Vairs netieku galā

Īsti nezinu kā sākt, bet nu mēģināšu. Novembrī izšķīros ar savējo, bērni palika pie manis (6 un 10 gadi). Sākumā viss bija kārtībā, mācījāmies labi, mūs slavēja skolā utt. Tētis nelikās par bērniem ne zinis. Tad, decembra beigās bērni aizbrauca pie tēta. Un, kad atgriezās, viss mainījās. Uzvedība skolā ir traka, kaujas, metā visu ko var. Mājās tāpat - mētā visu, sit pa stenderēm utt. Lieta jau ir tik tālu, ka man jāiet pie skolas psihologa. Psihologs lika vienoties ar tēti par režīmu un disciplīnu. Kad runāju, viņš visam piekrīt, bet... darbi tam neatbilst. Piem., kad es neļauju skatīties vecumam nepiemērotu filmu, bērns iztrakojas un tad raksta tētim sms, lai ieraksta un ko tētis atbild - OK. Tātad, sanāk, ka tētis atbalsta šadu filmu skatīšanos. Katru vakaru iet sms līdz pat 22:30 vakarā, kaut gan tētis ļoti labi zina, ka mēs (bērni) iet 21:00 gulēt - nu vismaz es mēģinu pieradināt pie tāda režīma. Ko man darīt??? Kā rīkoties, jo, kad runāju ar tēti, saņemu atbildi - ko tu no manis gribi, tu saņem "honorāru" no manis ar pārējo tiec galā pati. HELP, iesakiet kaut ko

MaryClaire (2012-02-22 09:28)      mani bērni IET gulēt ja ne 21.00, tad 21.10 -21.15 noteikti! jo pa dienu viņi ir TIK nodarbināti, ka pašiem nāk miegs. un ceļas [lai nešausminās pilsētnieki] 6.00. normāls ritms, normāla uztvere. un bērni ir krietni vecāki nekā pieminētajā gadījumā.

diemžēl neko panākt nevarēs, kamēr vecāki nebūs vienotā frontē. bet panākt vienoto fronti aprakstītajā gadījumā nav iespējams.
ieteikums - katru dienu sarunāties tik daudz ar bērniem, lai viņiem par tēvu pazūd interese ... un mēģināt atļaut par 1/3 tās lietas, ko viņš atļauj, bet Tu aizliedz - jo Tu tad nebūsi monstrs. bet to nevajag darīt tā - no šīs dienas būs tas, tas un tas ... bet nebūs šitas, šitas un šitas ...

67karamele (2012-02-22 10:23)    1 C: "Tur jau tā lieta, ka tad, kad dzīvojām kopā nebija ne režīma ne kā" - lūk arī viens no iemesliem varētu būt...

Just_ (2012-02-22 11:07)      Ak deviņi ir pārāk agrs gulētiešanas laiks sešgadīgam un desmitgadīgam bērnam? Un bērni brīvi drīkst skatīties visas filmas, ko rāda tv? Nu, nu... Tiešām, dīvaini ļaudis, kuri pat nezina, cik ilgi mazam bērnam jāguļ. Nu jā, ko var gribēt no tēviem - dzegužiem un padzīvojušām bezbērnu vecmeitām. Situācija nav no vieglajām, bet varbūt palīdzētu tas, ja tu pati vismaz kādu laiku atteiktos no tv skatīšanās vakaros un ietu gulēt reizē ar bērniem? Teiksim, 21.30 izslēdzam gaismu, noliekam visus telefonus uz klusumu un visi smuki guļam.

p_p (2012-02-22 11:15)    1 Ja visu laiku režīma nebija, bet tagad ir, tad ir vajadzīgs laiks, lai pie tā pierastu. Bet, ja būsu konsekventa, tad gan jau ar laiku pieradīs.
Kopš šķiršanās ir pagājis maz laika un viņiem ar daudz ko jātiek galā.
Mandomāt, ir svarīgi nodefinēt bērniem, kādi tavā mājā vai skolā ir noteikumi un pie tiem arī pieturēties. Bērniem ir svarīgi zināt noteikumus, jo tas liek viņiem justies drošāk. Protams, par noteikumu neievērošanu ir jāsaņem sods. Arī tas pieder pie konsekvences.
Tāpat kā par noteikumu ievērošanu ir jāsaņem uzslavas un citāda stimulēšana.
Novēlu izturību, pacietību un prieku.

undine (2012-02-22 14:22)      Bērniem ir jābūt režīman un 21.00 ir maziem bērniem jābūt gultā. Arī pēc šķiršanās ar tēvu bērnam ir jāzin kur ir tā robeža ko drīkst darīt un ko nedrīkt. Un tev šinī gadijumā ir jābūt dubult mīļai, dubult stiprai un arī dubult stingrai. Un dažu labu reizi stingrākai kā biji iepriekš, jo Tu būsi tā kas bērnus audzināsi, nevis tēvs ar savām SMS, neviens papucītis nav izaudzinājis savus bērnus caur telefonu, un tev ir jābūt tai, kurš arī tavās mājās taviem mazgadīgajiem bērniem noteiks, kuru filmu skatīsies un kuru ne. Un tie kuri te žvankst par viss atļautību un bērnu brīvību lai nemaz tik skaļi nedzied.
Esi stipra un taisnīga mamma, bet noturi savas robežas. Meļaujies tētiņa manipulācijām. Ja ne citādi, tad bērniem jāsatiekas ar tēvu tikai tavā klātbūtnē.

EliiLi (2012-02-22 14:51)      to elly-
Pirmkārt, bērnus rada abi vecāki, tātad abiem pienākas rūpēties, materiāli uzturēt. Brīnos, kādus pārmetus izsaki sievietei neapskaužamā situācijā!

leone (2012-02-22 14:55)      Es bērnu uzvedības problēmas,ja tās ieilgst,saistītu drīzāk ar vecāku šķiršanos,ne tikai ar ciemošanos pie tēva.Tas ir sāpīgi visiem,bet bērniem jo īpaši -tāpēc,ka viņi vēl ne visai saprot pieaugušo pasaules notikumus.Lai paiet laiks.
Par disciplīnu runājot,var mēģināt iet uz kompromisu-tev 21 jābūt pidžamā un gultā,ja nu tiešām vēlies,vari pusstundiņu vēl palasīt,spēlītes paspēlēt,bet tad gan jāguļ.Ja ir problēmas ar sms līdz vēlam vakaram-risinājums ir vienkāršs:brīdināt,ka telefons tiks uz nakti atņemts(un tas arī jāizdara,jo precedents,visticamāk,būs).Bet ļaut brīvu vaļu(kontrolēti,protams)vakaros pirms brīvdienām.
Pašai-pacietību,humora izjūtu un mieru.Bet ar tētuku varbūt ir vērts aprunāties klases audzinātājai?

EliiLi (2012-02-22 14:56)      Bez režīma nekā-. Un, ja ir iespējams, katrā ziņā meklē iespēju kaut kā "uzpildīties´, tas ir, darīt kaut ko sevis, tieši savas labsajūtas labā. Visiem tas nāks par labu. Manuprāt, undine un p-p ir labus padomus devušas! ;)

akoo (2012-02-22 15:13)      ...kammēr Jūs tur savā starpā šķīrāties, tikmmēr bērni tika palaisti pašplūsmā. jau 5 gadus atpakaļ viņam ir ļauts darīt ko grib. Vai tad viņam ir pienākumi? mācīšanās ir apgrūtinājums, ja nav motivācijas, ...pats zinu!

Evora (2012-02-22 15:30)      Vājprāts, škiet, ka elly bērnu nav! Tik tizlus padomus no sievietes mutes dzirdējusi neesmu.

Te nekāda sakara ar to, ka naudu dod, bērniem režīmam jābūt, mamma visu domā, kā visu savilkt kopā, darbu,mājas, skolu.Tas kurš nerūpējas ikdienā, to nesaprast. Izšķīrās vecāki, bet bērni no tā finansiāli nedrīkst ciest. Bērnus vēlējās abi, abi arī rūpējas. Un elly nespļauj tur, kur pašai nav pat sajēgas par daudzām lietām.

Turies, un centies nerunāt bērnu klātbūtnē par tēvu neko sliktu. Runā ar tēvu, kamēr viņam pielec. Un nostādi, ka pie tēva ir tā, bet pie manis ir tāda kārtība. Miers un bērziņš.Un 6 gadīgam darbdienā ir normāli iet deviņos gulēt, jo tas sīcis ir jāpieslien uz dārziņu. Un 10 gadniekam ir jāiet gulēt ne vēlāk kā 22.00.

Decijs (2012-02-22 15:32)      Jap ar puikam nebus viegli Damai audzinasanaa. rezimam kadam jabut bet laiks gulet iesainai nu no lidz tipa nevis kazarmu rezimaa D. A no otras puses ja ir berni un otra puse nav daunis ir gruti izsargaties bez iejauksanas... kad pleti kajas plati bij jadomaa kam un kura genus nemsi aitvainosanu par manu Francu!
Un tikpat labi var teikt par ciemosanos pie mates P. Manam vismaz atri vis nu jau parsledzas kuraa majaa ko var darit D un kaa runat.

jodo (2012-02-22 17:31)      Tēvam laikam tomēr vieglāk. Iedo pierē, ja nesaprot vārdus. Mātēm grūtāk, jo paliek žēl mazo razgaļu. Ne katra spēj izlikt ar somu aiz durvīm.

Te ar draudiem un piespiešanu nelīdzēsi. Ir jārunā un jāliek pašiem domāt. Lai pieņem lēmumus paši. Tik neaizmirsti izskaidrot, ka par sekām tad arī paši atbildēs. Lai skatās tās filmas, bet no rīta 7 būs jābūt augšā un uz skolu jāiet. Neies - pats vainīgs - izaugs par tādu pašu idiotu kā tēvs, kurš bez darba 8 gadus tusē. Nemācīsies - sētnieks ir viņa karjeras kalngals. Lai paši domā, nav galīgi sīkie.

jodo (2012-02-22 17:32)      un vēl... neaizmirsti pieņemt viņu viedokli, pat ja zini, ka viņi aizies sviestā. Ja paši nesapratīs, tad viņiem to ar varu neiepotēsi

Palomino (2012-02-22 18:05)      Zināma situācija. Tēvs bērnu acīs labais (visu ļauj, pērk, atvainojiet, pēdējos sū, ko pieprasa), mamma - ļaunuma iemiesojums (nepērk, ierobežo utml.). Nekas, turpini, kā līdz šim, un bērni, kad paaugsies, sapratīs, kurš tas labais un kurš izvēlējies sev tīkamāko ceļu. Saprotams, ka jebkura prasība bērnam jāizskaidro.
Tiem, kam nepatīk, ka bērnus liek gulēt normālā laikā (ap 21.00) iesaku pašiem uzsēsties uz mieta un vislabākais, ko variet darīt, tur arī palieciet. Bērns nav pieaugušais, iecērtiet to vienreiz paurī!

selavi_5 (2012-02-22 20:07)      Es viena audzināju, jo aizgāju no vīra, kad meitai bija 2 un dēlam 3 gadi. Bija režīms gana ilgi - 21os gāja gulēt, vēlās filmas nebija domātas viņiem. Pastāstīju, ka bērni miegā aug (daudz par bērniem lasīju), cik miegam jābūt garam, lai augtu veseli un nebūtu nervozi. Atrod netā rakstus par šādiem tematiem, pavadiet jauku vakaru ar pankūkām un parunājies, ka vēli viņiem veselīgu dzīvi un izrunājieties vai viņi arī to vēlas (būt veseli), vienojieties par to, ka tagad būs tā, jo viņus mīli utt. Atvainojies, ka neesi pirms tam tik daudz laika tam veltījusi un sapratusi savu kļūdu. Nekritizē viņu klātbūtnē tēvu. Lai pie viņa ir viņa režīmā, pie tevis tava kārtība. Mums arī tā bija un beigu galā man bērni tagad pateicas par visu un teica, ka savus arī likšot 21os gulēt. Tā lūk, īsumā.

nenopietninopietna2 (2012-02-22 23:43)      Ieprogrammē TV, lai tas 22:00 atslēdzas un bez paroli nav ieslēdzams! Vakarus pavadi kopā ar bērniem, interesanti sarunājoties un darot kopīgus darbus, vai uzspēlējot spēles. Izturies pret viņiem, kā pret personībām! Nenospied viņus ar savām pavēlēm. Visu var panākt, bet cienot un mīlot viņus.
Piemērs no manas dzīves: Ja man bērnībā kāds kautko pavēlēja un manos iebildumos pat neklausījās, neko nepaskaidroja, es par spīti darīju tā, kā es gribēju. ...TV lūrēju ar spogulīti no otras istabas. Ārā dauzījos ar puikām, kautgan tas bija noliegts. 5 min. pirms mammas ierašanos, no darba, skrēju uz mājām un tēloju, ka nekur nēesmu bijusi. Es neuzticējos vecākiem un neko viņiem par savām dienas gaitām nestāstīju, No tēva es paniski baidījos un daudz meloju. Mammu neņēmu par pilnu, jo neko citu, kā neargumentētas pavēles nesaņēmu.

Dezyree (2013-08-24 02:01)    1 Beerni ljoti aatri "nofiltree" to ka situaacija ir mainiijusies, divas maajas, atskiriigi noteikumi, protams ka vinji meeginaas to neapzinaati savaa labaa izmantot! Skirshanaas faaze ir smaga arii beerniem, tas ka vinji neadekvaati uzvedas un protestee, arii liecina ka viniem nav skaidrs kaa jaauzvedas jaunajos apstaakljos. Nenogurstoshi un pacietiigi diendienaa pastaavi uz savu, bet esi arii laba un miilosha maaminja,Tev jaatiek ar shiim gruutiibaam galaa liidz beernu pubertaatei, jo ko gan Tu tad ar vinjiem iesaaksi? Vai arii ja Tev uzradiisies jauns draugs? Mans beerns manu pirmo peecskirshanaas draugu , ar kuru vinju iepaziistinaaju, pirmajaa tikshanaas reizee taa uz " ausiim" uzlika,ka shis ar mani peec tam pat nesveicinaajaas ja gadiijaas sastapt!:))))

labriit (2013-08-25 16:46)      Pacietību, pacietību un vēlreiz pacietību...Un atceries, ka tā nav ne nelaime, ne traģēdija, tās vienkārsi ir grūtības, kas jāpārvar.Un mobilos, kad jāiet gullēt, savāc pie sevis un basta.Tad tētis lai raksta tev sms.:)))))

Danica (2013-09-15 10:22)      sagitar, es uz laiku nogrieztu tikšanos ar tēvu un pateiktu, ka tas slikti ietekmē bērnus. Vai arī, ja grib skatīties, lai maina savu attieksmi. Ja būtu nepieciešamība, ietu caur tiesu. Paņemtu izziņu no skolas psihologa par raksturu izmaiņām. Diez vai papum tik traki tos bērnu gribas, ja tāda attieksme.
Tik lielus bērnu likt 21os gulēt ir murgs, piedod. Man puikam 12 gadi. Iet gulēt 23jos. Līdz tam laikam skatās kaut DVD vai arī kaut ko citu dara. Mazā dāma - 3g. gulēt iet 22vos. Nu tad salīdzini.
Bērniem pietrūkst "džeku lietas", ir ar viņiem kopā jādarbojas, utt Ar lielo kopā spēlējam spēles (Monopolu, utt). Domāju, ka arī taviem interesētu.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu