Bērni geju un lesbiešu ģimenēs

Tagad geju un lesbiešu ģimenēs bērni viņus sac nevis mamma un tētis,bet vecākais Nr.1 un vecākais Nr.2 ! Kas būs tālak?

Elektrods  1   Polus, šeit diskutēt vispār nav destruktīvi ? :)
Vai Ponytailas argumenti (ka ir taču daudz citu, lielāku nejēdzību, tātad šī ir pilnīgi nenozīmīga) nav nožēlojami ?
Ko gan saka dižie kristieši par šo cilvēces izlaidību ?

wolands      Hmm, Polus. Tev nāksies nodefinēt "sabiedrības pamatus". Citādi nezinu par kādiem makro procesiem Tu runā. Sieviešu emancipāciju? Reliģiju nozīmes samazināšanos rietumu sabiedrībā? Dzimtbūšanas atcelšanu?
Jā sabiedrība attīstās un tā meklē pareizākos ceļus. Neredzu nevienu argumentu, kapēc homoseksuālismam būtu jādzīvo pagrīdē. Ja Tu domā ar to makro to, ka pajūk ģimenes institūts kā "sabiedrības pamats", tad homoseksuālismam ar to nav nekāda sakara. Tā pajūk tādēl, ka objektīvi vairs nav nepieciešami 2 (un vairāk) apgādnieki, lai bērni izaugtu. Vai tas ir labi vai slikti - redzēs. Kas to šodien var pateikt?

jozolsen      Problēma jau sākotnējā meklējama pašā sākumā-dzimumuma idenditāte.Sāk izzust šis jēdziens ....Un tālāk rodas cilvis-ono.

Polus      wolands,
manā skatījumā tieši tradicionālā ģimene ir sabiedrības pamats. Kāpēc? Tāpēc, ka tieši ģimenē jaunais cilvēks iepazīst vērtības, kuras kopējā sabiedrības katlā iemācīties ir praktiski neiespējami - mīlestību, rūpes, labo/slikto utt. Ja bērns noteiktā vecumā sevi acociē ar to, ko redz vecākos, tad kas būs šī asociācija, augot homoseksuālā ģimenē?

Nav pierādījumu tam, ka homoseksuālas ģimenes negatīvi ietekmē bērnu? Bet vai ir pierādījumi tam, ka negatīvas ietekmes nav? Un ja nu pēc gadiem 20 atklājas, ka 50% homoseksuālās ģimenēs uzaugušo ir ar smagām problēmām, tad kas par to atbildēs? Tāds kā masveida eksperiments. Interesanti, ka homoseksuāļu vēlmju (tiesību - ?) dēļ tiek uzurpētas jebkādas bērna iespējas izvēlēties, vai viņš vispār grib būt "citādas" ģimenes sastāvdaļa. Galu galā, bērns nav mājdzīvnieks vai kaut kāds abstrakts mīlestības atribūts, kas notiks tad, kad viņš izaugs un sapratīs, ka ir pavisam citādas ģimenes sastāvdaļa?

Par apgādniekiem tev varētu piekrist, ja būtu nonācis tik tālu, ka par attiecīgu samaksu bērni tiek nodoti svešā aprūpē/audzināšanā, taču tik tālu, paldies Dievam, vēl gan neesam. Tāpēc vecāku atbildība joprojām ir primāra.

Makro process ir ģimenes lomas degradācija. Es nesaku, ka tas notiek tikai un vienīgi homoseksuāļu jautājuma ietekmē - nebūt ne. Šis ir tikai kārtējais posms.

gravieris      homoseksuālisma propogandai ir daudz dziļāka jēga,kā te miermīlīgie ļautiņi iedomājas.Cilvēka iz pi ž ana pakaļā ir otra pazemošana un savas varenības un neaizskaramības demonstrācija.Tam nav nekāda sakara ar iedzimtību,jeb parādīšanu pārējiem,ka šie ir savādāki ,kā pārējie un tāpēc tas citiem būtu jāpieņem kā norma.Šī ikgadējā demonstrēšanās tiek finansēta no ārpuses ar daudzu viesu piedalīšanos.Tiesu sistēma tai nav šķērslis.Tam visam apakšā ir daudz ,ļoti daudz nezināma finansējuma.Mērķis ir redzams - kropļot mūsu bērnus un paverdzināt visus pārējos.
Atļaušos atgādināt senus laikus.Reiz te visai miermīlīgos nolūkos ieradās misionāri - ar savu līķi,pienaglotu pie krusta un centās iegalvot,ka tas ir dievs.Šeit mītošie vēlējās pielūgt savējos senču dievus,bet ļoti daudzi,miermīlīgi ļaudis toreiz domāja - lai jau šie tur māžojas.Viņi ir savādāk domājoši,mēs turpināsim pa savam.Vai kāds atceras,kas notika tālāk?Tad,ko...tagad arī izlikties neredzam,nedzirdam,kas notiek apkārt?Te iepriekš tika minēta māte,kas stāvot ūdenī dzied savam aizmigušajam bērnam,kamēr kāds to ar koka āmuru nāk un nosit.Tieši tas arī tiek patreiz darīts.Jūs stāvat un mieriniet sevi ar domu - lai jau tie kroplīši tur pastaigājas vērmaņaplokā.Bet kroplīšiem ir sava doma - izpakaļot Tavu bērnu,kuru Tu ´slikti"audzini un vispār neproti audzināt.Tam ir vieta homoseksuāļu ´´ ģimenē´,jo tie lūk ir bagāti,bērniņam nekas netrūks./lasi - to drāzīs divi spalvaini mērkaķi - vecāks nr 1 un vecāks nr 2/.Drāzīs legāli.Ar jūsu atbalstu ,mieru mīlošie ļaudis.Man aug mazbērns un tieši tādēļ man ir tiesības te sprēgāt un uztraukties.Par viņa nākotni.Par normālu,tradicionālu ģimeni,ne cietumnieku ideoloģiju.

Elektrods      Gravieris pareizi runā. Iecietībai var būt neiedomājami smagas sekas.

wolands      Polus - mīlestību, rūpes, labo/slikto noteikti var iegūt arī (labā) homoseksuālā ģimenē. Jebkurā gadījumā noteikti vairāk, kā izjukušā ģimenē kādu mums tagad ir vairākums. Vai ģimenē, kur viens laulātais regulāri iekausta otru vai abi laimīgi ir aizdzēruši acis. Lūk par šīm parādībām varētu un vajadzētu uztraukties nevis homoseksuālismu.

Kamēr homoseksuāli audzina tikai savus bērnus - kāda Tev tur darīšana? Tu, tātad, piedāvā iejaukties homoseksuāļa personiskajā dzīvē, atņemt viņam bērnus? Varbūt pie viena arī kastrēt? Varbūt atņemsim bērnus tiem, kas iedzer biežāk? Kaujas? Raksta interneta vietnēs nekorektus skribelējumus?
Ar adopcijām situācija gan ir savādāka, tur tiešām būtu jābūt ļoti piesardzīgiem ...

Jā, gimenes loma degradējas un mūs visus tas baida. Cilvēki vienmēr baidās no izmaiņām. Un pareizi dara! Bet tam tiešām nav sakara ar homoseksuālismu. Es vienmēr brīnos par tekstiem kā Gravierim - ko tieši viņam ir kāds homoseksuālis izdarījis? Vai viņa pieminētajiem mazbērniem? No kurienes tieši tas naids? Pieņemu, ka viņš nēģerus arī necieš un vislabāk pievienotos KKK? It kā cits gadsimts, bet LV vēl emocijas ārdās pa aizpagājušo ...

Polus      wolands,
kā jau rakstīju (zinu, ka tev patīk pētījumi, man arī - to var atrast virknē publicētu pētījumu), bērniem ir tendence zināmas lietas no vecākiem aizgūt, asociēt sevi ar to, ko viņi redz vecākos. Jā, nudien, es nevaru droši apgalvot, ka bērns aizgūs homoseksuālismu - man tam nav pierādījumu, taču tikpat labi neesmu redzējis pierādījumus, ka šāds attiecību modelis bērnu netraumētu. Šeit pat iekopētais pētījums optimismu šajā jautājumā neviesa.

"savus bērnus" - ? Vari apgaismot? (jo es faktiski fokusējos uz homoseksuāļu tiesībām bērnus adoptēt) Cik zinu no anatomijas, tad bērna radīšanā jāiesaistās diviem dzimumiem. Attiecībā uz citiem variantiem, atkārtošos, ka manā skatījumā bērns nav atribūts, kuru var piesavināties (adoptēt) katrs, kurš izdomā kaut kā nebūt postulēt savu "mīlestību".

Un ar kādām tiesībām kāds iejaucas bērna dzīvē, nododot to audzināšanai netradicionālā - potenciāli traumatiskā - ģimenē? Kad cilvēks pieaug, lai guļ, ar ko vēlas, bet uzspiest bērnam anomālā normalizāciju, turklāt vēl eksperimentālā formā, ir, manuprāt, nepieļaujami.

Tā kā vecākiem vislielākā nozīme ir tieši bērna psiholoģiskajā audzināšanā, tad man gan ir liels jautājums, kāds iespaids ir diviem tētiem vai mammām. Tas, ka atsevišķās heteroseksuāļu ģimenēs ir problēmas, nenozīmē, ka tās ir mazvērtīgas pēc definīcijas. Analoģiski, neesmu dzirdējis, ka publiski tiktu noniecināti auto, jo kaut kur notikusi autoavārija.

gravieris      http://www.pietiek.com/raksti/vinkelisms_ka_fasisms
te īpaši wolandam.Esi akls,/jeb tikai izliecies/ja neredzi saistību starp homoseksuāļu aktivitātēm un vēlmēm uz "normālu ģimeni"un šīm ´ ļabklājības "ministres lobētām tēmām,kas cenšas šādas ´ņormālās "ģimenes te veidot.

wolands      Polus,
Nekur neesmu redzējis, ka homoseksuālismu būtu iespējams "iegūt". Manuprāt pētījumi arī liecināja par to, ka puslīdz droši tas (vai vismaz tendence uz to) ir iedzimta. Bet jāpiekrīt Tev par to, ka nav zināms kāda ietekme būs atklāti homoseksuālai ģimenei uz bērna attīstību. Es tomēr minētu, ka nepārāk traumatiska. Vismaz salīdzinot ar daudzām "tipiskām" Latviešu ģimenēm.
Piekrītu pilnībā par adopcijām - tur būtu jābūt dubult uzmanīgam. Un es šajā brīdī balsotu pret adopciju atļaušanu homoseksuālām ģimenēm, kamēr nav droši pierādīts ka tam nav ietekme ne psiholoģiska (bērns traumu dabūtu jau no sabiedrības attieksmes vien, kā to var redzet šajā grupā), ne kāda cita. Bet cik man zināms, tad homoseksuāli pāri arī priekšroku dod saviem bērniem (lezbietes izvēlas mākslīgo apaugļošanu, savukārt homoseksuālu vīriešu pāri tik bieži nemaz pēc bērniem netiecas). Baigi pētījis gan šo neesmu ... ;)

Mmmm? Kāda tieši būtu problēma bērnam augt divu mīlošu sieviešu ģimenē? (par 2iem miļošiem vīriešiem nebūtu tik pārliecināts kaut vai tādēļ vien, ka cik saprotu šādas savienības ir ļoti nestabilas). Tieši kāda ir atšķirība no vienas sievietes ģimenes (standarta LV variants)? Tas, ka bērns zin, ka mammai katru piektdienu nāk ciemos cits draugs? Man nav nekādas problēmas ar labām heteroseksuālu ģimenēm, tikai to ir daudz par maz un kļūs jo dienas jo mazāk. Varbūt nav slikti, ja būtu arī labas homoseksuāļu ģimenes ;)

Bet vispār jau es strīdos vairāk augstāk lasāmo viedokļu pēc. Besī, ka cuilvēki var but tik aizspriedumaini :( BEz argumentiem. Vienkārši tā irun viss :(

Gravieri - nesapratu saites saistību ar doto tēmu. Es arī esmu PRET valsts iejaukšanos bērnu audzināsanā ģimenē. Par to, kāds un vai izaug bērns ir atbildīgi vecāki. Arī homoseksuāliem vecākiem!

Elektrods      Wolands, tev vajag argumentus ? Pats vienkāršākais arguments : homoseksuālisms IR anomālija . Kaut vai vairošanās aspekta dēļ. Pieminēji nepatiku pret nēģeriem ? Laikam nemaz neesi ievērojis noziedzības pieauguma sakaru ar imigrantiem ? Parīze kādu laiku atpakaļ, tikko Stokholma, utt., utt. Iecietību ? Jā, kamēr tas neskar pašu... Bet, kad skars, būs jau par vēlu...

wolands      Elektrods - nodefinē "anomāliju". Ne visi heteroseksuāli cilvēki vairojas. Ir arī aseksuāļi, kam neinteresē nekāds sekss. Homoseksuālisms ir izplatīts arī dzīvnieku pasaulē. Ja reiz daba nav atbrīvojusies no homoseksuālisma miljonu gadu laikā, tad acīm redzot tam ir nozīme. Kas gan esi Tu, lai izlemtu kas ir anomālija? Tas kungs? Galu galā anomālija varbūt esi Tu, kā heteroseksuālu pārstāvis? Kas pārmērīgi vairojas neievērojot resursu pieejamību, līdz pieejamie resursi ir jāpārdala iznīcinot daļu savas sugas īpatņu?

Par imigrantiem davai nerunāsim. Esmu bijis pats imigrants, strādājis kopā ar 90% imigrantu, tajā skaitā ķiniešiem, nēģeriem, indiešiem, austrumeiropiešiem, japāniem, arābiem un citiem. Visi ļoti labi kolēģi, strādīgi un apzinīgi. Noteikti strādīgāki, kā vietējie iedzimtie. Tie, kas taisa nekārtības ir neizglītoti slīmesti, kādi ir katrā nacionalitātē.

Polus    1 wolands,
Nu re, man prieks, ka nonācām līdz kaut kādam kopsaucējam. Kā jau minēju iepriekš, drazu mētāšanu, kā tas redzams dažos komentāros, neatbalstu arī es.

Vai masveidīgs heteroseksuāļu ģimeņu vājums ir arguments homoseksuāļu ģimeņu spēkam? Diez vai. Skaidrs, ka bieža papuču maiņa, iedzērājs - iekaustītājs tēvs utt. ir bērnam traumatiska pieredze. Lielais jautājums gan ir par to, vai homoseksuālā ģimene nav traumatiska pēc definīcijas, neskatoties uz bērna mīļošanas pakāpi? Skaidras atbildes nav. Intuitīvi varbūt šķiet, ka starpības nav, bet kā ir praksē? Who knows.

Komentējot Elektroda jautājumu par kristiešiem un graviera saiti, senebreju sabiedrībā, kas bija veidota pēc Dieva likuma, ģimenē bija cilvēks ar īpašu titulu - ebrejiski "goēl". Tas bija indivīds, kura pienākums bija parūpēties par ģimeni, ja tā nokļūst nabadzībā, atpirkt verdzībā esošos radiniekus, atgūt zemes gabalus, kas pārdoti nabadzības dēļ utt. Tas bija sava veida sociālās drošības tīkls, kura pamatā bija ģimene. Ja indivīds vērsās pie draudzes, pirmais jautājums bija par to, vai ģimene ir izdarījusi visu, lai situāciju labotu. Ja ģimenes spēkos to labot nebija, iesaistījās draudze. Mūsdienās tāda veida funkcijas ir nodotas valstij, turklāt izskatās, ka valsts savu lomu ģimenēs vēlas pastiprināt vēl vairāk. Tas nav bibliski.

Elektrods      Woland, vārdi "sievišķais" un "vīrišķais" tev neko neizsaka ? Bioloģiju un anatomiju esi mācījies ? Kā tu stādies priekšā zemi, kurā dzīvo tikai homoseksuāļi ? Nav anomālija ? Vēlies saņemt pensiju no tās zemes iemītniekiem ?

Argumenti, ka dabā tie arī ir un, ka bijuši no seniem laikiem, ir tik pat muļķīgi kā teikt par slimībām, tās ir bijušas un tāpēc nav jāapkaro.

wolands      Polus - ebrejs neesmu, bet sistēmu atbalstu ar abām rokām. Labās ģimenēs vairāk vai mazāk šāda sistēma darbojas vēl arvien arī LV, IMHO. Valstij vispār vajadzētu šajās lietās iejaukties tikai tad, kad visi citi risinājumi ir izsmelti (visi tuvinieki miruši vai deklasēti tādā pakāpē, ka apdraud bērnu dzīvību).

Elektrods - kur es teicu, ka jāiedomājas zeme kurā dzīvo tikai homoseksuāļi? Homoseksuāli ir daļa no mūsu sabiedrības. Tā NAV slimība, tā ir tāda pati iedzimtība kā piedzimt par Einšteinu, Ņutonu, Mocartu? Tie arī nebija "vidusmēra" cilvēki. Bieži visai ekscentriski. Tie arī būtu jāārstē, tāpēc, ka citādi? Tad kurus mēs izlemsim ārstēt vai nē? Tie, kuri kādam (valstij? sabiedrības vairākumam?) nepatīk? Nekad neesi iedomājies, ka arī Tu varētu kādam nepatikt?

Starp citu - dabā nekad nekas nav bez iemesla. Vienkārši mēs šo iemeslu šobrīd nezinam. Varbūt bez gēnu kombinācijām, kuras nēsā homoseksuāļi, mēs paliktu arī bez ģēnijiem un šobrīd vēl arvien dzīvotu alās, baros un par nekādām ģimenēm neko dzirdējusi nebūtu ... :D:D:D

LaskovijMerzavec      Vien-dzimuma mīlestība - homoseksuālisms. Vai tiešām viņi no mums tik ļoti atšķiras, ka jāgana un jāizraida no mūsu pašu vidus, kā spitālīgie, kā lepras slimnieki?

Ar ko mēs esam par viņiem labāki?

Mēs savās seksuālajās spēlēs nepiekopjam anālo, orālo, mākslīgos palīglīdzekļus?

Cik vairs vispār ir nozīmē, bioloģiskiem vecākiem. Šķirās, precas, krustojas krustu šķērsu, tētis, otrs tētis, trešais tētis... pusbrālis, pusmāsa...

/... tā retoriski, reāli par patreizējo reālo dzīvi, neviss teorētisko ģimenes modeli.../

/... tā garamejot.../

Polus      LaskovijMerzavec,

pieļauju, ka bērnam nav izšķiroši, kurā ķermeņa daļā un kādā veidā apmierinās vecāki - pieļauju, ka dažas lietas audzināšanā ir svarīgākas, un tās heteroseksuāļiem un homoseksuāļiem varētu atšķirties.

/man vecāki drīz svinēs 40 gadu kāzu jubileju - tā retoriski, reāli par pašreizējo dzīvi, nevis teoriju par cilvēka nespēju dzīvot ģimenē pēc definīcijas/

/tā garāmejot/

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu