Alimenti - vai 400-500€ mēnesī diviem bērniem ir pietiekami?

Īss un konkrēts jautājums - vai ar 400-500€ mēnesī var uzturēt divus bērnus un nodrošināt viņiem nepieciešamo, vai nevar?

Maribella15    2 Jā - autors tiešām piedāvā maksāt tikai minimālos uzturlīdzekļus un neapmierināts, ka ar to nepietiek. Kā būtu, ja pašam būtu jāiztiek ar 200 EUR mēnesī?! Vai bērnam vajadzības mazāk kā pieaugušajam? Vajadzības atšķiras, bet ne jau tās ir mazāk - katram vajag paēst, apģērbties un kur dzīvot. Ja mātei nebūtu bērni jāaudzina - viņai nevajadzētu tik lielu dzīvesvietas platību u.tml. Lai tak tie tēvi ņem un audzina savus bērnus - ir tiešām viegli atdot tos 110 EUR par katru bērnu un galva ne par ko nesāp. Piedāvāju to savu bērnu tēvam - negrib, jo esot jāstrādā, kur likšot bērnus! Man nav jāstrādā?! Vai es mazāk strādāju?! Nē - pat vēl vairāk kā viņš, jo jāpieliek no sevis daudz vairāk, lai bērnus nodrošinātu. Bet nezemojos un iztieku kā ir - bērni apgādāti arī bez viņa palīdzības!

jadore  1   Pēc tēmas izklāsta izklausās, ka no abiem vecākiem tiek finansēsts 400-500 eiro divu bērnu uzturēšanai mēnesī. Vai bērnus audzinās un par viņiem rūpēsies kāds trešais? Ļoti apšaubāmi, ka ar šādu summu būs pietiekami.

Zanda19  3 2 ........sveikiņi visiem! .......ko Jūs te varat ņemties?! .....ka tik to vīrieti nomelnot un izžmiegt kā citronu! Es audzinu meitiņu, mūs arī pameta, bet netaisos pieprasīt un pieņemt kaut vienu centu. Es strādāju divos darbos un manam bērniņam būs viss nepieciešamais un vairāk. Man ir pašcieņa un lepnums.Aizgāja, lai iet. Gan arī rētas ar laiku sadzīs .

Snowagain      Mans uzskats par fin. sadalījumu komunāliem maksājumiem:
ja viens bērns, tad 1/2 ir miteklī dzīvojoša vecāka maksājuma daļa, 1/4 (tēvs) + 1/4(māte) bērna maksājuma daļa:
ja divi bērni, tad 2/6 ir miteklī dzīvojoša vecāka daļa, 1/6 (tēvs) + 1/6 (māte) viena bērna daļa, 1/6 (tēvs) + 1/6 (māte) otra bērna maksājumu daļa. Un tā tālāk pēc proporcijām.
Pārējais jau pēc fakta. Ja nevar vienoties, tad atliek tikai dziļi ievilkt elpu, un novēlēt, lai tādi eksemplāri nevairotos, ne vīrieši, ne sievietes.
2016-12-05

Lince  1   Tas ir stiepjams jedziens. Daudz tas nav, bet tur jau jaskatas ari cik abi vecaki kopa pelna?
Mammai pasai ir jabut aktivakai, un ir jaiestaisa abu pusu vecvecaki, ja tadi ir.
Lai gan viss atkarigs no savstarpejam attiecibam.
Pie sodienas cenam ar tadu naudu ir gruti iztikt, bet tapec jau no berniem nav jaatsakas.
Japiesaka berni uz pasvaldibu dotacijam, ir jagrozas.
Situacija ir neapskauzama.
2016-12-19

Piparmetra    1 Saņemu valsts nolemtos alimentus,šī summa nosedz bērna ceļa izdevumus,ēšanu skolā,bērna telefona un interneta rēķinu.Viss pārējais ,ikdienas paredzetie un neparedzetie izdevumi bērnam, kas mēnesī sastāda lielāku summu nekā valsts noteiktie alimenti,ir uz maniem pleciem. 2019-05-01

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu