Dzimumattiecību skaidrošana bērniem

Dēlam ir 7 gadi, aizgāja pirmajā klasē un skolā tika attieīgi samācīts "sekss manā dzīvē". Tagad bieži uzdod jautājumus par šo tēmu, kas tas ir,kāt o dara un priekš kam? Mēģinu viņam visu paskaidrot kā pieaugušam. Bet kā jūs izskaidrojiet dzimumattiecības saviem bērniem?

smile20 (2003-09-30 12:11)      man gan beernu nav bet ir naacies to skaidrot pieskataamajam kneeveli, varu tikai just liidzi, visnotalj nepatiikama situaacija. Es protams iesaaku ar muuzjiigo veertiibu miilestiibu... ka cilveeki parasti to dara tad kad miil viens otru u.tt. gtuuti gaaja

sienaazis77 (2003-09-30 12:13)      Man bija lielas problēmas savam mazajam (10gadi) brālim apstāstīt, kas un kā notiekās! Nu nesaprot viņš, kad es kā pieaugušais mēģināju gari un plaši! Beigās vēl ņēma un aizmuka! :)))
Problēma nopietna! :)

kalpaks (2003-09-30 12:14)      deels (10 g. 4.kl.) pec skolas atnaacis pazinjoja, ka zinot kaa rodas beerni...
ka viirietim ir ......... , sievietei ......, ka vinji savienojas u.t.t., tikai lai maasai (8 g. 2.kl.) nesakot - vinja taapat nesapratiishot - mazinja...
Vinjiem ira konkurence, kursh vairaak zina, saprot...
kaut gan maasa pati graamatinju palasiija 1.klasee par riktiigo vairoshanos - puikas no medpunkta nospeera...
:)))
viss iet savu celju...
vajag beernam paliidzeet kaa varat...
nekautreejaties - vinji tagad pirmajaas klasees zina vairaak nekaa Juus vidusskolaa...

nepieradinaamaa (2003-09-30 12:17)      Nav ko gari un plaši stāstīt. Vienkārši ir jāmīl bērna māte(tēvs). Mīlestība nav iespējama bez sarunām, bez glāstiem, bez skūpstiem utt...Un protams, tā nav mīlestība, ja grūtībās laulenis tiek pamests viens.Piemēri parasti pārliecina stiprāk nekā vientuļas skolotājas spriedelējumi par seksu.

Aciite (2003-09-30 12:22)      Nopirku deelucim attieciigam vecumam domaatu graamatinju.Tur viss jauki un vienkaarsji izskaidrots un pat arii atteelots ar pieklaajiigaam bildiiteem.

TheERNY (2003-09-30 12:24)    1 Interesanti vai Zurnaals Ziiliite nedomaa izlaist atkaartotu sava 90 gada augusta žurnaala laidienu. Domaaju ka buutu bestsellers - dala pirktu saviem beerniem, dala aiz nostalgijas par to kaa toreiz netika dabuuts izlasiit:)))

Aciite (2003-09-30 12:24)      kopsj taa briizja jautaajumu par attieciigo teemu vairs nav :)

sauljuks (2003-09-30 12:43)      Jums nu gan advanceeti beerni... mans meiteens savos 8 gados jautaajumus par beernu rashanos nav uzdevusi! ;))) ta i kino redzot kaadu skuupstaamies miedz acis ciet! :)))) nemaz neerunaajot par miilais ainaam.....;)
tajaa pat laikaa reiz sanaac vinjai apskaidrot, ka es nebuut negrasos guleet vienaa gultaa ar katru preteejaa dzimuma paarstaavi, ko satieku.....;))))

guniigaa (2003-09-30 12:49)      Piedod, bet tu nu gan vecaaks beernam skolaa no skolotaaja jaauzzina viss ko vajadzeeja jau iesaakumaa vecaakiem pastaastiit Manam beerninjam piecos gados jau viss bija skaidrs

Just_for_fun (2003-09-30 12:53)      Vareetu domaat, ka tada informaacija beernam ir shausmiigi nepiecieshama jau piecu gadu vecumaa.:) Manupraat seksa jautaajumiem tiek pieveersta paaraak liela uzmaniiba, pat neprasot, vai beernu tas interesee vai nee. Vecaaki juutas izpildiijushi savu pienakumu, ja vinju beebis skaidri zina, kas, kaa un kur, un ko. Un tad veidojas taadas mazas cirmuljgalvinjas, kuras paziist teletuubijus, bet nezina, kas ir Anneles stasti.

guniigaa (2003-09-30 13:05)      Just... Bet vai kaadreiz neesi padomaajusi,ka jo muusu sabiedriiba ir pilna ar seksu kaut vai paskaties TV filmas ir piesaatinaatas ar erotiku Beernam ir jaaizstaasta kas un kaadeelj nevis jaabriinas kur rodas kompleksi veelaak, jo redz vecaaki ir tiekushi fui neskaties taa nav labi, tas nav normaali, ka viirietis sievieti miiljo un taadaa garaa Jaa varam jau teikt, kad mees augaam tad taa nebija Tieshi taa tad bija cenzuura vai vajadzeetu tos laikus atpakalj domaju ka nee
Ja tu veel nezinaaji, tad skatoties mazam rodas ljoti daudz jautaajumi par visu kas notiek tv ekraanaa un tad nevis vajag vinju nosodiit, bet izskaidrot vinjam saprotamaa tekstaa un tad jau dialogs rodas ......

neko (2003-09-30 13:07)      Smile20: riskanta pieeja... "Es protams iesaaku ar muuzjiigo veertiibu miilestiibu"

Just_for_fun (2003-09-30 14:04)      gunigaa: to tev kaads buus iestaastiijis,ka beernam rodas kaut kaadi kompleksi, jo vecaaki teikushi fui, utt. Iistenibaa shii visa iespeejamaa erotizeeshana varbuut ir tikai veikls triks, kaa noveerst muusu uzmaniibu no taa, kas patiesi notiek apkaart. Ir tachu daudz eertaak maipuleet ar tiini, kuram lielaka probleema pasaulee shkjiet dabuushana vai nedabuushana, neka ar taadu, kursh praato, piemeeram, kaapec oomiitei tik maza pensija.:)

Pirate (2003-09-30 22:10)      Jā,mūsu jaunībā vismaz bija žurnāls "Zīlīte".
Es savai meitai pastāstīju,kas ir mīlestība starp vīrieti un sievieti.Pēc tam viņa pati secināja,ka par sexu interesēties viņai pāragri.
p.s. Meitai 10 gadi.

sauljuks (2003-10-01 14:56)      guniigaa, ja un kad man meiteens ko jautaa - es atbildu!! Nav nekaadu nosleepumu vai noliegumu! Un acis vinjai es taisu ciet (ar savu roku), kad TV ekraanaa ir vardarbiigas ainas! Ne miilas skati... tur es vinjai pashai atljauju izveeleeties - skatiities vai nee... bet nu mums maajaas TV nav... un biezhi nesanaak par to domaat...
Taapat ir bijushas sarunas par attieciibaam un daudz ko citu... esmu skaidrojusi dazhaadu vaardu noziimi - nav nekaada nolieguma, nav nekaadu kompleksu iedziishanas!
Bet es neuzskatu, ka man tagad vinja jaanjem pie rokas, janoseedina sev blakaam un jaasaak pa punktiem staastiit kaa beerni rodas vai kas ir sex un ar ko tas atshkjiras no miilestiibas......:)

rzevskis (2003-10-01 15:12)      Tas viss bija daudz ātrāk jāizstāsta, lai nebūtu tādu situāciju.
Man viss tika izstāstīts daudz ātrāk un man tādi jautājumi vecākiem jāuzdod nebija un neviens muļķa lomā nostādīts netika...

tipa3 (2003-10-01 15:36)    1 Man rādās tauta jauc divas lietas : "ka rodas bērni" un "sex". Savam puikam jau no mazām dienām bez īpašas emocionalitātes esmu apstāstījusi kas un kā. Laukos viņš redz kā kaķi un suņi to dara, nu un principā cilvēki arī mīlējas un tad viņiem ir bērniņi. Ar laiku parādijās jautājumi par detaļām - tipa kā tieši, kas tieši, kur tieši. Un es tā arī pastāstīju, kā ir. Bez trakām emocijām, jo bērnu jau tas interesē tikai zināt, kā tās lietas notiek. Tāpat, kā viņus interesē, kas gaļmašīnai iekšā un kā ledusskapī vasarā var būt ledus. Tas ir mūsu - pieauģušo prāts, kas šo tēmu uztver nervozi un sakāpināti.

Bet tad, kad runās parādijās sexa tēmas (nu jau visādās rupjībās mēle tiek iemēģināta), tad es diezgan mierīgi un saprotami viņam paskaidroju, kas ir piemēram "bļeģ" un kādas sievietes par tādām sauc. Kad viņš uzzināja vārda jēgu, viņš par to aizdomājās un vairs ar rupjībām nemētājas.

tipa3 (2003-10-01 15:46)      Bagi mēs šādu - tavam līdzīgu sarunu izrunājām reizē ar to, ko nozīmē izvarot. Tā bija saruna par to, ka ir cilvēki, kuri grib nevis samīļot sev mīļu cilvēku bet vienkārši darīt to bez mīlestības. Nu un tur par visiem atzariem arī. Izvarošana, mocīšana, perversie tipiņi kurus interesē bērni un tā. Viņam tas ir jāzina. Un labi, ja viņš arī šīs lietas uzzina no manis.

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu