Jaunās māmiņas pludmalē...

Šodien pludmalē pavadītais laiks manī izraisīja pārdomas,tieši par jaunajām(gados)māmiņām,kuras diemžēl uz kopējā fona izcēlās.Tad nu šodienas *1.stāsts.Visnotaļ simpātiska blondīne,ar efektīvu peldkostīmu,tetovējumiem u.c.ekstrām demonstratīvi izklāja savu palagu,nu tā ar vērienu,lai visi pamanītu.Pamanīja, par to šaubu nav, tik tālu viss forši...Izrādās,ka nav ieradusies viena, līdzi aptuveni 4 gadus veca meitiņa.Palaiž,lai bērns dodas peldēt,plunčāties,pavēro meitu aptuveni 5min. un tad pati apguļas uz vēdera,pretēji peldvietai un guļ!!!!!Bērns ūdenī paliek nepieskatīts!!!Tad nu saprotu, ka man ūdenī jāuzmana par vienu galviņu vairāk....Protams, labi,ka nekas nenotika, bet vai tā nav bezatbildība????:( *Stāsts nr.2.Atkal stāsta varones divas gados jaunas māmiņas...Ierodas abas pludmalē,katrai līdzi par aptuveni 1-2 gadus vecu bērneli(puika un meitene),abas noģērbj bērnus pilnīgi plikus un peldina,pēc tam palaiž plikus smiltīs sēdēt un spēlēties...Jutu,ka palieku nikna,piegājuklāt un mierīgā balsī aicināju viņām arī novilkt peldkostīmus,paslapināt dupšus un tad pasēdēt kādas 10 minūtes smiltīs.Tad nu jautājums, kāpēc skaidrā krievu valodā es saņēmu "ļoti laipnu" atteikumu? :DVai tiešām nevar tiem mazajiem bikšeles uzvilkt,nevajag jau nekādas īpašas,kaut vai parastās,divu iemeslu dēļ...higiēna un estētika.Par to otru varētu ,protams,strīdēties,bet es personīgi neatbalstu plikus bērnus sabiedriskās vietās....
P.S.protams, bija daudz atbildīgu un foršu vecāku,prieks par viņiem! :)

Torpedo  2 4 Njā, galīgi slimīga fantāzija te tantēm, ka 1-2 gadīgā plikā bērnelī pludmalē saskata kko piedauzīgu :D
Vispār mani bērnu tēmas izteikti garlaiko, domāju, ka arī citus vīriešus te. Kad LNT ziņās vai Panorāmā ir sižeti par bērniem - pasēdzu uz to laiku citu kanālu, kur kas interesantāks.
Viens gan besī - visa tā stukaču būšana, salīdzinot ar kuru čekas ziņotāji tādi naivi eņģelīši izliekas, kad kaimiņi zvana policijai, kad bērns viens atstāts mājās, kamēr mamma uz veikalu aizgājusi. Un brauc nezkādas bāriņtiesas un jem tad mammai to bērnu nost. Nu, kkāds fašisms mūsdienu versijā - no tas pašas sērijas, kur genderisms, viendzimuma laulības un parējie liberālie tūdi

fargo  2 9 ūdenī mazi bērni ir jāpieskata. miera man nebūtu, ja pat mans 7gadīgais man pazustu no redzesloka. kur nu vēl mazāks.

situācija. uz galda atstātas nepieskatītas kafijas/tējas un mazs sīcis viens pats atstāts. roka applaucēta. un ne pa jokam. sīkums? tomēr nav.

situācija. mamma vanno aptuveni 2 gadīgu. ielaiž vannā nedaudz ūdens, līdz sīcim dibens ir ūdens nosegts, ne vairāk. droši? pakausies, kas notika. sīcim, acīmredzot, bija interesants tekošs ūdens, ar acīm sekoja, ko mamma dara ar krānu, krāns pagriežam elementāri. kaut kā tika līdz tam krānam. ūdeni palaida. lēns ūdens, dzirdēt nevar. vanna kļuva pietiekami pilna. sīcis noslīka. tas viss notika neilgā laikā. liekas sīkums? nu... nav vis.

sliecos piekrist autorei. ja nāvai vai nelaimei ir jānotiek, tad nekāda piesardzība to nenovērsīs. nenotiks kaut kas viens, notiks kaut kas cits. tā ir mana pasaules kārtības sistēmas uztvere. bet! ir ļoti daudz lietu, kur bīstamība un ir pilnīgas bezatbildības vai vieglprātības sekas.

kā pārkarinat bērnu zoodārzā pāri krātiņam, lai tas labāk zvērus redzētu. un tad bērns iekrīt. tas ir grūti aptverams tupums. bet tā notiek. par visām jaunām mātēm nu gan nespriedīšu, bet ir redzētas ļoti tupas galošas. jā, izskatās viņa labi. bet smadzeņu vietā biezpiens. es tev saku, labāk lai sieva nav glīta, nekā glīta un tupa.

DanaL  8 4 Bille, baidos, ka tev smadzenes pārkarsušas, ja kails bērnelis var tik ļoti iedragāt tavas estētiskās jūtas, ka jāpadalās sašutumā. Un nepielīdzini bērnu pieaugušajiem, tās ir pilnīgi dažādas sfēras. To taču tavā vecumā jau vajadzētu saprast.
Interesanti, tu varbūt ģībsti pie kailfoto vai gleznotiem aktiem? Padalies ar savām estētiskajām pārdomām arī šajos lauciņos.

Skaidrita    3 Bērnība ir laiks, kad bērns apgūst sadzīves, sociālās prasmes. Bērns atdarina vecākus. Un nav jāaizliedz iet uz virtuvi vai uz batūta lēkāt. Tieši otrādāk, jāparāda viss, ko var, lai bērna ir interesanti. Un bērns mācīsies, kā kurā situācija vecāki rīkosies.

edding  4 14 Kā teica Pēteris Ķļava/ bērnu reanimatologs/- 99% bērnu nelaimju ir uz vecāku sirdsapziņas.
Bez bikšelēm, es sapratu ka autore uztraucas ne jau par plikām ģenitālijām, bet gan par to, ka smiltīs ir ierakti gan benčiki, gan prezervatīvi, gan vēl visādi mesli un baktēriju tur navalom. Tādēļ piekrītu, ka trusikus vajadzētu.

studentka    2 Par tām bikšelēm tik traki nesatrauktos, bet par bērneli vienu pašu ūdenī gan. Un, jā, savos gados arī atļaujos ar pliku dibenu smiltiņās pasēdēt. Protams, nav vairs tā estētika, tāpēc Latvijā tikai vietās, kur mani nevar citi novērot, bet nesen biju Vācijā-tur bez problēmām nūdistu zona pat tā īsti nav nodalīta un visi sēž plikiem dupšiem, gan omes, opji, gan mazbērni, tāpēc tur kompleksi man vispār nebija nekādi.

anis    3 Liekat nu mierā plikumus-smiltis vienmēr ir atradušas ceļu... bet kodīgā saule,ūdeņi,nejauši atradumi! Senāk bērni bija rūdītāki-ikdiena skarbāka. Bet tik un tā bija reizes par matu no gala. Visbriesmīgāk jutos raujot pie daktera svešu mazuli ar stiklos sagieztu muti-uz acumirkli bija izkļuvis no redzesloka. Mazie jau ir nadzīgāki par partizāniem-ne par ko nav nosapņojams nākamais gājiens...

Bazhix  1 2 Es teiktu, ka pludmali arī vajag aizliegt. No ādas vēža mirst daudz vairāk cilvēku, nekā no smēķēšanas.. :)

Epifanija    4 vairāk gan būtu jāuztraucas par galvā neesošām cepurītēm, kā plikiem dupuļiem..tik mazus bērnus vispār nevajadzētu ilgi saulē turēt, līdz māmiņa dabū attiecīgo krāsas iedegumu, sīkam tas būs konkrēti par daudz un vajadzētu jau arī ar kaut ko to bērnu ieziest, ar kādu aizsargkrēmu, jo pietiek jau ar gaisa peldēm...

Torpedo  1 1 Epifanija, kas tu nelasīji? Pagājušā nedēļā tak visos portālos bij ziņa, ka ārsti atklājuši, ka ādas vēzis patiesībā nerodas no saules, bet gan tieši no aizsargkrēmu ķīmijas, kas uzsūcas caur ādu! Tāpēc es vien nevaru beigt brīnīties par sievietēm, kas sevi, matus, ādu, nagus, lūpās zieķē ar visādām ķīmijām - caur ādu tas momentāli nonāk organismā un izsauc graujošas reakcijas

rokons  1 5 Sīkie līdz apm 5 gadiem var mierīgi pliki skraidī pa tīru plūdmali. mazāk būs savstarpējas ziņkāres kā izskatās puika, un kā meitene. Visās paaudzēs tas bijis aktuāli. Nav ko pārāk saasināt tās emocijaskas piemīt pieaugušajiem, bet bērniem ne.
Bet ūdens mala ir vieta kur jāiemāca bērniem uzvesties pietiekami piesardzīgi. Daudz kas atkarīgs no krasta malas.
Tepat nesen bija rakstīts, ka sieviete gadrīz noslīkusi vietā, kur ūdens līdz krūtīm tik,, jo nebija iamācījusies mūsu jūrā mierīgi uzvesties. Tas jāiemāca jau no bērnības

Laurencia    3 Iespējams vecākiem nepieciešams vairāk veltīt uzmanības atvasēm, par plikumiem- katrs pats izdomā... es gan truseļos bērnîbā skraidīju, tāpat kā abi brālēni😂 Biju viens no trim musketieriem... Lai gan bērnībā sûtīja vectèvu mûs pieskatīt peldoties- es tik un tā noslîku... viens no musketieriem izvilka no ûdens un tad visi kopistiski dvesa manī atkal gaisu- vectēvs krastā uz paģirām bijām atlūzis... Te tev nu bija- pieskati mazbērnus..😂😂😂😅

Ievinjata    3 Es arī šodien tādas māmiņas redzēju. Saprotu, ka daļai OHO pasažieru vienalga vai bērnam dupsī smiltis un izlietoti tamponi (pardon par pabriesmīgo ainiņu) vai viņš vispār aiziet pa burbuli. Kā tas var būt? Man bērnu nav, bet tomēr turu rūpi par šādiem gadījumiem. Paldies Billei, ka uzpasē un pat paauklē svešus bērnus. Un arī aizrāda. Šodien paziņa atcerējās kā rājusi savējos, ka bez prasīšanas aizgājuši peldēties un viens gandrīz noslīcis. Bet labāk jau sekot pūlim un "gudri" klusēt.

janka42    8 Bērni noteikti jāpieskata...Kad esmu ar bērniem pie jūras vai citas ūdens tilpnes, vienmēr jāpieskata...nekādas atpūtas...bērni visu laiku jānodarbina.
Es atpūšos tikai tad, kad esmu viens.

nedolce_negabana  1 1 Var manīt, ka sen neesat bijuši dažus metrus aiz Vecāķu pludmales robežas...Ticiet man, mazi pliki bērni nebūt nav neestētiski. Bet pliki večuki gan:D

neko  2 10 Bet laba tēma tiem kas iepazīstas - uz reiz redzams no kā turēties pa gabalu. Viena lieta ir sīkās sieviešu kaprīzes "aizved mani uz Munameģi", "nopērc man X5"; to visu jau var, bet kas pavisam cits kas viņas dēl savām bailēm taisās "dārzeņus" audzināt. Šādā jautājumā kompromisu panākt jau ir diezgan nereāli.

p.s.
Jautājums tiem ka tanīs krasta smiltīs vairumā atrod prezervatīvus, izlietotus tamponus un tamlīdzīgas lietas, jūs kadā tieši izgāztuvē atpūšaties?:)

Letija    3 Ne mirkli nedrīkst mazus bērnus atstāt pie ūdens bez pieskatīšanas! Viss pārējais- pliki dupši, smiltis utt. ir sīkums.

Vinja_pasacinja    2 Es saprotu autori.
Es pieskatot savus mazos, esmu noverojusi ka Majoros kur glabeju tornis un mazo atrakcija- 2 slidkalnini un supoles pie juras, daudzas palaizh mazos vienus ( pat tadus kam ap 1.5g un maz pieskata ..tikai lieta tada ka tur sljukaa dazhadas amplitudas vecuma grupas mazie-lielie. Un tads mazais nobraucis no kalnina tur paliek ta ari sedot celja vidu, kamer citi gaida. Vai ari stav atklata vietaa labaa augstuma kur iespejans reali nokrist. Un taja bridi mati nekur blakus neredz

Vinja_pasacinja      *parrakstijos - 1gadnieks.

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu