Viedokļi par bērnu uzturēšanu

Klaisiska situācija - nodzīvoju ar savu civilsievu kopā 10 gadus, kopīgi 2 bērni...Aptuveni pirms 1/2 gada pieķēru, ka viņa jau pusgadu sljuuc pa kreisi ar kādu manu draugu. (visu šo pusgadu man bija aizdomas, tacu viņa man meloja acīs skatīdamās, ka viss ir tikai manas slimīgās iedomas). man tomēr izrādījās taisnība :) ...Ilgi nedomājot savācu savas pekeles un aizgāju, ieprieks visu paskaidrojot bērniem...Jāpiebilst, ka ar civilsievu pat nemēģinājam neko saglābt, jo viņa izdarīja izvēli par labu savam miilaakajam...Shobriid bijusī man neliek mieru...pati nekur nestraadaa, bet visu prasa no manis - maksāt alimentus, maksāt par bērnudārzu utt...Ja es atbildu, ka man nav par ko samaksāt, tad draud man ar to, ka viņa noteiks, kad es tikšos ar bērniem, tiesu darbiem, ka man viņus atņems, jo es redz par viņiem nerūpējos utt...pats strādāju šobrīd par minimālo algu, tacu nemitiigi meklēju labāku darbu...Pašam knapi sanāk par ko dzīvokļa īri nomaksāt un mēnesi izdzīvot - jāpiebilst, ka arī no algas tiesu izpildītāji velk nost 30%, jo "treknajos gados" ar bijušo bija ņemti vairāki kredīti, kurus iztērējām mēbeļu iegādei utt, bet maksāju par viņiem es šobrīd! Jā, zinu, ka tēvam ir jārūpējās par bērnu labklājību, bet ja man nav ko maksāt un dot? pats viņus esmu ņēmis pie sevis biezhi, gandrīz katru nedēliu, kad ir brīvs...esmu vedis uz skolu, bērnudārzu, ņēmis ārā, vadājis uz treniņiem...kad varu, iedodu kaut kādu naudiņu pusdienām...Shobriid bijusī man pat nelauj vairs bērnus aizvest uz skolu un bērnudārzu, pamatojoties uz to, ka es nedodot bērnu uzturnaudu...viņa manu situāciju lieliski zin, bet tāpat ar viņu komunicēt ir tā kā ar sienu..mani interesē citi šāda veida gadījumi, ja tēvam tiešām nav tās naudas tik daudz, lai katru mēnesi maksātu 70Ls...Vai tiešām visas bērnu mātes, kuras pašas iz

p_p      moretti (2011-11-24 14:26) jautājuma autora komentārs

BET es, savukārt, uzskatu, ka "ja zinaaja guleet ar citu", tad nav viņa nav morāli tiesīga audzināt tavus bērnus, ne?
Tak što, ņem bērnus, audzini !!!

crossing      Ņem bērnus pie sevis. Un lai māte maksā alimentus. (c) wolands

saulla_PA      nee moretti tieši pēc attieksmes arī vērtēju-Tava attieksme pret saviem bērniem ir zem katras normas,pretīgi.Tieši pēc šis attieksmes kas Tev svarigāks,kā tu dali lietas kuras svarigākas ir Tev ari rodās viedoklis par Tevi ka lupatu.
Tu jau parādiji,ka ne bērni tev svarigi ir,bet gan krāpšanas fakts,un nauda.

Lucy      Tu esi vnk idiots,ka iedomājies,ka valsts maksās un tev tas nebūs jāatmaksā.
Pareizi tev saka,paņem 2bērnus un pabaro,izskolo ar 70ls menesī.Labāk turi muti ērms tāds!! Kāds sakars te ar cita kajas paplēšanu,nu ņegudišnijs vecis tu biji,ja viņa aizgāja pie cita.Bērni nav vainīgi un tev par vinņem ir jārūpējās neskatoties lai kāds aizvainojums būtu un ar cikiem viņa vēl gulēs,nav tava daļa.

daisy777      Eh, Lucy jau pasteidzās :)
Lūk, tā arī rodas tie gaudotāji a la Dimiters, kas te vaimanā, ka valsts viņus dr*ž.
"Lai valsts maksā!" Valsts maksās gan, tikai pēc tam, ja kaut kad Tava mūža vēlākajos gados Tev parādīsies kāds kaut cik vērtīgs īpašums (nopelnīsi vai mantosi), valsts atnāks un atprasīs visu samaksāto ar milzu procentiem vai konfiscēs īpašumus (precedentu netrūkst). Un no valsts tik viegli vis netiksi vaļā kā no neprecētās sievas.

irgo      Paskaties uz to no citas puses.......dzīvē par visu ir jāmaksā , un šoreiz Tev jāmaksā par to ka par savu civilsievu izvēlējies mauku.....

Kllasik      Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka bērni nav vainīgi pie tā, ka viņiem ir stulbi vecāki... Paši tieciet galā, gan atradīsiet risinājumu. Lai veicas! :)

Vucis    1 Te vairs runa nav bar mantu, par naudu, par bleķa gabalu kādu, bet BĒRNIEM! TAVIEM BĒRNIEM! Tikai iedomājies - tavi sīkie uzaugs un uzzināsi, ka tu vīrietis, tēviņš, vecis esi nācis un publiski sūdzējies par to, ka tev jāmaxā bēniem.

Nespriedīšu vai 70 Ls ir daudz vai maz /neesmu saņēmusi vairāk, bet nekad arī neesmu sūdzējusies/, manuprāt, galvenais, lai būtu konkrēta summa, regulāri maksāta, ar ko var rēķināties. Kā tā tiek maksāta - jālemj Tev pašam. Kaut vaj atver atsevišķu kontu vai liec burciņā. Noderēs kaut vai izglītībai.

Vēl kāda lieta, kas mani tracina ārprātā: par to, ka bērnus izmanto kā ieročus savstarpējo nesaskaņu cīņā. Kā ierasts, sieviete paņem bērnus par ķīlniekiem. Štrunc ar to krāpšanu, bet par šādu rīcību ir babulis jāpārmāca.

wolands      Starp citu - Tessa matemātika gan Tev šķiba. No viena vecāka 70Ls, tātad no otra - arī 70Ls. Kopā 140.- Arī, protams, švaki uz diviem bērniem, bet domāju, ka ir daudz bērni, kas iztiek ar mazāk.
Atļaušos arī norādīt arī uz "Ilgi nedomājot savācu savas pekeles un aizgāju", kas liek domāt, ka cilvēks ir atstājis otrai pusei dzīvesvietu un lielāko daļu iedzīves ...
Nepatīk cilvēki, kas uzbrūk citiem neko par viņiem nezinot, izņemot to, ka uzrakstījis stresā gaudu peršu internetā. Daži parakstās uz slepkavībām, daži indē dzīvesdraugus un bērnus, citi pielaiž uguni mājai un labāk kļūst par bomžiem. Žults izgāšana internetā noteikti nav sliktākais variants.

daisy777      Neko tas neliek domāt, Woland - stipri apšaubu, ka 20 gadu vecumā, uzsākot kopdzīvi un radot bērnus, puisim, kuram 30 gados ir grūtības samaksāt 70 latus, bija pašam sava dzīvesvieta - visticamāk, pie vecākiem dzīvoja.

Bet puisi vienkārši brīdinām nepaļauties uz valsti, bet risināt problēmas ar pašu sievieti, ja reiz savulaik nenoriskēja ar "priekos un bēdās" zvērestu pirms divu bērnu radīšanas, citādi var rasties vēl lielākas problēmas vēlāk.

karbonaade      Saproti, moretti, bet gan Tev gan bērnam gribas ēst, neatkarīgi no tā, vai tev dzivē ir krīze vai nav, vai jāatmaksā par pirktām lupatām vai nav.

Ja tev šķiet, ka viņa par daudz ņem, tad nokārto šo lietu oficiāli.
Bet tik un tā... man šķiet, ka tā ir tik netīra veļas mazgāšana. Priecājos, ka man dzīvē nekad ar to nav nācies nodarboties, lai arī esmu sēdējusi ar vienu olu rokā.

Uzmetu uz kalkulatora - tu katram bērnam šobrīd maksā 1.17 Ls dienā.... Daudz? Paēdini par to savus bērnus ar normālu pilnvērtīgu ēdienu 3X dienā. Par citām vajadzībām nerunāsim. A tai maukai ir jāpaēdina...

Protams, katrai lieta ir divas puses, bet sieviešu, kas portālos sūdzētos par to, ka viņām jārūpējas par pašas bērniem, ir krietni mazāk...

sheet      pats galvenais ieteikums- pērc prezervatīvus vai labāk- sterilizējies, nevajag vairot pasaulē stulbumu un nelaimīgus bērnus

binarycode      Njaaa......"kundzītes" nolika autoru zemāk par zemi..... Man pat šermuļi parskrēja pāri kauliem...:)

Figurē mistiskie 70 Ls, protams, ka tas nav daudz, bet autors tak maksā arī kredītus par civilsievas mēbelēm, ved bērnus uz/no skolas/bērnudārza/treniņa. Kā arī ņem pie sevis dažreiz. Un, kas nav masvarīgi, iet tajas medībās pec..mamuta (algas, labāka darba).

Ot, tiešām gribētu redzēt vienas otras "īdeālās" sievietes ikdienu. Veeeee........

neratni_stasti      Pag, es neuztvēru - autor, vai Tu esi atbildējis uz priekšlikumu "ņemt bērnus pie sevis"? Pazīstu vienu vīrieti, kas šķiršanās gadījumā dalīja bērnus uz pusēm (viens pie tēva, otrs - pie mātes), un otru - kas par katru cenu grib bērnus pie sevis un dara visu, lai plāns realizētos pilnībā. tad kas traucē abus vai vismaz vienu bērnu ņemt savā aprūpē?

mYmra      Visstulbākais ir tas, ka šajā situācijā tiek manipulēts ar bērniem, liedzot iespēju tikties ar tēvu.
Nelasīšu augstāk rakstīto, bet jājautā ,kāda iemesla pēc māte nestrādā? Tāpēc ,ka bērni mazi vai vnk nemeklē darbu?
Bērnus taisīt visiem patīk. Tad nu jāmēģina arī abiem uz pusēm uzturēt. Nez kāpēc pēdējā laikā man vispareizākais liekas caur tiesu piedzīt alimentus un tad atkrīt tas, ka māte atriebībā bērniem atņem tēvu. Un tad tēvam ir iespēja meklēt labāk atalgotu darbu.
Kaut gan..te nu ir tas gadījums, kad abas puses var ko teikt.

vilaki      Nekā personīga,bet šitādas tēmas man uzdzen dusmas.
Varētu jau padomāt,ka bērniem ļoti interesē,ka māte šļūc pa kreisi un tēvs nevar normālu darbu atrast,viņi ēst grib.
Kāds te var būt padoms?
Nostājieties abi radītāji pret bērniem un tā arī pasakiet- turpmāk ēdīsiet tikai pirmdienās,trešdienās un piektdienās katru otro nedēļu,jo mēs esam tik tizli,ka nespējam pietiekami nopelnīt,lai jūs ēstu katru dienu.

Allegri      Baisi! Tā nonstopā cīnīties par izdzīvošanu, bāzt galvu cilpā, dancāt uz naža asmens, žmiegties kur iespējams un kur nav... Un visa tā deķīša staipīšana ar bijušo ir štrunts, kamēr necieš bērni. Pozitīvi, ka Tev viņi nav vienaldzīgi. Un, ja tā izeju atradīsi. Lai izdodas un melnā strīpa gaišāka top!

hefny      hmm
uzradušies papiņi!sieviete Tev piedzemdēja bērnus--tu par to esi aizmirsis-Tu neesi par to samasājis-ar briljanta gredzenu-par kartu--kā civilizētā pasulē pieklājas!
muļla.
un sievietes nav automātes dzemdētājs-kurām atņem bērnus--tēvi,kas izmanto to,ka sieviete ir nogurusi,ka sievietei nav darbs-utt-viņa tAVUS BŖNUS APKOPJ!
riebjas šitādi tēviņi!
vacijā laulīblīgums paredz arī sievai,ja nav viāni darba-maksāt uzturnaudu!!Lai cik tie bērni arī nebūtu-sievietei-pēc kopdzīves-arī civilsievai--ir tiešibas saņemt no tevis--īpaši,jo dzemdējusi tev 2 bērnu--naudu-pietieškoši.
muļļa!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu