstavesi klat visas dziives situacijas.tu nepasargasi bernu no visa ljauna,bet ir jaizdara ta,lai tu bernam esi autoritate un lai tavos vardos ieklausas.lai,sastopoties ar to slikto,vinjsh pats sava galva izdomatu,vai tas vinjam ir vajadziigs,nevis Vechi majas nositiis.tadi parasti noraujas tad,kad tie vechi to vismazak gaida un tad atliek vaimanat:es tachu vinju tik stingri audzinaju!!
Kamija,a kuram ir viegli?man domat,nevienam adekvatam vecakam.da mute sausa paliek,stastot un runajot.plus vel jaiestasta,ka lai kadu s*di butu savariiti,majas vinju gaidiis visupirms.un paliidzes.a ka savadak?bet radiit ar savu riciibu un vardiem berna protestu-ta butu pedeja lieta,ko var dariit.(tas atkal bija cirteejam)

tiritomba_a (2011-11-14 12:29)      moderns vecāks ir tieši konkrētā bērna vecāks, jo ... vai bērnam ir arī kāds cits vecāks? tas tā, pārdomai.
un ja bērns sāk salīdzināt savus vecākus ar savu draugu vecākiem, tad ... rodas jautājums, - kas bērnam ir tik ļoti nodarīts pāri, ja viņam JĀSĀK salīdzināt savi vecāki ar cit bērnu vecākiem?!

tikai un vienīgi vardarbība ir bijusi tā, kas prasa salīdzinājumus. vismaz mani bērni man saka, - pati superīgākā muterīte! /viņi ir tīņi, tāpēc piedodu mazās, mīļās frivolitātes/

tiritomba_a (2011-11-14 12:33)      cik smieklīgi paliek lasot to, ka "modernisms", izrādās ir lēdijas gagas klausīšanās kopā ar saviem tīņiem, vai naudas iedošana aliņam, vai kopistiska došanās uz klubu. ššščas!

ponytail (2011-11-14 12:57)      tiritomba_a - man domāt, ka moderni vecāki ir tie, kas spēj ne to vien darīt kopā ar saviem bērniem, ja ir abpusēja vēlme to darīt. Bet tā ir nozīmīga nianse - abpusēja vēlme, nevis vienas puses pieprasījums, piedāvājums vai, nedoddies, savu vēlmju uzspiešana. Un, protams, moderni ir arī pielietot veselo saprātu.:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu