Par bērītēm.

Zārciņš vis vislētākais.Ar lodlampu iekrāsoti dēļi. Bēru mielasta nav, kapos sagrabējis busiņš, pie kura uzklāts improvizēts galdiņš ar sīkām uzkodām un 1 pudele šnabja, balzāma un vinčika. Starp pavadītājiem nav mazmeitas, kura dzīvo ārpus LV, nebrauca, jo baidās, ka būs jāpiecieš pašizolācija. Tas nekas, ka savulaik 85 gadīgā ome palīdzēja izaudzināt viņas mazuli? Meitai, kuras bērnu/ neatbraukušo mazmeitu/ pilnībā no 6 mēnešiem līdz 19 gadiem/ izaudzināja nelaiķe, rokās tikai lēts puķu pušķītis.
Jeb piekrītat, ka mirušajam pilnīgi vienalga un nav ko lieki tērēties?
Kā jūs savu māti, vecomāti izvadītu, pa fikso, pa lēto, vai kā citādi?

Johans55    1 Tuvinieku izvadīšana ir pēcnācēju ziņā...Kāda bijusi audzināšana un morāle...Jaunajiem kapu un piederīgo apmeklējums,kapavietas apkopšana ir kā slogs...! Izvadīt var arī pieticīgāk,bet ar mīļumu un cieņu arī pandēmijas laikā!

CoCoSan  2 2 Nu, sāksim ar to, ka vecumā 50+ ir tikai normāli, ja zeķē iebazts vismaz viens tūkstotis nebaltai dienai. Nu necik ne atbalstu, ne gaudoju līdzi tiem, kuri uzskata pieticīgas bēres par normu. Tracina visi vecie, sirmie un sagrabējušie jaunieši, kuriem nauda ceļojumiem un līzingiem ir, bet māti ar tēvu cienīgi apglabāt nevar, un nevar paši atlikt naudu savām bērēm, bet bezatbildīgi to nastu nogrūž uz palicējiem.

Liesma  1   ne jau visi ir knauzeri-krājēji vai silei pietuvinātie
visos laikos ir personību tipi, kas vispār var nodzīvot dzīvi domājot komandas ekonomikas stilā
p. s. aizņem kapos ari vietu un krājot ņem vērā inflāciju, varbūt labāk zelta stieņus

CoCoSan  3 1 Nu manis pec liesmiņas celefāna maisos var norakt. Tik nav saprotams par kādiem šišiem liesmiņas eksistē, tak nejau no smirdīgās eiro valūtas. Labi, vasarā daba pabaro: kosas, smilgas, ogas, sēnes. Bet ziemā ko? Čiekuru sautējums sniegā?

langstins  2   Šeit darbojas sarkano mašīna...
Cilvēks raksta par tuvinieka izvadīšanu,a īķšķi zemē.
Bīstaties Dieva!

Bruuklene    1 Piekrītu av. Man, piemēram, pat nav jausmas, cik kurš zārks maksā un kā atšķiras pēc izskata. Un pretīgi, ja ej tikai apskatīt to visu, kā uz cirku vai lielveikalu. Tieši tāpat diez vai Tu tik ļoti labi zini to situāciju no iekšienes. Kā izpaudās tā audzināšana un kāda iemesla dēļ kāds neatnāca vai neatbrauca uz bērēm. Pretīgā latviešu aprunāšanas mānija.

Aivariga    1 Riebjas tie aprunātāji kapos! Kas tik aiz muguras nav dzirdēts, vienmēr brīnos kur visiem tik daudz tenku salasījies, īpaši pagastos. Dzīvē iet visādi, bet tas nav iemesls citus nopelt. Ja jau tik svarīga uzēšana, tad varēji groziņu paņemt līdzi.

Roberta1967      Nu ko!Mam sava pieredze!!Es nevēlamā un mūždien nosodītā meita glabāju savu māti,mana māsa,mīļā meita,kuras dēļ dzīvoja ,uz bērēm neatnāca,cerēju,kai viņa no tālienes paskatīsies ,līdz šim,nezin mātes kapu...kā sacīt, CIETA SIRDS!..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu