Kā bērniem stāstīt par Dievu

ja bērns jautā, kā viņam paskaidrot, ko nozīmē jēdzieni "Dievs", "grēks", "paradīze" utt. tad, ja vecāki neapmeklē baznīcu, arī bērnu turp neved un bērns kristīgo mācību skolā neapgūst

lenais_28    1 saki: ir kas, kas vada mūsu ceļus, neatkarīgi no mums + nedari otram,ko nevēlies,lai darītu Tev+ Dievs ir mūsos un mūsu enerģijā/ticībā jebkam:)..ar baznīcu Dievam maz sakara:)

dogville      Meisija,bet ko beerniem staasta par Salaveci:))Pasaka,vai biznesa plaans,nekas cits jau tas nav.Tikai nedod palasiit "Veco Deriibu Beerniem",tad vismaz nedeelju gulees ar iesleegtu gaismu un sapnii murgos...Labaak iemaacit,ka kakjiitim nedriikst sist un maiziiti mest zemee....

Zeltiite      Gādāt - lai arī bērns neko tādu neapmeklētu!!! Ar savu ineteleku, zināsāšnām un personisko pieredzi.

Zeltiite      Manai meitai ir 19 un atrī viņa ir izvēlējuies ateismu. Skolā (30 bērnu visi izvēlējamies ētiku, nevis kristietību! - tā ir Rīga, nevis pāķi). Lai neveiklsmenieki sevi mierina ar kautko...

Kramers      Palasi priekšā M.Tvena " Jautro bībeli".

MrJones      Ja nopietni...,nepareizu buutu teikt, ka Dieva nav taapat kaa censties pieraadiit taa esamiibu. noteikti nevajadzeetu izzinaashanu saakt no visaam religjiskaam iestaadeem, kas jau taa pashas par sevi ir veidotas lai blokjeetu izpratni par Dievu. Driizaak gan kaa augstaako sapraatu, pie kura ik katrs var griesties pa tiesho un caur sevi. Kas ir bazniica-brokeri, kas ne tikai kropljo patieso izpratni par Dievu, bet veel piedevaam atsevishkja ljauzhu grupinja pamanaas ierausties milzu bagaatiibaa uz leetticiigo reekjina. Vispaar buutu jaasaak ar pasaules izpratni kaa taadu, bez visiem blokjeejoshiem algoritmiem, kas paaudzu paau dzeem iestraadaati muusos zemapzinjas liimenii, lai vismaz jaunaas paaudzes pasargaatu no shii ljaunuma.

saullla      Izlasi pati "Sarunas ar Dievu" pirms paspēj bērnam sākt mācit par grēkiem,un to,ka Dievs ir tas kas sēž uz mākoņ maliņas un izlemj kuru sodit,kuram dot un citas lidzigas muļķibas.

Grāmata tiešām interesanta un noderīga.

Vientulaisvilks      Kādu dievu?? kur tas ir ? kāds ir redzējis? .....kaut kāds bubulis jau laikam ir vajadzīgs daudziem, lai ietu uz baznīcām un klausiitos sprediķus..

fokapirmais      Tev ir dota vienreizēja iespēja bērnam to pastāstīt. Tieši kā Tu, viņa māte, to jūti un izproti, tieši šobrīd, kad bērns Tev jautā. Tas, manuprāt, būtu pareizi.

prusacins      Tādas lietas nav jāstāsta vispār! Tas viss ir rafinējums! Bērniem pašiem ir jāļauj uzsūkt info un lai paši izvēlas, kam ticēt un kam nē! Savu ticību mēs nevaram uzspiest citiem arī bērniem! Jāsāk ar to, ka nevis Dievs ir, bet iespējams, ka tāds ir, lai pārvaldītu sabiedrības masas un atspēkotu visus noziegumus pret cilvēci "Dieva" vārdā!

fokapirmais      Mr Jonesam. Domāju līdzīgi.
Zeltiitei.T e pāķis no Zemgales. Sveiciens rīgas pākiem no Latgolas.

MMF      Tādas muļķības labāk bērniem nestāstīt! Vai tad nav jēdzīgākas lietas kā Bībeles pasakas? Sāc ar latviešu tautas pasakām un gudrību!

riks086      -> arnisb
Pilnīgi Tev piekrītu - 100%!!!
... vienīgi, ja cilvēks grib kļūt labāks un to ceļu saredz kristietībā, neviens viņam to nevar liegt....

ledutinsh      Priecājos ka ar visu krīzi, ir pamaz sazombēto cilvēku. Cerams, drīz pienāks diena kad baznīcas maksās nodokļus tapat kā visas azartspēļu iestādes, kur ievāc naudu par laimesta ilūziju.

Strig5      Var jau noliegt visu, Dievu, mīlestību utt, to nav grūti izdarīt, bet agri vai vēlu cilvēks pats sāk meklēt ceļu pie Dieva, diemžēl parasti tikai tad, kad ūdens mutē smeļās.

daimond      Pastāsti bērnam, ka salatētis un runājoši dzīvnieki multfilmās ir pieaugušo biznesa meli, bet Dievs ir ticamāks dzīvo būtņu rašanās izskaidrojums, kā to rašanās- nejauši savienojoties to sastāvdaļām- miljoniem sīkajiem atomiem un molekulām- preizajā kārtībā, lai tie varētu sexojot vairoties un savienotu divas konkrētas, dažādu dzimumu n-to īpašību iešifrēto kodu, šūnas ..!;)

White`n`Naughty      Jēdziens Dievs-visģeniālākais, jebkad izgudrotais produkts aiz kura stāv līdz šim nepārspēta mārketinga sistēma. Balstās uz patērētāju vēlmi justies vērotiem un būt it kā Lielā Zīmola aizardzības ēnā.
Jēdziens grēks- produkta lietošanas instrukcijas (bībeles, korāna, utt)vispārējo vadlīniju paŗkāpums par kuru izjūtam vainas apziņu Lielā Zīmola priekšā (vai manu vai, nopirku Pepsi, lai gan ikdienā pumpēju Kolu)
Jēdziens paradīzē- vieta, kur nonākam pēc fiziskā apvalka funkciju beigām ar notiekumu ka esam centušies ievērot Lielā Zīmola radītās vadlīnijas.
Es ticu ceļazīmei STOP, jo tā ir vienīgā zīme pasaulē, kam ir astoņi stūri, tā ik dienas aptur vairāk cilvēkus nekā jebkura komercreliģija un tā ir vienāda visā pasaulē.Sakritība. Nedomāju viss. Pielūdziet mani, es gluži kā Muhameds, kas nes Allāha vārdu, esmu jums atnesis lielo STOP zīmes reliģiju.

neko      "White´n´Naughty: jau sen tirgū ir daudz labāka prece... "demokrātija" saucas:) krusta karu laiki begušies - tagad oficiālā izkārtne ir "demokrātija":) arī neviens redzējis nav, bet vairums svēti tic:)

MrJones      Man patiik Jacque Fresco atbilde attieciibaa uz religiju: ´Jaa Kristietiiba ir skaista ideja,.. bet kad juus to bedzot taisaaties realizeet dziivee...?´ :)

JurisK      Apmeeraam taa kaa padomjlaikos maaciija soc. un komunismu. Caur dziesmaam un rotaljaam - atceros kaadu jubileju, kur mazi beerni, neviena nemudinaati, noleema uzstaaties. Augstveertiigi ideologjiskaaku priekshnesumu peec to laiku meera nebuutu iespeejams izveidot. Tas bija slikti no audzinaataaju puses? Tad arii agraa vecumaa kaut kaada ticiibas ideologjijas iedziishana beerna pauriitii ir slikta. Ir lietas, kas cilveekam jaaizdomaa pasham. Protams, ja vecaaki iet bazniicaa, beernam patiks sveetdienas skolinjaa. Ja kas, tur esot interesanti!:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu