Jaunās māmiņas pludmalē...

Šodien pludmalē pavadītais laiks manī izraisīja pārdomas,tieši par jaunajām(gados)māmiņām,kuras diemžēl uz kopējā fona izcēlās.Tad nu šodienas *1.stāsts.Visnotaļ simpātiska blondīne,ar efektīvu peldkostīmu,tetovējumiem u.c.ekstrām demonstratīvi izklāja savu palagu,nu tā ar vērienu,lai visi pamanītu.Pamanīja, par to šaubu nav, tik tālu viss forši...Izrādās,ka nav ieradusies viena, līdzi aptuveni 4 gadus veca meitiņa.Palaiž,lai bērns dodas peldēt,plunčāties,pavēro meitu aptuveni 5min. un tad pati apguļas uz vēdera,pretēji peldvietai un guļ!!!!!Bērns ūdenī paliek nepieskatīts!!!Tad nu saprotu, ka man ūdenī jāuzmana par vienu galviņu vairāk....Protams, labi,ka nekas nenotika, bet vai tā nav bezatbildība????:( *Stāsts nr.2.Atkal stāsta varones divas gados jaunas māmiņas...Ierodas abas pludmalē,katrai līdzi par aptuveni 1-2 gadus vecu bērneli(puika un meitene),abas noģērbj bērnus pilnīgi plikus un peldina,pēc tam palaiž plikus smiltīs sēdēt un spēlēties...Jutu,ka palieku nikna,piegājuklāt un mierīgā balsī aicināju viņām arī novilkt peldkostīmus,paslapināt dupšus un tad pasēdēt kādas 10 minūtes smiltīs.Tad nu jautājums, kāpēc skaidrā krievu valodā es saņēmu "ļoti laipnu" atteikumu? :DVai tiešām nevar tiem mazajiem bikšeles uzvilkt,nevajag jau nekādas īpašas,kaut vai parastās,divu iemeslu dēļ...higiēna un estētika.Par to otru varētu ,protams,strīdēties,bet es personīgi neatbalstu plikus bērnus sabiedriskās vietās....
P.S.protams, bija daudz atbildīgu un foršu vecāku,prieks par viņiem! :)

Vaukskis    1 Jūs dariet kā ziniet, tāpat likuma priekšā, ja kas, vecāki būs atbildīgie ! Tai gan ir jābūt enerģijai iekšā, lai stātos pretī svešu bezatbildībai, lai nokoriģētu citu uzvešanos, ja ar to (fiziski nespēj) nenodarbojas tie un tās, kuriem par attiecīgo maksā algu ! Protams, potenciāli cietušo bērnu žēl, iesaistīto vecāku vietā nepatīkami, bet sev arī atpūta pie ūdens pabojāta.

euromens      varbūt kāds var atcerēties gadijumu, nu vismaz statistiku, kad beidzamo reizi kāds ir noslīcis publiskajā pludmalē.....99% slīkoņi ir vientuļie peldētāji, pie tam vēl piemājas dīķos !

Geisha  4 4 Ak šausmas! Un vēl tās māmiņas bērnu baro ar krūti publiskā vietā!!!!!! Užas! Šausmas!!!!

Viss tas ir normāli. 2 vecākie mazdēli (10 un 8,5 gadi) jau kautrējas un velk tās bikses kājās, bet jaunākie (2 un 2,5 gadi) mazdēli drikselē tā ka krāniņi iet kā propelleri. Un? Normāli. Veselīgi.
Tavai zināšanai. Puikam ir ļoti veselīgi krāniņu staigāt bez biksēm. Krāniņam vajag pendelēties nevis smakt biksēs, lai izaugtu vesels vīrietis.

Eņģeļi arī ir bez biksēm.

Un man nenāc klāt aizrādīt. Ierakšu pašu smiltīs.

Epifanija      Torpedo tu taču bērnus nemīlot, vai tomēr... :)
bērneļiem jau šķiet ir pašiem savi krēmi, tieši domāti bērniem, esmu jau kaut ko piemirsusi, kā ne kā divdesmit gadi atpakaļ, kad pašai bija, ko auklēt.. bet tavs uztraukums priecē!

par tēmu vēl, tad vairāk par bērneļiem, dažus vīriešus satraucot un neatstājot vienaldzīgus jauno māmiņu pēkšņo aprišu parādīšanās atklātībā, it kā nejauši nokrītot lencītes un ne to vien varot ieraudzīt.. :))
nez, kas būtu, ja kādam netīšām bumbuļi izveltos "no šoka" un tas ķertu un grābtu tos atpakaļ salikt, tas būtu kas - izvirtība? kam negadās...

JurisK    1 Beerniem liidz 2-3 gadiem plikiem vispaar nevajadzeetu saulee raadiities. Kaa staastiija paziistams dakteris, vinjiem saule slikti iedarbojaas uz kaulu smadzeneem, var rasties visaadas probleemas ar asins sastaavu un citaam lietaam. Vismaz kreklinjaa jaabuut. Par pliku dupsi gan nevajadzeetu beedaaties!

borzomi      Bille,biežāk jāiet uz pludmali.
Tad sāk pierast pie daudzām nejēdzībām-arī musoriem,ko nomet un atstāj,lai kāds sagrieztu kājas...vai smēķējošajiem...vai suņu peldināšanas publiskajās peldvietās...utt.

Torpedo      Nu, bet jumsim tur Rīgā tak sanāk, ka traki trāžās, ja visa pludmale pilna ar prezervatīviem un tamponiem! Mums te te tas aizliegts un policija traki soda, ja kko tādu redz

furnitura  1   Vajadzēja nospert to bērnu un tad paskatīties, kad māmiņa sāks meklēt. Inetersanti būtu. Un varbūt mācība viņai uz visu mūžu.

av2    1 ssodien vispaar ...da jebkur, siikajiem atllauj vissu ko man neatllava, kad es augu. Bet viens gan bija, mani neviens iipassi nepieskatiija , muusu lauku maajaa. Vecaaki bija darbaa, es ar vecoteevu....pllaavu zaali, tikai mazo izkaptiiti vareeju vicinaat utt. Un paarejaa diena, ar maasu, non stop ...pa lauku, pa stalli , ar dziivniekiem , pa mezzu utt Un notika jau arii ssad tad kas, kaada stiklaa iekapu, uz naglas, sasitos no koka kriitot utt.
Varbuut ssodien ir liidziigi, tikai tie vecaaki to dara publiskaas vietaas, transportaa, un taapeec paareejie juutaas....liidzatbildiigi par mazo? Un varbuut pareizi ir, ka taa juutaas.
Un galu galaa, cik ir gruuti...aizraadiit savam beernam kaadreiz arii ko? Laikam jau spaidiit telafonu ir savariigaak, kaa audzinaat savu beernu, diemzzeel.

C_hloe    1 Kāpēc ļoti skaidrā krievu valodā saņem atteikumu? Tas ir jautājums?
Par 4 gadīga bērna atstāšanu pie ūdens tilpnes bez pieskatīšanas - neko un tie, kas domā kā viņš, pavadiet vienu dienu ar Pēteri Kļavu darbā, varbūt tad mūža otrā pusē radīsies apjausma, ka pasaule ir tālu aiz jūsu pieredzes robežām.

neko  2   "neko un tie, kas domā kā viņš, pavadiet vienu dienu ar Pēteri Kļavu darbā"
Un kas liek domāt, ka es to visu dzīvē neesmu redzējis?

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu