Alimenti - vai 400-500€ mēnesī diviem bērniem ir pietiekami?

Īss un konkrēts jautājums - vai ar 400-500€ mēnesī var uzturēt divus bērnus un nodrošināt viņiem nepieciešamo, vai nevar?

ALVASETE9  3 4 Angel, manā vietā noteikti neviens nav pārmaksājies, bet es zinu cik aiziet bērniem, izdzīvot var, bet vai vajaga? Es nediedelēju no otra,bet es pati nopelnu un mums pietiek, bet diviem sīkajiem aiziet vismaz 1500 dzīvošanai(mamma un 2 bērni), un nebūt nestaigājot pa krogiem, nepīpējot, nenodzerot naudu un nepērkot GUCI somiņas.

Chris1986  3 4 Kā senā dziesmā dzied: "par visu maksāju es dārgi, un pat par to, kas bija lēts". Secinājums viens - nevajag kopoties, bet gan noraut ķepā skatoties porniķi. Mazāk kreņķu būs pēc tam, jo sieviec ir atriebīgas un ļaunas. Nu, nevar! Nevar suns ar kaķi sadzīvot un būt kaut kādi draugi!!

fargo    1 laukos var. mierīgi. par rīgu nemāku teikt.

Momo  2 4 manā gadījumā tiek maksāti minimālie uzturlīdzekļi, bet tas, cik man sanāk pielikt, ir četras reizes vairāk par tiem 222 euro. un nekas dikti šiks netiek pirkts vai tērēts. un par tiem komunālajiem - tā kā man ir māja, tad es pavisam noteikti jūtu, cik daudz mazāk tiek tērēts ūdens un elektrība, gāze, ja bērni mēnesi ir laukos. pat tajos mēnešos, kad ir skolas brīvlaiks, nedēļa brīva un viņi ir laukos, kas nosacīti ir aukstie mēneši un nav salīdzināmi ar vasaru.

Chris1986  5 9 Bērni ir ideāls ierocis sievietes rokās, lai padarīta šķirtā vīra dzīvi par elli. Vajag tik gribēt. Un parasti arī grib. Tipa, kā jau te rakstīja - pasaudē katru dienu pa guči jaciņai. Nu, kā tu nesaproti - viņi tak bērni, tas ir dabiski. Iedod vēl 500-tus! Mēs tak abi viņus gribējām! !! :D
Un tad vēl brīnās, ka prātīgs vīrietis izvairās no šķirtenēm ar bērniem! Kaut vai tas, ko Momo te sarakstīja! Kāda svešam vīrietim daļa par jūsu gāzi, personīgo māju un bērnu ekskursijām. Bet tā - paskatās anektā bildīti un sāk laist siekalas .. :D

joens  3 9 Atkal vēdekļpirkstu īpašnieki pulcējas ... piekrītu, ka 400-500 vienam skolniekam mēnesī ir jauki, bet realitātē pusvalsts tādas algas nepelna, bet šai summai klāt jāpieliek arī viena vecāka dzīvei nepieciešamais un kopējās dzīvošanas izmaksas visai ģimenei vai pusģimenei. Reālajā dzīvē 2 vecāku un 2 bērnu ģimenes mēneša kopienākums ir mazāks par 1000, attiecīgi, kur ir tas koks, no kā noplūkt pārējo.

Pēc augstāk rakstītā sanāk, ka šķirties un palikt ar bērniem ir ekonomiski izdevīgāk nekā palikt visiem kopā.

ponytail_PA  3 7 Vēlreiz saku paldies vietnei oho.lv, ka tā man ir parādījusi, ka vīrietis, ar kuru nodzīvoju daudzus gadus un radīju kopīgus bērnus, ir tāds, kāds ir. Jo varēja taču gadīties arī kāds kretīns manā vecumā, kādu šeit daudz. Vēmiens nāk lasot daža vaislinieka komentārus - nudien, nesaprotu, kāpēc tādiem vispār bērni vajadzīgi? Šņikts, un gatavs! - vazektomija sasniedzot dzimumbriedumu būtu lielisks risinājums.

Tessa    3 tizla tema, tizlas atbildes.
nu ok, ne visas. nosaukta summa tiesham ir videja alga ne-Riiga un ar to iztiek pieaugushi cilveki. cita lieta, kada ir ta dziives kvalitate, bet dazhreiz tas dargakas lietas tiesham nav lietas (izteikshos nedaudz banali).
mans viedoklis ir tad, ja tev ir berni un ir tada nauda, nav jarodas jautajumam, vai tas ir daudz. nu, ja pasham leckapii peles nekarajas. gan jau jus zinajat, kapec izshkjiraties.
ja nav tadas naudas, reali pieprasiit to nevar. cik tur bija tie % no nopelniita, neatceros, jo nekad nav bijusi dariishana ar alimentiem.
sou. Kur tas jautajums? vai tads vispar ir?
ja zhel, tad ir paviam cita lieta. un (c) Audzinat vajag.

Ladybug123  3 10 Reizēm "apstubina", cik pie šķiršanās māmiņas ir pratušas saskaitīt izdevumus par bērniem, kuri pat var pārsniegt abu bērnu vecāku algu (varbūt mazliet pārspīlēju). Katrā ziņā "tētīts" ir atbildīgs par savu bērnu materiālo nodrošinājumu, bet ne jau 100%. Varat māmiņas škirtās uz mani dusmoties, bet nekad ģimenē nav viena vaina. Nebūs lielīšanās, bet esmu gandarīta, ka savu bērnu spēju uzturēt bez alimentiem, un nemaz ar tūkstošu algu.

ruugumpods  5 2 Kādas te visas gudras. Kad jāsaņem alimenti no tēva, tad bazunē pa visu pasauli ka par maz maksā, Bet kad pienāk bridis kad pašām jāsāk maksāt, tas vicina MK noteikumus un bļauj ka tur noteikts cik bērman pienākas..... Nevajag abonēt visādus portālus un to ekstras, Varēs kādu kapieciņu vairāk bērnam atvēlēt.

Marija_Anna    4 Manuprāt tomēr jābūt saprātīgam cilvēkam un par saviem radītajiem bērniem jāpadomā. Pie malas noliekot ienaidu , dusmas vai aizvainojumu uz bijušo. Pretējā gadījumā tikai daiļrunīgi parādās cilvēku īstenā daba un raksturs, ar ko lepoties nevar.
Ja par tēmu , tad 8 gadus atpakaļ nācās iztikt ar 40 latu alimentiem uz 2 bērniem. Pārējo , bez variantiem, nācās sagādāt pašai. Viegli nebija. Taču tas nu ir garām.
Iedosiet bērnam labākas iespējas startēt līdzvērtīgi citiem.

Deisa  5 4 Var arī ar mazāku summu. Kurš tad liek dzīvot apkurināmā dzīvoklī, ar ērtībām? Var dzīvot kādā komunalkā ar malkas apkuri, nekurināt, bet humpalā, kad ir lētās cenas, par centiem sapirkt džemporus. I ar 200 eur pietiks. Ja bērns nonāks slimnīcā ar sasaldēšanās vainām - nu kas tad tur, bērniem takš medicīna par brīvu. A te izlepušie vēl par pulciņiem... Vasarā iestutēt bērnus zemnieku saimniecībā, lai ravē burkānus, 50 centus par 200 metru vagu var dabūt. I būs baltmaize, i neklenderēs riņķī. Nu, autor, var taču, vai ne?

Torpedo  4 3 Deisa, es tik tiešām nesaprotu, aiz ko sievietes par saviem hobijiem (bērniem) liek vīrietim maksāt???! Nu ja, mēs tak ABI gribējām, vai ne? :D Jālasa - es gribēju, jo man tā instinkti lika, bet tu neiebildi .. Jo vnk gribēji nopi....
Labi, vēl, ka neliek maksāt alimentus par kopdzīves laikā iegādāto klēpjusunīšu un kaķīšu uzturēšanu, jo tie tak arī grib ēst! Un mēs tak ABI viņus gribējām. Nē, nu lab, vārdu kaujās jau viņa uzvarēs, tikai ko vīrietis par visu to domā ..

Deisa  1 5 Torpēd, bet es jau tieši par to - nu tak var tētiņš nemaksāt, kas viņam par daļu, ka viņa bērni pēc tam dzīvo, lai kauču mirst nost ar plaušu karsoņiem, ja mamma neparūpējas, tad točna nekas jāmaksā nebūs.

jozolsen  1 5 Sieviete...´´Lai dies dod katrai sievietei LV tādus alimentus..´´ Tas ir patiesi..

Agnese777  4 5 Latvijā noteiktā alimentu summa ir 25% no minimālās algas līdz 7 gadu vecumam un30%, pec 7 gadu vecumam lidz 18 gadiem. Pec tam berns ja macas drikst sniegt alimentos pats.......ta ka nečīksti ka tev mazi alimenti.Večiem ar gribas est un izdzīvot.iemacies stradat nevajadzes gaidit ka bijušais uztur tevi.

Agnese777    1 Autors izrādās ir vīrietis...

Zanzija    4 ´´Lai dies dod katrai sievietei LV tādus alimentus..´´
Tak tas bija rakstīts par abu vecāku ieguldījumu. Tātad autors, acīmredzot, taisās maksāt 200 - 250 eiro mēnesī, un tā faktiski ir vienlīdzīga summa ar valsts noteiktajiem MINIMĀLAJIEM uzturlīdzekļiem par 2 bērniem.
Bijušo sievu jau neprasa uzturēt, bet parēķini, cik ir 2/3 no īres maksas, komunālajiem, apkures, interneta. Un tad vēl te jau pieminētie citi izdevumi - pārtika, apģērbs, apavi, pulciņi, visādas skolas lietas, transports, kabatas nauda u.c.

TaaLinda      Te vienā avīzē rakstīja, ka tēvs, lai nebūtu savam bērnam jāmaksā alimentus- slima cilvēka ar HIV asinis bērnam injicējis.Gandrīz nomira.Tagad sūdz tēvu tiesā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu