Cik lieliem jabut alimentiem ja berni ir 2?

Mana vira bijusi sieva pieprasa alimentus par 2 berniem 216 eiro, bet viram alga 360 eiro.
Vai vinam nav kaut kadi atvieglojumi?

Almerija  1 1 Par to jādomā, pirms šķiras ģimene, kurā ir bērni. Parasti jau bērnus plāno. Pieņemsim, ka ģimenē pelna katrs 1000 un 1000, izejot no ienākumie plāno 2 vai 3 bērnus, jo uzturēt var, ja izšķiras, un paliek dzīvot sieviete ar 2 bērniem, tad izrādīsies, ka pietiek ar 200 Eur, vai tad kāds atbŗivos no kumunālajiem un visa cita, kas bija kopīgs ģimenei???Jūs sievietes arī reizēm, kā plaukta nokritušas, gribi bērnus, strādā, ja nevari atļauties bērnus, tad neplāno.Bērniem jādzimst pēc kāzām, kad esi gatavs, plānots, gaidīts, tā ir mana pārliecība.Un jāuztur abiem, ja arī ir šķīrušies, škiras, bet neradi bērniem sliktākus apstākļus, ja nevari atļauties šķirties, tad mācies sadzīvot ar to kas ir apprecēts, sakod zobus un ciet...un sievietes samierinās, ka otrs laiž apkārt.Izšķiroties samazinās tikai paikas daļa, ko ēda vīrs ģimenē, pārējie maksājumi paliek, tā, ka lieki teikt no sievietes mutes, ka pietiek ar 200 Eur alimentos.Es uzskatu, ja nepietiek ko maksā tēvs, sieviete atradīs veidu kā strādāt vairākos darbos, sievietes ir spēcīgākas, nečīkst, bet ne visas.Ja nevar tēvs, var mamma.

Chris1986  4 1 Almeira, kurš te no jums pelna 1000 mēnesī??? Varbūt pāris cilvēku? Cik pelna kaut ofixciāli valstī vidējo algu 750 eiro??? Nu, beidziet tak vienreiz tēlot bagātos un veiksmīgos un izlikties!! :D
Cik es saprotu, tad alimenti un legāls soda veids, kā sabojāt bijušajam dzīvi un sodīt par to, ka aizgāja pie citas. Un vēl var manipulēt ar bērnu un tā ieriebt bijušam

klava4  1 1 Prasīt jau var..Tiesa lemj pēc apstākļiem.Noteikta summa uz katru bērnu.Protams viņi skatās ienākumus.Valsts garantētā summa uz katru bērnu ir 108.euro.Ja nemaksās viņš, tad valsts.Viņš būs valsts parādnieks,visu atlikušo mūžu..Nākam reiz zinās kur savu Krānu bāzt.Sataisa bērnus un tad maina sievietes..nodokļu maksātāji par tiem bērniem maksā..Tā tad mēs visi kas atrodamies Ohoho smilškastē,maksājam..

klava4  1 2 Jā un es nedzīvotu ar vīrieti,kam alga ir 360..euro..tas jau nav vīrietis..

preilene    2 Manuprāt, normālās šķirtās ģimenēs tomēr vecākiem jāsarunājas un jāizdala bērnu izdevumi uz abiem. Nesaprotu vīriešu loģiku, pēc kuras iznāk, ka bērni ir sieviešu piedevas- ja vīrietis dzīvo kopā ar savu bērnu māti- rūpējas par bērniem, ja nedzīvo kopā- nerūpējas, jo tad katrs pats par sevi. Starp citu, bērnudārzniekam par ēdināšanu pašvaldības dārziņā un pulciņiem vien 100 EUR katru mēnesi aiziet, nemaz nerunājot par apģērbu, apaviem un citām lietām. Kāpēc gan no tās naudiņas pusi nevarētu maksāt tēvs? Nu kaut vai vienoties, ka par konkrētām bērna aktivitātēm maksā viņš. Tas taču ir viņa bērns :(.

Chris1986  2 1 Vīrieša atbildība ir tikai tā, ka viņš neizmantoja prezervatīvu. Bet tā jau ir - visas fatālās kļūdas sākas it kā no sīkumiem, p., Černobiļas avārija.
"es nedzīvotu ar vīrieti,kam alga ir 360..euro..tas jau nav vīrietis" - nu, vot, šitās aucīgās sieviešu masas, kas cer uzlabot savu materiālo zituāciju ar vīrieša palīdzību. Tur jau tam vīrietim jābūt galīgi tērētam, lai uz tādām uzķertos. Iesaku viņām labāk ticēt, ka naudu dod Ziemassvētku vecītis - toč, daudz lielāka varbūtība :D

raima    3 Oi, Chris, man, savukārt besī, ka jāuztur mužiks. Un tici man, uzturamo te un realitātē ir daudz. Dēlam savā laikā alimentus neprasīju, lai viņam vēlāk nebūtu eventuāli jāmaksā alimenti bioloģiskajam radītājam ( bērnam maksā 18 gadus, bērns- līdz sencis nomirst, elementāra matemātika: 26g.+ 18g.=44 g. Tātad, ja radītājs kļūst piesponsorējams konkrētajā gadījumā 44 g.v., tad savām rociņām būtu uzkārusi bērnam kaklā akmeni uz gariem gadiem.).
Man ir 1 bērns, liktens dāvināts, jo rēķinos tikai ar sevi, savu, nedaudz vairāk par minimālo, algu. Nu jau pilngadīgs, nedaudz piesponsorējams ;)

Luusila      Raima, negibas tevi apbēdināt, bet man ir aizdomas, ka šobrīdējie likumi pieaugušam bērnam liek rūpēties par savu miesīgu maksātnespējīgu senci arī gadījumos, kad sencis alimentus NAV maksājis. Vienīgā iespēja no tādas laimes tikt vaļā ir tiesa, kurā jāpierāda, ka radītājs par bērnu nav rūpējies un interesējies.

raima      Aizdomas ir pamatotas, bet reāli jau pēc gada vecuma sasniegšanas nekomunicēja ar bērnu, tikai tagad, kad dēls jau ir pilngadīgs, pēc bērna iniciatīvas, satikās. Pozitīvais- pēc tikšanās ar radītāju, manas un dēla attiecības ir būtiski uzlabojušās (par radītāju bērnam teicu labu vai neko, jo puikas sevi identificē ar tēvu).

REZEDA      nākamās sievas, jau nav īpaši priecīgas, kad vecim jāmaksā alimenti, saka atrauj naudiņu no viņu ģimenes, bet kas tad Tev liek to vīreli atvilt ar to bērnu bariņu, turklāt vīrelim ir jāmaksā un jāmaksā tik ilgi kamēr bērns sāk patstāvīgi pelnīt un tas tik ātri nenotiek. ne ko darīt vienmēr ir arī sekas. Man arī bijušais vīrs neīsti grib maksāt alimentus par 2 bērniem, jo pašam ar jauno sievu ir 3, bet ne ko darīt maksā, kaut sieva pukst zila palikdama aiz dusmām, jo izņemot bērnu ražošanu ar ne ko nenodarbojas, mans bijušais vīrs vienīgais apgādnis...arī tā redz dzīvo 2016-02-29

Liana88      92eiro lidz 7gadiem pec tam 108 2016-04-20

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu