No kāda vecuma mazulim būtu jāsāk atpazīt burtiņi?

N_A (2005-02-23 16:08)      Nav noteikta vecuma. Mans māsasbērns jau pirms 2 gadu vecuma sāka pazīt burtus. Mans bērns iemācījās lasīt ~5 gadu vecumā. Dārziņā vairs nemācīja, tad nu pati rakstīju burtus un zilbes priekšā un iemācīju.
Bērniem smadzenes tik viegli ņem pretī informāciju, ka par ļaunu nenāks. No 3-4 gadu vecuma pilnīgi droši.:)

pooh (2005-02-23 16:12)      Tad, kad to vinjam iemaaca. Citam tas notiek piecos, pat chetros gados, citam beernudaarzaa vai skolaa. Ir veerts satraukties, ja beidzot pirmo klasi beerns taa arii neprot lasiit. Tad vajadzeetu mekleet iipashu pieeju. Veel janjemveeraa, ka attiistiitajaas valstiis vairaak kaa 30% beernu (un shis skaitlis arvien palielinaas) veeliini pat tikai 10-12 gadu vecumaa attiistaas verbaalaa logjika. Respektiivi, izlasiitais nekaadiigi nesaistaas ar realitaati. pat izlasot tikai vienu teikumu, beerns nespeej pastaastiit, kas izlasiitajaa bijis. Vinjsh to var iemaaciities nio galvas, bet buutiibaa, rakstiitie burtu un vaardi vinjiem ir kaa kaleidoskopa stiklinjo (nu ir taada beernu speeliite, cauruliite, kur pa cauruminju, grozot cilindru mainaas stiklinju kombinaacijas veidojot rakstus) veidotas, buutiibaa neko neizsakoshas kombinaacijas. Taa ir probleema, pie kuras psihologi straadaa, un dazji visai veiksmiigi.
Taa, ka beerni ir visai dazjaadi. Enshteinu un veselu rindu ieveerojamu fizikju un citu nozaru gjeeniju beerniibaa uzskatiija par atpalikushiem. Taa, ka attiistiibas aatrums nav noteicoshais raadiitaajs cilveeka attiistiibaa.

neko (2005-02-23 16:40)      parasi sakot no 2... parasti 3-4

sienazite (2005-02-23 16:54)      Tas nav noteikts vecums katrs berns ir savaadaaks un katrs burtus iemaacas savaa laikaa,un ja vinam rodas intrese,tad arii var sakt maaciit!

kichiigaa (2005-02-23 17:13)      ...interesanta ideja ir par burtu pasleepshanu...raada burtinjus - kaa speeleejoties, ar lielu aizrautiibu(tie vareetu buut kraasaini,bildiites, kaa jaukas rotaljlietas)...sameeraa iisu briidi...tad nonjemot nost, liidz naakoshajai reizei...esmu dzirdeejusi, paarsteidzoshus rezultaatus - tieshi uz to efektu, ka tas ir zinaamaa meeraa aizliegums, izraisa veeleeshanos - arvien biezzaak tos apskatiit, rotaljaaties un mekleet vaardus no tiem...,jo kaa zinaam - tikai nespiest maaciities lasiit...:)

sauliite_spiid (2005-02-23 18:02)      Noteikta vecuma nav, taču 7 gadi gan ir vecums, kad burtiņi jau ir jāpazīst, ja, protams, vecāki bērnam tos ir mācījuši un viņš jau iet skolā. Ja 7 gadu vecumā nemāk, tad gan bērnam ir garīgās attīstības traucējumi. Es iemācījos 6 gadu vecumā, par intelektu nesūdzos:))

bonaqua (2005-02-24 14:09)      Es sāku bokšķerēt kad man bija 5...vecmāmiņa iemācīja, mana meita ar gadiem 6 -7...Ir bērni, kas jau kādu burtu pazīst arī 3 gados, bet tas nav rādītājs,viņa turpmākajai lasītprasmei.

Orpata (2005-02-24 20:43)      Nju manupraat no seshu,septinju gadu vecuma.Kaa kuram beernam.Dazhi aatraak dazhi veelaak....!!!Mees visi neesam vienadi,bet ja buutu kaada gan buutu pasaule???:)))

Ezjule (2005-02-28 20:08)      puišelis spēlējoties ar interesantām ,krāsainām burtiņu -bilžu grām.sāka atpazīt burtus no 3 gadu vecuma,lasīt lielus uzrakstus uz mājām un veikaliem no-4 gadu vecuma. No 5 gadiem pats sāka stabili interesēties par bērnu grāmatām...

duujinja24 (2005-03-05 19:22)      Nu teorētiski bērniņu var sākt mācīt jau no 3 mēnešu vecuma:)), taču cik ātri tas to apgūst, tas ir pilnīgi individuāli.Un kopumā puikas esot slinkāki, nekā meitenes, tā ka viņi mazi būdami diez ko nevēlas mācīties.Un nav ko lieki uztraukties,`viss nāk ar laiku:)

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu