Lauku bērns pilsētā.

Saprotu, ka šī nav īstā vieta, kur par to runāt, bet varbūt tomēr kādai mammai ir labs ieteikums.
Mana meita (16) mācās Rīgā tehnikuma 1.kursā. Labi padodas mācības, ir iesaistījusies dažādās aktivitātēs (koris, dejas, muzicēšana u.c.) vārdu sakot, cenšas saturīgi aizpildīt laiku. Ir labas attiecības ar kursa biedriem, arī kopmītnēs ar istabiņas meiteni. Viss itkā kārtībā, taču viņa bieži slīgst depresijā, raud, jo jūtas vientuļi, pārdzīvo par visām negācijām, kuras redz Rīgā, grib uz mājām. Ilgi runājam pa telefonu, cenšos viņu mierināt. Uz kādu laiku tas izdodas, bet tikai uz neilgu. Kā Jūsu bērni, kuri līdz šim dzīvojuši laukos, iejūtas Rīgā? Kā tiek galā ar galvaspilsētas stresu?

MaryClaire (2013-02-11 13:32)      ne nu traki. pārsvarā bērni, kas ir pastāvīgi, tiem ar iedzīvošanos nav problēmu. ir problēmas tiem, kas ir simbiotiski saistīti un tikusi pakārtota gan dzīve, gan izvēles, nu tie "pupu lellīši", kuriem viss, ko viņi ir redzējuši, ir vecāki un paši, paši tuvākie radi, kas nekad nav palikuši ārpus mājas, kas nekad, nekur nav bijuši ciemos, tādi pa spundi barotie.

man bija 15 gadu, kad es ļoti droši uz visu nedēļu pārcēlos uz Rīgu, bija netverami labi. man negribējās, jo rīgā bija ko darīt visu laiku. un rīga man vēl arvien ir vismīlākā vieta, kur atgriezties, kur būt.

man rodas pamatots jautājums - a kā tad tāds nepieaudzis cilvēks vispār spēs kaut kur iedzīvoties? viņam vienmēr un visur būt smagi, jo visu laiku kāds "nepaturēs rociņu", tb, būs bez atbalsta.

un rīga taču nav tik tālu kā toronto, - par to varētu satraukties - cilvēka bērns uz toronto aizbrauca mācīties. tālākais punkts no rīgas 300 km? kas tas ir? 4 stundas autobusā ... nu gan :( ja jau tas ir attālums :(

una32 (2013-02-11 13:54)      Pēc pāris gadiem viss mainīsies, no Rīgas prom nevarēs dabūt.....bet, viss kārtībā, tajā vecumā ir normālas lielas garastāvokļa svārstības, tas pāries.
Ja jau brīvdienās naebrauc mājās, bet pie drauga, tad jau tās mājas nemaz tik ļoti nevajag. Ir cilvēki, kurim patīk pačīkstēt, lai kāds pažēlo.

p_p (2013-02-11 18:29)      Gan iedzīvosies, vajag tik bišķi laiku.
Ja ir koris, dejas, muzicēšana, tad kaut kādām draudzenēm ar kopīgām interesēm vajadzētu atrasties. Un ar draudzenēm kopā ko tik vien nevar pārdzīvot, i lielpilsētu, i būšanu tālu no drauga un radiem.
Turklāt, tiešam, pastāsti, ka viss, kas atrodas Latvijā nav tālu - pie ļoti lielas vajadzības var max 4-5 stundu laikā tikt mājās.

Kalnu_kaza (2013-02-17 14:28)      Personīga pieredze - iestādtīju sev, ka tas ir uz laiku. /tiesa - "uz laiku" ievilkās, darba ziņa joprojām ievilcies, bet iedzīvoties Rīgā nesanāca, atgriezos laukos, gan ne pie vecākiem/

moons (2013-10-16 07:29)      saproti, Tu aita bet bērnam ir ērgļa lidojums, Tu viņu neesis vēl sapratusi un nekad arī neapratīsi... Rīga ir dirka ot bubļika un tur visi pazūd...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu