Vecmāmiņas...

Kā ir... vai berna vecmāmina var iesudzet mazberna mati par to ,ka neļauj tikties pec vecmaminas noteikta tikšanās grafika- tas 1x menesī... Bet mums galigi nesaskan tie darba laiki un brivdienas. Vina grib ,lai es naku soli pretī ,jo redz viņai tāds darbs, ari man ir tāds darbs...ka nevaru panakt preti tad kad vinai iekrit brivdiena. Saka man draudet ar tiesu..

Laimnese      Pareizi dari.Un pavēro vai Tavam bērnam patīk ar viņu būt kopā...ja patīk,tad ļauj satikties.Bet ieklausies arī bērnā.Mana vīramāte manai meitai bija sastāstījusi par mani visādus brīnumus.Bet cilvēki ir tik dažādi.

nenopietninopietna2      No manas pieredzes. Man ar vīramāti nebija nekādas ideālās attiecības, priekš manis viņa bija īsta vella māte, bet pret saviem mazbērniem viņa bija, kā saulīte. Daudzko labu un noderīgu viņiem iemācīja, aptekalēja viņus, kad es biju aizņemta ar darbiem. Maniem bērniem bija vecmāmiņa un vectētiņš, kurus viņi jau izauguši un aizgājuši savā dzīvē piemin ar siltiem vārdiem.

Decijs      MissMargarita (2011-12-13 18:39) jautājuma autora komentārs

Pareiza riciba.

Sphynx12      Saskarsme ir bērna tiesība, it īpaši attiecībā uz vecākiem, un pamats ir viņa vēlmes un interese nevis kāda pieaugušā vēlmes.
CL 181.p. Bērnam ir tiesības uzturēt personiskas attiecības un tiešus kontaktus ar jebkuru no vecākiem (saskarsmes tiesība).
Katram vecākam ir pienākums un tiesības uzturēt personiskas attiecības un tiešus kontaktus ar bērnu. Šis noteikums piemērojams arī tad, ja bērns šķirts no viena vai no abiem vecākiem. Tam vecākam, kurš nedzīvo kopā ar bērnu, ir tiesības saņemt ziņas par viņu, it īpaši ziņas par viņa attīstību, veselību, sekmēm mācībās, interesēm un sadzīves apstākļiem.
Bērnam ir tiesības uzturēt personiskas attiecības un tiešus kontaktus ar brāļiem, māsām un vecvecākiem, kā arī citām personām, ar kurām bērns ilgu laiku ir dzīvojis nedalītā saimniecībā, ja tas atbilst bērna interesēm.

Sphynx12      Nepamaniju, ka jau ir atsauce uz CL ielikta.

Jason      Cik man zināms, vecmāmiņām nav nekādu tiesību šajā ziņā kaut ko pieprasīt. 2016-12-07

Lince    2 Divaina vecmamina :D
Draudet sodien visi prot, bet berna mamma ir tikai noteicejs, kas un kad var tikties ar vinas mazgadigo bernu.
2016-12-10

Sassy14    2 Ja bērnam ir MĀTE un TĒVS, kuriem pēc likuma ir tiesības uz saviem bērniem un pienākumi pret bērniem, ja vecmāmiņai nav neviena oficiāla dokumenta, ka viņa ir bērna aizbildne vai kas tml., tad nav cilvēka - nav problēmas kā Staļinam. Vecmāmiņa var mīlēt savus mazbērnus, var palīdzēt par viņiem rūpēties, ja tās rūpes ir konstruktīvas, aizvietot reizēm aizņemtos vecākus uz stundiņu vai pāris, - bet uz neko citu viņai pēc likuma cerību nedrīkstētu būt. 2017-03-10

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu