kad bērnu aizliegts fiziski sodīt

Visvairāk valstu pienēm likums kas neļauj pat iedod pļauku savam bērnam tad, kad tas piemēram izved vecāku no sevis. Kas vecākam draud ja bērns iesudzējas ? Uzliek naudas sodu ? Bet varbūt tā nauda bija atlikta tam pašam bērnam uz jaunu smartfonu kuru viņš tagad nedabūs. Atņēms bērnu un ievietos bērnu namā, kur viņam var būt vēl sliktāk nekā ģimenē?

leone    15 Ja bērns neklausa pat pēc trešā aizrādījuma,atgādinājuma,lūguma utt.,tad viņam uzšauj pa pakaļu,un tas parasti lietām piešķir vēlamo virzienu un ātrumu.Un,manuprāt,nodara mazāku skādi audzināmajam,kā gara sprediķošana vai bļaušana nodarītu.
Nav runa,protams,par debiliķiem,kuri dzērumā bērnu dauza ar jebko,kas pa rokai, vai pat nosit izēstas ievārījuma burciņas dēļ.

euromens    1 mājās nedrīkst sist, izaudzini ļurbu, lai sit un kropļo uz ielas, tur to izdarīs kvalitatīvāk un bez bāriņtiesas lēmuma

vilks28  1 4 kāda sišana ? Norubī no interneta ,atņem visus gādžetus uz mēnesi un miers . Pats prasīs ,labāk iedod man pa ausīm ,bet atdod gādzetus.

Chris1986    1 Njā, gadžetu atņemšana varētu bērnam izsaukt reālas narkomāna lomkas, to ne katrs spētu izturēt

TrueBlue  2 2 Pēriens un sišana vai jebkāda cita veida ietekmēšana ir pieaugušā bezspēcība bērna priekšā. Tātad var secinā, ka pieaugušais pats nemāk kontrolēt situāciju būdams pieaugušais, bet bērns ņem vadību. Kādas sekas mūsdienās - institūciju kontrole no visām pusēm, gadienā, ja vecāks tiek pieķerts. Fiziskā vardarbība - vari iziet bezmaksas Valts sponsorētos kursus varmākām :D

Chris1986      Vobšem - secinājums uzprasās viens - negribi sēdēt cietumā vai ka tevi tiranizē "institūcijas" - neradi bērnus!

miers2      pļauka ir slikta doma :( Ar slapju lupatu gan var uzšaut, ja ir pie rokas..taču jādomā līdzi - vai tas ute nemācēs uzzvanīt 112 un nosūdzēt, kā šo sit nost :(

shining    2 Normālam vecākam pašam vajadzētu palauzīt galvu, kā paša bērns no mīļās Atvases pārtapis par raustāmu Nezāli. Tajā ir acīmredzama ironija.

Ander    1 Čau, esmu stāvējis stūros, saņēmis pērienus(spilgtākos šodien atceros, pēc daudziem gadiem), arī mājas aresti, brīvlaiku aresti, utt. Tie bija efektīvi, bija respekts pret vecākiem. Jau pusceļā no skolas sāku raudāt, kad bija 2 diņķenē, par 1 ninieku nerunājot,jo bija tā...
Ikdienā gan nebija nekāda vecāku nokaitēšana līdz sarkankvēlei.
Man nebija konča un samierinājos ar to. Kad lielveikalā dzirdu bērnu raudam, jo nedabon to konču gardo, bieži vecāki iepļaukā. Es uzskatu, ka šeit ir tomēr vaina vecākos, ne bērnā, jo viņš taču dzīvo savā bērnu pasaulē, un ir jāskaidro bērnam viss, katrs mazākais sīkums, katrs vārds, nevis uzbļaut!
Bērns atcerēsies visu, gan vārdus, gan darbus un izvēle ir mūsu pašu gan prātos, gan rokās! Labi ja atmiņas ir labas, jo tā jau ir tā bērnu un vecāku mīlestība, un saistībā ar šo, tas arī atspoguļojas sabiedrībā, uz ielas, utt. kāda ir cilvēku attieksme vienam pret otru. Kāda veidojas tauta un tālāk arī nācija. Uzskatu, ka ļoti svarīgi ir nesist bērnam ne pļauku, ne slānīt pa dibenu, jo audzināšanai ir liela, būtiska nozīme tam, kādus mēs vēlamies redzēt sev apkārtējos cilvēkus. Ir jauki kad pretim nākošs cilvēks tev pasmaida un pasveicina, un nevis tāpēc, ka esat pazīstami,vai kaimiņi, bet tāpēc ka ir cieņa vienam pret otru !!! Tas ir jauki un patīkami, to vajag izjust dzīvajā, ir pacilāts garīgais, viss notiek un diena ir izdevusies!
Pļaukām nē!
2019-03-08

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu