Bērni - izvēle vai neizbēgamība?

Lielākā daļa cilvēku izvēlas radīt pēcnācējus , bet esmu lasījies par tiem kas izvēlas to nedarīt, nekad. Kādas ir jūsu domas šinī jaut?

JurisK      Noteikti, ka muusu dienaas taa ir izveele. Ja taa nebuutu, visas taas prezhu kompaanijas tachu bankroteetu - loogjiski, ne?:) Beerni ir dziives laime, un gudri vecaaki nekad neierobezhos beernu izveeli ar savu pieredzi. Bezbeernu paari esot laimiigi, varbuut. Tik vinjiem nav nekaa kopiiga, iznjemot nedziivas lietas. Un vinji turaas viens pie otra ne taapeec, ka miil, bet taapeec, ka ir pilniigi vientulji un vinjiem bail.

JurisK      Eh, tas viss ir sarezhgjiiti, jo taa ir dziive. Popandopulo ir gudrs viirs!:)

_Krasula_      "Bezbeernu paari esot laimiigi, varbuut. Tik vinjiem nav nekaa kopiiga, iznjemot nedziivas lietas. Un vinji turaas viens pie otra ne taapeec, ka miil, bet taapeec, ka ir pilniigi vientulji un vinjiem bail." /JurisK/
Fakts, ka viņus nesaista asinssaites, ir neapgāžams. Bet varbūt viņiem ir kopīgi mājdzīvnieki- kaķi, suņi utt. Pārējais apgalvojumā ir tikai stereotipiski pieņēmumi, kuri nereti varbūt patiesi, bet ne tuvu vienmēr.
Bet par tēmu- katra privātā dzīve ir tikai viņa privātā dzīve.

Muktiana      Vispār saka,ka ģimenes institūts ir nepieciešams,nevis 2 cilvēku attiecību veidošanai, bet lai "izveidotu mājiņu´ bērniem. Ja pārim nav bērnu, tad viņiem jārūpējas par radiem, par citiem sabiedrības locekļiem. Ģimene ir vajadzīga sieviešu un bērnu aizsardzībai, jo sievietes statuss attiecībā pret vīrieti arī ir līdzvērtīgs bērna statusam jeb sieviete uzņemas atbildību par bērniem, bet vīrietis - par bērnu un sievieti.
Laulība ir arī dabisks regulatīvs līdzeklis sexa samazināšanai, jo pārāk daudz realizēts sex samazina "garīgās apziņas" augšanu,kas patiesībā ir īstais dzīves mērķis, kapēc mēs te vispār dzīvojam.
Būtībā sex ir tas, pēc kā pavelkas vīrietis. Drošības un bērni caur sexu - tas, ko vajag sievietei. (Sex ir arī mīlestības izteiksmes līdzeklis, taču realitātē tas tiek piekopts vienkārši kā sexuālo dziņu apmierināšana,) Līdz ar to sexu sievietei vajag dot tikai pec kāzām, jo tikai tā viņa saņems drošību un aizsardzību.
Vīrietim mājās esoša sieva un bērni padara dzīvi patīkamāku un jēgpilnu.
Neviens ilgtermiņā nejūtas laimīgs,ja dzīvo sev. Un šī duālā - iņ un jaņ enerģija - griež procesus materiālajā pasaulē.

lasminaxxl      Autor !!--- nu nekādi nevaru izprast šo tavu teikumu -- " gribēdama paturēt džeku uztaisija no viņa sīko". Bērni ir bērni , ne sīkie , sīči un tt ..
Nu paskaidro man , blondīnei , - kā var viena sieviete "uztaisīt no vīrieša sīko " ?

nakc      Katrs dzīvo dzīvi pēc saviem ieskatiem. Kas der vienam, neder otram. Ir cilvēki, kuri dzemdē bērnus sava egoisma pēc un otrādi.
Un kuram gan no mums ir tiesības citus vērtēt un nosodīt?

SoulOil      li3liskais84 (2012-07-07 22:56) jautājuma autora komentārs
Viens no dzīves eksistenciālajiem uzdevumiem- pilnīgi piekrītu gadījuma ja tu esi amēba tad tavas dzīves pamatideja ir ēst, vairoties un velreiz vairoties.
>>>
EGOISMA un STULBUMA apologjeets ! :D
Ja cilveeks visu savu dziivi buutu tik bagaats un neatkariigs un kruts, un naaves stundinjaa pats vareetu izsleegt sev OFF pogu - tad tava luuzeriskaa filsofija veel kaut cik necik attaisnotos :)
Bet vispirms aizej uz kaadu augstaako maaciibu iestaadi vai pats personiig velti paaris gadus no savas nozheelojamas dziives pasezhot bibloteekas vai pie datora un kaartiigi pastudeejot veesturi, religjiju un filosofiju - viss kas bijis ar Cilveeci shos desmitus tuukostoshus gadus taas pastaaveeshans veesturee !
Tiaki un vieniigi kaa organizeeta un saliedeeta un veseliiga grupa un sabiedriiba taa ir speejusi pastaaveet un uzplaukt.
Ne jau par velti Biibelee pat ir skaidri pateikts - Saatana uzvara tad kad visnjh ir noshkjiiris cilveeku vienu pashu, kad cilveekma shkjiet ka vinjsh ir kruts un visu varens un vinjam nevajag nvienu ne uz kaa balstiities ne kam pliidzeet u.t.t.
DIemzheel nospiedosham vairaakumam cilveeku vecumdienas nav tadu liidzeklju lai pasham pilniibaa apamaksaatu par savu vesleiibas apruupi - un tad u talkaa naak sabiedriiab valsts ar savu ubuuveeto sisteemu un ja nav cilveeki, tad atteiciigi nekaada sisteema nestraadas, vai to siteemu vajag ateiciig piebarot no malas - kaa to jau daudzus demitus gadus dara paartikusii Eiropa ...
Diezmheel shai piebaroshani arii robezha, un ja to parkaapj, tad piebarotaaji saak paarnjemt piebarojamo un paarveersh to liidz nepaziishaniai jau ar pilniig citu veertiibu sisteemu un uzskatiem - kaut gan , striideeties un filosofeet - kas i rpareizaak un krutaak, vai demokraatija, vai diktatorisms, vai religjiskais fanaatisms - °tas viss ir sisikusm, tas kas grib vairoties, tas taapt eigas parnjems varu un uzvarees - t

SoulOil      ... tas viss ir siikums, tas kas grib un speej vairoties, tas taapataas beigas parnjems varu un uzvarees - tiiri uz massu :) un nevajag te skatiities uz Latviju kaa valsti un sabiedriibu kaa taadu - jo izmirstohaa valstii un sabiedriibaa ar tik daudz acgaarniibaam un sachakareetaam vertiibam - te nu nebuut vietas diskuteet vispaar par kaut kaadiem beerniem, naaktoni un vajadziibaam - ja no vieniigi mezhoniiga kaptiaalisma un feodaalisma skatu punkta - ka valsts kaa taada jau ir muusa praata pilniibaa norakstiita, un tad nu mees peec labaakas sirdsapzinjas un puuleem censhamies savus beernu izaudzinaat, ceriibaa ka acgaaraana sabiedriiba vinjus nesamaitaas un ka vecumaa vinji godam par mums paruupeesies cik nu spees ;)

Torpedo      Pec SoulOil beigu teikumiem sanaak, ka sieviec gadaa beernus, lai vecumdienaas butu kaads kas par viniem parupeejas.Taa jau principaa ir taada viduslaiku vai nesenaas pagaatnes Kinas filosofija: Jo vairaak beernu, jo vairaak buus kam rupeties par mani vecumdienaas. Tagad labaak iemaksaat naudinu kaados brivpratigajos pensiju fondos, ja jau taa cer nodzivot garu muzu un bail no vecumdienaam, tad ir lielaaka VARBUTIBA uz cienigaam vecumdienaam, nevis cereet, ka kapitalisma egoistiskaas filosofijas samaitaaties beerni altruistiski rupesies par saviem veciisiem. Varbut tas beerns bus cietumnieks, dzerajs vai veel kas tur un savaas vecumdienaas labaak redzesi vinu ejam, nevis naakam - arii loti liela varbuutiiba. Taada pati, ka nemaz taas vecumdienas nepiedzivosi. Un deel taa uznemties krustu uz 20-30 gadiem katru dienu visu savu laiku un naudu veltiit beerniem - to var tikai kaads cilveces (ne)izmirsanas parnemts fanatikis vai nacionalais auseklitis :D

miglainaa_plava      Dārgie oho vīriesi, jums vajadzētu pabraukāt pa citām valstīm, piemēram, arābu, musulmaņu, kur nosmulejušies bērni dzīvo pa netīrām ielām, strādnieki kā vergi sēž uz ielas un kaļ trauciņus uc. par kapeikām. Nemaz nerunājot par meitenītēm, tās vispār ir priekšmeti jau kopš dzimšanas. Un cik ir to arabu valstu???? Daudz. Un tagad atbildiet, vai piedzimt te Latvijā kaut vai vientuļai, bat izglītotai, labestīgai, puslīdz nodrošinatai sievietei, Eiropas savienībā ar diezgan lielām iespējām talantīgam bērnam, tomēr nav milzīga veiksme salīdzinot ar lielāko planētas iedzīvotāju daļu?
Ir jau teorija, ka bērnu dvēslītes pašas izvēlas, kam piedzimt. Ja piedzima šai konkrētai sievietei, tātad viņam tā vajag, tātad tāda dzīves skola viņam ir jāiziet.
Par palīdzību vecumdienās. Ne jau tikai nauda ir tā palīdzība. Arī emocionāls atbalsts, aiziešana pēc zālītēm, palīdzēšana ar datoru, mājas darbos, kaut vai ļaušana palīdzēt sev, kas vecakiem rada sajūtu, ka viņi vēl kam der, nu viss kas.
Nu un vispār, kā teica slavenie ekstrasensi no Bitva ekstrasensov, ja esi piedzimis par cilvēku, tad jādzīvo kā cilvēkam, un jārada bērni, ja ir iespējams, un nav ko iedomāties sevi par Dievu vai vēl nez kādu superradību.

neko      "Dārgie oho vīriesi, jums vajadzētu pabraukāt pa citām valstīm"
nu kur nu mēs.... kādas ārzemes - tie tik mūsu dzēruma murgi karstajā laikā, ka pat Korejas džungļos var sastapt smaidīgas un dzīvi apmierinātas sievietes. :))

Lyanna      Vēlme pēc bērniem un to radīšana ir tīri fizioloģisks process. Ja šī vēlme reproduktīvi aktīvajā periodā tā arī neuzrodas, tad kaut kas ir sačakarēts šī cilvēka fizioloģiskajos procesos.
Aber no otras puses. Cerams, ka dabiskā atlase tomēr vēl nav iznīdēta pilnībā un šī nevēlme vairoties laikam ir ielikta ne bez nodoma.

Adamsone      /garāmejot/
Doma par to, ka cilvēkus varētu saistīt dziļa garīga tuvība, patiesa mīlestība un spēja upurēties nevis lietas vai bērni, laikam nevienam prātā neienāk.
Nebrīnos, ka esat vientuļi, starp citu, sen vairs nebrīnos.

MaryClaire      bērni rodas dzimumkontakta ceļā. nevis nāk no debesīm, vai vēl kaut kādā mistiskā veidā - tur stārķi nesot vai kāpostos atrodot, vai silītē ...
ir cilvēki, kas jau sen zina, ka grib kinderus, un tiaki gaida attiecīgo personu, ar kuru tos kopā radīt. bet lielākai daļai cilvēku tie rodas atbilstoša gadījuma rezultātā, tā ka nevajag te visādus ļa-ļa. pārsvarā nejaušu gadījumu rezultātā. un šados gadījumos bērns nekad nav mērķis, bet gan rezultāts. tā kā arī rezultāts tas ir arī jāuztver.

daisy777      Autoram par to nevajadzētu galvu lauzīt. Ja negribas, tad negribas - pasaule no tā nabagāka nekļūs. Savus gēnus jāvairo ir skaistiem, gudriem un veseliem cilvēkiem. Pārējie var mierīgi atturēties.

Žēl tikai tādu gadījumu, kā viens pāris, kur abi jaunībā nozvērējās, ka bērnus nevajag (a la garīgā tuvība). Vīrietim ap 45 tomēr sagribējās, bet sievietei jau termiņš beidzies... atrada citu.

atiga9      Var būt vairāki iemesli,kādēļ atskakās radīt pēcnācējus: 1)bērnībā ir likts auklēt mazākos brāļus un māsus,tas ir,pildījis vecāku pienākumus,jau viss ir zināms;
2)neauglība;
3)zinu vīrieti,kurš audzis bērnu namā,kategoriski atsakās radīt bērnus;
Iemesli ir daudz un dažādi,kā liecina statistiska,tad bezbērnu pāri dzīvo ilgāk...

ingryda      Izveelos par labu peecnaaceeju neradiishanai.

Feja_Feja       foto Ģimene tā tomēr ir laime. Ir reti izņēmumi , kad nav bērnu. Parasti kādu sarežģījumu vai citu iemeslu dēļ .
Cilvēks ir radīts un līdzi dots modelis kādā dzīvot.
2019-01-08

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu