Labas sekmes mācībās

Kā Jūs motivējat savus bērnus mācīties vispār, mācīties labāk, vai arī īpaši uz to neiespringstat?

fargo (2016-11-23 15:00)    1 neiespringstu.
mazais trusis drīkst gandrīz jebkurā brīdī ielekt klēpī un uzdot savu jautājumus, vai rādīt savus zīmējumus. vai prasīt par angļu valodu, vai par to "kāpēc zibens rodas" vai "ko Dievs no mums grib" utt. kā nu māku, cenšos atbildēt. ko darīšu, kad nāks skola par visiem 100% nezinu.
zināšanas bez skolas "ir tur". vai ņems? gribēs? kas motivēs, ja gribēs?
es atceros savu divniekkaraļa skolas karjeru. mūzikas stundā mani piesauc pie klavieres, kaut ko patrinkšķina smieklīgs onkulīc un "nu, atkarto tagad". kas? es nesaprotu, ko no manis grib. "ej sēdies, netraucē korim." labi.
pēc 15 gadiem ebreju klaviermeisters, kad es zināju, man vajag sofedžo, jo no notīm nesapratu neko, saka "jums, jaunaiscilvēk, ir absolūtā dzirde." ja? what a shame.
vai ģeogrāfijas stundā. garlaicīgi, ka nomirt var. izdzen no klases. mamma atved atpakaļ un skolotājam saka, "viņš ar roku jums var uzzīmēt karti, nosauciet valsti".
garlaicīgi. skola. ir. garlaicīga.
kā motivēt? noteikti ir vajadzīga autoritāte un disciplīna, bet jābūt ir kādam, kas to spēj uzturēt(autoritate). bet citādi, man liekas, ja "ūdens pats atradīs savu ceļu". tikai netraucēt. un palīdzēt, kad vajag. neviens nav mācījis but par tēvu. piemēra nebija. atliek improvizācija un nojauta. es zinu, ka neļaušu nepildīt uzdoto un luņot apkārt. tam ir jābut izdarītam. ārpus tā? es gribu ļaut būt.

Lince (2016-11-26 03:22)      Piekukuloju, bet ja sudigi macijas, tad liedzu dazus priecinus.
Lai nu ka puika sekmigi pabeidz 1 gimnaziju un tagad kaut kur lidinas.
Sikiem var dot valu, lidz noteiktam bridim, bet ja nekontrolesi un lausi vazaties ilgi apkart.
Tupet pie PC vai spaidit telefoni anormali ilgi. Tad tur neka forsa nebus beigas.
Ja neklausa vari ar siksnu novicot.
Esmu bijis stingrs tada zina, mani ta audzinaja un uzskatu ja vaig tad var.
Bet berni ir gudri zin ko drikst un ko ne, galvenais lai nestaiga pa galvu.
Viss tavas rokas. Un motive savu bernu, nedo kabatas naudu, un liec lai pec skolas atskaitas par macibam. Paseko lidzi, liec lai atrada burtnicas. Un viniem apnik tada kontrole, un vini zin ja nebus labas sekmes kontrolesana nebeigsies. Mani saka labi macities un saprata kad saku mazak parbaudit. Medzu piekapt skola un aprasit audzinataju, tas viss labi darbojas lai nepalaistos macibas.

Sassy14 (2017-03-10 13:13)    2 Man mājās 2 teicamnieces, vienai jau 18, otrai vēl 13. Nu, gadās jau arī citas atzīmes, bet «iespringt» nav nozīmes, tas pasliktina.
Kad viņas mācījās 1. klasē, no sākuma jau nesaprata, ka jāpilda mājas darbi. Tad es teicu: «Apkārt var drebēt zeme, var būt karš vai miers, ziema vai pavasaris, - BET UZ NĀKOŠO DIENU VISAM JĀBŪT IZPILDĪTAM!!». Un to teicu arī, ka var spēlēt datorspēles, var skraidīt ar draugiem un draudzenēm, var darīt visu ko - bet tikai tad, kad viss izmācīts, sarakstīts, aizpildīts, kad viss ir uz nākošo dienu salikts līdzi. Nu, un, protams, par katru pazaudētu mantu (cimdi, šalle, kāds mācību piederums) 25 pietupieni, par katru nekonstruktīvu pretīrunāšanu, par to, ka nāk mājās par vēlu un man nepiezvana, ka nokavēs, vai citu muļķību pierakstīt 1 lappusi ar teikumu «es, tāds un tāds, nekad vairs nedarīšu to un to».
Tādā garā līdz kādai 4. vai 5. klasei. Un tad... ir izaudzis tāds tipāžs, kas vairs jāsoda nav un mācās labi. Kas prot atvainoties, atzīt savas kļūdas, pats sevi labot. Vismaz manā praksē... :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu