No cik gadiem puikam būtu jāsāk gulēt atsevišķā istabā?

Ir sešgadīgs puika, kuram ir sava istaba, bet neiet gulēt bez mātes.
Mamma viņu noliek gulēt un aiziet atpakaļ uz savu istabu, bet puika laiku palaikam uzmožas un nāk mammai i pakaļ. Reizes četras naktī.
Mātes vīrietis protams ar to ir nemierā un, rezultātā māte visu nakti skraida no vienas gultas uz otru, nav izgulējusies un visiem ir iestājies besis.

Komentāri? Viedokļi?

Ivans_neBargais      Lūk tā arī aug tie, par kuriem te dāmas satraucas, ka mums LV neesot vairs vīriešu. Šim jautājumam vajadzēja būt atrisinātam jau gadus 3 atpakaļ.

neko      Man domāt problēma nav bērnā, bet gan vecākos un viņa audzināšanā. Ij vienlīdz stulbi ir mēģināt to risināt gan ar siksnu gan ar ārstu. Būs grūti un tālāk būs vēl grūtāk, jo viss ir pamatīgi ielaists. Nāksies vien vadāt šamo atpakaļ uz viņa gultu. Un daudz.. un ilgi.
"Mamma, līdz uzradās jauns uzcirtējs, ļāva puikam gulēt savā gultā?" ari pievienojos- gan jau ka tā.
"Pa vienu dienu nepāraudzināt to, kas ļauts 6 gadus." - tieši tā
"Paies laiks, un [...] mātei - taisni otrādāk - būs jāmeklē kontakts ar savu bērnu!"
visticamāk tieši tā arī būs... ņemot vērā to, kas sadarīt līdz šim.

p.s.
pēc komentāriem baigi jūtam kam vispār ir bijusi saskarsme ar mazu puiku un kas te teoretizē.

Parama      es, ar savu meitu gulēju vienā gultā gadus 10-it, bet tas neļauj viņai mani nīst savos pusaudža gados un varbūt arī ilgāk....:( nav bērnos jāmeklē savs piepildījums!!

Vucis      Nez, mans viedoklis ir tāds, ka bērnam jau no zīdaiņa vecuma jāguļ ne vien savā gultā, bet arī savā istabā. Bērns nav lellis, bērns nav māmiņas īpašums, bet patstāvīga būtne un par tādu arī audzināms.

Par uzšāvējiem neko nezinu, katrs pats savas dzīves čakarētājs. Bet čakarēt bērnam dzīvi ir noziegums!

lazdarr      ...te kaut kur bija diskusija par vienistabas dzīvokli un veiksmīgu(no dažu gudrīšu viedokļa)) sadzīvošanu...Latviešu šaurās pierītes? Tāpat kā lietot sintētisko pārtiku- gan jau pieradīs, gan pāries.

SNIEGBALTITE_      Piekrītu tiem, kas saka, ka bērns jāradina savā gultiņā gulēt jau no dzimšanas brīža, un savā istabā apmēram no gadu vecuma.
Argumenti tam ir daudz un dažādi, visi šeit minētie un vēl daudzi citi fakti un argumenti, kapēc tā ir vispareizāk.

Bet par to siksnu. :) ir gadījumi, kad tiešām viss jau ir ielaists tik tālu, ka vienīgais un galējais audzināšanas iglābiņš ir palicis fiziska pāraudzināšana, bet tas tiešām ir kā galējais un pēdējais variants tikai, kad viss cits jau izmēģināts.

pianissima      Bērnam ir vajadzīgi abi vecāki. Ja tā nav (svētdienas tētis neskaitās), tad loģiski, ka tā ir trauma. Kā ar to tikt galā, ir nākošais jautājums, bet cēlonis problēmai ir tieši šāds. Nevis kaut kāda neaudzinātība, nedisciplinētība un citas muļķības. Audzināt ar siksnu šajā gadījumā? Nu ziniet... gribat pilnīgi neārstējamas problēmas?

Parama      un pilnīgi ideotiski ir domāt, ka bērnam ir vajadzīgi abi vecāki, neskatoties uz to, ka viņi domā un dzīvo katrs savādāk!

Horrors    1 Mierīgi līdz 18. Tad armija... un puisis naktī grabināsies gar leitnanta istabas durtiņām...

Decijs      gruti but patevam? Berni besii? Tad liec mieraa to gimeni....

Popandopulo      Traģēdija ir tad, kad bērniem ir bērni!

babyjag      neatceros, ka es pirmajā klasē būtu vēl kāpusi pie vecākiem gultā. turklāt neatlaidīgi, vairākas reizes naktī. so sick vnk.

cirteejs      Interesanta situācija, citās valstīs vecākiem būtu piesējuši pedofīliju vai ko citu tik pat mazāk jautru!

rrrrrr      Bērns būs greizsirdīgs uz jebkuru mātes vīrieti visu mūžu... kad izaugs lielāks - ar fizisku spēku pat būs gatavs iestāties par savu mūža sievieti - mammu!
Šeit problēma diezgan kompleksa... bet skaidri redzama mātes nekompotence audzināšanas jomā. Bet tas nav nekas nosodāms.. lielākā daļa neprot audzināt.. tas mūsdienās normāli!

wolands    1 1. Sešgadīgs puika nav zīdainis, bet skolnieks - iedomāties, ka tāds drīkst darīt ko grib var tikai neglābjami slikta māte.
2. Regulāra 4x iešana pa nakti uz viņas guļamistabu ir nevis slimība vai "nedrošība", bet hierarhijas veidošana - kurš galu galā ir noteicējs - viņš vai mamma. Atslēgas vārds ir regulārs.
3. Ar šīs situācijas risināšanu, protams, jānodarbojas matei, tēvam vai sliktākajā gadījumā pieminētajam "vīrietim" bet tikai tad, ja viņs jau tiešām ir ieņēmis tēva vietu.
4. Par psiholoģiskām "traumām" bērnībā labāk nesāksim. Psiholoģiskas traumas ir kara laika bērniem, kuru vecākus nošāva viņu acu priekšā, deklasētās dzērāju ģimenēs augušiem, seksuāli izmantotiem bērniem utt. Un arī tie izauga, bieži sakarīgāki, kā daļa no musdienu lolotajiem brīnumbērniem.

Gerdiana - "vienīgais ko spēj ... ir siksna" - vispār es teicu ko vairāk un principā runa bija par disciplīnu, bet katrs jau izlasa ko grib un spēj ...
"kad bērniņš nav neko sliktu izdarījis" - regulāra mātes terorizēšana nav nekas slikts? Tagad man Tavs viedoklis liekas nožēlojams ... (pievērs varbūt uzmanību - es rakstu Tavs viedoklis nevis Tu. Es Tevi nepazīstu, tāpēc butu muļķigi vērtēt Tevi. Bet Tavu viedokli šajā tēmā novērtēt varu ...)

neko      wolandam tas viedoklis tāds paskarbs, bet principā baigi patiess... par "hierarhijas veidošanu", baigi jau nu izskata ka puika ir sapratis, ka ir vienīgais vīrietis mājās un nekautrējas to izmantot.

"Un vispār 6 gadīgi puikas jau būtu vīriešiem jāaudzina ... ;)" - tā gan man domāt dotajā situācijā bus utopija...

violinn      Manējiem bija gultas un istaba atsevišķi. Jā, aizmiga savās gultiņās,vakara pasacinas, aizmidzināšana, bet, vienalga, bja periodi, kad naktīs nāca gulēt pie mums, pat nemanījām.
Cik noprotu situāciju, tad tas vīrietis nav mierā, ka bērns naktī atnāk un sieviete izdabā. Nu i pats vainīgs. Duriks, lai iztelojas kā ir, kad mazi bērni.
6 gadi.. tūliņ jau pāries nakts staigāšana.

Tora      bērnam psihoterapetu vajag.

Adamsone      Bērnam var iedot kumelīšu tēju, pasēdēt pie viņa, kādu pasaku palasīt. Nomierināt vienvārdsakot, lai nav tramīgi sapņi, tad arī nemodīsies. Un mājās vispār jābūt mieram, cilvēkiem ir jābūt labvēlīgiem un laipniem.
Ieviešas mājās viens resns vecis un sāk savus noteikumus uzstādīt....
Dzīve, zini, nav rožu lauks un tas, ka tu viņus nemīli, ir acīmredzams.
Bet par šejienes dundukiem vispār nav ko teikt - šie pat ar saviem dēliem normāli konkurēt droši ka nemāk, nezaudējot pašcieņu un uzvedoties kā pieauguši cilvēki. Tiešām neapskaužu.

jollyroger      tā arī izaug puikas, kurus audzināja tikai mamma
mamma visu atļauj, neko neliedz- rezultāts jau paredzams

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu